Κουμουτσᾶκος…

τρεχάλα ὅμως...

τρεχάλα ὅμως…

  1. Ο Γεώργιος Σ. Κουμουτσάκος είναι βουλευτής στην Β’Αθηνών με την Νέα Δημοκρατία. Εξελέγη για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και για δεύτερη φορά στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.
  2. Διετέλεσε Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας/EPP από το 2009 έως το 2014 όπου ήταν μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού και της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφαλείας Τροφίμων.
  3. Μέχρι τον Ιανουάριο 2012 ήταν μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων καθώς και της Επιτροπής Ασφαλείας και Αμύνης.  

Κουμουτσᾶκος Γιῶργος
βιογραφικὸ

1. Ποιοί ἔπεσαν λίγο κάτω ἀπό τό νά στέκονται στά τέσσερα;

Οἱ 223 ψηφίσαντες-ἐγκρίνοντες τὸ 3ον μνημόνιον:

15. Κουμουτσᾶκος Σπυρίδωνος Γεώργιος, Β’ ΑΘΗΝΩΝ [email protected], http://www.gkoumoutsakos.gr

Οἱ 251 ψηφίσαντες τῆς συμμορίας τῶν 300 ποὺ ἔγιναν …223!!!

2. Ὁ Κουμουτσᾶκος δὲν ἦταν ἐκεῖ… Ἦταν ἀλλοῦ τότε…
Σωστά;
Ἀλλὰ μέλος τῆς «Ἑπιτροπῆς Περιβάλλοντος, Δημοσίου Ὑγείας καὶ Ἀσφαλείας Τροφίμων» ἦταν.
Τὰ παρακάτω ὅμως δὲν …«ἅπτονται» τῶν ἀρμοδιοτήτων κάποιου μέλους μίας τέτοιας ἐπιτροπῆς.
Σωστά;
Κουμουτσᾶκος...1

«…Με την συμφωνία ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην Ευρώπη, αίτημα των πολυεθνικών εταιρειών μεταλλαγμένων σπόρων εδώ και μια 15ετία. Τα τελευταία χρόνια έχει εγκριθεί στην Ευρώπη η καλλιέργεια τεσσάρων μεταλλαγμένων σπόρων, ωστόσο μόνο το καλαμπόκι MON810 της Monsanto καλλιεργείται σήμερα, καθώς η καλλιέργεια των υπόλοιπων, δύο ειδών καλαμποκιού (ΒΤ176 και Τ25) και της πατάτας Amflora, εγκαταλείφθηκε…»

πηγή
29 Μαΐου 2014

«…Αναλυτικά η δήλωση: «Η πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου -κυρίως ευρωσκεπτικιστές, φιλελεύθεροι, συντηρητικοί και ακροδεξιοί, αλλά και  μέρος των Σοσιαλδημοκρατών- ενέκρινε στις 16/1/2014 τις προτάσεις για την αναθεώρηση των κανόνων της ΕΕ σχετικά με το μέλι, προτάσεις που στρέφονται εναντίον της μελισσοκομίας, των μελισσοκόμων, του περιβάλλοντος και των καταναλωτών. Εκατομμύρια πολίτες είχαν κινητοποιηθεί εναντίον αυτών των προτάσεων και οι Πράσινοι είχαμε οργανώσει πολλές εκδηλώσεις και καμπάνιες, με την συμμετοχή επιστημόνων, μελισσοκόμων και γεωργών. Κι όμως η ευρωσκεπτικιστική και συντηρητική πλειοψηφία υπέκυψε στις πιέσεις μερικών ιδιοτελών συμφερόντων. Αλλά και η ελληνική προεδρία δεν έκανε καμμία προσπάθεια να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη, αν δεν την υποστήριξε κιόλας, που θα πλήξει και τους Έλληνες μελισσοκόμους, μια και η ελληνική παραγωγή μελιού είναι υψηλής ποιότητας και μεγάλης ποικιλίας.

Το πιο μεγάλο πρόβλημα προκύπτει από μια τροπολογία που υιοθετήθηκε, σύμφωνα με την οποία η παρουσία γενετικά τροποποιημένης (ΓΤ) γύρης στο μέλι δεν θα αναγράφεται στην ετικέτα, παρά μόνο όταν αυτή ξεπερνάει το 0,9% του βάρους του μελιού, κάτι που μπορεί να συμβεί σπάνια. Αποσιωπώντας, όμως, αυτή την πληροφορία πλήττεται η ποιοτική παραγωγή μελιού και ευνοείται το μέλι που προέρχεται από περιοχές με μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών γενετικά τροποποιημένων ειδών, αφού  ο καταναλωτής δεν ξέρει αν τρώει μέλι που έχει επιμολυνθεί με γύρη που κουβάλησαν οι μέλισσες από καλλιέργειες Γενετικά Τροποποιημένων Ειδών (μεταλλαγμένα)….»

«Αντι-περιβαλλοντική» η τροπολογία για την μελισσοκομία
17 Ἰανουαρίου 2014

«Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Ευ. Αποστόλου καταγγέλλει με δήλωσή του την «κατάπτυστη πρόταση» για καλλιέργεια των μεταλλαγμένων σε ευρωπαϊκό έδαφος, που προωθείται από την ελληνική προεδρεία. Η καλλιέργεια των μεταλλαγμένων, που ήδη έχει εγκριθεί στην σύνοδο των μονίμων αντιπροσώπων των 28 κρατών μελών της ΕΕ, θα συζητηθεί την Τετάρτη στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε.

«Δυστυχώς, η πρόταση αυτή προωθείται από μια Ελληνική Προεδρία, ένα από τα λίγα κράτη – μέλη της Ε.Ε. που ήταν παραδοσιακά αντίθετο στα μεταλλαγμένα», αναφέρει στη δήλωσή του και προσθέτει:

«Η κατάπτυστη αυτή πρόταση δημιουργεί σοβαρό θέμα ουσίας, αλλά και κύρους για τη χώρα μας, αφού φαίνεται ότι υπαγορεύτηκε στην ελληνική πλευρά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάτω από κρυφές διαβουλεύσεις και πιέσεις. Την ίδια, βέβαια, στιγμή μαθαίνουμε κιόλας ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την πρόταση που έφερε στο τραπέζι, την οποία μάλιστα βαφτίζει «Συμβιβαστική Πρόταση για τα Γενετικά Τροποποιημένα»….»

10 Ἰουνίου 2014
πηγή

«…Την κυκλοφορία στην Ευρώπη έξι γενετικά τροποποιημένων καλαμποκιών επέτρεψε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω ελλείψεως συμφωνίας μεταξύ των κρατών-μελών για μια κοινή θέση. Την ίδια στιγμή, επιστήμονες του Ανωτέρου Συμβουλίου Βιοτεχνολογιών (HCB) της Γαλλίας διατείνονται ότι η καλλιέργεια της πατάτας Amflora δεν αντιπροσωπεύει έναν αξιοσημείωτο κίνδυνο….»

Έξι γενετικά τροποποιημένα καλαμπόκια στο εμπόριο με έγκριση της ΕΕ
30 Ἰουλίου 2010

«Την έγκριση της για την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένης πατάτας του γερμανικού ομίλου BASF έδωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους απόφαση που εκδίδει η Κομισιόν σχετικά με τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς….
Οι Βρυξέλλες δέχθηκαν επίσης την εμπορική διάθεση στην Ευρώπη τριών ποικιλιών διαγενετικού καλαμποκιού της εταιρείας Monsanto, παράγωγες του MON 863, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής. Η απόφαση αυτή είναι λιγότερο θεαματική, επειδή δίνονται τακτικά εγκρίσεις για την εμπορική διάθεση εισαγόμενων προϊόντων γεννετικά τροποιημένων.
Το πραγματικά νέο δεδομένο είναι η έγκριση της πατάτας Amflora, η οποία αναπτύχθηκε από την εταιρεία BASF και προορίζεται για βιομηχανική χρήση για το άμυλό της και για ζωοτροφές….»

Πράσινο φως στις γενετικά τροποποιημένες πατάτες δίνει η ΕΕ
2 Μαρτίου 2010

«Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, ότι ακυρώνει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την χορήγηση άδειας για την διάθεση της γενετικά τροποποιημένης πατάτας Amflora στην ευρωπαϊκή αγορά.

Κατά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η Επιτροπή παρέβη τους διαδικαστικούς κανόνες του συστήματος χορηγήσεως αδείας για διάθεση γενετικά τροποποιημένου οργανισμού εντός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως….»

Απαγορεύτηκε η διάθεση της μεταλλαγμένης πατάτας Amflora
13 Δεκεμβρίου 2013

3. Ἐννοεῖται πὼς σὲ ἐξοπλιστικά, σὲ μίζες, σὲ δωράκια, σὲ ἁρπακτές, σὲ «ἰδιαίτερες συμφωνίες» καὶ σὲ ὑπερκοστολογήσεις δὲν εἶχε ἐμπλοκές.
Οὔτε ἐγνώριζε… Οὔτε θὰ μποροῦσε νὰ γνωρίζῃ.
Ἄσπιλος, ἀμόλυντος, φρεσκαδούρα ἕνα πρᾶγμα…
Προσγειωμένος ἀπὸ μίαν …παραμυθένια πραγματικότητα!!!
Καὶ τώρα, ἔκπληκτο;ς, ὅπως κι ἐμεῖς, ἀναμένει τὰ πορίσματα τῶν ἐπιτροπῶν… Νὰ φωτισθῇ κι αὐτὸς ἀδέλφια μου!!!

Κουμουτσᾶκος...2

To ημερολόγιο έγραφε 23 Μαΐου 2006!

Ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 συγκρούστηκε με τουρκικό F-16 στο Αιγαίο, νοτιοανατολικά της Καρπάθου, κατά την διάρκεια της διαδικασίας αναχαιτίσεως του τουρκικού αεροσκάφους. Ο Τούρκος πιλότος διεσώθη, ο Έλληνας σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης χάνει με τραγικό τρόπο την ζωή του!

Αλήθεια…. Θυμάστε τι έκανε τότε ο Γιώργος Κουμουτσάκος…

O Κουμουτσάκος υπηρετεί ως εκπρόσωπος τύπου στο Υπουργείο Εξωτερικών. Υπεξ είναι την περίοδο 2006 η Ντόρα Μπακογιάννη!

Από το κλιματιζόμενο γραφείο του στο νεοκλασικό της οδού Βασίλης Σοφίας τοτε ο ΔΑΡΜΕΝΟΣ θα δηλώνει…

«Οι ελληνικές Αρχές ενήργησαν όπως πάντα με άκρα υπευθυνότητα και με γνώμονα την ασφάλεια της διεθνούς αεροπλοΐας και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πρακτική αυτή τόσο σε πολιτικό όσο και σε πρακτικό πεδίο.

»Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι στις διμερείς μας σχέσεις με την Τουρκία επιβάλλονται συμπεριφορές οι οποίες ενισχύουν την καλή γειτονία και θα βοηθήσουν επίσης την ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής μας χώρας».

Ακόμα τρέμουν οι Τούρκοι…

μαντατοφόρος

Ἔλεγε λοιπὸν ἕνας φίλος πὼς ἐὰν τὸν ἔδειραν χρυσαυγίτες κακῶς ταὐτιζόμεθα μαζύ τους καὶ χαιρόμεθα. Δὲν πρέπει νὰ μετατραποῦμε σὲ φορεῖς καὶ ἐπικροτητὲς φασιστικῶν συμπεριφορῶν.
Ἐὰν ὅμως, ἔλεγε ἐπίσης ὁ φίλος, τὸν ἔδειραν ἀγανακτισμένοι πολῖτες, τότε πρέπει νὰ ταὐτισθοῦμε μαζύ τους.

Κάποτε λοιπόν, ἐὰν θυμᾶσθε, ἔδειραν ἕναν ἄλλο κουδουνισμένο. Τὸν χατζιδάκη.
Τότε ἔγραφα:

Τοῦ Χατζηδάκη νὰ βαρᾶς καὶ τὸν τόπο ποὺ κάθεται…

Ἀπὸ τότε καὶ μετὰ κύλησε καιρός… Ὁ χατζηδάκης τὰ «ἔπιασε χοντρά» μέσῳ τῶν ΜΚΟ του… Ἡ πλύσις ἐγκεφάλου στὰ κεφάλια τῶν …προσφερομένων καὶ ἐθελοντῶν ἔπιασε καὶ ἐμεῖς δὲν ἀκοῦμε κάτι γιὰ αὐτόν!
Τέλειος νεοταξίτης!!!

Οἱ 223 ψηφίσαντες-ἐγκρίνοντες τὸ 3ον μνημόνιον:

12. Χατζηδάκης  Ἰωάννου Κωνσταντῖνος (Κωστῆς), Β’ ΑΘΗΝΩΝ [email protected], http://www.khatzidakis.gr

Οἱ 251 ψηφίσαντες τῆς συμμορίας τῶν 300 ποὺ ἔγιναν …223!!!

Τί νά γράψω λοιπόν σήμερα γιά τόν Κουμουτσᾶκο;
Τὰ ἔχει μόνος του καὶ πεῖ καὶ γράψει καὶ ὑπογράψει ὅλα…
(Γιὰ νὰ μὴ πῶ πὼς προετοιμάζει καὶ τὸ ἐλικόπτερο…)

Καλῶς λοιπόν τίς ἔφαγε;
Τί νά σᾶς πῶ;
Ἡ βία δὲν μοῦ ἀρέσει. Οὔτε πιστεύω πὼς μὲ τὴν βία λύνει κάποιος τὰ προβλήματά του.
Οὔτε ἔχω ἀπλώσει χέρι σὲ κάποιον. Οὔτε θέλω νὰ ἁπλώσω γενικῶς.
Ὅμως… Πόσο ἀθῷος εἶναι ὁ …«ἀθῷος κι ἄσπιλος καί κακόμοιρος κουμουτσᾶκος»; Ἤ μήπως δέν εἶναι καί τόσο ἀθῶος;
Κι ὁ βαρβιτσιώτης πῶς καί κατάφερε νά γλυτώσῃ; Ἔχει ἐκπαιδευθεῖ στήν τρεχάλα τά τελευταῖα χρόνια;
Καί τό ἀδωναΐ, ποὺ ἐπίσης ἦταν ἐκεῖ, γιατί δέν ἐπειράχθη; Ἄσπιλο κι αὐτό;;

Ἐὰν ἀναλογισθῶ τὰ ὄσα ὁ λαός μας λέει, μέσα ἀπὸ τὶς σοφές του ῥήσεις, τότε παρεφρασμένη ἡ γνωστὴ παροιμία, θὰ πρέπη νὰ ἰσχύῃ:
«τοῦ βουλευτοῦ νὰ βαρᾷς καὶ τὸν τόπο ποὺ κάθεται…
Ξέρει αὐτός, ἀκόμη κι ἐὰν ἐμεῖς δὲν ξέρουμε…»

Τότε; Καλῶς τίς ἔφαγε λοιπόν; Καί κακῶς δέν τίς ἔφαγαν οἱ ἄλλοι;
Ἐὰν ὁ λαός μας εἶναι σοφός, ποὺ εἶναι, καλῶς τὶς ἔφαγε!!! (Τὸ ἐὰν εἶναι ὀρθὸς τρόπος ἀντιδράσεως αὐτὸς εἶναι ἄλλη ὑπόθεσις).
Ἐὰν τὶς ἔφαγε, ἤ ὄχι, ἀπὸ χρυσαυγίτες, εἶναι ἀδιάφορον. (Ὁ ἐχθρὸς τοῦ ἐχθροῦ μου, ποὺ λέγαμε, εἶναι, κατὰ περίπτωσιν φίλος μου!!!)
Ἐὰν χαίρομαι, ὡς πολίτης, μὲ τὶς ξανάστροφες δὲν τίθεται θέμα καλοῦ ἤ κακοῦ μπρατσαδόρου, σὲ τέτοιου εἴδους ἐκτονώσεις, διότι δὲν εἶναι καλὲς οἱ ξανάστροφες ἀπὸ τὸν μὴ χρυσαυγίτη καὶ κακὲς ἀπὸ τὸν χρυσαυγίτη.
Οἱ ξανάστροφες εἶναι ξανάστροφες.

Τίθεται ὅμως θέμα θλίψεως καὶ πόνου καὶ πίκρας γιὰ τὸ πῶς σήμερα, εἰδικῶς σήμερα, ἐντὸς τῶν ἀθλίων συνθηκῶν ποὺ διαβιοῦμε, ἀν τί νὰ περιφρονήσουμε τὰ κουδουνισμένα, νὰ τὰ φτύσουμε καὶ νὰ τὰ περιθωριοποιήσουμε, ἐμεῖς τὰ κοπανᾶμε. Δῆλα δὴ τοὺς δίδουμε ἐπὶ πλέον ἀξία, τόπο καὶ λόγο ὑπάρξεως καὶ τελικῶς καταλήγουμε στὸ νὰ …ζητᾶμε καὶ συγγνώμη!!!
Ἡ ὕπαρξις ὅμως τῶν κουδουνισμένων, οὔτως ἤ ἄλλως, ὀφείλεται στὸ ὅ,τι κάποιοι ἀπὸ ἐμᾶς τὰ ἐψήφισαν. (Κι ἐδῶ δὲν τίθεται θέμα συμμετοχῆς στὶς ἐκλογές, ἀποχῆς ἀπὸ αὐτὲς ἤ ἀκόμη καὶ ἀλλοιώσεως τῶν ἀποτελεσμάτων… Τίθεται θέμα ἀναγνωρίσεως, ἀκόμη κι ἀπὸ μικρὴ μερίδα, τῆς «νομιμότητος» τοῦ καθεστῶτος!!!).
Κατ’  ἐπέκτασιν τὸ κουδουνισμένο ἐπελέγη ἀπὸ κάποιους, ὀρθῶς ἤ λανθασμένως.
Καὶ ἀπέδειξε πὼς …«ὀρθῶς ἐπελέγη» (τοὐλάχιστον) ἀπὸ τὴν συνυπογραφή του στὸ Γ΄ μνημόνιον (τοὐλάχιστον λέμε!!!).
Κατ’ ἐπέκτασιν ΔΕΝ εἶναι ἀθῷος.
Ὅπως ἀθῷος ΔΕΝ ἦταν ὁ χατζιδάκης.
Ὅπως ἀθῷος ΔΕΝ εἶναι κάθε κουδουνισμένος.

Ἄρα; Τί;;
Ἄρα οἱ ξανάστροφες στὸν κουμουτσᾶκο σημαίνει κατάπτωσις ἀλλὰ καὶ Νέμεσις…
Καὶ κατάπτωσις σημαίνει ἰσοπέδωσις ἀλλὰ καὶ ἐπαναδημιουργία…
Καὶ ἰσοπέδωσις σημαίνει ΤΕΛΟΣ ἀλλὰ καὶ Ἀρχή!!!
Τελειώνουμε… ἀλλὰ καὶ παραλλήλως Ἀρχίζουμε!!!

Ἐπὶ τέλους ἡ καμπή!
Αὐτὸ κρατᾶμε.
Κι ἄς ἀδιαφορήσουμε γιὰ τὰ σκουπίδια τῆς βο(υ)λῆς τους…
…Ἔχουμε ἕναν κόσμο νὰ (ξανα)φτιάξουμε Ἕλληνες!!!

Φιλονόη

 Υ.Γ.1. Ὁ κουμουτσᾶκος εἶναι ἕνα ἀκριβὲς ἀντίγραφον κάθε συναδέλφου του.

Υ.Γ.2. «Καλὸ παιδί, ἀπὸ σπίτι» κι αὐτός. Καλὸν δρόμο θὰ πάρη κι αὐτός. Καλὸ παράδειγμα πρὸς ἀποφυγὴν κι αὐτός…

Υ.Γ.3. Προσοχή!!! Προσοχή!!!!!!!! Δὲν ὑπάρχει καλὸ (ἀπὸ ἀναρχο-ἀριστερο-κεντρώους ἀγανακτισμένους) ξῦλο καὶ κακὸ (ἀπὸ χρυσαυγίτες) ξῦλο. Τὸ ξύλο εἶναι ξύλο. Ἡ τιμωρία ὅλων αὐτῶν δὲν πρέπει νὰ στοχεύῃ στὸ νὰ πονέσουν σωματικῶς ἢ στιγμιαίως. Οὔτε οἱ κρεμάλες εἶναι λῦσις. Ἀντιθέτως θὰ ἔλεγα. Ἡ ἀποτροπὴ τῶν ἐγκλημάτων, ποὺ αὐτὰ τὰ κουδουνισμένα διέπραξαν καὶ διαπράττουν, δὲν γίνεται μὲ στιγμιαῖες ἐκδικητικὲς τιμωρίες, παρὰ μόνον μέ, ἐκ παραλλήλου, δημεύσεις τῶν περιουσιῶν ποὺ ἀπέκτησαν ἀπὸ τὴν συμμετοχή των στὶς συμμορίες τῶν τοκογλύφων, μαζὺ μὲ τὴν ἐπιβολὴ καταναγκαστικῆς ἐργασίας, ἔως ἀποπληρωμῆς (σὲ χρῆμα) τῶν ζημιῶν ποὺ προεκάλεσαν.

Ὅ,τι «ἐψήφισαν» ἐχθές, ΔΕΝ ἰσχύει!!!

Οἱ 229 (κι ὄχι μόνον) ἐθνοπροδότες.

εἰκόνα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply