Ἀκόμη καὶ ἀνθέλληνες πληρώνουμε γιὰ νὰ μᾶς …ἐκποιοῦν!!!

Πώς γίνεται να πληρώνουμε πάντα εμείς ακόμα και τους γενίτσαρους και τους πράκτορες που δουλεύουν για τους εχθρούς μας;

Ἀκόμη καὶ ἀνθέλληνες πληρώνουμε γιὰ νὰ μᾶς ...ἐκποιοῦν!!!1

Ἀκόμη καὶ ἀνθέλληνες πληρώνουμε γιὰ νὰ μᾶς ...ἐκποιοῦν!!!2

Η διαγραφή της ανταποκρίτριας New York Times-CNN που δούλευε για την ..ελληνική κυβέρνηση

Η κυρία Ανθή Καρασάββα, ανταποκρίτρια των New York Times και του CNN στην Αθήνα διεγράφη πριν από δέκα περίπου ημέρες από την Γενική Συνέλευση της Ενλωσεως Ξένων Ανταποκριτών. Το καταστατικό της Ενώσεως θεωρεί ασυμβίβαστη με την δημοσιογραφική ιδιότητα την εμμισθη σχέση με δημόσιες υπηρεσίες. Η κυρία Καρασάββα όπως παραδέχθηκε ότι είχε συνεργαστεί με την Agrocert, που παρήγαγε τηλεοπτικά προγράμματα για λογαριασμό του υπουργείου Αγροτικής Αναπτύξεως.

Το 2005 επί υπουργείας Μπασιάκου ανετέθη στην Agrocert ή αλλοιώς ΟΠΕΓΕΠ (Οργανισμός Πιστοποιήσεως και Επιβλέψεως Αγροτικών Προϊόντων) να παράξει τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα του υπουργείου για την ενημέρωση των αγροτών μέσω της ΕΡΤ αλλά και ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Τέτοιες υπηρεσίες παρείχε το υπουργείο από παλαιότερα στους αγρότες, αλλά ο κ. Μπασιάκος «αναβάθμισε» την υπηρεσία με στόχο την προσωπική του προβολή. Μια γνωστή δημοσιογράφος προσελήφθη με αποκλειστικό σκοπό τις συνεντεύξεις με τον υπουργό. . Συχρόνως όμως άρχισαν να παράγονται μερικές αξιόλογες εκπομπές για την αγροτική ενημέρωση, όπως πχ η κυριακάτικη εκπομπή «περί γης ο λόγος» που εμφάνιζε μάλιστα και υψηλά ποσοστά θεματατικότητας.

Μακριά όμως από την όποια διαφάνεια των υπολοίπων κρατικών μέσων ενημερώσεως και με δυνατότητα προσλήψεως δημοσιογράφων, η μονάδα παραγωγής της Agrocert δεν άργησε να χρησημοποιηθεί και σαν εργαστήριο εξαγοράς συνειδήσεων και δημοσιογραφικού εκμαυλισμού από το σύστημα Ρουσόπουλου: στην Agrocert άρχισαν να προσλαμβάνονται ημέτεροι, μερικοί από τους οποίους δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Επί υπουργείας Κοντού παραδείγματος χάριν προσελήφθη ως διευθυντής συντάξεως ο Τέρενς Κουίκ με μισθό 5-6 χιλιάδων τον μήνα αλλά στις εγκαταστάσεις στην Λυκόβρυση παρουσιάστηκε δυό-τρεις φορές. Επί υπουργείας Χατζηγάκη περιόριστηκε στο ελάχιστο ο αριθμός των αργομίσθων αλλά σε μια αποθέωση της ρουσφετολογίας προσελήφθησαν λίγο πριν τις πρόσφατες εκλογές καμμιά 20αριά άτομα.

Το καλοκαίρι του 2009 μια επερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έκανε λόγο για σπατάλες 2 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, συνοδευόταν από έναν κατάλογο με αμοιβές δημοσιογράφων που κυμαίνοντο από 75.000 έως 25.000 ευρώ τον χρόνο. Τα ονόματα των δημοσιογράφων ήταν με αρχικά. Σε έναν δεύτερο με επαγγελματίες ονομαστικό κατάλογο χωρίς ύψος αμοιβών υπήρχαν και γνωστά ονόματα που δεν είχαν σχέση με την ..αγροτιά, όπως η κυρία Καρασάββα.

Ο κατάλογος έγινε γνωστός και η κυρία Κάρεν Χόουπ, ανταποκρίτρια των Financial Times στην Αθήνα, προσέφυγε στο ΔΣ της Ενώσεως Ξένων Ανταποκριτών εναντίον της κυρίας Καρασάββα. Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου που έχει στην διάθεση του το Tvxs, η κυρία Καρασάββα αρχικά υποστήριξε ότι δεν είχε ποτέ κάποια σχέση με το Υπουργείο Αγροτικής Αναπτύξεως και τις δημοσιογραφικές του δραστηριότητες και ότι επρόκειτο για συκοφαντίες.

Όμως στην Γενική Συνέλευση που ακολούθησε για να αποφασίσει για την υπόθεση, η κυρία Καρασάββα προσκόμισε ανεπίσημο έγγραφο με υπογραφή του κ.Μ. Δημητρίου, υπευθύνου τύπου του υπουργού Αναπτύξεως, το οποίο βεβαίωνε ότι είχε ανατεθεί στην κυρία Καρασάββα η συγκέντρωση υλικού για 20 θέματα αγροτικής αναπτύξεως.

Η βεβαίωση αυτή εμφάνιζε την αμοιβή της κυρίας Καρασάββα πολύ μικρή (1000 ευρώ) σε σύγκριση με τις δημοσιογραφικές αμοιβές στα έγγραφα που είχαν κατατεθεί στην Βουλή αλλά η Γενική Συνέλευση έκρινε ότι υπάρχει ηθικό θέμα, ακόμη κι αν αυτό ήταν το ποσό της αμοιβής της και την διέγραψε.

Η κυρία Καρασάββα δεν απήντησε στο τηλεφώνημα και το μήνυμα του Tvxs για να δώσει την δική της ερμηνεία για τα γεγονότα. Απομένει η αντίδραση των αμερικανικών μέσων ενημερώσεως που -αντίθετα με τα ελληνικά που σιώπησαν ή και την υποστήριξαν εμμέσως- συνήθως είναι πολύ αυστηρά όταν δημοσιογράφοι τους δουλεύουν για λογαριασμό της κυβερνήσεως στην χώρα που καλύπτουν.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Ἀκόμη καὶ ἀνθέλληνες πληρώνουμε γιὰ νὰ μᾶς …ἐκποιοῦν!!!

  1. Η ένταξη στο μισθολόγιο δημοσιογράφων και η εξαγορά εφημερίδων με υπέρογκο τίμημα αποτελεί την κλασσική μέθοδο χειραγώγησης συνειδήσεων μεσω των ΜΜΕ.Χρηματοδοτούμενες εκδοσεις, έρευνες, συνέδρια σεμινάρια μετα αδράς αποζημείωσης,και το τελευταιο φρούτο διορισμοί συγγενών των συνεργατών μπλογκς εχουν επίσης αξιοπροσεκτη αποτελεσματικότητα στην αλλαγη των θεματων τους.
    Παντα κοιμόμαστε με το ενα μάτι ανοικτό πιά.

    • Μᾶλλον ἔχουμε ἀρχίσει νὰ ξυπνᾶμε…
      Πρὸς τοῦτο ἔχουν λυσσάξει νὰ μᾶς χειραγωγήσουν μὲ ὅλους τοὺς τρόπους…

Leave a Reply