Ἀφγανὸς ἡγέτης τοῦ IS σκοτώθηκε ἀπὸ ἐπίθεσιν μὴ ἐπανδρωμένου ἀεροσκάφους, βάσει πληροφοριῶν.

Η αφγανική υπηρεσία πληροφοριών επιβεβαίωσε ότι ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους (IS, πρώην ISIS, ISIL)   σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν  σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Η Εθνική Διεύθυνση Ασφαλείας επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι ο ηγέτης  του ΙS στο Αφγανιστάν, Shahidullah Shahid, μαζί με πολλούς άλλους  μαχητές  του IS,  σκοτώθηκε σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή Nangahar στην ανατολική Νανγκαρχάρ την Τρίτη.
Hγούντο στην επαρχία Χορασάν.Ἀφγανὸς ἡγέτης τοῦ IS σκοτώθηκε ἀπὸ ἐπίθεσιν μὴ ἐπανδρωμένου ἀεροσκάφους, βάσει πληροφοριῶν.
Ο Shahid ήταν πρώην μέλος των Πακιστανών  Ταλιμπάν, εκδιώχθηκε από την ομάδα  τον Οκτώβριο του 2014 και ήταν ένας από τους πρώτους, που συμμάχησαν με το IS στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με όσα αναφέρει το τοπικό  ΜΜΕ TOLOnews.Ο Shahid, που γεννήθηκε με το πραγματικό όνομα   Σέιχ Maqbool, ήθελε να ξεκινήσει μία  περιφερειακή σύγκρουση, να επεκτείνει την επιρροή του IS στο Αφγανιστάν, αρχίζοντας  από την επαρχία Νανγκαρχάρ, ανέφερε το δημοσίευμα  των μέσων ενημερώσεως.

Ο ηγέτης του IS σκοτώθηκε συγχρόνως  με το «νούμερο δύο» της ομάδας, τον επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων  Gol Zaman, δήλωσε το  NDS.

Τον Ιούλιο, το Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων  (Μoi) ανακοίνωσε την ίδρυση μιας κοινής μονάδας, με στόχο την καταπολέμηση των θυγατρικών ομάδων του  IS.

Σύμφωνα με ένα  πρόσφατο  δημοσίευμα  του Reuters, οι  μαχητές του IS έχουν αποκτήσει τον έλεγχο σημαντικών τμημάτων  εδάφους, παραμερίζοντας τις αντίπαλες ομάδες  τζιχάντ των Ταλιμπάν  στην επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν, η οποία συνορεύει με περιοχές του Πακιστάν, όπου επικρατεί  αναρχία.

Οι δύο ομάδες εξτρεμιστών ξεκίνησαν  τον  ιερό πόλεμο (τζιχάντ) μεταξύ τους τον  Απρίλιο του  2015, όταν ο ηγέτης του IS  Abu Bakar Αλ-Μπαγκντάντι χαρακτήρισε  τον αρχηγό των Ταλιμπάν Mullah  Omar  «ανόητο και αγράμματο πολέμαρχο.»

Οι μαχητές του IS  έχουν κατακτήσει μεγάλες περιοχές της βόρειας Συρίας και τμήματα του Ιράκ και απέκτησαν ένα προπύργιο στην  εμπόλεμη  Λιβύη, στο Σινά της Αιγύπτου, στο Αφγανιστάν και  σε άλλες ασταθείς περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και της Ασίας.

ΣΧΟΛΙΑ  ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Τελικά  πρέπει να απορούμε με την ποιότητα του έργου των αφγανικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Τους ξεφεύγουν συνεχώς πολύτιμες πληροφορίες και διαψεύδουν από μόνες τους την παραπληροφόρηση, που επικρατεί διεθνώς.
Σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα ο Abu Bakar Al Baghdadi  τον Απρίλιο του 2015 ήταν ζωντανός και μάλιστα καυγάδιζε με τους ηγέτες της πακιστανικής τζιχάντ.
Και μάλιστα όχι με κάποιον άλλο, αλλά με τον  συνεργάτη του Bin Laden, τον μονόφθαλμο Mullah Omar…
Oι μαχητές του IS προσπαθούν να κυριαρχήσουν στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν, αλλά τα επανδρωμένα αεροσκάφη των δυτικών σκοτώνουν συστηματικά την ηγεσία τους και όχι τους πακιστανούς ταλιμπάν και τον ηγέτη τους, περιβόητο συνεργάτη του Bin Laden.
Ποιά σκοπιμότητα εξυπηρετεί άραγε αυτή η τακτική;
Η τακτική αυτή είναι παράλογη…
Πρόκειται  για στρατηγικό λάθος του IS.
Oι Αμερικανοί εφαρμόζουν την στρατηγική του διαίρει και βασίλευε
Κτυπούν πότε τους ηγέτες του IS  και πότε τους ηγέτες των Πακιστανών ταλιμπάν, για να τους διατηρούν αδύναμους και ισοδύναμους.
Με τον τρόπο αυτό η σύγκρουση παρατείνεται και υπάρχει έλεγχος της εξαπλώσεώς της.
Αλλά οι μαχητές του IS ε’ιναι εκπαιδευμένοι από δυτικούς και ισραηλινούς εκπαιδευτές ειδικών δυνάμεων.
Χρησιμοποιούν περισσότερο κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας.
Έτσι γίνονται ο ιδανικός στόχος των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και έχουν περισσότερες και επιφανέστερες απώλειες στην ηγεσία τους.
Αντίθετα οι πακιστανοιί ταλιμπάν χρησιμοποιούν πιό πρωτόγονες μεθόδους επικοινωνίας και διασώζονται έως τώρα.
Το να είσαι αγράμματος πολέμαρχος δεν σημαίνει ότι είσαι και ανόητος συγχρόνως, αν καταφέρνεις και  επιβιώνεις…
Από το δημοσίευμα επίσης προκύπτει άλλη μία είδηση:
H διαμάχη γίνεται αυτή την στιγμή στην επαρχία Χορασάν.
Αυτοί που γνωρίζουν από μουσουλμανικές παλαιές προφητείες ξέρουν για τις μικρές μαύρες σημαίες και για την προφητεία της προελάσεώς τους στο Ιράκ, πριν την δημιουργία του τελευταίου ισλαμικού χαλιφάτου.
Συνεπώς μπορούν να καταλάβουν ότι τα στρατεύματα του μελλοντικού Sufyani  συνδέονται περισσότερο με το IS  και όχι με τους πακιστανούς ταλιμπάν.
Αλλά o Sufyani  δεν έχει εμφανισθεί ακόμα. 
Σύμφωνα με την περιγραφή του θα είναι τυφλός από το ένα μάτι και μάλλον ανάπηρος στο ένα του χέρι.
Οι προφητείες δεν λένε πως θα το πάθει αυτό…
Ίσως όμως να γίνει από κάποια επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, αν βέβαια δεν έχει ήδη γίνει .
Μπορεί να  αναρρώνει ήδη σε κάποιο ισραηλινό νοσοκομείο, όπου φερόταν στο παρελθόν ότι πέθανε, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιρανικό τύπο…
Αλήθεια γιατί ο Abu Bakar al Baghdadi δεν έχει εμφανισθεί εδώ και καιρό, μετά την υποτιθέμενη επίθεση εναντίον του από μη επανδρωμένο αμερικανικό αεροσκάφος;
Zει σήμερα ή  έχει ήδη κάποιες αναπηρίες;
Aν τον δείξουν ποτέ, ίσως να το μάθουμε…
Αν βέβαια δεν έχει πεθάνει και δεν μας το λένε…
Μέχρι τότε όμως  κάποιος δυτικός ηγέτης, που το όνομα του αρχίζει από μικρό φωνήεν, θα πρέπει να ετοιμάζεται να πεθάνει.
Ποιός θα είναι δεν είναι ακόμα γνωστό, αλλά έχει προλεχθεί ως μελλοντική εξέλιξη…
Όταν σκοτώνει κάποιος από μακρυά τους ηγέτες των αντιπάλων του, κάποια στιγμή οι αντίπαλοί του είναι αναμενόμενο να  μιμηθούν την στρατηγική του,
Η στρατηγική του «Mάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις» μπορεί στο μέλλον να συνδυασθεί με την στρατηγική του «Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ».
Το πότε θα συμβεί όμως για την ώρα είναι εντελώς άγνωστο.
Ας ελπίσουμε ότι δεν χρειάζεται  να συμβεί στις ημέρες μας…

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply