Ἡ Γερμανία θὰ ἀποσύρη ἀπὸ τὴν Τουρκία τοὺς Patriot

 

Ἡ Γερμανία θὰ ἀποσύρη ἀπὸ τὴν Τουρκία τοὺς Patriot

Η κυβέρνηση της Γερμανίας, θα αποσύρει, τους επομένους μήνες, την στρατιωτική αποστολή που έχει στην νότια Τουρκία με συστοιχίες Patriot για την αεράμυνά της.
Η εντολή για την συμμετοχή των γερμανικών στρατευμάτων στην Τουρκία, λήγει στο τέλος Ιανουαρίου του επομένου έτους και προβλέπεται διά μέσου αυτής η υποστήριξη της Τουρκίας με 400 Γερμανούς στρατιώτες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel η γερμανική κυβέρνηση απεφάσισε να μην συνεχίσει την παραμονή της γερμανικής παρουσίας στην χώρα, που τώρα φιλοξενεί περίπου 200 Γερμανούς ειδικούς στα πυραυλικά συστήματα.
Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Αμύνης, ο κίνδυνος επιθέσεως κατά της Τουρκίας από την Συρία, δεν υπάρχει και έτσι έχει χάσει τον νόημά της η αποστολή.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2012, η Άγκυρα είχε ζητήσει από το ΝΑΤΟ υποστήριξη με συστοιχίες πυραύλων για την αεράμυνά της χώρας από ενδεχόμενη επίθεση της Συρίας.
Τον Ιανουάριο του 2013, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τα συριακά σύνορα, στην πόλη Καχραμανμαράς είχαν αναπτυχθεί δύο συστοιχίες πυραύλων Patriot από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

(Visited 69 times, 1 visits today)
Leave a Reply