Τὸ δούλεμα μὲ τὰ …«κλειστὰ ἐπαγγέλματα»

Άνοιξαν τα επαγγέλματα με τρόπο που παρέμειναν κλειστά.
Το δούλεμα πάει σύννεφο!

Ως πριν λίγο καιρό, αν κάποιος ήθελε να πάρει ένα καλό αυτοκίνητο και να φορτώνει υψηλού βαλαντίου τουρίστες από κρουαζιερόπλοια, και να τους κάνει τον γύρο της Αττικής στα αρχαία αξιοθέατα, έπρεπε να πληρώσει €130.000 για να πάρει μια άδεια λιμουζίνας. Η Ελλάδα είχε 31 αδειοδοτημένες λιμουζίνες.

Οι περισσότεροι που κυκλοφορούσαν ήταν «πειρατές» που πιθανά έδιναν το κατιτίς τους όταν τους έπιαναν σε κάποιο μπλόκο. Για να ξεναγήσουν τουρίστες έπρεπε να προσλάβουν αδειούχο ξεναγό, με πανεπιστημιακό πτυχίο ξεναγού, για να λέει στους επιβάτες «Δις ιζ δη Ακρόπολις» και άλλα τέτοια.

Αν ήθελε να παει το καλοκαίρι να παρέχει υπηρεσίες στην Μύκονο, όπου το ταξί καθαρίζει €400.000 την σαιζόν και ο κόσμος δεν εξυπηρετείται επαρκώς, φυσικά τα «γεωγραφικά κριτήρια» το απαγόρευαν τότε όπως ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Τώρα που άνοιξε το επάγγελμα δεν εχει παράβολο €130.000 πια, αλλά απαιτείται εταιρικό αποθεματικό κεφάλαιο €300.000 για να πάρεις άδεια. Λες και υπάρχει περίπτωση να φάει πρόστιμα σταθμεύσεως 300 χιλιάρικα!!! Μοναδικό παγκοσμίως να χρειάζονται οι σωφεράντζες να είναι πλούσιοι…!!

Ρε ηλίθιοι καραγκιόζηδες, αν κάποιος έχει €300.000 να κάθονται, σωφέρ θα πάει να γίνει;;;

Ψηφίστε τους!!

Ἄγης Βερούτης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply