Τὸ πανεπιστήμιον A&M τοῦ Τέξας καὶ ἡ Fedex ἔχασαν …ῥαδιενεργὸ ὑλικό!!!

Μία συσκευασία που περιέχει ραδιενεργό υλικό , που εστάλη μέσω της Federal Express στο Texas A & M University αναφέρθηκε ότι λείπει από το πανεπιστήμιο. 

Το πακέτο με βάρος 27 λίβρες (12,2 κιλά ) παραδόθηκε  σχεδόν πριν από δύο εβδομάδες, αλλά το πανεπιστήμιο  λέει ότι το αρμόδιο γραφείο δεν το  έχει παραλάβει.
Την Παρασκευή, το  Γραφείο Ασφάλειας και Τάξεως του πανεπιστημίου έστειλε ένα εσωτερικό ηλεκτρονικό μήνυμα , αναζητώντας  βοήθεια για τον εντοπισμό του πακέτου, σύμφωνα με το  KBTX.

Το μεσαίου μεγέθους κουτί από χαρτόνι – κάθε πλευρά του έχει μήκος  20 ίντσες  – εστάλη από την πόλη  Edina της  Μινεσότα, από την εταιρεία  Ritverc , που παράγει  ραδιενεργό  υλικό για μηχανολογική και εκπαιδευτική χρήση.

Η διαδρομή του πακέτου

Η διαδρομή του πακέτου

«Το εξωτερικό της συσκευασίας έχει ένα λογότυπο από την  RITVERC και έχει σήμανση  UN2910»,  έγραψε στο εσωτερικό email ο Christopher Meyer, ένας συνεργάτης του  Γραφείου Ασφαλείας και Τάξεως του πανεπιστημίου.
Η ένδειξη UN2910 είναι μια  ετικέτα της  FedEx για  ραδιενεργά υλικά, τα οποία διαχειρίζεται συνήθως η μεταφορική εταιρεία, μαζί με άλλα επικίνδυνα αντικείμενα.
Ο Meyer προσέθεσε ότι τα αρχεία της FedEx δείχνουν ότι  το πακέτο παρελήφθη από κάποιον,  που υπέγραψε ως «KHOUSELY» στις 21 Αυγούστου, αλλά το Texas A & M δήλωσε στο KBTX ότι το γραφείο της ακτινοπροστασίας δεν έχει παραλάβει την συσκευασία.

Σε μια δήλωσή του, που κυκλοφόρησε την Δευτέρα, το πανεπιστήμιο  Texas A & M δήλωσε ότι ενώ η εύρεση του πακέτου είναι σημαντική λόγω της φύσεως του περιεχομένου του, το ραδιενεργό υλικό στο εσωτερικό  του είναι ασφαλές για όσο διάστημα η συσκευασία δεν έχει αλλοιωθεί ή διαταραχθεί.

Οι αρμόδιες κρατικές και ομοσπονδιακές  ρυθμιστικές αρχές έχουν ειδοποιηθεί, προστίθεται στην ανακοίνωση .

ΠΗΓΗ 

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Στην παρακάτω εικόνα εμφανίζεται μία παρόμοια συσκευασία.

Τὸ πανεπιστήμιον A&M τοῦ Τέξας καὶ ἡ Fedex ἔχασαν ...ῥαδιενεργὸ ὑλικό!!!2

Από το άρθρο προκύπτει ότι το πακέτο έφθασε στο Πανεπιστήμιο A & Μ του Τέξας και δεν χάθηκε κάπου στην διαδρομή.
Το επώνυμο του παραλήπτου προέκυψε από την υπογραφή του στο ηλεκτρονικό pad, όπως συνηθίζει η Fedex.
Προφανώς ο παραλήπτης δεν είναι κάποιο γνωστό πρόσωπο ή εργαζόμενος στο πανεπιστήμιο.
To πανεπιστήμιο Texas A&M  ιδρύθηκε το 1876 και είναι ένα από τα 20 καλλίτερα χρηματοδοτούμενα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ.
Εδρεύει στο College Station του Τέξας σε μία έκταση με εμβαδόν 21 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Ως την δεκαετία του 1960 λειτουργούσε παράλληλα ως στρατιωτική σχολή με εθελοντές πλήρους θητείας.
Για να καταλάβετε την σημασία του στην Αμερικανική στρατιωτική εκπαίδευση,  στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο παρήγαγε 20.229 μάχιμους.
Από αυτούς , 14.123 υπηρέτησαν ως αξιωματικοί.
Κατά την διάρκεια του πολέμου,  29 από αυτούς έφθασαν στον βαθμό του στρατηγού.
Η παραγωγή αξιωματικών από το πανεπιστήμιο αυτό ξεπέρασε το σύνολο της παραγωγής της Ναυτικής και της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ.
Το πανεπιστήμιο έχει χορηγήσει συνολικά  320,000 πτυχία .
Στεγάζει επίσης 18 ερευνητικά ινστιτούτα και την προεδρική Βιβλιοθήκη του George Bush.
Περίπου το ένα πέμπτο των φοιτητών του διαμένουν στους χώρους του πανεπιστημίου.
Η επιλογή του πανεπιστημίου ως χώρος «απώωλείας» 12,2 κιλών ραδιενεργού υλικού δεν είναι τυχαίο γεγονός.
Η ποσότητα αυτή είναι αρκετή για την κατασκευή μίας «βρώμικης» πυρηνικής βόμβας.
 Στο πανεπιστήμιο αυτό πάρα πολλοί φοιτητές έχουν τις απαραίτητες στρατιωτικές γνώσεις για την κατασκευή της.
Το είδος του ραδιενεργού υλικού του κουτιού που χάθηκε δεν είναι επακριβώς γνωστό.
Αλλά ο όγκος της κυβικής συσκευασίας, σε σχέση με το βάρος, προϊδεάζει ότι πρόκειται για υλικό με πυκνότητα μεγαλύτερη από 0,93 γραμμάρια  ανά κυβικό εκατοστό.
Στην παρακάτω πηγή υπάρχει φυλλάδιο με το δυνητικό περιεχόμενο συσκευασίας με ένδειξη UN2910.
Με βάση την παραπάνω πληροφορία,  πιθανολογώ ότι το δέμα περιείχε το ισότοπο Ιωδίου με αριθμό 129 (Ι129).
Το ισότοπο αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρακολούθηση των επιπτώσεων των προιόντων διασπάσεως των πυρηνικών υλικών, που παράγονται από τον άνθρωπο, ως ιχνηθέτης και ως πιθανό υλικό ραδιολογικής μολύνσεως.
Το υλικό αυτό είναι ένα από τα μακροβιότερα προϊόντα σχάσεως του Ουρανίου 235 και του Πλουτωνίου στους πυρηνικούς αντιδραστήρες.
Ας ελπίσουμε λοιπόν να μην έχει πέσει στα χέρια πιθανών τρομοκρατών, με στρατιωτική κατάρτιση, και να μην διασκορπισθεί με έκρηξη σε κάποια πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2015…
TO ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ" ΤΟΥ TEXAS A&M UNIVERSITY CORPS OF CADETSTO ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ «ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ» ΤΟΥ TEXAS A&M UNIVERSITY CORPS OF CADETS

TO ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ “ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ” ΤΟΥ TEXAS A&M UNIVERSITY CORPS OF CADETSTO ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ «ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ» ΤΟΥ TEXAS A&M UNIVERSITY CORPS OF CADETS

 

Son ofEon

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply