Ποιός εἶναι ὁ Οὔγγρος «ἐπενδυτής» πού θά ἐκμεταλλευθῆ τήν περιουσία τῆς Ἐκκλησίας Κύπρου;

Αυτός είναι ο Ούγγρος αλλά θέλει ψάξιμο σε βάθος:Ποιός εἶναι ὁ Οὔγγρος «ἐπενδυτής» πού θά ἐκμεταλλευθῆ τήν περιουσία τῆς Ἐκκλησίας  Κύπρου;1

A1ndor Kenyeres

Μεγάλη εκκλησιαστική γη δίνει η Αρχιεπισκοπή Κύπρου για επένδυση 7,5 δις
Μεγάλη εκκλησιαστική παραλιακή γη στην Πάφο όπου θα ανεγερθούν ξενοδοχεία, μαρίνα και…τεχνητό νησί παραχωρεί σε Ούγγρο επενδυτή ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.Ποιός εἶναι ὁ Οὔγγρος «ἐπενδυτής» πού θά ἐκμεταλλευθῆ τήν περιουσία τῆς Ἐκκλησίας  Κύπρου;3

Η Αρχιεπισκοπή της Κύπρου θα παραχωρήσει μεγάλη έκταση εκκλησιαστικής γης στην περιοχή Γεροσκήπου της Πάφου για να υλοποιηθεί επένδυση ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ απο κοινού με Ούγγρο επενδυτή.
Περιγράφοντας το έργο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι θα περιλαμβάνει τρία με τέσσερα ξενοδοχεία, μαρίνα σκαφών, καθώς και ένα τεχνητό νησί, επάνω στο οποίο θα οικοδομηθούν πολυκατοικίες.

Σκοπός του Ούγγρου επενδυτή είναι να προσελκύσει πλουσίους επιχειρηματίες από την χώρα του, αλλά και από αλλού, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις εταιρείες τους στην Κύπρο και θα διαμένουν μόνιμα στις εγκαταστάσεις που θα δημιουργήσει.

Μετά από σημερινή σύσκεψη, στην οποία πήραν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος και Γεωργίας και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης,ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.

Η Αρχιεπισκοπή, για αυτή την επένδυση θα παραχωρήσει μεγάλη έκταση εκκλησιαστικής γης στην περιοχή Γεροσκήπου της Πάφου.
Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, το έργο θα περιλαμβάνει τρία με τέσσερα ξενοδοχεία, μαρίνα σκαφών, καθώς και ένα τεχνητό νησί, επάνω στο οποίο θα οικοδομηθούν πολυκατοικίες.
Σκοπός του Ούγγρου επενδυτή είναι να προσελκύσει πλουσίους επιχειρηματίες από την χώρα του, αλλά και από αλλού, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις εταιρείες τους στην Κύπρο και θα διαμένουν μόνιμα στις εγκαταστάσεις που θα δημιουργήσει.

πηγή

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Οι τράπεζες επιθυμούν παραλιακά φιλέταΠοιός εἶναι ὁ Οὔγγρος «ἐπενδυτής» πού θά ἐκμεταλλευθῆ τήν περιουσία τῆς Ἐκκλησίας  Κύπρου;2

Το παράδειγμα της Αρχιεπισκοπής που προχωρεί σε εκποίηση ακίνητης περιουσίας για εξόφληση χρεών της Εκκλησίας προς τις τράπεζες, θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με τον Μακαριότατο όλες οι Μητροπόλεις και όλα τα μοναστήρια.
«Οι εκτάσεις που πρότεινε η Εκκλησία βρίσκονται στις επαρχίες Λεμεσού, Αμμοχώστου και Λευκωσίας, αλλά οι τράπεζες επιθυμούν τις εκτάσεις που βρίσκονται κοντά στην θάλασσα, στην Λεμεσό», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.
Μιλώντας στο περιθώριο του 10ου ετήσιου μνημοσύνου των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας «Ήλιος», είπε ότι στόχος της Εκκλησίας είναι να ξοφλήσει, προκειμένου να συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της.
«Είμαστε αποφασισμένοι να εκποιήσουμε κάποια περιουσία, να ξοφλήσουμε και μείνουμε απερίσπαστοι στις επενδύσεις που πρέπει να κάνει η εκκλησία, για να έχει χρήματα για το έργο της, αλλά και για να δώσουμε δουλειά στον κόσμο», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.
Αναφερόμενος στην μεγαλεπήβολη επένδυση δισεκατομμυρίων στην Γεροσκήπου, ο Μακαριότατος είπε πως δεν έχει ναυαγήσει, όμως, παρατηρούνται νομικά ζητήματα.
Η κυβέρνηση, είπε, θα πρέπει, εντός Σεπτεμβρίου, να κυρώσει μια από τις επτά αιτήσεις.
«Η εκκλησία έχει ήδη δώσει στον Ούγγρο 40 σκάλες και συντελεστή δομήσεως 50 σκάλων αλλά αυτό δεν φθάνει, θα πρέπει να μεταφερθεί εκεί συντελεστής από τον χώρο των κυβερνητικών, για να μπορέσει ο Ούγγρος να κάνει 5 πύργους», σημείωσε.
Εξέφρασε την ελπίδα το έργο να πάρει σύντομα σάρκα και οστά.
Ο Μακαριότατος είπε ότι η Εκκλησία διαθέτει μεγάλη κτηματική περιουσία, η οποία μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της, για πολλές δεκαετίες.

πηγή

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply