Θά …«παραιτήσουν» τήν Σαββαΐδου;

Η …παντοδύναμη κα Σαββαΐδου φαίνεται να …έχει μεγάλη αδυναμία στους καναλάρχες και σε μεγαλοφειλέτες.

Θά ...«παραιτήσουν» τήν Σαββαΐδου;3

Την παραίτηση της γενικής γραμματέως δημοσίων εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και του μετέφερε πως πρέπει να έχει άμεση επαφή με την κα Σαββαΐδου προκειμένου να της ζητήσει να διευκολύνει την κυβέρνηση με την παραίτησή της.
Η επικοινωνία μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και του Ευ. Τσακαλώτου έλαβε χώρα πριν από μία ώρα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο υπουργός Οικονομικών έχει ήδη επικοινωνήσει με την γενική γραμματέα δημοσίων εσόδων η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδό της.

Η παραίτηση Σαββαΐδου είναι το δεύτερο «κτύπημα» στη συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ύστερα από την αποπομπή-ρεκόρ του πρώην υφυπουργού Δημήτρη Καμμένου ελέω των ρατσιστικών και αντισημιτικών αναρτήσεών του στην προσωπική του σελίδα σε χώρο κοινωνικής δικτυώσεως.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε νωρίτερα σήμερα γνωστό, μόλις μια ημέρα μετά την απαγγελία κατηγορίας σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της παρατάσεως κατά ένα χρόνο καταβολής του 20% επί των διαφημίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, η κα Σαββαΐδου καλείται από οικονομικούς εισαγγελείς να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σχετικά με απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ’ ό,τι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επιλύσεως φορολογικών διαφορών. Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να «πάγωσε» επ’ αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ’ αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

ΠΗΓΗ

Θά ...«παραιτήσουν» τήν Σαββαΐδου;2 Θά ...«παραιτήσουν» τήν Σαββαΐδου;1

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply