Μᾶς τὴν ἔχουν στημένη ἀπὸ …ΠΑΝΤΟΥ!!!

Μᾶς τὴν ἔχουν στημένη ἀπὸ παντοῦ…

Μᾶς τὴν ἔχουν στημένη ἀπὸ ...ΠΑΝΤΟΥ!!!

Ἄν χρησιμοποιηθῇ στρατός, γιὰ τὴν ἀποτροπὴ εἰσόδου προσφύγων καὶ μεταναστῶν, μὲ ὅ,τι αὐτὸ συνεπάγεται, θὰ εἴμαστε ῥατσιστές…
Δὲν χρησιμοποιοῦμε στρατό, δὲν εἴμαστε ἱκανοὶ νὰ φυλάξουμε τὰ σύνορά μας…
Μᾶς κατηγοροῦν γιὰ ὑπερβολικὲς στρατιωτικὲς δαπάνες, ποὺ δὲν τοὺς πείραζαν ὅσο τὸ αὐγὸ δὲν ἦταν στὸν κ@λο τους ἀλλὰ τὸ εἴχαμε ἐμεῖς, ἀπὸ τοὺς «συμμάχους» μας στὸ ΝΑΤΟ, τοὺς Τούρκους…

«ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝ» ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

FT: ΕΕ και Βερολίνο θέλουν να στείλουν στρατό στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ

Σε ασφυκτικό κλοιό εξαιτίας του προσφυγικού βρίσκεται η Ελλάδα, με τους εταίρους της στην ΕΕ να εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατό στα σύνορα της χώρας μας με την ΠΓΔΜ προκειμένου να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι Financial Times που αναφέρονται σε δημοσίευμά τους σε σχέδιο ενισχύσεως της συνοριοφυλακής συνόρων Σκοπίων – Ελλάδας. Όπως αναφέρουν, το σενάριο αυτό αυξημένες  πιθανότητες πλέον και συζητείται ευρύτερα τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Βερολίνο.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων καιΈλληνες, καθώς και Τούρκοι και άλλοι από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, θέτουν επιτακτικά το θέμα της αποστολής στρατευμάτων στα σύνορα των δύο χωρών ώστε να ελεγχθούν ή και να «κλείσουν ερμητικά» τα σύνορα της ΕΕ.

Το σχέδιο προωθεί ιδιαίτερα η Σλοβενία που το έθεσε και σε συζήτηση τον περασμένο μήνα.

Στην περίπτωση που ισχύσει αυτό το ενδεχόμενο η χώρα μας κινδυνεύει να «αποκλεισθεί» από την υπόλοιπη Ευρώπη, έχοντας να αντιμετωπίσει τις ροές των προσφύγων που υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 2,5 εκατ. ψυχές.

Σημειώνεται πάντως ότι άτυπα και εν μέρει, το σχέδιο αυτό εφαρμόζεται ήδη, καθώς χώρες όπως η Ουγγαρία, η Κροατία, η Σλοβακία και η Σλοβενία, έχουν στείλει αστυνομικούς και πολιτικό προσωπικό, πραγματοποιώντας κοινές περιπολίες.

Αυστρία: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να περιμένουμε την Ελλάδα

«Δεν είμαι πλέον διατεθειμένος να περιμένω μέχρι να αντιληφθεί επιτέλους η Ελλάδα πως απαιτείται μια λύση στην προσφυγική κρίση», αναφέρει σε μία εκ νέου κριτική εναντίον της Αθήνας, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος – με τους Σοσιαλδημοκράτες – συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, σε σημερινές δηλώσεις του, μετά τις εργασίες της άτυπης συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Άμστερνταμ, όπως μετέδωσαν το απόγευμα αυστριακά ΜΜΕ.

«Στην Ελλάδα και αυτή την στιγμή ελάχιστοι συνειδητοποιούν το πρόβλημα» υποστηρίζει ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες και τους προηγούμενους μήνες δεν αφήνει ευκαιρία να μην επιτεθεί φραστικά εναντίον της Ελλάδας.

Την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει την πλήρη στήριξή του στις απειλές που είχε εξαπολύσει η συνάδελφός του, υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ -επίσης του Λαϊκού Κόμματος-, για αποπομπή της Ελλάδας από την Ζώνη Σένγκεν.

Στις σημερινές του δηλώσεις, ο Σεμπάστιαν Κουρτς υποστηρίζει πως από την προσφυγική κρίση εξακολουθούν να πλήττονται πολύ λίγες χώρες προορισμού των προσφύγων στην ΕΕ, ενώ πολλές άλλες δεν θίγονται καθόλου και «για τον λόγο αυτό υπήρξε απόλυτα σωστή η απόφαση της Αυστρίας να θέσει ένα ανώτερο όριο στον αριθμό των αιτούντων άσυλο στην χώρα».

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών υποστήριζε πως «όλοι μας γνωρίζουμε στο μεταξύ πως η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως δεν λειτουργεί στα ελληνικά σύνορα και πιστεύω ότι υπάρχει ελάχιστη προθυμία από μέρους της Ελλάδας να δεχθεί βοήθεια στο θέμα αυτό».

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας είχε ταχθεί με έμφαση υπέρ της παρεμβάσεως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην εθνική κυριαρχία για το θέμα της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική απέναντι στην Ελλάδα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών προέβαινε σε φραστική επίθεση εναντίον της Ελλάδας, καθώς ο ίδιος είχε υποστηρίξει με άλλη ευκαιρία πως «δεν μπορεί να στηρίζουμε την Ελλάδα με δισεκατομμύρια ευρώ και να αφήνουμε αυτό το θέμα στην άκρη, αλλά πρέπει να απαιτήσουμε ποια θα είναι η συνεισφορά της στην κρίση του ασύλου». Ο ίδιος στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον δανεισμό της Ελλάδας είχε ζητήσει να τεθούν ως προϋπόθεση όχι μόνον οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα πρέπει να εφαρμόσει η χώρα, αλλά και η κοινή προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει δεκτό από τους υπουργούς Οικονομικών και από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.

Έντονη κριτική εναντίον της Ελλάδας σε σχέση με την «προστασία των συνόρων», είχε ασκήσει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και σε άλλες δηλώσεις του, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί το «πώς η Ελλάδα, η οποία έχει τις μεγαλύτερες κατά κεφαλήν στρατιωτικές δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα εξωτερικά σύνορα της Ενώσεως», και σημειώνοντας ότι «χρειάζεται να ασκηθεί πίεση εκ μέρους της ΕΕ προς την Ελλάδα, για να ανταποκριθεί αυτή στα καθήκοντά της».

Είχε προηγηθεί η δριμεία κριτική του Σεμπάστιαν Κουρτς εναντίον της Ελλάδας, κατά την ομιλία του τον Ιούλιο στην Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής της αυστριακής Βουλής, όταν είχε χαρακτηρίσει, μεταξύ άλλων, ως «απόλυτα απαράδεκτη» την στάση της Αθήνας στο θέμα της κρίσεως χρέους και ως «προβληματικό» τον τόνο της ελληνικής πλευράς, σημειώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να ανέχεται «εκβιασμούς» (σ.σ. από την Ελλάδα), ενώ κατά την άποψή του, δεν είναι ο σωστός δρόμος η μόνιμη συνέχιση επιδοτήσεως «ενός συστήματος (σ.σ. του ελληνικού) που δεν λειτουργεί».

Ἡμερησία

Τὸ ὅλο σκηνικὸ μοῦ θυμίζει τὴν ἀπαξίωση περιουσιῶν στὶς περιοχὲς τῆς Πλάκας, τοῦ Θησείου, τοῦ Μοναστηρακίου κατὰ τὴν δεκαετία τοῦ ’70-’80…
Μετὰ τὶς πῆραν γιὰ ἕνα κομμάτι ψωμί…

Νομίζω μία νομικὴ ὁμάδα, καλή, ὑπὸ τὴν κυβέρνηση, ἄν τοὺς πῆ ὅτι σὲ περίπτωση ποὺ σφραγίσουν τὰ βόρεια σύνορά μας καὶ μᾶς μείνουν πακέτο μερικὰ μύρια πρόσφυγες ἐπὶ πλέον, αὐτὸ σημαίνει τέλος τουρισμοῦ καὶ λοιπῶν ἐσόδων, ἄρα τέλος φράγκα γιὰ τὸ χρέος, ἴσως καὶ νὰ ἔπιανε.
(Μόνον ἀπὸ κέρδος καταλαβαίνουν οἱ τοκογλύφοι…)

Τὸ Χρήσιμον

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply