Ἐὰν εἶσαι λευκός, …ΨΟΦΑ!!!

«…«Είναι λυπηρό, αλλά νομίζω ότι ο λόγος είναι, ότι δυστυχώς, τα μέσα ενημερώσεως και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μας αντιμετώπισαν τον θάνατο του αόπλου λευκού εφήβου με διαφορετικό τρόπο από ό,τι θα το είχαν κάνει αν είχαμε τον θάνατο ενός αόπλου μαύρου εφήβου», είπε ο Bland στην Washington Post. «Η υποκρισία που έχει αποκαλυφθεί είναι πραγματικά ανησυχητική».Ἐὰν εἶσαι λευκός, ...ΨΟΦΑ!!!3

«Το ζήτημα δεν πρέπει ποτέ να είναι ποιο είναι το χρώμα του θύματος. Το θέμα θα πρέπει να είναι: Γιατί ένας άοπλος έφηβος δολοφονήθηκε σε ένα περιστατικό όπου η θανάσιμη βία δεν ήταν καν δικαιολογημένη»;

«Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι εξοργισμένοι από αυτό. Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να θέσουν τις δύσκολες ερωτήσεις»….»

Ἐὰν εἶσαι λευκός, ...ΨΟΦΑ!!!4

ΗΠΑ: Άοπλος έφηβος πέφτει νεκρός από πιστόλι αστυνομικού, αλλά ουδείς συγκινείται ή οργίζεται γιατί είναι λευκός

Ἐὰν εἶσαι λευκός, ...ΨΟΦΑ!!!2Ο 19χρονος Zachary Hammond ήταν σε ραντεβού με την φίλη του στην Νότια Καρολίνα, όταν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν αστυνομικό.

Ο αστυνομικός τον σταμάτησε επειδή είχε στην κατοχή του 10 γραμμάρια μαριχουάνα, αλλά μυστηριωδώς πυροβολήθηκε στο πίσω μέρος δύο φορές από τον αστυνομικό που τον συνέλαβε.

Η αστυνομία είχε δύο αναφορές για τον πυροβολισμό. Η πρώτη, η οποία δημοσιεύθηκε δημόσια, ποτέ δεν ανέφερε ότι ο Hammond πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ή ότι υπήρξε οποιοσδήποτε πυροβολισμός. Η δεύτερη έκθεση, η οποία κάνει λεπτομερή αναφορά στον πυροβολισμό, δεν τέθηκε ποτέ στην διάθεση του κοινού.

Η Washington Post ανέφερε ότι «ο θάνατος του Hammond εγείρει πολλές ερωτήσεις, μερικές απαντήσεις – και σχεδόν καμμία εθνική οργή».

Ἐὰν εἶσαι λευκός, ...ΨΟΦΑ!!!1
Ο Eric Bland, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του Hammond είπε ότι αυτός ο πυροβολισμός αποσιωπήθηκε επειδή το θύμα είναι λευκό.

«Είναι λυπηρό, αλλά νομίζω ότι ο λόγος είναι, ότι δυστυχώς, τα μέσα ενημερώσεως και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μας αντιμετώπισαν τον θάνατο του αόπλου λευκού εφήβου με διαφορετικό τρόπο από ό,τι θα το είχαν κάνει αν είχαμε τον θάνατο ενός αόπλου μαύρου εφήβου», είπε ο Bland στην Washington Post. «Η υποκρισία που έχει αποκαλυφθεί είναι πραγματικά ανησυχητική».

«Το ζήτημα δεν πρέπει ποτέ να είναι ποιο είναι το χρώμα του θύματος. Το θέμα θα πρέπει να είναι: Γιατί ένας άοπλος έφηβος δολοφονήθηκε σε ένα περιστατικό όπου η θανάσιμη βία δεν ήταν καν δικαιολογημένη»;

«Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι εξοργισμένοι από αυτό. Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να θέσουν τις δύσκολες ερωτήσεις».

Μόνο το 25% των θυμάτων της αστυνομίας είναι μαύροι, αλλά τα τελευταία χρόνια, τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημερώσεως αγνοούν επιδεικτικά τους θανάτους λευκών από αστυνομικούς, προκειμένου να συνεχίζουν την ιστοριούλα περί «κακών» λευκών.

Ζούμε σε ένα σύστημα όπου οι ζωές των λευκών δεν έχουν την ίδια σημασία που έχουν οι ζωές άλλων ανθρώπων.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply