Κράτος παρακράτος…

Αν κάτι αποφεύγουν όλοι οι πολιτικοί να βάλουν στη συζήτηση είναι η κοστολόγηση προϊόντων ή υπηρεσιών, που οι παράνομοι και δυσανάλογοι φόροι εκτοξεύουν στα ουράνια.
Στον πίνακα ένα παράδειγμα κοστολογήσεως παροχής υπηρεσιών σε Ελλάδα και σε Αγγλία, με ΙΔΙΟ κόστος της κάθε εργατοώρας.

Κράτος παρακράτος...

Είναι αυτονόητο, για τους γενίτσαρους που μας κυβερνούν, ότι θα πρέπει να ληστέψουν και να στραγγαλίσουν τους Έλληνες, με σκοπό να καλυφθούν οι φόροι που δεν πλήρωσαν οι λίστες Λαγκάρντ και οι πολυεθνικές, οι χιλιάδες Off-Shore πολιτικών, μεγαλοδικηγόρων, μεγαλογιατρών, μεγαλοδημοσιογράφων,  εμπόρων όπλων και διασήμων καλλιτεχνών, τα δήθεν Ολυμπιακά έργα, οι δήθεν εξοπλισμοί, καθώς και τα εικονικά τιμολόγια που εκδίδονται κατά χιλιάδες και καθημερινά, μέχρι σήμερα, από τα λαμόγια της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως…
Αλήθεια …πόσον καιρό έχετε να ακούσετε να πηγαίνει φυλακή Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος και Σύμβουλοι;
Το κράτος βάζει στο χέρι σχεδόν το μισό εισόδημα ενός επιχειρηματία, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο επιχειρηματίας δεν έχει την δυνατότητα να προσαρμόσει τις τιμές προς τα επάνω ανάλογα ή όσο θέλει, γιατί απλά θα χάσει όλη του την πελατεία. Υπάρχουν ψυχολογικά όρια στις τιμές που μπορεί ένας πελάτης να θεωρεί λογικές και αντίστοιχες της υπηρεσίας ή του προϊόντος που αγοράζει.
Μπορεί το κράτος να θέλει και να σου επιτρέπει να πουλάς 3 ευρώ ένα αναψυκτικό στο χέρι, για να σου μείνει κάποιο κέρδος, αλλά δεν υπάρχει πελατεία σ’ αυτό το επίπεδο τιμών που θα αντιστοιχούσαν στους τρελλούς φόρους, που το κράτος ζητάει ανεξαρτήτως πωλήσεων ή καθαρού εισοδήματος.
Κι αυτός είναι ο λόγος που το κράτος δεν επιτρέπει την ελεύθερη τιμολόγηση των τσιγάρων, φοβούμενο ότι η άνοδος των τιμών θα προκαλέσει μείωση των πωλήσεων και απώλεια φόρων.
Φυσικά προσέξατε ότι ο νόμος απαγορεύσεως του καπνίσματος έπαψε να ισχύει, διακριτικά, διότι τα έσοδα από τα πρόστιμα είναι πολύ λιγότερα από τα φορολογικά έσοδα των πωλήσεων τσιγάρων.
Οι μόνοι που τηρούν πιστά τον αντικαπνιστικό νόμο είναι οι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, που εξαφανίζονται από τις θέσεις εργασίας τους για να καπνίσουν σε υπαίθριο χώρο,  την ίδια στιγμή που κάθε εργατοώρα μπορεί να κοστίζει στο Δημόσιο πολύ περισσότερο από 30 ευρώ, αν συνυπολογισθούν στο κόστος συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ, παροχές, λούφα, αναλώσιμα, θέρμανση, καθαριότητα κλπ.

Όπως και ο νόμος για το Ολοκαύτωμα, για το Σύμφωνο Συμβιώσεως, την αποποινικοποίηση εμπορίας των ναρκωτικών και την καύση των νεκρών επιβλήθηκαν όλα σκόπιμα, μέσα στην κρίση, την ίδια στιγμή που χιλιάδες Έλληνες αυτοκτονούσαν,  έτσι κι ο αντικαπνιστικός νόμος πέρασε την στιγμή που και το κράτος και οι επιχειρήσεις εστιάσεως καίγονταν για έσοδα.
Κι ενώ δήθεν το κράτος …ανησυχεί για την υγεία μας,  έχει αφήσει τα περισσότερα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό ασφαλείας και πρέπει να θεωρούμε φυσιολογικό αν μας συμβεί κάτι ένα βράδυ, το να αναζητήσουμε εφημερεύοντα εξειδικευμένο γιατρό σε άλλη πόλη, ταξιδεύοντας σε ακτίνα 50-60 χιλιομέτρων, ή να περιμένουμε μία ώρα για ασθενοφόρο, με τα έντερα στο χέρι.

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply