Ἡ Ῥωσσία ἐφαρμόζει ἀντιμέτρα κατά τῆς Τουρκίας;

Η Ρωσσία ανακοινώνει αντιμέτρα και ο Ερντογάν παραπονιέται σχετικά με τις κατηγορίες ότι αγοράζει πετρέλαιο από την ISIS, αναφέροντας μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά:Ἡ Ῥωσσία ἐφαρμόζει ἀντιμέτρα κατά τῆς Τουρκίας;2

  • Στην Τουρκία έχουν προσαχθεί 3000 ύποπτοι για σχέσεις με την ISIS κι έχουν συλληφθεί 800 από το 2011.
  • 140 Τούρκοι πολίτες και 7 άντρες των σωμάτων ασφαλείας έχασαν την ζωή τους από τρομοκρατικά κτυπήματα της ISIS σε Τουρκικές πόλεις.
  • Επίσης αναφέρει ότι οι Τουρκικές αρχές έχουν κατασχέσει 79 εκατομμύρια λίτρα λαθραίου πετρελαίου στην προσπάθειά τους να σταματήσουν το λαθρεμπόριο που ωφελεί την ISIS.

Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι η Τουρκία είναι ξέφραγο αμπέλι, σε περίπτωση που στοχοποιηθεί από τους αποκεφαλιστές, καθώς υπάρχουν κι εντός Τουρκίας χιλιάδες άνθρωποι που θα μπορούσαν να συνεργασθούν με τους εισαγομένους τρομοκράτες. Ο Ερντογάν πρέπει να κρατήσει λεπτές ισορροπίες, όχι μόνο για την ασφάλεια της χώρας, αλλά και για το δικό του πολιτικό μέλλον, που εξαρτάται από την στήριξη των φανατικών μουσουλμάνων, τους οποίους όμως δεν θέλει να τους οδηγήσει στην αγκαλιά των αποκεφαλιστών.

Ἡ Ῥωσσία ἐφαρμόζει ἀντιμέτρα κατά τῆς Τουρκίας;1

Μέχρι και Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου ετοίμαζαν οι Ρώσσοι με τους Τούρκους και τα περί πισώπλατης μαχαιριάς, που ανέφερε ο Πούτιν, φαίνεται να έχουν κάποια βάση. Προφανώς είχε υποτιμήσει την σημασία των Τουρκμένων για τα τουρκικά σχέδια για την περιοχή.

Ο Ερντογάν αναφέρει ότι στην περιοχή της Λαττάκειας δεν υπάρχουν αντάρτες της ISIS και ίσως η χρηματοδότηση των Τουρκμένων ανταρτών να αποσκοπεί στο να διατηρηθεί μακριά η ISIS από την συγκεκριμένη περιοχή.
Πολύ πιθανόν δηλαδή η Λαττάκεια να μην διαθέτει πετρέλαια αλλά μόνο μία εύφορη κοιλάδα κι ενδεχομένως να είναι σημαντική για την Τουρκία από άλλη άποψη, στρατηγική κλπ.

Ἡ Ῥωσσία ἐφαρμόζει ἀντιμέτρα κατά τῆς Τουρκίας;3

Σίγμα

Υ.Γ. Πάντως οι πληροφορίες είναι αρκετά ασαφείς ακόμη. Ο Ερντογάν κατηγορείται για λαθρεμπόριο πετρελαίου από την Ρωσσία, αν και δεν το παραδέχεται. Ίσως κι αυτός, όπως και οι υπόλοιποι που προσπαθούν να αρπάξουν κομμάτια από το κουφάρι της Συρίας, να προσπαθεί να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί.

Ankara’s oil business with ISIS

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply