Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι (β)

Σήμερα θὰ ἀσχοληθοῦμε μὲ τὸν Χρῆστο Μαρκογιαννάκη.
Ὁ Μαρκογιαννάκης ἦταν βο(υ)λευτὴς Χανίων γιὰ χρόνια μὲ τὴν ΝουΔουλάρα (ἀπὸ τὸ 1989 ἔως τὸ 2010) καὶ διετέλεσε ἀκόμη καὶ πρόεδρος τῆς βο(υ)λῆς τους, καθὼς ἐπίσης καὶ πρόεδρος τῆς Διαρκοῦς Ἐπιτροπῆς Δημοσίας Διοικήσεως, ἀλλὰ καὶ πρόεδρος τῆς ἐξεταστικῆς ἐπιτροπῆς γιὰ τὸ σκάνδαλον τοῦ Βατοπεδίου.

Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι (β)1

βιογραφικὸν Χρήστου Μαρκογιαννάκη

Διετέλεσε δῆλα δὴ εἰσαγγελεὺς ΚΑΙ ἐπὶ δικτατορίας, ὅταν, ἐξ ὅσων γνωρίζω, ἀκόμη διῳρίζοντο οἱ εἰσαγγελεῖς.
Φαντάζομαι ὅμως πὼς κάτι τέτοιο δὲν μπορεῖ νὰ κριθῇ ὡς μεμπτόν, ἐφ΄ ὅσον θὰ μποροῦσε νὰ εἶναι ἁπλῶς ἕνας ἁπλὸς δικαστικὸς λειτουργός, ποὺ ἁπλᾶ ἔκανε τὸ καθῆκον του.

Ἦταν ἐπίσης, κατὰ τὴν ΔΙΚΗ του ἐπίσημο ἐκδοχὴ τοῦ βιογραφικοῦ του σημειώματος, πρόεδρος τῆς ἐπιτροπῆς διερευνήσεως γιὰ τὸ σκάνδαλον τοῦ Βατοπεδίου, ἀλλὰ καὶ τῆς ἐπιτροπῆς διερευνήσεως τῆς λίστας Λαγκάρτ, κάτι ποὺ ὅμως ΔΕΝ ἀναφέρεται στὸ ἐπίσημο βιογραφικό του.
(Ἴσως ὅμως νὰ μὴν …πρόλαβαν νὰ ἐνημερώσουν τὴν δημοσίευσιν.)
Ὡς πρόεδρος ὅμως κι αὐτῆς τῆς ἐξεταστικῆς ἐπιτροπῆς, θεωρητικῶς, ὄφειλε νὰ εἶναι ἀπολύτως …ἄσχετος μὲ τὰ ἐμπλεκόμενα μέρη. Κάτι ποὺ ὅμως …δὲν συνέβη!!!

Ο Μαρκογιαννάκης πρόεδρος της επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ

Πρόεδρός της εξελέγη ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αντιπρόεδρος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και γραμματέας ο Ανδρέας Κουτσούμπας, βουλευτές της ΝΔ.

Εκλέχθηκε το προεδρείο της προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει την ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών για τους χειρισμούς της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ.
Πρόεδρός της εξελέγη ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αντιπρόεδρος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και γραμματέας ο Ανδρέας Κουτσούμπας, βουλευτές της ΝΔ.
Τα τρία ανωτέρω πρόσωπα ήταν πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας την οποία υπερψήφισαν οι πέντε βουλευτές της Ν.Δ. και οι δύο από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.
Λευκό ψήφισαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι τρεις βουλευτές που εκπροσωπούν τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.
Η προανακριτική Επιτροπή θα συνεχίσει τις εργασίες της για διαδικαστικά θέματα, αλλά και για τους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Μαρκογιαννάκης, ερωτηθείς την Τρίτη για το αν θα ολοκληρώσει τις εργασίες της 25ης Φεβρουάριου τόνισε πως δεν μπορούν να ολοκληρωθούν οι εργασίες της πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για κάθε ένα από τα 2062 ονόματα της λίστας Λαγκαρντ, αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο μεγάλης παρατάσεως.

Ὄφειλε δῆλα δὴ νὰ μὴν ἔχῃ ἐξαρτήσεις καὶ νὰ μὴν …συνδέεται μὲ ἐμπλεκομένους.
Ἐν τούτοις δὲν ἦταν κι ἐν τελῶς …ἄσχετος!!!

ΑΠΑΤΗ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΡΑΧΜΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ «ΔΕΘΗΚΕ» ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Ισόβια στην «αθώα» του Μαρκογιαννάκη

Καμπάνα ισοβίων έπεσε την Τετάρτη από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε τρεις προϊσταμένους εφοριών Θεσσαλονίκης και ποινή χάδι στον «μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος». Δηλαδή στον μάρτυρα που απεφάσισε να μιλήσει και να καταδώσει την συμμορία στελεχών του υπουργείου Οικονομικών τα οποία «άρπαξαν» πάνω από 100 δισεκατομμύρια δραχμές στο τέλος της δεκαετίας του 1990.

Ως πρόεδρος της εξεταστικής Επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ ο Χρ. Μαρκογιαννάκης υπερασπιζόταν κατηγορουμένη για υπόθεση όπου συγκατηγορούμενοί της εμφανίζονταν στην λίστα. Συγγενείς του βρέθηκαν με… βιομηχανικές μονάδες στην Θεσσαλονίκη και «οικογενειακές βίλες» με τον «τίμιο ιδρώτα τους».

Κανένα στόμα δεν άνοιγε για πολλά χρόνια. Η μέθοδος απλή. Εικονικά και πλαστά τιμολόγια με δήθεν εξαγωγές από ανύπαρκτες επιχειρήσεις. Χωρίς καν απλή αίτηση οι τοπικές εφορίες της Θεσσαλονίκης επέστρεφαν ως δήθεν οφειλόμενο ΦΠΑ και 20 εκατομμύρια δραχμές σε μία ημέρα!

Όταν άνοιξαν τα στόματα η προϊσταμένη Γεωργιάδου-Καπρή είπε ότι εκείνη κρατούσε ένα μικρό ποσοστό και το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων το μοιραζόταν με τους προϊσταμένους της…

Η Γεωργιάδου αρχικά δήλωνε «πτωχή, τιμία και αθώο θύμα συκοφαντίας».

Το στόμα της άνοιξε μόνο όταν το όνομά της βρέθηκε στην λίστα Λαγκάρντ, όταν αυτή δημοσιεύθηκε από τον Κώστα Βαξεβάνη.

Τότε προσπάθησε να δικαιολογηθεί «δίνοντας» προϊσταμένους, μεταξύ των οποίων ονομαστικά και την κ. Καρακουλάκη.

Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ πήγε σε εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, στην οποία πρόεδρος ορίσθηκε ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, πρώην εισαγγελέας, πρώην υπουργός και νυν δικηγόρος και βουλευτής.

Στην λίστα Λαγκάρντ εντοπίσαμε άλλα δύο ονόματα. Μίας προϊσταμένης της εφορίας (Μαρία Στογιάννου) που ήδη έχει καταδικασθεί και ενός επιθεωρητή.

Όταν κληθήκαμε στην Βουλή για να καταθέσουμε για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποκαλύψαμε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής που ερευνούσε την λίστα είχε ακριβώς εκείνη την περίοδο αναλάβει την υπεράσπιση της προϊσταμένης Καρακουλάκη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Παρουσιάσαμε στην επιτροπή κατηγορητήρια που ήταν κοινά για την πελάτισσα του κ. Μαρκογιαννάκη, προέδρου της επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ και για τα αναφερόμενα στην λίστα Λαγκάρντ στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης διέρρηξε τότε τα ιμάτιά του ότι η πελάτισσά του ήταν συγχωριανή του, φτωχή και τόσο αθώα ώστε ήταν ζήτημα χρόνου να πείσει ο ίδιος τους δικαστές, ως δικηγόρος της, για την αθωότητά της.

Μια κρίσιμη λεπτομέρεια είναι ότι η πρώτη καταδίκη της πελάτισσας του κ. Μαρκογιαννάκη συνέβη το… 2007. Ο κ. Μαρκογιαννάκης την ανέλαβε πολλά χρόνια αργότερα και συνέπεσε με την λίστα Λαγκάρντ. Στο διάστημα που μεσολάβησε, παραπέμθηκε στην Δικαιοσύνη για άλλα 17 κακουργήματα καταχρήσεως δημοσίου χρήματος και ενώ είχε καταδικαστεί τα υπηρεσιακά συμβούλια των επιθεωρητών την απάλλαξαν με επαίνους.

Σήμερα ο εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Θεσσαλονίκης κ. Δημόπουλος διέταξε έρευνα ΚΑΙ για τους επιθεωρητές που έκαναν τις απαλλαγές…

Δύο χρόνια μετά η λίστα Λαγκάρντ ερευνάται με βήμα χελώνας γιατί «δεν υπάρχει πολιτική βούληση», όπως έχει καταγγελθεί και η πελάτισσα του κ. Μαρκογιαννάκη μαζί με την αναφερόμενη στην λίστα Λαγκάρντ συνάδελφό της Γεωργιάδου και τον προϊστάμενο επίσης της εφορίας Βουργαζάκη «εισέπραξαν» ισόβια… με την κατηγορία της καταχρήσεως δημοσίου χρήματος (εκατομμύρια ευρώ) και της απιστίας…

Έτσι κάπως χρεωκόπησαν τα δημόσια ταμεία και δεν έχουν να πληρώσουν συντάξεις μέσω του υπουργείου Οικονομικών, ενώ σε θέρετρα υπάρχουν αρκετές βίλες επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων…

Μέχρι τώρα για το ίδιο σκάνδαλο στην Θεσσαλονίκη έχουν πέσει έξι ποινές ισοβίων…

Ο μάρτυρας που μεταμελήθηκε και απεκάλυψε τα πάντα στην Δικαιοσύνη Νίκος Κασιμάτης καταδικάσθηκε εχθες σε ποινή φυλακίσεως 5 χρόνων.

Είναι ο επιχειρηματίας που είχε αποκαλύψει ότι βαλίτσες γεμάτες χρήματα μεταφέρονταν από την Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Οικονομικών…

Ως μάρτυρας υπερασπίσεως είχε εμφανισθεί στο πλευρό των καταδικασθέντων επιθεωρητής του υπουργείου, του οποίου το όνομα φιγουράρει με άλλα μέλη της οικογενείας του στην λίστα Λαγκάρντ. Δίπλα στον καθένα αναφέρεται ποσό 1,3 εκατομμυρίων ευρώ!

Καθένας μπορεί να καταλάβει γιατί η έρευνα της λίστας (εκεί και η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου) πάει με βήμα χελώνας παρά την προσπάθεια οικονομικών εισαγγελέων…

** Τι είχε ειπωθεί στην Επιτροπή

Ιδού απόσπασμα από τα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (πρόεδρος της Επιτροπής): …Πολύ πριν έλθει το συγκεκριμένο θέμα στην Βουλή, η κ. Καρακουλάκη στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Ντάσκας, είναι από τα Χανιά και είναι μία φιλική οικογένεια. Δεν ήξερα την περιπέτειά της. Με είχε βρει η οικογένεια και μου είχε πει αν μπορώ να συμπαρασταθώ, γιατί έχει κάποια προβλήματα.

Είδα ό,τι είδα -θα σας πω στην συνέχεια τι είδα- αλλά εγώ πιστεύω απόλυτα ότι είναι μέγας ρατσισμός το να λέμε ότι ο δικηγόρος δεν πρέπει να υπερασπίζεται τον άλφα ή τον βήτα κατηγορούμενο. Ο δικηγόρος υπερασπίζεται, κύριοι, κατηγορούμενο. Δεν υπερασπίζεται πράξη. Δεν υπερασπίζεται τις πράξεις. Αλίμονο αν πούμε ότι ο δικηγόρος που υπερασπίζεται έναν φονιά, ταυτίζεται με τον φόνο! Αλίμονο αν πούμε ότι ο δικηγόρος ο οποίος υπερασπίζεται έναν κλέφτη, ταυτίζεται με την κλοπή! Αλίμονο αν πούμε το αντίστοιχο για την κάθε υπόθεση!

Η πεποίθησή μου είναι ότι όλοι σας αναγνωρίζετε στον οποιονδήποτε κατηγορούμενο το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρις ότου καταστεί αμετάκλητη η καταδίκη του. Πιστεύω σ’ αυτό να συμφωνούμε όλοι.

Το πρώτο πράγμα που κοίταξα είναι να δω αν αυτή η γυναίκα έχει περιουσία. Και είδα μία πάμφτωχη περίπτωση, μία γυναίκα ρακένδυτη. Η οικογένεια είναι σε άθλια κατάσταση. Περαιτέρω δε, διεπίστωσα -και εδώ θέλω την προσοχή κυρίως των δικηγόρων- και το εξής πράγμα. Η κατηγορία επί δεκαεννέα υποθέσεων, κύριοι συνάδελφοι δικηγόροι, οι οποίες έχουν χρονικό περιθώριο δύο μηνών που έκατσε μία γυναίκα στην εφορία -εγώ πιστεύω πως της την έστησαν, για να άρει όλες τις αμαρτίες των υπολοίπων- που θα έπρεπε να είναι μία δικογραφία λόγω απολύτου συναφείας, είναι δεκαεννέα υποθέσεις οι οποίες -προσέξτε- εδράζονται στην ίδια πραγματική και νομική βάση. Και η υπεράσπιση της κατηγορουμένης εδράζεται στην ίδια πραγματική και νομική βάση. Είναι σαν να λέμε ότι ο Μαρκογιαννάκης έκλεψε τον Ιούλιο από την τάδε τράπεζα σταδιακά τόσα χρήματα και η υπεράσπιση του Μαρκογιαννάκη να είναι «εγώ δεν ήμουν τον Ιούλιο στην Ελλάδα, ήμουν στο εξωτερικό».

Κι έχουμε τρεις αποφάσεις αθωωτικές -προσέξτε αυτό το λάθος που δεν εφαρμόζεται η δικονομία να έχουμε συνάφεια- και τρεις αποφάσεις καταδικαστικές αυτή την στιγμή. Εδώ άλλος δικαστής λέει «έχει δίκιο η κατηγορουμένη σ’ αυτά τα οποία λέει, αποδέχομαι τον ισχυρισμό της και την κηρύσσω αθώα», άλλος δικαστής έχει πει μέχρι τώρα πρωτοδίκως το αντίθετο.

Αυτή είναι η υπόθεση. Αυτήν την υπόθεση ανέλαβα να υπερασπιστώ… Όταν έχεις έναν άνθρωπο που έχει -επαναλαμβάνω και απευθύνομαι στους δικηγόρους- την ίδια νομική και πραγματική βάση σε πολλές υποθέσεις και έχουμε μισούς δικαστές μέχρι τώρα που έχουν πει έτσι και άλλους μισούς που έχουν πει διαφορετικά, υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι αθώος αυτός ο άνθρωπος, κύριε Ντάσκα;

ΜΑΡΤΥΣ (ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ): Βεβαίως, κύριε πρόεδρε. Γι’ αυτό αναφέρθηκα προσεκτικά σ’ αυτήν την υπόθεση.

…Έχει τιμωρηθεί με τριάντα εννέα χρόνια κάθειρξη μέχρι τώρα η κ. Καρακουλάκη -έχει τριάντα εννέα χρόνια φυλακή- και η άλλη που είναι συγκατηγορουμένη στα έγγραφα που σας έδωσα, είναι ήδη στην λίστα Λαγκάρντ, η Γεωργιάδου-Κάπρη και η Στογιάννου, που έχουν και αυτές καταδικαστεί. Και είναι μία υπόθεση η οποία αφορά στο δημόσιο χρήμα. Πήραν τα χρήματα από το υπουργείο Οικονομικών. Εάν δεν τα πήρε η κ. Καρακουλάκη, εγώ δεν γνωρίζω…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (πρόεδρος της Επιτροπής): Και αν είναι αθώα η κ. Καρακουλάκη;

ΜΑΡΤΥΣ (ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ): Γι’ αυτό αναφέρθηκα στα τριάντα εννέα χρόνια καθείρξεως που έχει μέχρι τώρα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (πρόεδρος της Επιτροπής): Τελείωσε! Και να σας πω γιατί δεν έπρεπε να το αναφέρετε; Διότι αυτή την στιγμή θα είναι πρώτο θέμα. Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Όμως, εκείνο που είναι σημαντικό είναι ότι αυτή η γυναίκα τώρα δεν έχει, κύριε Καπερνάρε, καμμία τύχη στο εφετείο. Υπό το βάρος της δημόσιας κραυγής, η οποία θα δημιουργηθεί απ’ αυτά που είπε τώρα ο κ. Ντάσκας, ασφαλώς θα είναι δυσχερέστατη η θέση της.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Έχω την εντύπωση αντιθέτως, κύριε Μαρκογιαννάκη, ότι οι εφέτες θα δείξουν μεγαλύτερη κατανόηση και θα είναι πολύ πιο σωστοί και προσεκτικοί ειδικά για την πελάτισσά σας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (πρόεδρος της Επιτροπής): Μακάρι να είναι έτσι!

ΜΑΡΤΥΣ (ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ): Κατ’ εμέ, κύριε πρόεδρε, προέχει να ανοίξετε τους λογαριασμούς της Γεωργιάδου…

Αν ανοίξουν οι λογαριασμοί της Κάπρη και της Γεωργιάδου που είναι στην λίστα Λαγκάρντ, κύριε πρόεδρε, θα είναι απάντηση αποστομωτική για όλους. Τι χρήματα είχαν, από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (πρόεδρος της Επιτροπής): Μα, τι δουλειά έχουν η Κάπρη και η Γεωργιάδου με τους υπολοίπους;

ΜΑΡΤΥΣ (ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ): Στο ίδιο κατηγορητήριο είναι. Τα έδωσα. Ιδια κατηγορητήρια είναι. Η Κάπρη και η Στογιάννου είναι μαζί. Λέει «Γεωργιάδου, Καρακουλάκη» και καταδικάζονται μαζί όλοι. Στα ίδια κατηγορητήρια! Δεν ξέρω αν η Καρακουλάκη έχει πάρει χρήματα και τα πήγε στην Ελβετία. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει τέτοιο στοιχείο. Οι άλλες, όμως, που τα πήραν, φαίνεται μέσα στην λίστα. Μακάρι να είναι…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (πρόεδρος της Επιτροπής): Ναι. Ξέρετε γιατί; Διότι άνοιξαν τους λογαριασμούς στις τράπεζες και βρήκαν τεράστια ποσά.!

ἐλευθεροτυπία

Βέβαια…
Μέσα στὴν βο(υ)λή τους ἔχουν ἐκτυλιχθεῖ ὅλων τῶν εἰδῶν τὰ τραγελαφικά, ἰδίως μὲ τὴν Κωνσταντοπούλου, ἀλλὰ μὲ αὐτὰ σήμερα δὲν θὰ καταπιασθοῦμε.
Σήμερα θὰ δοῦμε ἀκόμη μίαν ὑπόθεσιν τοῦ Μαρκογιαννάκη, ἡ ὁποία κι ἔφθασε στὴν εἰσαγγελία, δίχως ὅμως, ἐπισήμως, νὰ ἀναφέρεται κάτι μεμπτὸ γιὰ τὸν Μαρκογιαννάκη, σὲ δικαστικὰ ἔγγραφα.

Ο κύριος Μαρκογιαννάκης, μία δολοφονία και η συμμορία των 16

Η Ιστορία του Ζ.Λαγουδάκη

Το Δεκέμβριο του 1997, ο Ζ. Λαγουδάκης σκοτώνει τον συγχωριανό του Γ. Καρκανάκη και καταδικάζεται για την ενέργειά του αυτή σε ισόβια πρωτόδικα, σε 23 χρόνια στο Εφετείο. Τον Μάιο του 2008 ο Λαγουδάκης αποφυλακίζεται, ύστερα από ευνοϊκή έκθεση του αρχιφύλακα των Φυλακών Αλικαρνασσού Μ. Κουγιουμτζάκη, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην συμμορία των «16».
Στις 16 Μαϊου ο Ζ. Λαγουδάκης σκοτώνει τον φοιτητή Μανόλη Χορευτάκη. Οι αρχές διερευνούν γιατί βρισκόταν εκτός φυλακής ο δράστης και την ένορκη διοικητική εξέταση αναλαμβάνει ένα άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται στις περίφημες συνομιλίες του συνδικάτου του εγκλήματος: ο διευθυντής της αγροτικής φυλακής Αγιάς Μ.Κυριακάκης, που απαλλάσσει κατ’ ουσίαν τον Μ. Κουγιουμτζάκη.

Ο συνήγορος της οικογενείας Χορευτάκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανδρέας Αναγνωστάκης επισημαίνει: «Στην περίπτωση του εκτελεστή του φοιτητή Μανόλη Χορευτάκη λειτούργησε ένα ολόκληρο σύστημα αποφυλακίσεως. Σ’ αυτό το σύστημα προοριζόταν να υπαχθεί και ο Βλαστός. Κινώντας τους ίδιους μηχανισμούς με τα ίδια όργανα».

Συνέντευξη του Αντώνη Χορευτάκη στην Free Sunday

Από τη δική σας πλευρά, κ. Χορευτάκη, διαπιστώσατε κάποιες ομοιότητες ανάμεσα στις δύο υποθέσεις, αυτή του παιδιού σας και εκείνη του συνδικάτου του εγκλήματος;

Βεβαίως, υπάρχουν πολλά κοινά σημεία. Πριν από ένα μήνα είχα απευθύνει επιστολή στον κρητικό Τύπο, στην οποία τα είχα προαναγγείλει όλα. Δεν μπορούν οι Κουγιουμτζάκηδες και τα όποια αποφυλακιστικά κυκλώματα που δρουν στην Κρήτη, να βγάζουν από την φυλακή τους εγκληματίες.

Τον Σεπτέμβριο θα γίνει η δίκη για τον φόνο του παιδιού σας, τώρα όμως μαθαίνουμε πως αυτή θα διεξαχθεί στην άλλη άκρη της Κρήτης, στον νομό Λασιθίου. Γιατί αυτό;

Πρόκειται για απαράδεκτη παρέμβαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Κρήτης να μην γίνει η δίκη στα Χανιά ούτε στο Ηράκλειο, γιατί πρέπει να αποσιωπηθούν κάποια πράγματα. Όλα αυτά είναι δουλειά του Μαρκογιαννάκη,
αυτός δεν ήθελε να γίνει η δίκη στα Χανιά.

Πιστεύετε δηλαδή ότι πίσω από την απόφαση του αστυνομικού διευθυντή βρίσκεται ο κ. Μαρκογιαννάκης;

Ναι. Ο αστυνομικός διευθυντής τοποθετήθηκε στην θέση αυτή προ πενταμήνου και δεν είχε τίποτε εις βάρος μας. Είμαστε μια ήρεμη οικογένεια, μόνο δημόσιο λόγο διατυπώνουμε και όχι απειλές. Η εισήγηση του αστυνομικού διευθυντή κ. Μπεσίρη αποκλείει τους τρεις από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης και μας στέλνει στην Νεάπολη Λασιθίου, που έχει 2.000 κατοίκους και απέχει από εδώ 250 χιλιόμετρα. Από Χανιά μέχρι Λασίθι έχουν συμβεί πολλά ενδιάμεσα, υπάρχουν τραμπούκοι. Μάρτυρες εκφράζουν τον φόβο τους.

Ποιοι δεν θέλουν να πάρει δημοσιότητα η δίκη;

Θέλουν να αποσιωπηθεί η υπόθεση για τέσσερα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία έχω κατονομάσει προ πολλού και στην εισαγγελέα Πρωτοδικών. Αυτά είναι ο Κουγιουμτζάκης, ο Κυριακάκης, ο Ριζωτάκης (σ.σ. έτερος σωφρονιστικός υπάλληλος) και ο υπουργός Μαρκογιαννάκης. Έφτασαν στο σημείο να εξευτελίσουν τον αστυνομική διευθυντή. Τα δύο από τα τέσσερα ονόματα εμπλέκονται στην υπόθεση Παναγιπούλου: ο Κυριακάκης και ο Κουγιουμτζάκης. Ο τελευταίος εμπλέκεται απροκάλυπτα στην απελευθέρωση του δολοφόνου του παιδιού μου, καθώς με συστατικές επιστολές του προς το Συμβούλιο Εφετών ουσιαστικά βγήκε έξω ο Λαγουδάκης και σκότωσε αμέσως μετά το παιδί. Και ο Κυριακάκης, για να δείτε τα συγκοινωνούντα δοχεία, καλύπτει τον Κουγιουμτζάκη, τον ρίχνει στα μαλακά, λέγοντας ότι παραπλανήθηκε από τον Λαγουδάκη. Στην ιστορία εμπλέκεται και ένας άλλος φύλακας, ονόματι Ριζωτάκης. Πιστεύω ότι είναι στο ίδιο κύκλωμα. Οι δύο αυτοί, Κουγιουμτζάκης και Ριζωτάκης, είναι μαζί στην ΔΑΚΕ, εκεί στις φυλακές.

Για τον ρόλο του τετάρτου προσώπου, του κ. Μαρκογιαννάκη, τι έχετε να πείτε;

Ο κ. Μαρκογιαννάκης έχει αναλάβει τον ρόλο της προστασίας, όχι μόνο της υπερασπίσεως. Αν δείτε την διαδρομή του κ. Μαρκογιαννάκη, ήταν εισαγγελέας, έγινε δικηγόρος, που σημαίνει ότι είχε μεγάλες επαφές με τον δικαστικό κλάδο, ήταν και «κολλητός», ας πούμε, του κ. Σανιδά. Και στην συνέχεια γίνεται κορυφαίος πολιτικός στην Κρήτη. Αυτός είναι κουμπάρος του Λαγουδάκη. Επισήμως, τον υπερασπίστηκε πρωτόδικα και σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας το 1993. Και μετά από όλα αυτά του βαφτίζει το παιδί, και αυτό είναι ηθικά απαράδεκτο. Μέχρι το 1999 είναι ο δικηγόρος του, μετά τον εγκατέλειψε, όπως λέει, στην πραγματικότητα όμως λόγω του βουλευτικού ασυμβίβαστου. Μετά ανέλαβε την υπεράσπισή του ο αδελφός του, ο Μανόλης Μαρκογιαννάκης, η κόρη του Ειρήνη και ένας κουμπάρος του που εργάζεται στο πολιτικό του γραφείο, ο Γιώργος Περράκης. Δεν είναι σύμπτωση. Εμένα πιο πολύ με πείραξε ότι 10 ημέρες αφότου σκοτώθηκε το παιδί, ο Μαρκογιαννάκης μού γράφει μια επιστολή με ένα σωρό ψέμματα.

Άλλες επαφές είχατε μαζί του;

Έλαβα τις ανάλογες απειλές από τους ανθρώπους του εδώ. «Τι πας να κάνεις;» έλεγαν.

Σας απειλούν δηλαδή;

Όταν με βλέπει ο άλλος στον δρόμο και μου λέει «τι τα βάζεις με τον υπουργό, θες να μπλέξεις εσύ και η οικογένειά σου, θέλετε να ανατιναχτείτε όλοι μαζί;». Είναι προειδοποιήσεις…

Ποιοι είναι αυτοί;

Είναι άνθρωποι του κ. Μαρκογιαννάκη. Δεν νομίζω ότι τους βάζει ο ίδιος. Έχει ένα κύκλωμα εδώ, που είναι παλιάνθρωποι. Είναι άνθρωποι χαμηλού επιπέδου, που νομίζουν ότι τα έβαλα άδικα μαζί του, για να τον κάψω, για πολιτικούς λόγους και τέτοιες βλακείες. Η γυναίκα μου τρομοκρατήθηκε. Μας έστειλαν και ανώνυμη επιστολή.

Θα θέλατε κάτι άλλο να προσθέσετε στην συζήτησή μας;

Συζήτησα την Πέμπτη με τον κ. Ρακιντζή, Επιθεωρητή Δημόσιας Διοικήσεως, ο οποίος μου είπε ότι η έφεση του Κουγιουμτζάκη και του άλλου φύλακα κατά της πειθαρχικής ποινής που τους επεβλήθη θα εξεταζόταν από επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών. Είναι δυνατόν; Θα κρινόταν από τον συγκεκριμένο άνθρωπο, αν είναι αυτός βέβαια, γιατί είναι και ο Παυλόπουλος και δεν ξέρω ποιος κυβερνά το υπουργείο αυτό πια. Έχουμε επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα ήταν αντικειμενική η έρευνα, παρ’ ό,τι έχουμε εμπιστοσύνη στον Παυλόπουλο, που είναι ακέραιο άτομο. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα ήλεγχε την επιτροπή αυτή…

Πληροφορηθήκαμε πως στείλατε και επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης…

Ναι, και ζητάμε η δίκη να γίνει στα Χανιά, και αυτό θα είναι καθαρή απόδειξη των προθέσεών του να αναμορφώσει το σύστημα και να σπάσει τα αποστήματα. Αν δεν το πράξει, σημαίνει ότι η συγκάλυψη παραμένει. Αν και ο Δένδιας δεν σταθεί αντάξιος των περιστάσεων, τότε είναι μια περίπτωση που πρέπει να μελαγχολήσει όλη η Ελλάδα και όχι εγώ μόνο. Δεν είναι προσωπικό το θέμα πια.

πηγή

Ὅμως ὁ Μαρκογιαννάκης οὐδέποτε ἀπεκόπη οὐσιαστικῶς ἀπὸ τὸν κατὰ συῤῥοὴ δολοφόνο Λαγουδάκη:

«…Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης τότε διατείνονταν ότι είχε διαρρήξει τις σχέσεις του με τον Ζ. Λαγουδάκη μετά την πρώτη ανθρωποκτονία και δήλωνε χαρακτηριστικά σε επιστολή που απέστειλε στον πατέρα του Χορευτάκη ότι «θα παραιτηθεί από βουλευτής αν αποδειχθεί ότι τον υπερασπίστηκε σε άλλη υπόθεση μετά το 1998». Παραβλέποντας το γεγονός ότι ο Χρ. Μαρκογιαννάκης υπερασπίστηκε τον δράστη στο Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων το 1999 σε υπόθεση για οπλοχρησία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ας επισημανθεί απλώς ότι και στην συνέχεια η υπεράσπισή του δεν άλλαξε νομικό γραφείο, αφού την ανέλαβαν ο αδερφός του υφυπουργού Μανώλης Μαρκογιαννάκης και η κόρη του Ειρήνη….»

πηγή

Τὸν Μάρτιο τοῦ 2014 ὁ Λαγουδάκης «τσίμπησε» τὰ ἰσόβιά του καὶ ἡ ὑπόθεσις φαίνεται νὰ ἔκλεισε.
Ἐν τούτοις ὑπάρχει ἕνας ἐπὶ πλέον νεκρός, ὁ νεαρὸς φοιτητὴς Μᾶνος Χορευτάκης, ποὺ …ἀτυχῶς εὑρέθη στὸν δρόμο τοῦ Λαγουδάκη, ὁ ὁποῖος …τυχαίως ἀφέθη ἐλεύθερος λίγο πρίν, λόγῳ …καλῆς συμπεριφορᾶς!!!
Κι ὁ Μαρκογιαννάκης δὲν παρητήθη τελικῶς, ὅπως ἐδήλωσε.
Παραλλήλως, γιὰ ὅσους θέλουν νὰ διερευνήσουν βαθύτερα τὴν ὑπόθεσιν τοῦ νομικοῦ-δικαστικοῦ Μαρκογιαννάκη, ὑπάρχουν καταγγελίες γιὰ ἐμπλοκή του σὲ παραδικαστικὰ κυκλώματα, στὴν ὑπόθεσιν τοῦ Βλαστοῦ, σὲ «περίεργες» παρεμβάσεις ἀλλὰ ὅλα αὐτὰ ἐμεῖς, ποὺ δὲν τὰ γνωρίζουμε σὲ βάθος, ἁπλῶς τὰ ἀναφέρουμε, διότι λέγονται ἤ γράφονται.
Ὁ Μαρκογιαννάκης, ἐπισήμως, δὲν κατηγορεῖται γιὰ κάτι, ἄν καὶ ὑπάρχουν γενικῶς …ψίθυροι. Τὸ ἐὰν ἡ …ἀδέκαστος κι ἀδέσμευτος δικαιοσύνη κάνῃ καλά, ἤ ὄχι, τὴν δουλειὰ γιὰ τὴν ὁποία πληρώνεται, εἶναι ἄλλο ζήτημα…
Τελευταία (γνωστή) παρέμβασις σὲ ζητήματα δικαιοσύνης ἦταν ἡ ἐμπλοκή του στὴν ὑπόθεσιν Γιακουμάκη, γιὰ τὴν ὁποίαν λέγεται πὼς τοῦ ἔχει ἀσκηθεῖ δίωξις, κάτι ποὺ τελικῶς ὅμως δὲν γνωρίζουμε ἀκόμη τὸ πῶς θὰ ἐξελιχθῆ.

Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι (β)3

πηγή

Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι (β)6

πηγή

Ἄς ἐξετάσουμε ὅμως, πέραν τῶν δικαστικῶν καὶ βουλευτικῶν παρεμβάσεων, τὸ πότε, πῶς, γιατὶ ὁ Μαρκογιαννάκης ἐνεπλάκη στὴν πολιτική.
Στὸ βιογραφικό του ἀναφέρεται πὼς πρωτοεξελέγη τὸ 1989 δίς, μὲ τὴν ΝουΔουλάρα στὰ χέρια τοῦ βενιζελικοῦ (ἀμέσου) ἀπογόνου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Ἡ …ἀφοσίωσις στὸν βενιζελικὸ ἀπόγονο ἐξεδηλώθη ἐντόνως μὲ τὴν προσχώρησίν του στὸ κόμμα τῆς θυγατρός του, τὴν «δημοκρατικὴ συμμαχία».

Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι (β)4

πηγή

Ὁ Μαρκογιαννάκης διετέλεσε ὑφυπουργὸς Δημοσίας Τάξεως (2004-2006) καθὼς ἐπίσης καὶ ἀναπληρωτὴς ὑπουργὸς Ἐσωτερικῶν. (Ἰανουάριος 2009-Ὀκτώβριος 2009.)
Τέλος διετέλεσε καὶ Γ΄ ἀντιπρόεδρος τῆς βο(υ)λῆς τους, ἀπὸ ὅπου μᾶς ἔμειναν καὶ οἱ περίφημες «ἀντιδικίες» του μὲ τὴν Κωνσταντοπούλου (29 Ἰουλίου 2012-5 Φεβρουαρίου 2015).

Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι (β)5

πηγή

Αὐτὴν τὴν ἐποχὴ μένει ἐκτὸς βο(υ)λευτικῶν ἑδράνων. Προφανῶς κουράστηκε ἤ βαρέθηκε ἤ …δὲν ἔχει λόγους πλέον νὰ σπεύδῃ γενικῶς νὰ καταλάβῃ ἀνάλογες θέσεις.
Ὁ Μαρκογιαννάκης, καθὼς φυσικὰ κι ἄλλοι ὅμοιοί του, στήριξαν μὲ σθένος τὴν οἰκογένεια Μητσοτάκη καὶ τὶς ἐπιλογές-ἀποφάσεις τους. Αὐτὸ δὲν δηλώνει πὼς εἶναι καλὸς ἤ κακός, ἀλλὰ τὸ ὅτι ἄν καὶ φαινομενικῶς δὲν ὑπάρχει συγγένεια αἵματος, ἐν τούτοις ὑπάρχει ἰσχυρὸς δεσμὸς ποὺ ἕνωσε, τοὐλάχιστον γιὰ μακρὸ χρονικὸ διάστημα, τὶς Μοῖρες τους.

Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι (β)2

Φιλονόη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

4 thoughts on “Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι (β)

  1. Δέν καταπιάνεσαι καί μέ τήν Ξουλίδου τήν κλέφτρα (κλεπτομανής λέει, ἀλλά τώρα τό ἔχουν μάθει ὅλοι νά χρησιμοποιοῦν τόν ὅρο πού ἐν μέρει τούς ἀπαλλάσσει ἀπό τό ποινικό βάρος τῆς πράξης…ὑποθέσεις πολλαπλῶν κλοπῶν ἀπό τό 1997 κύριε καταΚα(υ)μμένε ) πού ἐνῶ εἶχε ἀποκαλυφθεῖ ἡ δραστηριότητά της ( σέ ἀθηναϊκή ἐφ. 12/2014) παρ’ ὅλα αὐτά οἱ συμπολῖτες της πού προφανῶς καί ἐγνώριζαν πολύ καλύτερα τόν βίο καί τήν πολιτεία τῆς …κυρίας τήν ἐξέλεξαν βουλευτή ! Ἔμ, ἔτσι εἶναι. Σοῦ λέει ἀφοῦ ὁ ἀρχηγός τοῦ κόμματός μας τήν ἐπιλέγη πρέπει καί ἐμεῖς νά τήν ψηφίσουμε… Καί σημειῶστε πώς ἐτούτη δίδασκε καί θεολογία(!!!) σέ μαθητές Λυκείου γιά ἀρκετά χρόνια…
    Σκεφτεῖτε λοιπόν μία κλέφτρα ὡς Γενική Γραμματέα τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας ( ἤ ὅπως σωστότερα τό λές : ἀ-Παιδείας). Ἐπίσης, ἕναν ὑπουργό αἰώνιο φοιτητή καί ἄθεον καί μία ὑφυπουργό πού τό πρῶτο πρᾶγμα πού ἔκανε ἄμα τῇ ἀναλήψει τῆς θέσεώς της ἦταν νά καταργήσει τήν διάταξη πού ἔλεγε πώς γιά νά μήν παρακολουθεῖ κάποιος τό μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν ΔΕΝ χρειάζονται δικαιολογητικά! Γιά νά μήν θυμηθοῦμε τίς ὑπογραφές της γιά τό σχέδιο ΑΝΑΝ, (μέ τά λοιπά μπουμπούκια τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ) στήν Κύπρο καί τήν ὑποστήριξη τῶν “καϋμένων” ὅπως τούς ἔλεγε τουρκοκυπρίων…Φυσικά τήν ἴδια καί χειρότερη στάση κρατοῦσε καί κρατᾶ καί γιά τό σκοπιανό πού θεωρεῖ (ὅπως καί ὅλο τό τΣυριζα πού καί πάλι ἐξέλεξε ΠΡΩΤΟ ὁ ἑλληνικός λαός) πώς εἶναι ἀναφαίρετο τό δικαίωμα στούς σκοπιανούς, νά λέγονται “Μακεδόνες”…

    Καί τέλος δέν ὑπάρχει στόν ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ καί τήν ΠΡΟΔΟΣΙΑ εἶτε πρόκειτε γιά …δεσμούς αἴματος εἶτε πρόκειται γιά τούς ἐκλεκτούς τους προθύμους…

  2. Πῶς λένε τήν σύζυγο Μαρκογιαννάκη; Μεϊμάρογλου; Ὤχ ! Κάποια σχέσις μέ τό Μεϊμαράκης; Για σκεφτεῖτε μία ἐξήγηση τοῦ ἐπιθέτου Μεϊμαράκης,Μεϊμαρόγλου. Ἄν ἐξαιρέσουμε τίς καταλήξεις –ακης καί –γλου ( και στις δύο περιπτώσεις ἀποδεικνύουν καταγωγή α) ἐκ Κρήτης και β) τουρκική) ἔχουμε την λέξη μεϊμάρ πού ἄν την ψάξουμε στα τουρκικά «mimar» σημαίνει ἀρχιτέκτων : iç mimar = ὁ ἀρχιτέκτων.
    Δηλαδή τί βλέπουν τά μάτια μας; Ἕναν μασῶνο ὄνομα και πρᾶγμα; ! ! !

    Μέ μιά γρήγορη ματιά πού ἔριξα στό ὄνομα Μεϊμαρ( -όγλου, -ίδης αὐτά βρῆκα) εἶναι τό πρῶτο ἀπό Σμύρνη Μ.Ἀσίας( 1835) καί τό δεύτερο ἀπο Tataula Τουρκίας ( 1891) μέ σύζυγο ἀπό τήν οἰκογένεια Ζαννῆ Νεγραπόντε ( ἀπό Κων/πολη μέ μεγάλες ἱστορίες καί τά δύο…Μαίη Ζαννῆ λέγεται ἡ γόνος ἀπό τήν οἰκογένεια Ράλλη μέ τήν ὁποῖα ὁ ἄλλος γόνος τῶν Μητσοτακαίων καί Μπακογιανναίων ἔκανε ἕνα ἐξώγαμο…) Μεγάλες ἱστορίες καί οἱ δύο οἰκογένειες Ζαννῆ – Νεγρεπόντε σᾶς λέω,,,

Leave a Reply