Μόνον μὲ κακουργηματικὲς ἀπάτες καταπιάσθηκε τὸ ΚΕΕΛΠΝΟ!!!

Στα πλαίσια του σχεδίου αποσυμφορήσεως των Ελληνικών Φυλακών οι επιρρεπείς στις απάτες και τις ληστείες θα διορίζονται σε …διευθυντικές κομματικές θέσεις οργανισμών, με δυνατότητα να χειρίζονται και να εξαφανίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τα Δημόσια Ταμεία.

Μόνον μὲ κακουργηματικὲς ἀπάτες καταπιάσθηκε τὸ ΚΕΕΛΠΝΟ!!!2

Το ό,τι το ΚΕΕΛΠΝΟ  πήρε ΔΑΝΕΙΟ (!) 200.000.000 ευρώ για να αντιμετωπίσει την απάτη της δήθεν πανδημίας της γρίπης το ξέραμε;

Μόνον μὲ κακουργηματικὲς ἀπάτες καταπιάσθηκε τὸ ΚΕΕΛΠΝΟ!!!1

Μόνον μὲ κακουργηματικὲς ἀπάτες καταπιάσθηκε τὸ ΚΕΕΛΠΝΟ!!!3

Σίγμα

Η απάτη με εμβόλια γρίπης, του Π. Αργυρίου

Η ευρωπαϊκή επιστήμη και πολιτική για πρώτη φορά ενάντια στην βιομηχανία των καινών επιδημιών. Προδημοσίευση για το TVXS αποσπάσματος του υπό έκδοση βιβλίου του Πέτρου Αργυρίου «Θανάσιμες θεραπείες»  (Απρίλιος 2010, εκδ. Άγνωστο)

Τον Ιανουάριο του 2009 εν μέσω του φιάσκου των εκατομμυρίων αδιάθετων παρτίδων αντινεογριπικών εμβολίων που κραταιές ευρωπαϊκές χώρες χρεώθηκαν, συντελείται μια συγκλονιστική εξέλιξη: Η πολιτική και η επιστήμη έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την ανεξέλεγκτη φαρμακευτική επιχειρηματικότητα και τα πολιτικά και επιστημονικά τσιράκια της.

Ήδη έχουμε δει μια πολύ ακριβή ανάλυση για την εμπορευματοποίηση της υγείας με επιχείρημα τον φόβο, αυτήν του Drug Development World. Η επομένη ανάλυση που είχε τα χαρακτηριστικά της αναλύσεως που διαβάζετε, έρχεται από το ίδιο το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Πριν φθάσουμε εκεί όμως ας δούμε ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων των προβλέψεων και των εκτιμήσεων που σχετίζονται ή προκαλούν τις καινές επιδημίες:

Την διάψευσή τους, μια διάψευση που συνήθως δεν αναφέρεται στα ΜΜΕ, περνάει απαρατήρητη και αφήνει άθικτες τις όποιες τρομοκρατικές και φοβικές εντυπώσεις έχουν μέχρι εκείνη την στιγμή δημιουργηθεί.

Ας δούμε λοιπόν μερικά στιγμιότυπα του χρονικού της διαψεύσεως μέσα από την ροή πληροφοριών του BBC αν και η διάψευση η ίδια, για κάποιον λόγο ποτέ δεν ήταν τόσο ειδησεογραφικά σημαντική ώστε να αποτελέσει κεντρικό θέμα από μόνη της:

«… τα συμβόλαια (για τα εμβόλια) υπογράφηκαν νωρίτερα αυτόν τον χρόνο εν μέσω πρόωρων και ανησυχητικών πληροφοριών για τους θανάτους από τον ιό στο Μεξικό. Οι ρυθμοί θανάτου στο Μεξικό αργότερα μειώθηκαν…»
¨Μια νέα μελέτη υπολόγισε ότι έχουν υπάρξει 26 θάνατοι για κάθε 100.000 περιστατικά της γρίπης των χοίρων στην Αγγλία. Οι συντάκτες (της μελέτης) λένε ότι αυτό καθιστά την πρώτη (και με είχαν αφήσει με την εντύπωση ότι η γρίπη των πουλερικών ήταν η πρώτη) πανδημία του 21ου αιώνα, σημαντικά πολύ λιγότερο θανατηφόρα από ό,τι είχε εκ των προτέρων φοβηθεί ότι θα είναι (προσέξτε την ακριβή διατύπωση: φοβηθεί, όχι εκτιμηθεί ή προβλεφθεί- φοβηθεί).

…(η έρευνα) καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η γρίπη έχει έναν ρυθμό θνησιμότητας 0.026%….

… αυτό την καθιστά 10 φορές λιγότερο θανάσιμη από τις πανδημίες γρίπης του 50 και του 60 …

Ο αρμόδιος ιατρικός αξιωματούχος, ο Σερ Liam Donaldson, είπε ότι οι βελτιώσεις στην διατροφή, την στέγαση και την υγειονομική περίθαλψη μπορούν να εξηγήσουν κομμάτι της εμφανούς μειώσεως της θνησιμότητας από την μία πανδημία στην άλλη»

Στο προηγούμενο βιβλίο μου με τίτλο «Τι δεν σας λένε οι γιατροί» (εκδ. ETRA) έχει ήδη αναλυθεί πως οι βελτιωμένες συνθήκες ζωής σε συνδυασμό με την τεχνολογική πρόοδο και όχι η φαρμακευτική ιατρική (με ελάχιστες πάντα εξαιρέσεις) είναι αυτές που οδήγησαν στην άνοδο του μέσου όρου ζωής στον ανεπτυγμένο κόσμο. Σε αντίθεση, με ελάχιστες μόνο εξαιρέσεις, ο λομπισμός και οι πολιτικές της φαρμακευτικές ιατρικής υπονομεύουν την υγεία και την μακροβιότητα.

Παρά ταύτα, η προπαγάνδα και οι πολιτικές επικεντρώνονται σε φάρμακα και εμβόλια και όχι στην βελτίωση των συνθηκών ζωής. Και ο λόγος είναι προφανής. Δεν μιλάμε για επιστήμη αλλά για επιχειρηματικότητα, στυγνή και απάνθρωπη.

Γιατί η επιστήμη δεν κάνει προβλέψεις χωρίς καν υποστρωματικά μοντέλα, προβλέψεις που ακόμη και η αστρολογία έχει κάθε λόγο να καταφρονεί και να χλευάζει:

«Κυκλοφορεί (πλέον) ελάχιστη γρίπη των χοίρων. Τα τελευταία νούμερα μαρτυρούν ότι υπήρξαν λιγότερα από 5000 νέων περιστατικών στην Αγγλία την τελευταία εβδομάδα. Και αυτοί που φτιάχνουν τα μοντέλα προβλέψεως συμβούλεψαν (την αρμόδια) υπηρεσία ότι ένα τρίτο κύμα της γρίπης των χοίρων είναι απίθανο αυτό τον χειμώνα… (με βάση ποια κριτήρια πάλι και ποιο μοντέλο προβλέψεως;)

Ο Σερ Liam υπέδειξε ότι αυτοί είναι ακριβώς οι ίδιοι ειδικοί που προέβλεψαν ότι μέχρι 65000 άτομα μπορεί να πέθαιναν από την γρίπη των χοίρων αυτό τον χειμώνα- ένα νούμερα που αργότερα υποβαθμίστηκε σε 1000.»

Όταν καταλαγιάζει ο θόρυβος της προπαγάνδας η υποστρωματική πραγματικότητα αρχίζει να διαφαίνεται. Οι ειδικοί έπεσαν τουλάχιστον 2.750% έξω. Και αυτό τους κάνει ειδικούς σε τι; Στην κακή πρόγνωση, στην έλλειψη υποστρωματικών μοντέλων, στην εσφαλμένη αναδρομή και προβολή δεδομένων και μοντέλων πολύ διαφορετικών από το σήμερα ιστορικών στιγμιοτύπων, στην δημιουργία επιστημονικοφανών εικασιών που εξυπηρετούν επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα;

Στην Ελλάδα ειδικότερα, από τότε που ξεκίνησε η «πανδημία» κάθε μήνα γίνονταν  ανακοινώσεις για το πρώτο ή το επόμενο ή το μεθεπόμενο ή το καινούργιο ή το πιο καινούργιο ή το επερχόμενο ή το αναμενόμενο πανδημικό κύμα. Και αυτή η τηλεοπτική ιατρική δημοσιογραφία έγινε σε σχέση με τι; Τον καιρό, τα άστρα, την οιωνοσκοπία, την νεκυιομαντεία, σε σχέση με ποια επιστημονική βάση; Καμμία. Μόνον εικασίες, θόρυβος, προπαγάνδα και θόρυβος υπέρ μιας άκριτης εμβολιαστικής πανάκειας δια πάσα νόσον και μαλακίαν καθώς των συμφερόντων που την προωθούν.

Ας δούμε λοιπόν πως εξελίχθηκαν οι προγενέστερες πανδημικές προβλέψεις για να εμπεδώσουμε οριστικά την ψευδοεπιστημονικότητά τους:

AIDS:

19 Νοεμβρίου 2007: Ο αριθμός των κρουσμάτων του AIDS παγκοσμίως υπερεκτιμήθηκε κατά 6 εκατομμύρια
20 Νοεμβρίου 2007: Οι κορυφαίοι επιστήμονες του AIDS των Ηνωμένων Εθνών, σκοπεύουν αυτή την εβδομάδα να αναγνωρίσουν ότι από μακρόν έχουν υπερεκτιμήσει τόσο την πορεία όσο και την πορεία της επιδημίας

SARS:

24 Απριλίου 2003: «Τοπικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι υγείας ισχυρίστηκαν σήμερα ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει υπεραντιδράσει και υπερεκτιμήσει την σοβαρότητα του ξεσπάσματος εδώ (στον Καναδά)»

29 Απριλίου 2003: «…αξιωματούχος του ΠΟΥ δήλωσε ότι ο κίνδυνος από το SARS… είχε υπερεκτιμηθεί.»

Γρίπη των πουλερικών:

Ιανουάριος 2008: «Ο κίνδυνος υπερκτιμήθηκε». Ο φόβος άμεσης πανδημίας από τον Η5Ν1 ήταν «μια επιστημονική υπόθεση».
Όσο για την τυχαία μετάλλαξη; «Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ τόσο σταθερό στέλεχος».
Bernand Vallat, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού για την υγεία των ζώων (OIE).

Γρίπη των χοίρων:

Οκτώμβριος 2009: «Αν έχετε διαγνωστεί … με 2009 Η1Ν1 ή γρίπη των χοίρων τους τελευταίους μήνες, μπορεί να εκπλαγείτε μαθαίνοντας ότι: οι πιθανότητες είναι ότι δεν είχατε H1N1 γρίπη. Στην πραγματικότητα, μάλλον δεν είχατε την γρίπη καθόλου.»
Δεκέμβριος 2009: «Οι ρυθμοί θνησιμότητας υπερεκτιμήθηκαν»
Δεκέμβριος 2009: «Η γρίπη των χοίρων ήταν το μεγαλύτερο ιατρικό σκάνδαλο αυτού του αιώνα»- Wolgang Wodarg, προεδρεύων της επιτροπής υγείας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Για ποιες πανδημίες μιλάμε λοιπόν; Μάλλον για την πολιτική δημόσιας υγείας που οι Luc Bonnex και Win Van Damme ονομάζουν ως «ιατρογενή πανδημία πανικού».

Μετά λοιπόν από τουλάχιστον 25 χρόνια ακατάσχετων ιατρογενών πανδημιών πανικού, η 5η Ιανουαρίου του 2009 όπως θα δούμε αποκτά ιστορική σημασία: Είναι η ημέρα που η επιστήμη και η πολιτική της έκφανση αποφασίζει να σταθεί απέναντι στους μηχανισμούς του κέρδους.

Ήδη από τον Αύγουστο του 2009, ο Wolfgang Wodarg, προεδρεύων της επιτροπής υγείας του ευρωπαϊκού συμβουλίου, είχε προειδοποιήσει για τους πολλούς κινδύνους που σχετίζονται με το εμβόλιο για τον ιό H1N1. Περιέγραψε επίσης ότι πολύς κόσμος φοβάται ότι η πανδημία είναι ενορχηστρωμένη. «Είναι μεγάλη μπίζνα για την φαρμακοβιομηχανία» είχε πει τότε.
…«οι φαρμακευτικές εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τον φόβο της πανδημίας της γρίπης των χοίρων…»

Τον Δεκέμβριο του 2009, ο Wodarg, παρακολουθώντας τον παραλογισμό των εξελίξεων σκληραίνει ακόμη περισσότερο την κριτική του στις πολιτικές δημόσιας υγείας σε σχέση με την γρίπη των χοίρων:

«Είχαμε μια ήπια γρίπη- και μια ψευδή επιδημία» δηλώνει έξω από τα δόντια και συνεχίζει αποκαλώντας την ανακήρυξη της γρίπης των χοίρων (σε άλλο δημοσίευμα και των πουλερικών) ως «ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά σκάνδαλα του αιώνα…»

Οι αποκαλύψεις του Wodarg δεν σταμάτησαν εκεί:
«Η γρίπη των πτηνών ήταν πιο επικίνδυνη από τον Η1Ν1 αλλά πολύ λιγότερο μεταδοτική, και ακολούθως τα (τότε) επιχειρήματα για μια επερχόμενη πανδημία ήταν το λιγότερο αδύναμα. Αλλά η γρίπη των πτηνών βοήθησε στο να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα πανικού και επηρέασε πολλές χώρες στο να δημιουργήσουν ένα πανδημικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης. Επιπρόσθετα η Γερμανία, η Δανία και πολλές άλλες χώρες αγόρασαν μεγάλα αποθέματα Tamiflu αν και το εν λόγω σκεύασμα δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς…»

Αργότερα δηλώνει: «… Για να καταλάβουμε θα πρέπει να επιστρέψουμε στο επεισόδιο της γρίπης των πτηνών από το 2005 μέχρι το 2006. (που είναι και η περίοδος εξαγοράς των «παραδοσιακών» χρηματοδοτουμένων σε μεγάλο βαθμό από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ από τις μεγαλοφαρμακευτικές-σμ συγγραφέα). Ήταν τότε που νέα διεθνή πλάνα ορίστηκαν για την αντιμετώπιση ενός πανδημικού συναγερμού. Αυτά τα πλάνα αναπτύχθηκαν επισήμως για να εξασφαλίσουν ταχεία παραγωγή εμβολίων στην περίπτωση ενός συναγερμού (θυμηθείτε τo Bioshield ΙΙ περίπου την ίδια περίοδο –σμ συγγραφέα). Αυτό οδήγησε σε διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε φαρμακευτικές και κυβερνήσεις. Από τηνμία πλευρά, τα εργαστήρια δεσμεύτηκαν να είναι έτοιμα για την ανάπτυξη των σκευασμάτων, από την άλλη, τα κράτη τους βεβαίωσαν ότι θα τα αγοράσουν όλα. Μετά από αυτή την παράξενη συμφωνία, η φαρμακευτική βιομηχανία δεν είχε κανένα απολύτως οικονομικό ρίσκο από την εμπλοκή της σε νέα εμβόλια. Και ήταν βέβαια ότι θα έπιανε το Λόττο σε περίπτωση πανδημικού ξεσπάσματος.»

«… οι κυβερνήσεις έχουν κλειστά συμβόλαια με κατασκευαστές εμβολίων όπου εξασφαλίζουν προκαταβολικά παραγγελίες και αναλαμβάνουν σχεδόν εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη. Με αυτόν τον τρόπο οι κατασκευαστές εμβολίων διασφαλίζουν τεράστια κέρδη χωρίς να παίρνουν οποιοδήποτε οικονομικό ρίσκο. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να περιμένουν μέχρι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ-WHO) να πει «πανδημία» ώστε να ενεργοποιήσουν τα συμβόλαια τους.»

Ο Wodarg αναφέρεται επίσης στην διάβρωση της ίδιας της επιστημονικής μεθοδολογίας από τον ΠΟΥ σε σχέση με την νέα γρίπη, με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που εδώ και μια εικοσαετία οι αντιφρονούντες της HIV θεωρήσεως του AIDS καταφέρονταν κατά των στατιστικών μαγειρεμάτων του ΠΟΥ:

Σύμφωνα με τον Wodarg, από τον Ιούνιο του 2009 δεν είναι πλέον απαραίτητο κριτήριο για την ανακήρυξη μιας πανδημίας ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων να κολλήσουν την νόσο ή να πεθαίνουν. Έπρεπε απλά να υπάρχει ένας ιός που να μεταδίδεται εκτός συνόρων σε σχέση με τον οποίο οι πληθυσμοί δεν έχουν ανοσία. Και αυτό έγινε ακριβώς γιατί ο ΠΟΥ σκοπίμως άλλαξε τα πανδημικά κριτήρια προκειμένου η συγκεκριμένη κατάσταση να αναβαθμισθεί σε απειλητική πανδημία με υψηλά επίπεδα συναγερμού δημόσιας υγείας.

Ο προεδρεύων της επιτροπής υγείας αναφέρει πως δεν υπάρχει έλεγχος του ΠΟΥ και πως μόνο οι κυβερνήσεις μπορούν να ασκήσουν επιρροή σε αυτόν.
«Ο καθένας που γνωρίζει από επιδημιολογία θα έπρεπε από την αρχή να έχει διερωτηθεί για τους χειρισμούς του ΠΟΥ σε αυτή την υπόθεση»… Ανάμεσα στα πράγματα που έγειραν τις υποψίες μου ήταν… από την μία πλευρά αυτή η αποφασιστικότητα να σημάνουν συναγερμό. Από την άλλη μερικά περίεργα δεδομένα. Όπως για παράδειγμα η σύσταση του ΠΟΥ να γίνουν δύο ενέσεις για τα εμβόλια. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ πριν… Δεν υπήρχε κανένας επιστημονικός λόγος για αυτό…».

«…(η νέα γρίπη είναι απλά ένα συνηθισμένο είδος γρίπης. Δεν προκαλεί ούτε καν το ένα τοις εκατό των θανάτων που προκαλούνται από την κλασσική εποχιακή γρίπη. Το μόνο που είχε σημασία και αυτό που οδήγησε στην μεγάλη καμπάνια πανικού που είδαμε ήταν ότι ήταν μια χρυσή ευκαιρία για αντιπροσώπους των εργαστηρίων (των μεγαλοφαρμακευτικών) που γνωρίζαν ότι θα επιτύχαιναν το Λόττο στην περίπτωση ανακηρύξεως μιας πανδημίας…»

«Μια ομάδα ανθρώπων στον ΠΟΥ σχετίζεται πολύ στενά με την φαρμακοβιομηχανία…»

«… Ένα πολύ συμπαγές παράδειγμα είναι το πώς ο Klaus Stohr, που ήταν ο επικεφαλής στο επιδημιολογικό τμήμα του ΠΟΥ την περίοδο της γρίπης των πουλερικών, και που επομένως ήταν αυτός που προετοίμασε τα πλάνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας που ανέφερα προηγουμένως, στο μεταξύ έγινε κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας (και μιας από τις παρασκευάστριας των εμβολίων της νέας γρίπης) Novartis. Και παρόμοιοι δεσμοί υπάρχουν ανάμεσα στις Glaxo, Baxter κ.λ.π με σημαντικά μέλη του ΠΟΥ. Αυτές οι μεγάλες εταιρείες έχουν τους ανθρώπους τους και κινούν τα νήματα ώστε να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις. Οι αποφάσεις δηλαδή εκείνες που θα τους επιτρέψουν να αντλήσουν περισσότερα λεφτά από τους φορολογουμένους…»

«… εκατομμύρια ανθρώπων εμβολιάστηκαν με προϊόντα με εγγενείς κινδύνους υγείας… Αυτό οδήγησε επίσης σε μια σημαντική κακοδιαχείριση δημοσίων κονδυλίων».
«…Γιατί αυτή η επιλογή (των μονοπωλίων της παρασκευής εμβολίων από τις μεγαλοφαρμακευτικές) απαιτεί να θυσιάσουμε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές στο όνομα της προασπίσεως των εταιρικών μονοπωλίων».

Οι θέσεις Wodarg δεν καλύπτουν όλο το φάσμα της ανεπάρκειας ή των σκοπιμοτήτων γύρω από τις καινές επιδημίες. Γιατί όχι μόνο μαγειρεύουμε ή κατασκευάζουμε στοιχεία και καταστάσεις δημόσιας υγείας, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν διαθέτουμε καν τα κατάλληλα εργαλεία για να παρακολουθήσουμε με ακρίβεια τις εξελίξεις στην δημόσια υγεία ακόμη και αν το θέλαμε. Πάρτε για παράδειγμα τα διαγνωστικά τεστ. Σύμφωνα με τον EMEA, εμβολιασμός κατά της γρίπης των χοίρων μπορεί να οδηγήσει σε ακόλουθες εξετάσεις με ψευδώς θετικώς αποτελέσματα για HIV και ιούς της ηπατίτιδας. Πώς είναι δυνατόν οποιοδήποτε τεστ να θεωρείται αξιόπιστο όταν συγχέει σε κάποιο βαθμό τους ιούς της ηπατίτιδας, τους «HIV», H1N1 αλλά παρά ταύτα το θεωρούμε αρκετά ασφαλή και ακριβή για να διακρίνουν τον H1N1 από τους ιούς της εποχιακής γρίπης; Και αυτή ακριβώς η αναξιοπιστία και η μη ειδικότητα των διαγνωστικών εργαλείων καταγγελλόταν χωρίς καμμία ανταπόκριση ήδη από την εποχή του AIDS.

Μέχρι τώρα είδαμε δύο στιβαρές πρόσφατες αναλύσεις από διαμετρικά αντίθετα στρατόπεδα, ωθούμενες από εντελώς διαφορετικά κίνητρα, αυτήν του φαρμακευτικού συμβούλου και αναλυτή Drug Development World και αυτήν του προεδρεύοντος της επιτροπής υγείας Wolgang Wodarg, επιβεβαιώνουν πτυχές της αναλύσεως που περιέχεται στο παρόν βιβλίο, ο κορμός της οποίας είχε ήδη συγκροτηθεί από το 2006:

Το πολιτικό-οικονομικό-στρατιωτικό-επιστημονικό πλέγμα έχει διαβρώσει την επιστήμη και διαστρεβλώσει τις πολιτικές υγείας προφασιζόμενο αόρατους δημοσίους κινδύνους, επιδιδόμενο σε πολιτικές φόβου για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του επιβαρύνοντας το προφίλ της παγκόσμιας υγείας.

Οι πρωτοβουλίες Wodarg σε συνδυασμό με την δυσπιστία των πολιτών του κόσμου απέναντι στα παιγνίδια των αρμοδίων φορέων και την δυσαρέσκεια ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που έμειναν με εκατομμύρια αδιάθετα εμβόλια στα χέρια τους, οδήγησε τον Ιανουάριο του 2009 σε ομόφωνο ψήφισμα των μελών της επιτροπής υγείας του Ευρωπαϊκού συμβουλίου για την σχέση και την επιρροή της φαρμακοβιομηχανίας στον ΠΟΥ σε σχέση με την γρίπη των χοίρων. Οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν και δεν ξέρουμε που θα μας οδηγήσουν. Πιθανώς, όπως η απληστία και η αλαζονεία μιας ηγετικής πολιτικοοικονομικής ομάδας οδήγησε στην παγκόσμια οικονομική κρίση και την αποδυνάμωση των πρώην παντοκρατόρων ΗΠΑ, με τον ίδιο τρόπο η απληστία και η αλαζονεία μιας άλλης συναφούς ομάδας θα οδηγήσει σε μια κρίση εμπιστοσύνης και την αποδυνάμωση του φαρμακοκρατούμενου ιατρικού δεσποτισμού και σε φαινόμενα ντόμινο που θα φθάσουν μέχρι το αρχικό καλούπι των καινών επιδημιών.

Ήδη, οι εξελίξεις οδήγησαν σε μια κεντρική αποστασία μέσα στην ίδια την φωλιά του πολιτικοφαρμακευτικού λομπισμού που ονομάζεται Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Όπως δήλωσε ο διευθυντής του κέντρου συνεργασίας για την επιδημιολογία Ulrich Keil συνοψίζοντας και επιβεβαιώνοντας σε μια γραμμή το περιεχόμενο και την ανάλυση του παρόντος βιβλίου: «Με τον SARS, την γρίπη των πουλερικών πάντα οι προβλέψεις είναι λάθος… Γιατί δεν μαθαίνουμε από την ιστορία; (Η γρίπη των χοίρων) παρήγαγε πολύ αναστάτωση στην κοινή γνώμη και απολύτως υπερδιογκώθηκε σε αντίθεση με όλα τα πραγματικά σημαντικά θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην δημόσια υγεία».

Δυστυχώς όμως, η αφύπνιση και η συνειδητοποίηση της υπάρξεως ενός ανθρωποφάγου μηχανισμού παραγωγής κέρδους και ψεύδους που εκτόπισε το επιστημονικό αδιάβλητο, ίσως να έρχεται πολύ αργά.
Εάν δεν υπήρχε αντίδραση, το μέλλον ήταν προδιαγεγραμμένο. Ο συνδυασμός ελλείψεως ακριβείας των διαγνωστικών τεστ μαζί με την έλλειψη υποδομών καταγραφής περιστατικών στο μεγαλύτερο κομμάτι του πλανήτη και με τις όποιες στρογγυλοποιήσεις αριθμών προς τα επάνω από αρμοδίους φορείς, θα είχε ως αποτέλεσμα μικρό μέρος της θανατηφόρας πίτας των ετησίων θανάτων που συνδέονται με την εποχιακή γρίπη να μεταφερθεί στην νέα γρίπη, διπλασιάζοντας, τριπλασιάζοντας ή και τετραπλασιάζοντας τεχνητά την επίπτωσή της μέσα σ’ έναν χρόνο, ακριβώς όπως η μεταφορά άλλων παθήσεων κάτω από την ομπρέλα συμπτωμάτων του AIDS υπερδιόγκωσε τεχνητά τις πραγματικές του διαστάσεις. Πανικός, τα νέα εμβόλια θα γίνονταν ετήσια και σε αυτά θα προστίθεντο τα νέα εμβόλια της όποιας νέας πανδημίας θα εφευρεθούν στο μέλλον, οδηγώντας σε μια τεράστια αύξηση του αριθμού των βασικών ή και υποχρεωτικών εμβολίων ανά πολίτη, εκθέτοντας το ανοσοποιητικό σύστημα του κάθε ανθρώπου σε απρόβλεπτους κινδύνους και ωθώντας το σε απρόβλεπτες συμπεριφορές.

Σε μια τέτοια εξέλιξη, η Guillain-Barre θα αποτελούσε μονάχα την κορυφή του παγόβουνου.

Ας δούμε με ποιο τρόπο ακριβώς οι αρμόδιοι φορείς έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την δημιουργική στατιστική (κατά το ελληνικότατο «δημιουργική λογιστική») για να φτιάξουν την μαγική εικόνα μιας «πραγματικής πανδημίας» ώστε να καταλάβουμε με ποιον ακριβώς τρόπο θα το επιχειρήσουν αν τους επιτραπεί και στο μέλλον.

«Στα τέλη του Ιουλίου, το CDC έξαφνα συμβούλεψε τις πολιτείες να σταματήσουν να εξετάζουν για γρίπη H1N1 και σταμάτησε να μετρά ατομικά περιστατικά. To σκεπτικό για την οδηγία του CDC να εγκαταλείψει τις εξετάσεις και τον εντοπισμό ατομικών περιστατικών ήταν: για ποιον λόγο να ξοδεύουμε πόρους για να εξετάζουμε την H1N1 όταν η κυβέρνηση έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι υπάρχει μια επιδημία; (περίπου την ίδια περίοδο σταμάτησε φυσικά και ο παγκόσμιος οργανισμός Υγείας την καταμέτρηση- σμς συγγραφέα)

…Η απόφαση του CDC να σταματήσει να μετρά περιστατικά H1N1 γρίπης έγινε τόσο βιαστικά που οι πολιτείες δεν είχαν την ευκαιρία να δώσουν αποκτήσουν δεδομένα…

…Όταν το CDC δεν μας παρείχε το υλικό (που αιτήθηκε), καταθέσαμε μια αίτηση Ελευθερίας της πληροφορίας… Περισσότερους από δύο μήνες μετά, η αίτηση δεν είχε απαντηθεί. Ζητήσαμε επίσης από το CDC για αποτελέσματα εξετάσεων για κάθε πολιτεία αλλά πάλι το CDC αρχικά δεν ανταποκρίθηκε… ενώ περιμέναμε… ζητήσαμε από 50 πολιτείες για τα στατιστικά που διέθεταν σε σχέση με εργαστηριακά επιβεβαιωμένους H1N1. Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν ένα μοτίβο που εξέπληξε έναν αριθμό επαγγελματιών υγείας που συμβουλευθήκαμε. Η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ήταν αρνητικές για H1N1 όπως και για την εποχιακή γρίπη, παρά το γεγονός ότι πολλές πολιτείες εξετάζαν συγκεκριμένα ασθενείς που ήταν πιο πιθανό να έχουν την Η1N1 γρίπη, βασιζόμενοι στα συμπτώματα και τους παράγοντες κινδύνου, όπως ταξίδι στο Μεξικό.

… Με τις περισσότερες περιπτώσεις βασιζόμενες αποκλειστικά στα συμπτώματα και τους παράγοντες κινδύνου, η H1N1 γρίπη μπορεί να φαίνεται χειρότερη από ό,τι είναι…

… ένα επιδημικό ξέσπασμα σε 250 φοιτητές (στο πανεπιστήμιο Georgetown) θα ήταν ένας ιδιαίτερα ανησυχητικός (επιδημικός) πυρήνας. Ωστόσο, ο αριθμός των αρρώστων φοιτητών δεν ήλθε από εργαστηριακά επιβεβαιωμένες εξετάσεις αλλά από εκτιμήσεις που έγιναν μετρώντας «φοιτητές που πήγαν με συμπτώματα γρίπης στο φοιτητικό κέντρο υγείας, φοιτητές που τηλεφώνησαν στην τηλεφωνική γραμμή αναφοράς H1N1… και φοιτητές που πήγαν στα επείγοντα».

Δεν μετρούν. Δεν μετρούν νούμερα. Δεν μετρούν αριθμούς. Πήραν την πόζα της H1N1 «επιδημίας» που τους βόλευε και σταματήσαν να μετρούν. Και σταματήσαν να μετρούν όταν όλα αυτά τα χρόνια η λογική και η λάτρα του ΠΟΥ ήταν να παρακουλουθεί στενά τα πανδημικά ρίσκα. Και σταματήσαν να μετρούν τώρα που σύμφωνα με αυτούς υπήρχε επιβεβαίωση του πανδημικού ισχυρισμού και μάλιστα με ένα στέλεχος που είχε ιδιαίτερη και μάλλον απρόβλεπτη συμπεριφορά; Πού πήγαν τώρα η σχολαστικότητα και η επιφυλακή του ΠΟΥ που βαρούσε συναγερμό για ψύλλου πήδημα; Ο πραγματικός λόγος που σταματήσαν να μετρούν ήταν άλλος φυσικά. Ήταν ο φόβος. Ο φόβος του ότι αν συνεχίζαν την απόπειρα ακριβούς καταγραφής κρουσμάτων τα νούμερα θα τους πρόδιδαν, ακριβώς όπως συνέβη με την γρίπη των πουλερικών. Οπότε σταματήσαν να μετρούν σε εκείνο ακριβώς το σημείο που θεώρησαν ότι διακαιώνονται με τον πανδημικό ισχυρισμό.

Χωρίς μετρήσεις, δεν υπάρχει επιστήμη. Μόνον εικασίες, εκτιμήσεις και αστρολογικές προβλέψεις. Αν συνδυάσουμε την έλλειψη πραγματικών αριθμών, με την έλλειψη ακριβείας των διαγνωστικών εξετάσεων, με την δημιουργική στατιστική και με τον πανικό τι παίρνουμε; Την επιστήμη των καινών επιδημιών, την επιστήμη της γρίπης των χοίρων, των πουλερικών, του SARS, την επιστήμη του AIDS. Την επιστήμη του ΠΟΥ, την επιστήμη των πολιτικοοικονομικών σκοπιμοτήτων. Και αυτή η επιστήμη αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εσωτερικές απειλές που το ανθρώπινο είδος αντιμετωπίζει.

Κάνουμε στην δημόσια υγεία ακριβώς ότι κάναμε στο περιβάλλον. Για χάρη οικονομικών συμφερόντων και επιδιώξεων την απειλούμε συστηματικά και την υποβαθμίζουμε όπως ακριβώς κάναμε και με το περιβάλλον. Και ακριβώς όπως και με το περιβάλλον θα καταλάβουμε την έκταση της καταστροφής που προκαλέσαμε όταν θα είναι ήδη πολύ αργά.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply