Τὸ ἄ-γενον γένος! (ἀναδημοσίευσις)

Women's FacesΤο Ευρωπαϊκόν Κοινοβούλιον εψήφισε προσφάτως μια εκ μεν πρώτης όψεως παρανοϊκή, ουσία δε σημαντικωτάτη θέση: Τα γεννώμενο παιδί δεν θα πρέπει να δηλώνεται ως άρρεν ή θήλυ, αλλά ως τέκνον, μέχρις ότου το τέκνον αποφανθεί σε ποίον φύλον θα ανήκει. Η πολιτεία μάλιστα θα πρέπει να είναι έτοιμη να επεμβαίνει χειρουργικώς στην επιλογή φύλου, αν αυτό απαιτείται. Αναμφιβόλως αυτό ανατρέπει μιαν θέση χιλιάδων ετών, κατά την οποία το γένος καθορίζετο από την φύση. Και γεννάται το ερώτημα, είναι τούτο εκφυλισμένη επιλογή, αποκύημα εκφυλισμένων νοών; Ουδαμώς ήθελον απαντήσει, μα ούτε γέννημα συνωμοσιών κατά του ανθρωπίνου είδους ήθελον ωσαύτως ισχυριστεί.

Ως της Διαλεκτικής Φιλοσοφίας θεράπων και θιασώτης δύναμαι να είπω ότι η πορεία του ανθρωπίνου είδους νομοτελειακώς οδηγείται προς την άρνηση του ιδίου του είδους. Τουτέστιν, το δια της φύσεως καθοριζόμενον γένος των ανθρώπων οδεύει προς το α-φυσικόν γένος, δηλαδή στο γένος που αυτορρυθμίζεται μέσω της επιστημονικής παρεμβάσεως στην γενετική υπόσταση του ανθρώπου. Σε αυτή την περίπτωση η αναπαραγωγή του είδους, το γένος, η γενετική δόμηση και φυσικά η μορφή δεν θα είναι a priori δεδομένα —-ανεξάρτητες παράμετροι— ως τούτο συμβαίνει στο φυσικό γένος, αλλά καθίστανται εσωτερικές, εξαρτώμενες μεταβλητές σε ένα σύστημα. (Βεβαίως γεννάται μέγα θέμα ηθικής και ελέγχου….)

Ας μεταφερθούμε 50 έτη στο μέλλον, όταν πλεόν το είδος μας θα γίνει «μεταβλητή» και δια παρεμβάσεων θα προκύπτει το α-φυσικόν γένος. Εις αυτό το α-φυσικόν γένος λοιπόν η αναπαραγωγή του είδους δεν ακολουθεί πλήρως την γνωστή φυσική διαδικασία, αλλά είναι δέκτης σχεδιασμού ακόμη και στον καθορισμού του φύλου είτε κατά την σύλληψη, είτε μετά την γέννηση. Ίσως το γεννούμενα τέκνα να είναι α-φυλα, ώστε το α-φυλον τέκνον ή ον να επιλέγει φύλον κατ’ ιδίαν βούλησιν… και αυτό στο όνομα του δικαιώματος της προσωπικής αυτοδιαθέσεως του καθενός. Ούτω, ο πελαργός δεν θα φέρνει άρρεν ή θύλη και οι ευρωπαίοι προετοιμάζουν νομοθετικώς το δρόμο και το έδαφος.

Θα ήταν προφανώς αστείο ή αφέλεια να ισχυριστώ ότι οι ευρωβουλευτές είχαν κατά νουν το α-φυσικόν γένος! Απλώς αυτοί οι «όχι ιδιαιτέρας νοημοσύνης κομματικοί καιροσκόποι» εθέσπισαν το ά-γενον γένος λόγω ψηφοθηρίας στο εκλογικό σώμα των ομοφυλοφίλων…. Όμως αυτή η θέσπιση υπηρετεί, μακροπροθέσμως, την νομοτέλεια, την διαλεκτική άρνηση του φυσικού γένους..

Τρύφων Ὀλύμπιος

φωτογραφία

(Visited 296 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Τὸ ἄ-γενον γένος! (ἀναδημοσίευσις)

 1. H “κυμαδοποιηση” της παγκοσμιας κοινωνιας, με προεξαρχουσες τις -θεωρουμενες- “αναπτυγμενες”, με ορους υλης και απολαυσης, πραγματοποιηθηκε με χρονικο “βημα γενεάς”.
  Γιατι ;; Απλα, διοτι η όποια προσπαθεια “κοινωνικης αλλαγής” ξεκιναει απο την Παιδεια και για να αποδοσει χρειάζεται το απαιτουμενο χρονο η γενια (φουρνιά) να ελθει σε θεση “κοινωνικης ισχύος -και- προσδιορισμου”.

  Γενικός στοχος η αποσπαση του Ανθρωπου απο την Φυση (με κεφαλαια), αυτομοληση του απο αυτην και, κατοπιν, την συστρατευση του σε θεσεις “παραφυσικου” ανταγωνισμου και επομενως εχθροτητας εναντι αυτης.

  Προς τουτο οι “κυριαρχοι” αυτου του Κοσμου, αφου μετακινησαν τεραστια κοινωνικα πληθη σε μεγαλουπόλεις, μακρια απο την Φυση, μελετησαν και ανέπτυξαν μεθοδους :
  1) κατασκευης “προνομιακων αναγκων και δικαιωματων”,
  2) κατασκευης “εκουσιας” δεσμευσης στις αναγκες και δικαιωματα αυτα, και
  3) κατασκευης “αποδοχης” της λεηλατησης της υλικης αλλα και καθε ψυχο-πνευματικης “περιουσιας” των κοινωνιων, υπο καθεστως εκβιασμου απώλειας των παραπάνω προνομίων.

  Οσο περισσοτερο “παρα-φυσιν”, αρα μακρυα απο την Φυσιν, τόσον περισσοτερο η Ατη θα μας κατατρέχει στους λαβυρινθους της παρα-νοησης και της παρα-νοιας!!

  Ειθε οι “γιορτες” να μας προβληματισουν σχετικα με τον “βηματισμο” της κοινωνίας μας. Η ευτυχια μας περιμενει μονον κοντα στην Φυση ΜΑΣ.
  Ευχες Τρυφωνα και Φιλονοη 🙂

Leave a Reply