Ποιός κυβερνᾶ αὐτήν τήν χώρα;

Το κράτος ορίζει με νόμο την ανωτάτη τιμή πωλήσεως των τσιγάρων, παρ΄όλο που …δήθεν θέλουν να μειώσουν τις πωλήσεις για να προστατεύσουν την υγεία μας.
Ενώ θα μπορούσαν να απελευθερώσουν τις τιμές, ώστε πράγματι οι περιπτεράδες να τις ανεβάσουν, σύμφωνα με τον ανταγωνισμό κι έτσι να μειωθούν οι καπνιστές, λόγω του αυξημένου κόστους, εντούτοις το κράτος δεν αφήνει τον ανταγωνισμό να λειτουργήσει, ούτε εφαρμόζει τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, όταν υπάρχει περίπτωση να έχει απώλεια φορολογικών εσόδων.

Ποιός κυβερνᾶ αὐτήν τήν χώρα;1

Ποιός κυβερνᾶ αὐτήν τήν χώρα;2Κι ενώ ελέγχει με ακρίβεια λεπτού του ευρώ τις προμήθειες των περιπτεράδων, δεν τολμά  να ορίσει με νόμο τις προμήθειες των πανίσχυρων τοκογλύφων. Ο νόμος μένει μακριά από τα πόδια των τοκογλύφων. Οι πολιτικοί αρκούνται σε …ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ …κι αντί ο νόμος να ελέγχει αυστηρά την ασυδοσία των τοκογλύφων, αρκείται στην …εθελοντική εφαρμογή ενός ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, που οι ίδιοι συνέταξαν.

Ποιός κυβερνᾶ αὐτήν τήν χώρα;3

Ποιός κυβερνᾶ αὐτήν τήν χώρα;4Εξίσου εξωφρενικό είναι και το 20% ως περιθώριο κέρδους κατά την ανέξοδη αγοραπωλησία χρυσού από την Τράπεζα της «Ελλάδας»…

Ποιός κυβερνᾶ αὐτήν τήν χώρα;5
ΚΑΜΜΙΑ κρατική παρέμβαση στην αισχροκέρδεια της Τράπεζας των Ξένων Αφεντικών και στην ανήθικη εκμετάλλευση των καταραμένων Ελλήνων, που πωλούν ακόμα και τα χρυσά δόντια του παππού τους για να πληρώσουν αυτοί τους φόρους που δεν πληρώνουν οι τοκογλύφοι.
Ακούσατε ποτέ να μιλούν για τους φόρους που έχουν καταβάλλει οι Τράπεζες για την κερδοφορία τους;

Στους φτωχούς περιπτεράδες οι πολιτικοί γίνονται τσαμπουκάδες και τους υποχρεώνουν να κερδίζουν μερικά λεπτά στο πακέτο, ώστε να οδηγηθούν βεβαιωμένα σε χρεωκοπία, αλλά στους πανίσχυρους τοκογλύφους επιτρέπουν την ασυδοσία οι προσκυνημένοι κλόουν της Βουλής.

Μέχρι το 2012 μόνο έκλεισαν 3000 περίπτερα λόγω της κρατικής παρεμβάσεως στο ποσοστό κέρδους, ώστε η πελατεία τους να καταλήξει στα μεγάλα σουπερμάρκετ, που φυσικά συνήθως δεν πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα, με τα γνωστά κόλπα εξαγωγής των κερδών.

Ποιός κυβερνᾶ αὐτήν τήν χώρα;6

Για να καταλάβουμε ποιος κυβερνά  πραγματικά την χώρα.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply