Ὑπερσυμφωνία πολυεθνικῶν καταργεῖ ΚΑΙ τοὺς πολιτικούς σὲ ΗΠΑ καὶ Ε.Ε.!!!

Ὑπερσυμφωνία πολυεθνικῶν καταργεῖ ΚΑΙ τοὺς πολιτικούς σὲ ΗΠΑ καὶ Ε.Ε.!!!Μεγάλη εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ ετοιμάζουν στα κρυφά και στην οποία δεν έχουν πρόσβαση ούτε οι πολιτικοί.
Μόνο οι πολυεθνικές συμμετέχουν, ώστε να μην θιγούν τα δικά τους συμφέροντα.

Θα κληθούμε δηλαδή να εφαρμόσουμε συμφωνίες για τις οποίες δεν θα έχουν ιδέα ούτε οι πολιτικοί, που …δήθεν μας εκπροσωπούν.

Σίγμα

ΕΠΑΘΛΟ 100.000$
Στο στόχαστρο χακτιβιστών η συμφωνία ΗΠΑ – ΕΕ για το εμπόριο

Το έπαθλο ορίστηκε στα 100.000 δολάρια και περιμένει εκείνον τον ικανότατο χάκερ που θα καταφέρει, με την υποστήριξη του WikiLeaks, να ξεσκεπάσει και να φέρει στην δημοσιότητα τα μυστικά της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Συμφωνίας (TTIP) που διαμορφώνεται επί του παρόντος ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Eνωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Στο στόχαστρο χακτιβιστών η συμφωνία ΗΠΑ – ΕΕ για το εμπόριο
Οι διαπραγματεύσεις για την σύναψη της εν λόγω συμφωνίας, που στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί το 2016, διεξάγονται υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, πράγμα που δεν αρέσει στους (χ)ακτιβιστές-υπερασπιστές της απόλυτης διαφάνειας. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, το WikiLeaks προκήρυξε χρηματικό έπαθλο ύψους 100.000 δολ. για όποιον καταφέρει να φέρει στο φως λεπτομέρειες της TTIP. Τα χρήματα του επάθλου συγκεντρώθηκαν μέσω δωρεών, έπειτα από σχετικό κάλεσμα στο Διαδίκτυο.

Και ο Βαρουφάκης
Μεταξύ των δωρητών ξεχωρίζουν μάλιστα και τα ονόματα διασημοτήτων όπως είναι η Βρετανίδα σχεδιάστρια ρούχων Βίβιεν Γουέστγουντ, ο ίδιος ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Γκλεν Γκρίνγουολντ αλλά και… ο Ελληνας πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.
Εάν τελικώς αποκτήσει σάρκα και οστά, η Διατλαντική Εμπορική-Επενδυτική Συμφωνία TTIP θα είναι η μεγαλύτερη τέτοιου τύπου συμφωνία στα παγκόσμια χρονικά.
Ενδεικτική και η σχετική δήλωση της Χίλαρι Κλίντον που έχει παρομοιάσει την συγκεκριμένη συμφωνία με ένα «οικονομικό ΝΑΤΟ».

Οι ιθύνοντες του WikiLeaks υποστηρίζουν ωστόσο ότι «μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες έχουν αποκτήσει προνομιακή πρόσβαση» στις διαπραγματεύσεις οι οποίες κατά τα άλλα περιβάλλονται από ένα πέπλο άκρας μυστικότητας.
Σύμφωνα με τους επικριτές της, η TTIP υπάρχει κίνδυνος να ενισχύσει την δύναμη των πολυεθνικών σε βάρος… των εθνικών κυβερνήσεων.

ΕΘΝΟΣ

(Visited 193 times, 1 visits today)
Leave a Reply