Δημητριακά, ἐγκέφαλος, Grain Brain καὶ ἑπτὰ ὑπερ-συμπληρώματα διατροφῆς

Δημητριακά, ἐγκέφαλος, Grain Brain καὶ ἑπτὰ ὑπερ-συμπληρώματα διατροφῆς

Δημητριακά, εγκέφαλος, Grain Brain και τα επτά Σούπερ Συμπληρώματα διατροφής

Μια υγιής διατροφή για τον εγκέφαλο  και για την καταπολέμηση της νόσου του  Αλτσχάιμερ,  έχει ιδιότητες που εκτείνονται πολύ πέρα από την απλή μείωση της ημερησίας προσλήψεως των υδατανθράκων σας.

Παρέχει πραγματικά στο σώμα σας και  στο μυαλό τονωτικά, θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, που βοηθούν στο να απομακρύνουν την  ασθένεια του εγκεφάλου, όπως  και άλλες ασθένειες.
Θα πρέπει να αναζητήσετε ένα κανονικό σχήμα των συμπληρωμάτων .

 Αυτά τα επτά συμπληρώματα θα σας βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό  στην πρόληψη:

Ὅλες οἱ ἀσθένειες προέρχοναι ἀπὸ τὸ μυκόπλασμα (αὐτοάνοσα)

DHA:

Ένα ωμέγα- 3 λιπαρό οξύ που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 50 % των ωμέγα- 3 λιπαρών οξέων στον εγκέφαλο.

Πολυάριθμες μελέτες συνδέουν τα υψηλά επίπεδα του DHA με μειωμένο κίνδυνο για άνοια, Αλτσχάιμερ και άλλες ασθένειες του εγκεφάλου (δείτε ορισμένες από αυτές τις μελέτες εδώ)

Θα πρέπει να παίρνετε  περίπου 1.000 mg / ημέρα .

Πόνος καὶ φυσικὰ ἀντιφλεγμονώδη

Ρεσβερατρόλη:

Αν σας αρέσει το κόκκινο κρασί (είναι επιτρεπτό στην διατροφή), τότε μπορείτε να ευχαριστήσετε αυτή την φυσική ένωση, η οποία επιβραδύνει την διαδικασία γηράνσεως, ενισχύει την ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, και προάγει την υγεία της καρδιάς.

Εκτός από τον ρόλο που διαδραματίζει στην τόνωση της λειτουργίας του εγκεφάλου, η ρεσβερατρόλη είναι επίσης ένας βασικός σύμμαχος του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματός μας.

Καταναλώνετε  100mg δύο φορές την ημέρα .

Κιτρινόρριζα:

Αν παρακολουθείτε τα   μέσα κοινωνικής δικτυώσεως (Facebook, Twitter), τότε σίγουρα έχετε ακούσει να μιλούν αρκετά για την κουρκουμίνη, κιτρινόριζα, (τουρμέρικ) που είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές της ιδιότητες.  Μπορούμε να ευχαριστήσουμε την κιτρινόριζα  για την προστασία των μιτοχονδρίων μας (χάρη στην τόνωση και τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες)  και επίσης βελτιώνει τον μεταβολισμό της γλυκόζης, που  είναι απαραίτητο για την μείωση του κινδύνου ενός ατόμου για την νόσο του εγκεφάλου.

Προσπαθήστε να παίρνετε 350 mg δύο φορές ημερησίως.

Προβιοτικά:

Έρευνα που διεξήχθη  μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να συμπεραίνει ότι η κατανάλωση τροφών πλουσίων σε προβιοτικά μπορούν να επηρεάσουν την συμπεριφορά του εγκεφάλου και μπορούν να ρυθμίζουν τις επιδράσεις του στρες, το άγχος και την κατάθλιψη .

Στην διατροφή Grain brain, έχω ψάξει βαθύτερα την σχέση μεταξύ των προβιοτικών και της υγείας του εγκεφάλου και, σήμερα, οι ερευνητές διερεύνησαν περαιτέρω  τον  ρόλο, που τα  βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίξουν ρόλο σε ασθένειες που επηρεάζονται από τον χρόνιο πόνο έως και  τον αυτισμό.

Σύνδρομο GAP, ἘντεροΨυχολογικό Σύνδρομο, ἀπὸ τὴν Δρ Ν. Κάμπελ-McBride.

Στην ιδανική περίπτωση να παίρνετε συμπλήρωμα προβιοτικών  που να περιέχει τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια ενεργές καλλιέργειες  από τουλάχιστον δέκα διαφορετικά στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του lactobaccilus acidophilus και του Bifidobacterium .

Coconut Oil:  Είμαι φανατικός οπαδός του ελαίου καρύδας, γιατί είναι ένα σημαντικό μέρος της διατροφής μας .

Είναι ακόμα το ένα μέρος του τρίο των  αντι – Αλτσχάιμερ συμπληρωμάτων!

The Anti-Alzheimer’s Trio

Παίρνετε τουλάχιστον 2 κουταλάκια του γλυκού οργανικό έλαιο καρύδας καθημερινά .

Σημείωση φύτρο.

Το έλαιον καρύδας μπορεί να είναι  καλό αλλά αρκετά υποδιαίστερο από το ελαιόλαδο.

Ἐλαιόλαδον. Ἰσχυρὴ προστασία ἀπὸ καρδιαγγειακὲς παθήσεις, καρκίνο καὶ φλεγμονές.

Το  Άλφα – λιποϊκό οξύ,  είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει  τον εγκεφάλου και τον νευρικό ιστό.

Παίρνετε  600 mg / ημέρα .

Βιταμίνη D:

Δεν μπορώ να πω αρκετά για την σημασία της βιταμίνης D, σε λίγες σειρές και γι αυτό έχω αφιερώσει πέντε σελίδες στην διατροφή  Grain brain. Για να μάθετε περισσότερα, δείτε το βίντεο μου για αυτό το θέμα .

Είναι ιδανικό  να ξεκινήσετε με 5.000 μονάδες βιταμίνης D3 ημερησίως, να κάνετε εξετάσεις μετά από τρεις μήνες και να προσαρμόσετε την δόση αναλόγως.

Βιταμίνη D. Δέκα συμπτώματα ποὺ μᾶς δείχνουν τὴν ἀνεπάρκεια σὲ βιταμίνη D.

Βιταμίνη D καὶ ἐποχικὸ ἐμβόλιο τῆς γρίππης.

Όπως με οποιαδήποτε διαιτητική / αλλαγή για την υγεία σας, αυτά είναι μόνο προτεινόμενες κατευθυντήριες γραμμές και θα πρέπει να συμβουλευτθείτε τον γιατρό σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές, ή ξεκινήσετε ένα πλάνο συμπληρωμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες  ζητήστε ένα αντίγραφο του Grain brain σήμερα και γραφτείτε στην λίστα email του Δρ Perlmutter.

Επιμέλεια μεταφράσεως

Ευαγγέλου Μαριάννα
Βιοχημικός Μsc

φύτρο

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply