Πάντα γιὰ τὸ κόμμα καὶ μόνον γιὰ τὸ κόμμα!!!

Πάντα γιὰ τὸ κόμμα καὶ μόνον γιὰ τὸ κόμμα!!!

Μια εφημερίδα απεκάλυψε (με ή χωρίς «», θα δείξει) ότι ο γραμματέας της νεολαίας του Σύριζα «διόρισε όλο του το σόι» και ο γραμματέας έγραψε ένα άρθρο για να απαντήσει. Και τι απήντησε;

  • – Ότι άκουγε μικρός με τους γονείς του «το άξιον εστί και μου έλεγαν ιστορίες».
  • – Ότι η γιαγιά του ήταν «επονήτισσα βασανισμένη από τους χίτες».
  • – Ότι ο προπάππος του ήταν «δικαστής στο ΕΑΜ».
  • – Ότι ο παππούς του ήταν «αντάρτης στον Δημοκρατικό Στρατό που γλύτωσε την εκτέλεση στο τσακ».
  • – Ότι «μετά ώντας παππάς στην Αμαλιάδα οι φασίστες του έλεγαν πως θα τον ξυρίσουν γιατί ήταν τραγόπαππας-κομμουνιστής».
  • – Ότι «οι αντάρτες όταν χόρευαν στα βουνά γινόταν σεισμός».
  • – Ότι ο θείος του πατέρα του δολοφονήθηκε «κάπου στα βουνά της Ηλείας, το μάθαμε πρόσφατα σε ένα βιβλίο και δεν ήξεραν καν που θάφτηκε και εάν θάφτηκε και το χειρότερο εάν έπρεπε να το πούμε στον αδερφό του».
  • – Ότι ο θείος-παππούς Θοδωρής έβρισκε «κλειστές πόρτες μετά για δουλειά, γιατί αν ήσουν αριστερός σε κυνηγούσαν χωρίς αύριο και δεν είχες δικαίωμα να ταΐσεις τα παιδιά σου».

Και μετά φτάνει στην ΟΥΣΙΑ της απαντήσεως για τους διορισμούς, και μιλάει για την ΕΔΑ, το Πολυτεχνείο του πατέρα του, την δικτατορία, το φοιτητικό κίνημα, την ΕΦΕΕ, τον 815, τον Κουμή και την Καννελοπούλου, την ΠΠΣΠ, το ΚΚΕ-ΜΛ, το χημείο, «τα όνειρα της τότε εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς… Εκεί γνώρισε και τον άνθρωπο της ζωής του, την Μητέρα μου που τον αντέχει κοντά 40 χρόνια…».

Και κάπου προς το τέλος κορυφώνει με αποστομωτικό τρόπο την απάντησή του προς την εφημερίδα (που απεκάλυψε, είπαμε, πως διόρισε όλο του το σόι) ως εξής:
«Πάντα για τό κόμμα, μόνο για το κόμμα».

Με πολύ προσοχή παρακολούθησα το στιβαρό και ώριμο σκεπτικό του συριζαίου ηγέτη της νεολαίας και δυο έχω να πω (το ένα κλισέ):

  • → Μόνο στην Ελλάδα (και στις μπανανίες) συμβαίνουν αυτά.
  • → Να σε κατηγορούν γι’ αυτό που σε κατηγορούν, και συ να τους απαντάς για τον «διορισμένο αδελφό» σου: «Δεν θα ξεχάσω όταν έμεινε για 2 μήνες στο κρεβάτι επειδή αρρώστηκε από την κούραση επειδή κάθε ημέρα ήταν στην κατάληψη της ΑΣΟΕΕ…».

Ελλάδα είσαι άρρωστη που διάβασες όλα τα παραπάνω και δεν νοιώθεις οργή!

Ἀλικᾶκος Δημήτρης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply