Ἡ τηλεόρασις πάντα μᾶς δείχνει τὸν …ΛΑΘΟΣ δρόμο!!!

Είναι πολύ εύκολο να ακολουθείς την μάζα. Κινείσαι ταχύτερα, ασφαλέστερα και χωρίς τριβές. Σου δημιουργεί ένα πανίσχυρο συναίσθημα ασφάλειας, μέχρι φυσικά να αντιληφθείς, αν αντιληφθείς, την θανατηφόρο παγίδα στο τέλος της διαδρομής.

Δεν είναι τυχαίο που οι μεγάλες συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ στήνονταν υπό την καθοδήγηση ειδικού τηλεσκηνοθέτη, ώστε να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση της μαζικότητας στα τηλεοπτικά πλάνα.
Ποιος δεν θα εμπιστευόταν έναν πολιτικό τον οποίον χειροκροτούν …φαινομενικά «αμέτρητοι» Έλληνες;
Ο κόσμος φέρνει κόσμο, όπως λένε και οι ιδιοκτήτες bar.

Ἡ τηλεόρασις πάντα μᾶς δείχνει τὸν ...ΛΑΘΟΣ δρόμο!!!2

Και βέβαια δεν αρκεί να μαζευτεί ο κόσμος από την επαρχία με λεωφορεία που πληρώνει το κόμμα, δεν αρκεί να τοποθετηθεί με τρόπο, ώστε να γεμίζει εντέχνως τα τηλεοπτικά πλάνα.
Απαιτείται αυτά τα πλάνα να φτάσουν έγκαιρα και μαζικά ακόμα και στο τελευταίο νοικοκυριό, να φτάσουν και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της επικράτειας.
Δεν γίνεται δηλαδή να γίνει γνωστός κάποιος και να επιτύχει στις εκλογές αν δεν είναι ενάς πολύ πιστός υπηρέτης των μεγάλων συμφερόντων, αυτών δηλαδή που ελέγχουν και τα ΜΜΕ.

Γι’ αυτό μην ξεχνάτε τον κανόνα…
Όποιον μας δείχνει η παντοδύναμη τηλεόραση είναι άκυρος εξ ορισμού, είναι εφεδρεία του συστήματος.
Χιλιάδες ευρώ πληρώνουν οι ιδιώτες για μερικά δευτερόλεπτα τηλεοπτικού χρόνου. Είναι δηλαδή τρομερή πολυτέλεια να προβάλλεται και να διαφημίζεται κάποιος από τα ΜΜΕ κι αυτό το προνόμιο το σύστημα το διαθέτει αποκλειστικά στους δικούς του ανθρώπους και στέλνοντας σε …εμάς τον λογαριασμό!!!
Κι ας παριστάνουν τους σωτήρες και τους πολέμιους της Νέας Τάξεως για να πουλήσουν βιβλία γεμάτα σαχλαμάρες.

Ακόμα κι αν τα ΜΜΕ βρίζουν κι επιτίθενται σε κάποιους περιστασιακά,  θα έρθει καιρός που τα ίδια ΜΜΕ θα μας παρουσιάζουν αυτούς που πρώτα …έβριζαν ως …μοναδική πολιτική διέξοδο.
Το έχουν κάνει δεκάδες φορές τις τελευταίες δεκαετίες και πρέπει κάποτε να πάψουμε να είμαστε τόσο αφελείς.

Η ένδοξη πορεία των περιθωριακών, δήθεν αναρχικών του Τσίπρα, αλλά και της περιθωριακής, δήθεν ακροδεξιάς Lepen, προς την κορυφή της εξουσίας,πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια των ΜΜΕ και είναι ενδεικτικά παραδείγματα της ευκολίας με την οποία τα ΜΜΕ αλλάζουν την οπτική των ψηφοφόρων απέναντι σε κόμματα και πολιτικούς.
Μετατρέπουν σε μηδενικό χρόνο ασήμαντα κόμματα του 3% σε πανίσχυρους κυβερνητικούς σχηματισμούς, παίζοντας με το μυαλό και την αφέλεια των τηλεθεατών.

Ἡ τηλεόρασις πάντα μᾶς δείχνει τὸν ...ΛΑΘΟΣ δρόμο!!!1

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply