Τί θά θέλατε νά μάθετε γιά τήν Angela Dorothea Kasner;

Η  Dorothea γεννήθηκε την 17η Ιουλίου του 1954 στο Αμβούργο της Δυτικής Γερμανίας με πατέρα τον Horst Kasner (1926-2011) γεννημένο στο Βερολίνο και μητέρα την Ηerlind Jentzsch  (1928-) γεννημένη στο Danzig της Πολωνίας.

Τί θά θέλατε νά μάθετε γιά τήν Angela Dorothea Kasner;2

Και οι δύο γονείς της δηλώνουν γερμανικής καταγωγής, αλλά η ίδια δηλώνει το 2000 στο περιοδικό Spiegel  ότι νοιώθει κατά το ένα τέταρτο Πολωνή (!).

Η μητέρα της είναι δασκάλα Αγγλικών και λατινικών, ενώ ο πατέρας της είναι ιερωμένος, πτυχιούχος θεολογίας από το πανεπιστήμιο της Heidelberg.

Αν και γεννήθηκε στην Δυτική Γερμανία η μικρή Dorothea θα μεγαλώσει στην Ανατολική Γερμανία στην πόλη Templis 80 χιλιόμετρα μακριά από το Βερολίνο.

Η οικογένεια της δεν είναι όμως μία τυπική ανατολικογερμανική οικογένεια, καθώς ο πατέρας της διαθέτει δύο αυτοκίνητα και κάνει συχνά ταξείδια μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας, ένδειξη πως ήταν τουλάχιστον συμπαθούντας στο κομμουνιστικό καθεστώς της εποχής.

Η μικρή Dorothea  ντρέπεται για το επάγγελμα του πατέρα της και διαδίδει πως ο πατέρας της είναι οδηγός, παίζοντας με την παρήχηση της λέξεως ιερωμένος στα Γερμανικά.

Σαν παιδί είναι ιδιαίτερα μελετηρή και πιέζεται από την μητέρα της να έχει ανώτερες επιδόσεις από τους συμμαθητές της.

Οι πιέσεις αποδίδουν και η μικρή μαθαίνει άψογα τα ρωσσικά και μάλιστα παίρνει βραβείο για την γλωσσομάθεια της και την κλίση της στα μαθηματικά.

Ως έφηβη είναι μέλος της τοπικής γερμανικής νεολαίας του κόμματος   Free German Youth (FDJ) και μάλιστα γίνεται γραμματέας του τμήματος AGITPROR, με αντικείμενο την προπαγάνδα, αν και στο μάθημα Λενινισμός-Μαρξισμός περνά με τον ελάχιστο αποδεκτό βαθμό.

Η ίδια σε συνέντευξή της, μελλοντικά, σε αντιπαράθεση  με συναγωνιστή της της εποχής, δηλώνει ότι ήταν γραμματέας της επιτροπής πολιτισμού.

Όταν της θυμίζουν την πραγματικότητα δηλώνει περιπαικτικά: «Eγώ θυμάμαι ότι ήμουν γραμματέας πολιτισμού τότε. Αλλά βέβαια όταν γίνω 80 χρονών δεν θα θυμάμαι και τίποτα πλέον».

Η έφηβη Dorothea  αγαπάει τα παιδιά και θέλει να γίνει δασκάλα.

Το επάγγελμα του πατέρα της είναι όμως απαγορευτικό για εξέλιξη σε δασκάλα εκείνη την εποχή  και έτσι καταλήγει  να φοιτήσει  ως φυσικός στο πανεπιστήμιο της Leipzig από το 1973 έως το 1978.

Το 1977 γνωρίζει τον συμφοιτητή της Ulrich M., τον παντρεύεται και συγκατοικεί μαζί του σέ ένα διαμέρισμα που ανακαινίζει ο ίδιος και δεν διαθέτει ούτε τουαλέτα.

Την περίοδο εκείνη δουλεύει και σαν σερβιτόρα και με το φιλοδώρημα καταφέρνει κάθε μήνα να συγκεντρώνει  300 μάρκα, που έφταναν για το νοίκι, όπως δηλώνει με μετριοφροσύνη σε συνέντευξή της πολλά χρόνια αργότερα.

Ο γάμος της δεν την ικανοποιεί όμως.

Το 1981, όντας παντρεμένη,  γνωρίζει τον συμφοιτητή της Joachim Saur.

Χωρίζει το 1982 από τον πρώτο της σύζυγο και  παντρεύεται τον Saur ως και σήμερα.

Κατά περίεργο όμως τρόπο, αν και χωρίζει, διατηρεί το επώνυμο του πρώτου της συζύγου, με το οποίο είναι γνωστή ως σήμερα.

To επώνυμο δεν το διατηρεί γιατί έκανε παιδιά με τον πρώτο σύζυγο, ούτε για λόγους συναισθηματικούς, καθώς σε συνέντευξή της αναφετομένη στον λόγο που παντρεύτηκε δήλωσε κυνικά: «Έτσι έκανε όλος ο κόσμος τότε. Δεν το σκέφτηκα ιδιαίτερα…»

Και από τους δύο γάμους της δεν προκύπτουν  παιδιά, αλλά έχει δύο παιδιά από τον δεύτερο της άνδρα, που ήταν ξαναπαντρεμένος.

Η Angela συνεχίζει τις σπουδές της και λαμβάνει μεταπτυχιακό τίτλο doctorate το 1989  στην κβαντική χημεία.

Για ένα μικρό διάστημα δουλεύει ως ερευνητής στο επιστημονικό της αντικείμενο.

Παράλληλα γίνεται μέλος του ανατολικογερμανικού κόμματος Democratic Awakening και μέσω αυτού γνωρίζεται με τον πρόεδρο του Lothar De Maiziere,  που την χρησιμοποιεί ως αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου του γραφείου του, εως τις εκλογές του 1989 και την επανένωση της Γερμανίας.

Το 1990 εκλέγεται ως βουλευτής εκπρόσωπος για την περιοχή Meclenburg-Vorpommem.

Από το 1991 έως το 1994 γίνεται υπουργός για θέματα γυναικών και νεολαίας: H νεώτερη υπουργός στην ιστορία της χώρας της…

Από το 1994 έως το 1998 γίνεται υπουργός περιβάλλοντος, προστασίας περιβάλλοντος και πυρηνικής ασφαλείας με πρωθυπουργό τον Helmut Kohl.

O Helmut Kohl την συμπαθεί ιδιαίτερα και το υποκοριστικό της ήταν τότε το κοριτσάκι μου (=meins Maedchen) .

Σήμερα, που έχει μεγαλώσει, οι συμπατριώτες της  την αποκαλούν χαϊδευτικά μανούλα (=Mutti).

Aπό το 1998 ως  το 2000 ήταν γενικός γραμματέας του CDU.

Από το 2002 ως το 2005 ήταν πρόεδρος του συνασπισμού CDU/CSU.

Το 2005 έγινε πρωθυπουργός του συνασπισμού CDU, SPD και CSP ως το 2009.

Το 2007 διετέλεσε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου και προήδρευσε στη σύνοδο του G-8.

Διαπραγματεύθηκε την συνθήκη της Λισσαβώνας και την διακήρυξη του Βερολίνου.

Από το 2009 είναι πρωθυπουργός  με τον συνασπισμό των CSU και FDP.

Μήπως καταλάβατε ποιά είναι πραγματικά η Angela Dorothea Kasner;

Αν κατά  2/4  είναι Γερμανίδα, λόγω της καταγωγής των γονέων της, κατά το 1/4 Πολωνίδα, κατά δήλωσή της, από τον παππού της, κατά το 1/4 τι είναι από την γιαγιά της;;;;;;

Τι κοινό 1/4 είχαν οι ΓΑΠ, ο  ΝΙΚΟΛΑ ΣΑΡΚΟΖΥ και η Angela Dorothea Kasner;

Γιατι κρύβει την καταγωγή της, την ιστορία της και το πατρικό όνομα της;;

Ποιός είναι ο βαθύτερος στόχος της πολιτικής της ατζέντας;

Τι δένει ως συνεργάτες αυτήν και τον υπουργό οικονομικών της, που ας σημειωθεί παραμέρισε για να αναδειχθεί ως πρωθυπουργός, όταν τον είχε πολιτικό αντίπαλο;

H μελλοντική ιστορία θα δείξει.

Aς ελπίσουμε μόνο η Angela Merkel  να μην γίνει για την χώρα της και την Ευρώπη,  ό,τι υπήρξε αντίστοιχα για την Γερμανία και την Ευρώπη, ο Αdolf Alois Schicklgrubber (1889-1945).

Μάλλον μοιραζόταν και αυτός το ίδιο μυστικό για το 1/4 της καταγωγής του και του  άρεσε και εκείνου η μουσική του Richard Wagner…

Τί θά θέλατε νά μάθετε γιά τήν Angela Dorothea Kasner;1

Son ofEon
27 Σεπτεμβρίου 2012

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply