Οἱ δυνάμεις τῆς Ὑεμένης βυθίζουν ἀκόμη ἕνα πλοῖο τοῦ «σαουδαραβικοῦ συνασπισμοῦ»!

Οἱ δυνάμεις τῆς Ὑεμένης βυθίζουν ἀκόμη ἕνα πλοῖο τοῦ «σαουδαραβικοῦ συνασπισμοῦ»!1
ΤΕΧΕΡΑΝΗ (FNA) – O στρατός της Υεμένης και οι επαναστατικές δυνάμεις της Ansarullah εκτόξευσαν πυραύλους ενάντια σε πολεμικό πλοίο του σαουδαραβικού συνασπισμού και το κατέστρεψαν κοντά στην ακτή Al-Mukha στην επαρχία της Υεμένης Ταΐζ.
Πληροφορημένες πηγές δήλωσαν επίσης το Σάββατο ότι το πολεμικό πλοίο με το όνομα “Αl Mahrousa” ανήκε στον αιγυπτιακό στρατό.

Την Πέμπτη, ο στρατός της Υεμένης και οι λαϊκές δυνάμεις επίσης έπληξαν με πυραύλους Σαουδαραβικό πολεμικό πλοίο και το κατέστρεψαν στο στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ.

Το πολεμικό πλοίο ναυάγησε στα ανοικτά της νοτιοδυτικής ακτής της Υεμένης, στο στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ, το οποίο συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Κόλπο του Άντεν.
Άλλα Σαουδαραβικά πολεμικά πλοία εγκαταλείψαν την περιοχή μετά την επίθεση.
Το βυθισμένο πλοίο είχε επανειλημμένα εκτοξεύσει πυραύλους ενάντια σε κατοικημένες περιοχές στην επαρχία Ταΐζ, προκαλώντας εκεί απώλειες και καταστροφές .
Η Σαουδική Αραβία πλήττει την Υεμένη επί 200 ημέρες για να αποκαταστήσει στην εξουσία τον Hadi, στενό σύμμαχο της Ριάντ.
Η Σαουδαραβική επιθετική ενέργεια έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 6.579 πολίτες της Υεμένης, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά.
Ο Hadi παραιτήθηκε τον Ιανουάριο και αρνήθηκε να επανεξετάσει την απόφασή του παρά τις εκκλήσεις των επαναστατών της Ansarullah του κινήματος Houthi.
Παρά τους ισχυρισμούς της Ριάντ, ότι βομβαρδίζει τις θέσεις των αγωνιστών της Ansarullah, τα πολεμικά αεροσκάφη της Σαουδικής ισοπεδώνουν κατοικημένες περιοχές και μη στρατιωτικές υποδομές.
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο της Farsnews δεν ανήκει στο πλοίο που φέρεται να βυθίστηκε.
Το βυθιζόμενο πλοίο είναι το Αμερικανικό Kilauea, που κτυπήθηκε από τορπίλη αυστραλιανού υποβρυχίου στα πλαίσια ασκήσεων στον Ειρηνικό ωκεανό, όπως προκύπτει από σχετικό άρθρο, που δημοσιεύτηκε στις 24.7.2012.
Στα πλαίσια ψυχολογικών επιχειρήσεων η χρήση εικόνων και κατασκευασμένων ειδήσεων είναι κάτι πολύ συνηθισμένο.
Αλλά ακόμα και από κατασκευασμένες ειδήσεις μπορούμε να μάθουμε κάτι χρήσιμο.
Oι θαλάσσιες επιχειρήσεις περιορίζονται στις δυτικές ακτές της Υεμένης και ο σαουδαραβικός συνασπισμός δεν τολμάει να επιχειρήσει στην ανοικτή θάλασσα.
Προφανώς επιχειρούν να αποβιβαστούν στις δυτικές ακτές της Υεμένης και προσπαθούν με πυραύλους να κάμψουν την παράκτια άμυνα.
Καθώς η θάλασσα στα σημεία αυτά δεν έχει μεγάλο πλάτος , είναι πολύ πιθανό οι αναφερόμενες απώλειες πλοίων να προέκυψαν από την δράση της παράκτιας άμυνας,
Η αναφορά στο άρθρο για απομάκρυνση των υπολοίπων πλοίων του συνασπισμού από την περιοχή πιθανώς να σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκε κάποιος πύραυλος με μεγάλο βεληνεκές.
H Yεμένη διαθέτει στο οπλοστάσιο της τον ρωσσικής κατασκευής πύραυλο P-15 Termit ή Styx ή SS-N-2 με βεληνεκές 80 χιλιόμετρα.
Το όπλο αυτό χρησιμοποιείται και από το αιγυπτιακό ναυτικό.
Είχε χρησιμοποιηθεί το 1967 στον πόλεμο των έξι ημερών και βύθισε το ισραηλινό αντιτορπιλικό Eliat.
Για τον λόγο αυτό, στο προπαγανδιστικό άρθρο το πλοίο που βυθίζεται φέρεται να είναι αιγυπτιακό και φέρει το όνομα Al Mahrousa.
Η ονομασία αυτή ανήκει στο γιωτ του Αιγυπτίου προέδρου, που είναι το πρώτο σκάφος που εγκαινίασε τον νέο κλάδο της διώρυγας του Σουέζ το 2015…
Άλλο πλοίο με αυτό το όνομα δεν ανήκει στο Αιγυπτιακό ναυτικό, όπως προκύπτει από μία παρουσίαση του συνόλου του Αιγυπτιακού ναυτικού στο wikipedia.
Εκτός βέβαια, αν στην περιοχή επιχειρούν και πλοία άλλων χωρών, που φέρουν ψευδή ονόματα και σημαίες ή αν οι Ιρανοί θέλουν να μεταδώσουν με το άρθρο μία προειδοποίηση απευθυνόμενη στο Αιγυπτιακό ναυτικό ή στον ιδιοκτήτη του γιωτ πρόεδρο Sissi της Αιγύπτου…
Η προειδοποίηση στις 4 Οκτωβρίου 2015 :
Iran Unveils New Super Hi-Tech Torpedo
και η αρχική αναφορά της πριν 18 μήνες περίπου:

ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΡΠΙΛΗ ΥΠΕΡΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ ( FNA ) – Aνώτατοι αξιωματικοί των Φρουρών της  Ισλαμικής Επαναστάσεως   (IRGC) δήλωσαν ότι το Ιρανικό πολεμικό ναυτικό  είναι εξοπλισμένο με  όπλα και πλοία προωθημένης τεχνολογίας.

Το πολεμικό ναυτικό του Ιράν είναι μία από τις δύο παγκόσμιες στρατιωτικές δυνάμεις, που είναι  εξοπλισμένες με μια μοναδική τορπίλη, που κινείται με απίστευτη ταχύτητα.

Μιλώντας στο FNA, ο  Διοικητής του Ιρανικού ναυτικού  Υποναύαρχος Ali Fadavi είπε ότι όταν η εγχώριας κατασκευής  τορπίλη/ πύραυλος, με την ονομασία  Hout,  εμφανίστηκε  σε μια σειρά από στρατιωτικά γυμνάσια πριν από λίγα χρόνια  περισσότεροι από 2.000 δημοσιογράφοι των μέσων ενημερώσεως κάλυψαν την είδηση.

Ανέφερε  ότι η ταχύτητα του πυραύλου είναι 100 μέτρα ανά δευτερόλεπτο (360 χλμ/ώρα) κάτω από το νερό.

Ο Ναύαρχος εξήγησε ότι το τρομερό  αυτό  όπλο  κατασκευάστηκε  αρχικά από τους Ρώσσους, προσθέτοντας ότι οι Αμερικανοί δαπάνησαν  ένα ποσό ίσο με 20 δισεκατομμύρια δολάρια  σε  μία περίοδο 15 ετών  για να αναπτύξουν  την τεχνολογία του, αλλά απέτυχαν.

Οι Ρώσσοι αποκαλούν την τορπίλη Shkval (=καταιγίδα).

Η ταχύτητα του πυραύλου ή τορπίλης υπερβαίνει κατά πολύ την ταχύτητα οποιασδήποτε τορπίλης βρίσκεται σήμερα σε χρήση  στις δυνάμεις του  ΝΑΤΟ.

Η ταχύτητα αυτή επιτυγχάνεται με χρήση  του φαινομένου  που αποκαλείται  supercavitation.

Η τορπίλη, στην πραγματικότητα, πετάει μέσα  σε μια φυσαλίδα αερίου που δημιουργείται  από την  εκτροπή προς τα έξω  του νερού που προκαλείται από την  ειδικά σχεδιασμένη κωνική μύτη της  και από την εκτόνωση των αερίων από τον κινητήρα της.

Η φυσαλίδα εμποδίζει  το νερό να έλθει σε επαφή με την εξωτερική  επιφάνεια του σώματος της τορπίλης, με αποτέλεσμα η οπισθέλκουσα  να μειώνεται σημαντικά, επιτρέποντας εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες.

Οι Ρώσσοι άρχισαν να σχεδιάζουν  το όπλο αυτό την δεκαετία του 1960, όταν το ερευνητικό ινστιτούτο ΝΙΙ – 24 διετάχθη να κατασκευάσει ένα νέο οπλικό σύστημα, ικανό να καταπολεμήσει τα πυρηνικά  υποβρύχια.

Το 1969, η GSKB – 47 συγχωνεύτηκε με το ερευνητικό ινστιτούτο ΝΙΙ – 24 για να δημιουργήσει το Ερευνητικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Υδρομηχανικής στο Κίεβο  της Ουκρανίας (κατασκευαστής Merkulov) και η τορπίλη  Shkval είναι ένα προϊόν αυτής της συμπραάεως.

Η τορπίλη ανακοινώθηκε πως μπήκε σε χρήση  στις αρχές του 1990, αν και στο παρελθόν  βρισκόταν σε λειτουργία ήδη από το 1977.

Η  Shkval σχεδιάστηκε ως ένα αντίμετρο ενάντια σε  τορπίλες που εκτοξεύονται  από απαρατήρητα εχθρικά υποβρύχια.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αντίμετρο  για τις εισερχόμενες τορπίλες , καθώς εκτοξεύεται ενάντια  στο εχθρικό υποβρύχιο και το  αναγκάζει να την  αποφύγει, ελπίζοντας ότι  κατά την διαδικασία αποφυγής θα κοπεί  το καλώδιο καθοδηγήσεως της εχθρικής τορπίλης.

 Η τορπίλη εκτοξεύεται   από τορπιλοσωλήνα διαμέτρου  533 mm.  Η  VA – 111 εξέρχεται από τον τορπιλοσωλήνα   με ταχύτητα 50 κόμβων  (93 χιλιόμετρα /ώρα).

Λίγο αργότερα, ο προωθητικός πύραυλός του  με υγρά  καύσιμα  αναφλέγεται και την προωθεί σε ταχύτητες έως 200 κόμβους (370 χιλιόμετρα/ώρα).

Μερικές εκθέσεις αναφέρουν  ότι μπορεί να επιτύχει  ταχύτητες μεγαλύτερες από  250  κόμβους  και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες επάνω σε μία έκδοση της τορπίλης που κινείται με ταχύτητα  300 κόμβων (560 χλμ/ώρα).

Η μηχανή του πυραύλου χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό μίγματος υπεροξείδιου του υδρογόνου και κηροζίνης.

Οι δεξαμενές προωθητικού περιέχουν περίπου 1500 κιλά υπεροξειδίου του υδρογόνου και 500 κιλά κηροζίνη.

 Η τορπίλη ελέγχει την κατεύθυνσή της χρησιμοποιώντας τέσσερα πτερύγια που σκαλίζουν την εσωτερική επιφάνεια του κελύφους του supercavitation.

Για να αλλάξει κατεύθυνση, το πτερύγιο ή τα πτερύγια στο εσωτερικό της επιθυμητής  στροφής  επεκτείνονται   και τα αντίθετα πτερύγια ανασύρονται.

Για να  κάνει ταχύτερες  στροφές, η πλάκα ωθήεως στην μύτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του σχήματος της φυσσαλίδας , μέσα στην οποία ταξιδεύει ο  πύραυλος.

ΠΗΓΗ

Η τορπίλη Shkval

Η τορπίλη Shkval

Ρωσσική τορπίλη VA 111 Shkval φωτογραφία αρχείου

Ρωσσική τορπίλη VA 111 Shkval φωτογραφία αρχείου

Απόδοση του περιεχομένου της τορπίλης

Απόδοση του περιεχομένου της τορπίλης

 

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Η τορπίλη σχεδιάστηκε στην Ουκρανία.

Το Ιράν επέλεξε να δώσει έκταση στην είδηση στις 5 Μαίου 2014, χωρίς να διευκρινίζει πώς απέκτησε την τεχνολογία κατασκευής της τορπίλης και υποστηρίζει ότι η τορπίλη αυτή κατασκευάστηκε εγχώρια.

Το Ισραήλ, όπως διέρρευσε σε άρθρο των Sunday Times στις 30 Μαίου 2014, έχει στείλει κοντά στα Ιρανικά ύδατα τρία υποβρύχια  Γερμανικής κατασκευής  κλάσεως Dolphin, εφοδιασμένα με πυραύλους τύπου Cruise με ακτίνα δράσεως 1500 χιλιόμετρα και με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής.

Κάθε τέτοιο υποβρύχιο έχει 6 τορπιλοσωλήνες των 533 mm και 4 τορπιλοσωλήνες των 650mm.

Τα υποβρύχια αυτά μπορούν να καταδυθούν σε βάθος 350 μέτρων και εκτοξεύουν τορπίλες κατευθυνόμενες με καλώδιο.

Οι τορπιλοσωλήνες των 650 mm  χρησιμοποιούνται για την εκτόξευση πυραύλων cruise  τύπου POPEY TURBO με βεληνεκές 1500 χιλιόμετρα και πυρηνική κεφαλή, για την πόντιση ναρκών ή για εκτόξευση οχημάτων, που μεταφέρουν δύτες.

Ο συγκεκριμένος τύπος υποβρυχίου κινείται με τρεις ντηζελομηχανές, εφοδιασμένες με σύστημα τροφοδοσίας ανεξάρτητο από την χρήση αέρα και κινείται  ενώ βρίσκεται σε κατάδυση με ταχύτητα 37 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Το Ισραήλ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα υποβρύχια αυτά ως δύναμη πρώτου και δευτέρου πλήγματος εναντίον του Ιράν.

Φαντασθείτε τώρα τι θα γίνει αν κάποια στιγμή αυτά τα υποβρύχια αντιμετωπίσουν την τορπίλη τύπου Shkval, που κινείται με 10πλάσια ταχύτητα από το υποβρύχιο ή πέσουν επάνω σε κάποια νάρκη.

Τα υποβρύχια θα βυθιστούν στα ιρανικά ύδατα μαζί με τα πυρηνικά όπλα που μεταφέρουν,  σε βάθος προσιτό για την ανάσυρση τους από τους Ιρανούς.

Και τότε η μόνη επιλογή θα είναι το προληπτικό πυρηνικό πλήγμα εκ μέρους του Ισραήλ…

Τα ονόματα των υποβρυχίων είναι Dolphin, Tekumah και Leviathan. Ανήκουν στον έβδομο στολίσκο και τα διοικεί αξιωματικός με την κωδική ονομασία Aντισυνταγματάρχης Όμικρον… (COLONEL O)

Πολύ συμβολικό όνομα του έδωσαν. Γιατί άραγε;

Τekumah  στα εβραικά σημαίνει αναγέννηση. Η ονομασία αυτή δόθηκε προς τιμή του υποβρυχίου Dakkar, που βυθίστηκε παρασύροντας στον θάνατο όλο το πλήρωμα του στην Μεσόγειο το 1968.
Είχε μόλις παραληφθεί…

ΠΗΓΗ 

Son ofEon
2 Ἰουνίου 2014
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply