Ὅλοι ὑπὲρ τοῦ σφαγέα Μόρσι!!!

Παγκόσμια επικοινωνιακή εκστρατεία υπέρ της μαριονέτας της Νέας Τάξεως, του ισλαμιστή Μόρσι, που έπνιξε στο αίμα την Αίγυπτο και που …«συμπτωματικά» υποστηρίζεται ΚΑΙ από τους αποκεφαλιστές της ISIS.
(Αλλά κι από όλα τα ΜΜΕ του πλανήτου!!!)Ὅλοι ὑπὲρ τοῦ σφαγέα Μόρσι!!!2

 

Ὅλοι ὑπὲρ τοῦ σφαγέα Μόρσι!!!1

Σίγμα

Έφεση κατά της καταδίκης του σε θάνατο άσκησε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μόρσι
Μέσω των δικηγόρων τουὍλοι ὑπὲρ τοῦ σφαγέα Μόρσι!!!3

Η ομάδα των δικηγόρων που έχει διοριστεί από δικαστήριο για να εκπροσωπεί τον ισλαμιστή πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι υπέβαλε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο ενάντια στις καταδίκες του σε ισόβια κάθειρξη και σε θάνατο που του επιβλήθηκαν τον Ιούνιο.
Ποινικό δικαστήριο του Καΐρου καταδίκασε τον κ. Μόρσι σε θάνατο για μαζική απόδραση από φυλακή κατά την διάρκεια της εξεγέρσεως του 2011 εναντίον του Χόσνι Μουμπάρακ, καθώς και σε ισόβια κάθειρξη διότι απεκάλυψε κρατικά μυστικά στο Κατάρ. Επίσης επέβαλε βαρειές ποινές σε πολλά άλλα μέλη της ηγεσίας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Ο πνευματικός ηγέτης της τελευταίας, Μοχάμεντ Μπαντίε και τέσσερα ακόμη στελέχη της ισλαμιστικής οργανώσεως καταδικάστηκαν σε θάνατο. Πάνω από 90 άλλοι, ανάμεσά τους ο πνευματικός Γιούσεφ Αλ Καραντάουϊ, καταδικάστηκαν σε θάνατο ερήμην.
Οι καταδίκες απετέλεσαν μέρος της εκστρατείας πατάξεως της Αδελφότητας μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον κ. Μόρσι το 2013. Τουλάχιστον 1.400 υποστηρικτές του κ. Μόρσι έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες έχουν οδηγηθεί στις φυλακές έκτοτε. Ο επικεφαλής του πραξικοπήματος, τότε επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι, έχει εκλεγεί έκτοτε πρόεδρος της χώρας.
Οι αρχές έχουν χαρακτηρίσει την Αδελφότητα τρομοκρατική οργάνωση και την κατηγορούν ότι υποθάλπει τις αιματηρές επιθέσεις ενόπλων τζιχαντιστών κατά των αρχών. Η οργάνωση λέει ότι επιδιώκει πολιτική αλλαγή μέσω ειρηνικών μέσων και μόνο.
Ο κ. Μόρσι δεν έχει προσλάβει συνήγορο και αρνείται να αναγνωρίσει την νομιμότητα των δικαστικών διαδικασιών σε βάρος του, τονίζοντας ότι θεωρεί ακόμη τον εαυτό του τον νόμιμο πρόεδρο της Αιγύπτου.
Η κυβέρνηση λέει ότι το δικαστικό σώμα είναι ανεξάρτητο και δεν επεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης.
Μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι στις φυλακές της Αιγύπτου βρίσκονται 40.000 πολιτικοί κρατούμενοι και κατηγορούν τις αιγυπτιακές αρχές για εκτεταμένες, κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον κ. Μόρσι με το πραξικόπημα του 2013.
Οι ομαδικές δίκες και καταδίκες σε διαδικασίες που διήρκεσαν μερικά λεπτά η καθεμιά προκάλεσαν διεθνή κατακραυγή, με τον ΟΗΕ μεταξύ άλλων να τονίζει πως δεν έχουν προηγούμενο «στην πρόσφατη ιστορία».

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply