Τὸ νέο κόλπο ἁρπαγῆς μετρητῶν λέγεται crowdfunding!!!

Ως γνωστόν, οι τοκογλύφοι έχουν λυσσάξει να βάλουν στο χέρι τις καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες, πριν αυτοί τις αναζητήσουν και καταλάβουν ότι έχουν ήδη χαθεί τα λεφτά τους.
Στα πρότυπα της μεγάλης κομπίνας του Χρηματιστηρίου, μέσω της οποίας οι πολιτικοί και οι συνεργοί τους έβαλαν στο χέρι τις οικονομίες εκατομμυρίων Ελλήνων, ετοιμάζεται το νέο μεγάλο κόλπο που λέγεται crowdfunding.
Δηλαδή «χρηματοδότηση από τα πλήθη».

Τὸ νέο κόλπο ἁρπαγῆς μετρητῶν λέγεται crowdfunding!!!1

Τὸ νέο κόλπο ἁρπαγῆς μετρητῶν λέγεται crowdfunding!!!2

Τι σημαίνει αυτό;
Θα στήνουν κάποιοι επιτήδειοι μία ρομαντική ιστοσελίδα, γεμάτη οράματα για έναν πιο όμορφο πλανήτη και μία καλλίτερη ζωή, μέσω της οποίας θα υπόσχονται ότι ετοιμάζουν ένα πρωτοποριακό μηχάνημα.
Θα δείχνουν φοιτητές με σγουρά μαλλάκια και στρογγυλά γυαλάκια, που θα εργάζονται για το Project, καθισμένοι οκλαδόν σε έναν πολύχρωμο χώρο, με casual έπιπλα και καρδούλες ζωγραφισμένες στους τοίχους, ώστε να μην διανοηθεί κάποιος να σκεφθεί ότι πίσω από την χαλαρή κι αθώα αυτή βιτρίνα υπάρχουν αδίστακτοι απατεώνες, έτοιμοι να αρπάξουν το χρήμα και να εξαφανισθούν.
Ο αδαής κοσμάκης θα ρίχνει το χρήμα, χωρίς καν να ξέρει πού και ποιος θα το διαχειρισθεί.
Θα βγάζουν άκοπα οι τράπεζες εξασφαλισμένη προμήθεια για την διαχείριση αυτών των …«επενδύσεων» χωρίς κάποιο ρίσκο και στο τέλος, ο ρομαντικός εφευρέτης, θα ανακοινώνει ότι εγκαταλείπει το project λόγω προβλημάτων στα δεδομένα και τις μετρήσεις και τα υλικά  και τα λεφτά του κοσμάκη θα κάνουν φτερά.
Επειδή τα ποσά θα είναι μικρά οι περισσότεροι δεν θα ζητήσουν την παρέμβαση της δικαιοσύνης, ούτε φυσικά υπάρχει και ποτέ δεν θα υπάρξει ελεγκτικός μηχανισμός που να προστατεύει τον κοσμάκη από τους απατεώνες.

Στο Χρηματιστήριο, όπου εξαπατήθηκαν ακόμα κι επαγγελματίες μεγαλοεπενδυτές,  οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ήταν επίσης μέσα στο κόλπο και όταν τελείωσε το πανηγύρι τα λεφτά έκαναν φτερά, οι φούσκες αποκαλύφθηκαν και ουδείς πήγε φυλακή.
Ο Βαρβιτσιώτης μας στέλνει πολλά χαιρετίσματα.

Τὸ νέο κόλπο ἁρπαγῆς μετρητῶν λέγεται crowdfunding!!!5

Με παρόμοιο τρόπο λειτουργούν κάποιοι απατεώνες δικηγόροι, που μαζεύουν μικροποσά από πολλούς, για να τους απαλλάξουν δήθεν από το Χαράτσι, για να τους σβήσουν τα Δάνεια και άλλα τέτοια ανυπόστατα.
Οι απατεώνες αυτοί  διαφημίζουν σκόπιμα μίαν υπόθεση που κέρδισε κάποιος δανειολήπτης, κάπου και κάποτε, λόγω εξαιρετικών περιστάσεων, (πχ ήταν απόφοιτος Δημοτικού και όντως δεν είχε κατανοήσει τους κινδύνους από την λήψη δανείου σε ερλβετικό φράγκο) και υπόσχονται ότι θα κάνουν μαζικές αγωγές για λογαριασμό χιλιάδων δανειοληπτών, που φυσικά δεν πρόκειται να δικαιωθούν σε καμμία περίπτωση. Οι απατεώνες αυτοί ζητούν μικροποσά 50-150 ευρώ, όσο για να μην αξίζει κάποιος να μπει στην διαδικασία να τους κάνει μήνυση για απάτη και χωρίς κάποια συνέπεια, σε μερικούς μήνες γίνονται εκατομμυριούχοι, έχοντας ξοδέψει 70 ευρώ για μία ιστοσελίδα και 350 ευρώ για παράβολα.

Τέτοιου τύπου απάτη είναι και το crowdfunding.
Πολλές μεγαλόσχημες υποσχέσεις, χιλιάδες τα θύματα, ασήμαντα ποσοστά επιτυχίας μεταξύ των επενδυτών και ουδέποτε κάποιο μπλέξιμο με την Δικαιοσύνη.

Ο κοσμάκης παλαιότερα επένδυσε σε μεγάλες ιστορικές εταιρείες κι έχασε και πάλι τα λεφτά του. Φαντασθείτε να εμπιστευθεί τον κάθε απατεωνίσκο, που θα του υπόσχεται πατέντες κι εφευρέσεις, μέσω των οποίων θα γίνουν όλοι εκατομμυριούχοι.

Για να πάρει ο κόσμος στα σοβαρά το μεγάλο κόλπο, όπως έγινε και με το Χρηματιστήριο επί Σημίτη, χρειάζεται η θεσμική επικύρωση από τους σωτήρες μας τους πολιτικούς, που μπαίνουν ανάμεσα από τους πολίτες και τους τοκογλύφους ως εγγυητές νομιμότητας κι αξιοπιστίας.

Κι όπως καλούσαν τον κόσμο να ρίξει τις οικονομίες του στις εταιρείες-φούσκες, που οι ίδιοι οι πολιτικοί είχαν γεμίσει το Χρηματιστήριο, έτσι και τώρα ο Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν το μεγάλο κόλπο που λέγεται Crowdfunding.

Tα ΜΜΕ φρόντισαν να μας διαφημίσουν μερικές σπανιότατες ιστορίες επιτυχίας, ενώ φυσικά ξεχνούν να αναφέρουν τα τεράστια ποσοστά της αποτυχίας τέτοιων εγχειρημάτων και τα δισεκατομμύρια που εξαερώθηκαν σε εταιρείες-μαϊμούδες, που υπόσχονταν κέρδη στους χρηματοδότες τους.

Τὸ νέο κόλπο ἁρπαγῆς μετρητῶν λέγεται crowdfunding!!!3 Τὸ νέο κόλπο ἁρπαγῆς μετρητῶν λέγεται crowdfunding!!!4

Με αυτόν τον ευφυή τρόπο πολύς κόσμος θα χάσει από λίγα λεφτά και λίγοι πονηροί θα μετακομίσουν στο εξωτερικό με πολλά εκατομμύρια στην τσέπη.

Τράπεζες και Πολιτικοί θα είναι καθαροί από νομικής πλευράς, χάρις σε έναν πολύ μικρό αστερίσκο που θα σημειώνει:
* Οι επενδύσεις μέσω του μηχανισμού crowdfunding δεν έχουν εγγυημένες αποδόσεις.

Όπως δεν εμπιστευόμαστε ούτε τον γείτονα να διαχειρισθεί την περιουσία μας, ομοίως δεν θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τους αποδεδειγμένα και πιστοποιημένα κλέφτες κι απατεώνες πολιτικούς και τραπεζίτες.
Όταν αυτοί χαμογελούν για κάποιο κόλπο που ετοιμάζουν, όλοι εμείς οι υπόλοιποι πρόκειται να κλάψουμε με μαύρο δάκρυ.

Σίγμα

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply