Νά …«μπλοκάρουμε» ῥωσσικά ἀεροσκάφη ἐμεῖς;

Πώς;
Εάν δούμε τον χάρτη, κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον …ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!!Νά ...«μπλοκάρουμε» ῥωσσικά ἀεροσκάφη ἐμεῖς;1

Europe map countries

Συνεπώς κάτι άλλο συμβαίνει και δεν έφθασε η στιγμή, ακόμη, να το μάθουμε!!!Νά ...«μπλοκάρουμε» ῥωσσικά ἀεροσκάφη ἐμεῖς;2

Σίγμα

 

Οι ΗΠΑ ζητούν από την Αθήνα να μπλοκάρει ρωσσικά αεροσκάφη με προορισμό την Συρία

Αίτημα προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδος να άρει τις άδειες υπερπτήσεως ρωσσικών πολιτικών αεροσκαφών μέσω του FIR Αθηνών προς την Συρία υπέβαλε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διπλωματικές πηγές με γνώση του σχετικού αιτήματος έλεγαν το απόγευμα της Κυριακής στο «Βήμα» ότι το συγκεκριμένο αίτημα βρίσκεται «υπό μελέτη».

Το ζήτημα αποκτά ευρύτερη πολιτική σημασία, καθώς με βάση ορισμένες πληροφορίες οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι τα αεροσκάφη αυτά, αν και πολιτικά, μεταφέρουν στρατιωτικό υλικό προς το καθεστώς του Συρίου προέδρου Μπασάρ αλ – Άσαντ.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο αμερικανικό Τύπο (πχ στους «New York Times») πληροφορίες ότι η κυβέρνηση Ομπάμα έχει δυσαρεστηθεί με κινήσεις της Ρωσσίας για περαιτέρω ενίσχυση του Άσαντ, μέσω και της αποστολής ομάδας στρατιωτικών συμβούλων στην Δαμασκό.

Το θέμα αυτό απασχόλησε μάλιστα και την τελευταία τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το αίτημα για την άρση των αδειών υπερπτήσεων κατατέθηκε το Σάββατο από αξιωματούχο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς το υπουργείο Εξωτερικών. Η Μόσχα είχε ζητήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση τις σχετικές άδειες υπερπτήσεως για να μπορέσουν τα αεροσκάφη να μεταφέρουν στην Συρία ανθρωπιστικό υλικό και διπλωματικό προσωπικό. Οι άδειες αφορούσαν σε πτήσεις προς την Συρία κατά την διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου.

Όπως μεταδίδει η ρωσσική ιστοσελίδα «Sputnik», επικαλούμενο ελληνική διπλωματική πηγή που φέρεται να μίλησε στο RIA Novosti, η Αθήνα απέρριψε το αμερικανικό αίτημα ώστε να μην πραγματοποιηθούν οι υπερπτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για το διάστημα 1 – 24 Σεπτεμβρίου.

ΒΗΜΑ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply