Ὅπου δὲν τοὺς ἐξυπηρετεῖ ἡ …«δημοκρατία» τους τὴν …νοθεύουν «συνταγματικά»!!!

Η Δημοκρατία που δεν τα φέρνει όπως τα θέλουν οι εξουσιαστές νοθεύεται μονομιάς.
Αλλαγή κανονισμού της Βουλής έφερε η πιθανότητα εκλογής ως αντιπροέδρου της Βουλής ενός βουλευτή της Χ.Α..
Ανακάλυψαν …«αδυναμίες» στον κανονισμό που ισχύει 100 χρόνια τώρα.

Αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής προανήγγειλε ο Βούτσης

Ὅπου δὲν τοὺς ἐξυπηρετεῖ ἡ ...«δημοκρατία» τους τὴν ...νοθεύουν «συνταγματικά»!!! (2)

Μέχρι σήμερα υπάρχει η δυνατότητα ένας βουλευτής να ψηφίσει μέχρι και 5 φορές τον ίδιο υποψήφιο

Σε αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής προσανατολίζεται ο νέος πρόεδρός της, Νίκος Βούτσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αδυναμίες στον τρόπο ψηφοφορίας και καταμετήσεως των ψήφων των βουλευτών κατά την διαδικασία εκλογής του προεδρείου του Κοινοβουλίου.

Στην πρώτη συνάντηση που είχε μετά την εκλογή του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, σχολίασε το γεγονός ότι ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για το αξίωμα του αντιπροέδρου, Γιάννης Αϊβατίδης, έλαβε 59 ψήφους (σύμφωνα με τον Κανονισμό οι αντιπρόεδροι εκλέγονται με 75 ψήφους).

Στην σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροέδρων της Βουλής, υπήρξαν 5 κάλπες: μία για τους 3 αντιπροέδρους που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, μία για τον αντιπρόεδρο που προέρχεται από την ΝΔ, μία για τον αντιπρόεδρο που προέρχεται από την Χρυσή Αυγή, μία για τον αντιπρόεδρο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και μία για τον αντιπρόεδρο που προέρχεται από το ΚΚΕ. Με βάση τον τρόπο καταμετρήσεως, προσμετρώνται στο ίδιο πρόσωπο και τα ψηφοδέλτια που βρίσκονται και στις άλλες κάλπες των αντιπροέδρων. Δηλαδή, είναι δυνατόν ένας βουλευτής να ψηφίσει μέχρι και 5 φορές τον ίδιο υποψήφιο για το αξίωμα.

Όπως είπε ο κ. Βούτσης, ουσιαστικά πρόκειται για αδυναμία του Κανονισμού της Βουλής, καθώς, κατά παραχώρηση, προσμετρώνται στο πρόσωπο του ιδίου υποψήφιου και ψηφοδέλτια που βρίσκονται και στις άλλες κάλπες, εφόσον φέρουν το όνομά του.

Ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε κάποια πολιτική δύναμη η οποία να ψήφισε «εν σώματι ή μεγάλο μέρος της» την υποψηφιότητα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

ΠΗΓΗ

Στους προδοτικούς νόμους, που έδωσαν αποικιοκρατικές εξουσίες στους ξένους τοκογλύφους και την Ε.Κ.Τ., δεν εντόπισαν ΚΑΜΜΙΑ αδυναμία οι τσούλες των τραπεζών που παριστάνουν τους βουλευτές.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply