Ὁ …«Οὔγκρος», παρ’ ὁλίγον …«ἐπενδυτής», Soros στοχεύει στὴν Κίνα!!!

Τον …«περιούσιο», κερδοσκόπο και βλαβερό παράσιτο της ανθρωπότητας, Soros, η «Kαθημερινή» τον καμουφλάρει και τον σερβίρει στους άσχετους ως  «Ούγγρο Επενδυτή».

Ὁ ...«Οὔγκρος», παρ' ὁλίγον ...«ἐπενδυτής», Soros στοχεύει στὴν Κίνα!!!2

Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει Soros, οι πράκτορες της Δημοσιογραφίας θα σε πείσουν να παρακαλάς να έρθει στην Ελλάδα να …«επενδύσει» τα τοξικά του ομόλογα, να σκουπίσει ότι βρει και να φύγει πλουσιότερος.

Είναι ήδη μέτοχος σε ελληνικές Τράπεζες.

Σίγμα

Επίθεση Πεκίνου κατά Τζορτζ Σόρος

Ὁ ...«Οὔγκρος», παρ' ὁλίγον ...«ἐπενδυτής», Soros στοχεύει στὴν Κίνα!!!1

Νέο μέτωπο άνοιξε εχθές το Πεκίνο εναντίον όσων αποκαλεί «κερδοσκόπους» που επιτίθενται στο κινεζικό νόμισμα, και ιδιαιτέρως εναντίον εκείνου που εμπνέει φόβο στις κεντρικές τράπεζες, του Τζορτζ Σόρος.

Μέσω της αγγλόφωνης εκδόσεως της «Λαϊκής Ημερησίας», της People’s Daily, προειδοποίησε τον Ούγγρο επενδυτή να μην κάνει «πόλεμο κατά του γουάν», γιατί δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας. Η προειδοποίηση έπεται δηλώσεων του Σόρος, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα προεξόφλησε την «ανώμαλη προσγείωση» της κινεζικής οικονομίας, ενώ απέδωσε στην Κίνα την πρόσφατη πτώση των αγορών διεθνώς. Έχει, επίσης, προηγηθεί στην αγγλόφωνη έκδοση του επισήμου ειδησεογραφικού πρακτορείου Ξινχουά, η προειδοποίηση κατά «όσων στοιχηματίζουν στην τελική αποτυχία της κινεζικής οικονομίας», καθώς και «κατά της αδίστακτης κερδοσκοπίας και του σορταρίσματος» που θα αντιμετωπίσει όχι μόνον υψηλότερο κόστος συναλλαγών αλλά και ενδεχομένως «σοβαρές νομικές συνέπειες».

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ των Financial Times, η προειδοποίηση ειδικά προς τον Τζορτζ Σόρος, που εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα της αγγλόφωνης εκδόσεως της People’s Daily, εντάσσεται στην προσπάθεια του Πεκίνου να ανακόψει τις εκροές κεφαλαίων από την χώρα και να στηρίξει το κινεζικό νόμισμα. Για τον σκοπό αυτό η κεντρική τράπεζα της Κίνας έχει προχωρήσει σε επανειλημμένες παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος, επιστρατεύοντας περίπου 700 δισ. δολάρια από τα συναλλαγματικά της διαθέσιμα, τα οποία έτσι περιορίστηκαν σε περίπου 3,3 τρισ. δολάρια. Σε ανάλογες κινήσεις έχει, άλλωστε, προχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς από την αιφνιδιαστική υποτίμησή του, τον Αύγουστο, το κινεζικό νόμισμα έχει συνολικά υποτιμηθεί κατά 5,7%. Το γουάν εμφανίζει μεγάλη αστάθεια, ιδιαιτέρως έπειτα από την ανακοίνωση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας ότι εφεξής θα χειρίζεται την ισοτιμία του νομίσματος έναντι ενός καλαθιού διεθνών νομισμάτων και όχι μόνον έναντι του δολαρίου.

Σύμφωνα, πάντως, με το περιοδικό Fortune, η κίνηση αυτή του Πεκίνου ίσως είναι αδέξια αφενός επειδή μπορεί να προσελκύσει την προσοχή σε ένα πρόβλημα που προσπαθεί να υποβαθμίσει και αφετέρου επειδή ο Ούγγρος επενδυτής δεν αναφέρθηκε ούτε στο γουάν ούτε στο δολάριο του Χονγκ Κονγκ στην επίμαχη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg την περασμένη εβδομάδα. Αντιθέτως, χαρακτήρισε μεν αναπόφευκτη την «ανώμαλη προσγείωση» της Κίνας, επικαλούμενος τον αποπληθωρισμό και τα υπερβολικά υψηλά επίπεδα χρέους, αλλά υπογράμμισε πως η επιβράδυνσή της εγκυμονεί περισσότερους βραχυπρόθεσμους κινδύνους για τον υπόλοιπο κόσμο, κυρίως εξαιτίας του αντικτύπου στις τιμές των εμπορευμάτων, παρά για την ίδια την Κίνα. Τόνισε, μάλιστα, πως «η Κίνα μπορεί να διαχειρισθεί την κατάσταση», καθώς διαθέτει τους απαιτουμένους πόρους αλλά και την αναγκαία ευελιξία στην πολιτική της και προπαντός τα διαθέσιμα ύψους 3 τρισ. δολαρίων.

Σε ό,τι αφορά, άλλωστε, στις δικές του κινήσεις, ο Τζορτζ Σόρος ανέφερε πως στοιχηματίζει στην πτώση των αμερικανικών μετοχών του δείκτη S&P 500 και των νομισμάτων των χωρών που παράγουν εμπορεύματα, ενώ παράλληλα αγοράζει ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου. Από την πλευρά της η Κίνα, όμως, έχει λόγους να φοβάται τον Τζορτζ Σόρος, καθώς άντλησε κέρδη ύψους ενός δισ. δολαρίων και έγινε γνωστός όταν το 1992 στοιχημάτισε εναντίον της στερλίνας, οδηγώντας την σε ραγδαία πτώση. Στην συνέχεια με κερδοσκοπικές επιθέσεις κατά των ασιατικών νομισμάτων, στην διάρκεια της κρίσεως των ασιατικών οικονομιών το 1997, και με άλλα επιθετικά στοιχήματα, έχει συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 24 δισ. δολαρίων. Όπως επισημαίνει το Fortune, έκτοτε οι επενδυτικές του επιλογές δεν είναι πάντα επιτυχείς, αλλά τα στοιχήματά του αποτελούν προειδοποίηση προς όσες κεντρικές τράπεζες επιχειρούν να διατηρήσουν τεχνητά αδικαιολόγητα υψηλές ισοτιμίες στα νομίσματά τους.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply