Τό κτύπημα στό Παρίσι ἦταν ἀναμενόμενον;

Δεν μου βγαίνει απο το μυαλό ότι οι γαλλικές αρχές περίμεναν μεγάλης εκτάσεως επίθεση αλλά δεν φαντάζονταν με τίποτα τέτοιο μακελειό και σκηνικό πολέμου Μέσης Ανατολής.
Κυρίως δεν ήθελαν να πανικοβάλλουν τον κόσμο, ούτε να υπενθυμίσουν την τρομοκρατική απειλή που πλανάτο επάνω από την Γαλλία από τον Ιανουάριο και μετά, την στιγμή που σε δυο εβδομάδες θα διεξαχθεί στο Παρίσι  η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, με τον Ολάντ να έχει επενδύσει τόσα πολλά σ’ αυτήν, για να δεί μια άσπρη ημέρα στην δημοτικότητά του, ενάμιση χρόνο πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές.

Ίσως έτσι να εξηγείται το γεγονός ότι πέρασε στα ψιλά σημαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Canard Enchaine» την περασμένη Τετάρτη, το οποίο προειδοποιούσε για επικείμενο τρομοκρατικό κτύπημα από τρομοκράτες της ISIS κι ότι ο πρωθυπουργός Βαλς, ετοιμάζει νόμο ώστε η Γαλλία να επιτρέψει στον στρατό της να επιχειρεί εντός της χώρας, όπως κάνει σε εμπόλεμες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ!

Τό κτύπημα στό Παρίσι ἦταν ἀναμενόμενον;1

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο νομοσχέδιο που αναμένεται να παρουσιασθεί σε βουλευτές και γερουσιαστές στις αρχές του 2016, ο στρατός θα μπορεί να ανοίγει πυρ στους δρόμους όταν εκδηλώνεται τρομοκρατική ενέργεια!
Κατά έναν περίεργο λόγο όλα τα γαλλικά ΜΜΕ αποσιώπησαν το δημοσίευμα. Είχα κάνει ρεπορτάζ για την Real με συνέντευξη πρώην υπουργού άμυνας της Γαλλίας επί Σαρκοζί, αλλά μας πρόλαβαν τα δραματικά γεγονότα!

Τό κτύπημα στό Παρίσι ἦταν ἀναμενόμενον;2

Ένα άλλο γεγονός που με παραξένεψε ήταν ότι οι διαπιστεύσεις δημοσιογράφων για την Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα ήταν εως τις 20/11.
Χωρίς καμμία προειδοποίηση -σχεδόν πραξικοπηματικά- τα ΗΕ έκλεισαν τις διαπιστεύσεις στις 9/11 με την δικαιολογία ότι έχει δεχθεί πολλές αιτήσεις!
Μιλάμε για Διεθνή Διάσκεψη και κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει! Φοβήθηκαν κάτι; Γνώριζαν κάτι;
Δεν θα το μάθουμε ποτέ!

Δεναξᾶ Μαρία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply