Τὶ κάνει ὁ ἄνθρωπος γιὰ ἕνα …like!!!

Πού μπορεί να φθάσει ο άνθρωπος για ένα λάικ! (θα μπορούσε να είναι και τίτλος για τα παρακάτω).

Ένας χρήστης είχε την φαεινή ιδέα να κατασκευάσει μια επιστολή του David Bowie με σκοπό, όπως φαίνεται, να πουλήσει μούρη και να «γονατίσει» το προφίλ του από κοινοποιήσεις και λάικ. Έκατσε λοιπόν και έγραψε, ο αθεόφοβος, ένα ανόητο (εντελώς) κείμενο και έβαλε από κάτω φαρδιά πλατιά το όνομα του αείμνηστου δημοφιλούς καλλιτέχνη. 

Τὶ κάνει ὁ ἄνθρωπος γιὰ ἕνα ...like!!!

Αποτέλεσμα: Ήδη κάνει τον γύρο των κοινωνικών δικτύων και χιλιάδες ανόητοι φαν του Bowie (υπάρχουν και σοβαροί, εννοείται) κοινοποιούν και αφήνουν ένα κεράκι θαυμασμού από κάτω, με δάκρυα συγκινήσεως και ατέλειωτα “respect” και «υποκλίνομαι» και «ανατριχιαστικό κείμενο». Και όλα αυτά για μια ασύντακτη και ανορθόγραφη μπούρδα, που παραπέμπει σε ντενεκεδόμυαλο και ξιπασμένο καλλιτέχνη.

Με άλλα λόγια, πέρα από την απάτη, προσβάλει τον νεκρό. Θα είχε ενδιαφέρον να σταθεί κάποιος στο γεγονός του άκριτου θαυμασμού από χιλιάδες ενός άθλιου κειμένου (μια φανταχτερή κενολογία τύπου Κοέλο) που έγραψε ένας αγράμματος και κότσαρε το όνομα του Bowie από κάτω, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου. Και το «αρνάκι άσπρο και παχύ» με την υπογραφή του νεκρού τραγουδιστή, την ίδια μοίρα θα είχε.

Το κείμενο είναι ΑΠΑΤΗ γιατί με μια πρόχειρη ματιά φαίνεται καθαρά ότι είναι γραμμένο σε δυο χρόνους (τουλάχιστον). Στην αρχή ξεκινάει ως εξής: «Ετοιμάζομαι να πεθάνω, ξέρω ότι μένουν λίγοι μήνες για το τέλος της γίηνης εμπειρίας μου…», και καταλήγει: «Εζησα αρκετά για να πάρω τις ευχές των γενεθλίων μου.. επέζησα της 8 του Ιανουαρίου..».
Ο Bowie πέθανε στις 10 Ιανουαρίου. Δηλαδή κάθισε και έγραψε κείμενο την επόμενη ημέρα ή λίγες ώρες πριν πεθάνει; Ωστόσο η απόδειξη ότι ο καλλιτέχνης δεν έγραψε κάτι, είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ αναφορά στον παγκόσμιο ιστό για την «επιστολή Bowie».

Ποιος το έστησε όλο αυτό; Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, (ή μήπως δεν είναι;) Η πρώτη αναφορά φαίνεται να ξεκινάει από το προφίλ αριστερά (δες εδώ.) με ημερομηνία 14/1. Όλα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη κάτοχος του προφίλ φαντάστηκε τα τελευταία λόγια του τραγουδιστή σύμφωνα με τα γούστα της. (Ωστόσο δεν αποκλείεται άλλος να ήταν ο εμπνευστής). Λογικά ο δεξιός (ένας τύπος που αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος) αντέγραψε το κείμενο, καθώς φέρει ημερομηνία 15/1. (δες εδώ.)

Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή. Το εν λόγω κείμενο θα πάρει διαστάσεις (μη το δείτε και μεταφρασμένο στα αγγλικά ως… πρωτότυπο) μιας και ο Bowie ήταν… ο Bowie.
Σταματήστε το λοιπόν, όσο γίνεται.

Ἀλικᾶκος Δημήτρης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply