Κινητοποιήσεις ἀνθρωπισμοῦ ἤ …κοροϊδία;

Όλοι γνωρίζουμε ότι μαζεύοντας πλαστικά καπάκια από εμφιαλωμένα νερά κλπ κάποιοι συνάνθρωποί μας, με ειδικές ανάγκες, θα ευεργετηθούν.
Χιλιάδες κόσμου κινητηποιήθηκε για να μετατρέψουν αυτά τα καπάκια σε χρήματα και τα χρήματα σε αναπηρικά καρότσια.
Δείτε τα νούμερα αναλυτικά και θα καταλάβετε πολλά.

Τρεις τόνοι καπάκια απέδωσαν χρήματα για ΜΟΛΙΣ …ΔΥΟ μόνον αναπηρικά καρότσια!Κινητοποιήσεις ἀνθρωπισμοῦ ἤ ...κοροϊδία;1

Το κάθε καπάκι ζυγίζει 1.7 γραμμάρια.

Κινητοποιήσεις ἀνθρωπισμοῦ ἤ ...κοροϊδία;2
Δηλαδή συλλέχθηκαν τουλάχιστον 1.764.000 καπάκια για να πωληθούν προς 300€ και να αγοραστούν μόλις ΔΥΟ αναπηρικά καρότσια.

Μία τεράστια ενεργοβόρα και χρονοβόρα προσπάθεια χιλιάδων ανθρώπων να διαχειρισθούν και να μεταφέρουν όγκους πλαστικού, για να βρεθούν μόλις …300€, όταν θα αρκούσε ένα πενηντάλεπτο από 600 ανθρώπους, για να αγοραστούν τα καροτσάκια σε μία ημέρα.

Καρότσια πουλιούνται με 105€ και θα μπορούσαν να αγορασθούν πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα χωρίς όλη αυτή την τεράστια κινητοποίηση που καταλήγει σκέτη …κοροϊδία.

Κινητοποιήσεις ἀνθρωπισμοῦ ἤ ...κοροϊδία;3
Και βέβαια πίσω από αυτή την σπατάλη χρόνου κι ενέργειας, για τόσο μικρή απόδοση, βρίσκονται συχνά πολιτικάντηδες που καταφέρνουν να διαφημίζονται σε συγκεκριμένους κύκλους, χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία του κοσμάκη.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply