Θά δοθοῦν πύραυλοι ἐδάφους-ἀέρος στό IS;

Oι μετριοπαθείς αντάρτες θα πρέπει να εφοδιασθούν με πυραύλους εδάφους-αέρος για να αμύνονται ενάντια σε αεροπορικές επιδρομές, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Adel Al- Jubeir, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.
Οι αντάρτες δέχονται επίθεση τόσο από την συριακή πολεμική αεροπορία,  όσο και από τη ρωσσική αεροπορία.

Ο Jubeir είπε ότι η παροχή πυραύλων θα μπορούσε «να επιτρέψει στην μετριοπαθή αντιπολίτευση να εξουδετερώσει τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα του καθεστώτος».
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Η αποκάλυψη των προθέσεων των Σαουδαράβων γίνεται από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Υπάρχει λόγος γι’ αυτό: Τους ενδιαφέρει οικονομικά η είδηση, που προβάλλουν πρώτοι.
Σίγουρα οι πύραυλοι εδάφους- αέρος, στους οποίους αναφέρεται ο Σαουδάραβας Υπουργός, θα είναι φορητοί.
Λογικά θα πρέπει να είναι σχετικά φθηνοί, εύκολοι στην χρήση και διαθέσιμοι στους Σαουδάραβες και τους συμμάχους τους.
Με όλα αυτά σαν δεδομένα, μιλάμε για τον αντιαεροπορικό πύραυλο FIM-92 Stinger.
Θά δοθοῦν πύραυλοι ἐδάφους-ἀέρος στό IS;1
Ο πύραυλος αυτός στοιχίζει 38.000 δολάρια, έχει βεληνεκές 8 χιλιομέτρων και κατασκευάζεται κυρίως από την αμερικανική Raytheon Missiles Systems.
Υπάρχει όμως μία σημαντική λεπτομέρεια, που αφορά στους κατασκευαστές του συστήματος, με βάση σχετική άδεια.
Ο πύραυλος αυτός κατασκευάζεται και από την εταιρεία EADS στην Γερμανία, αλλά και από την τουρκική εταιρεία Roketsan.
Το δημοσίευμα δεν αναφέρει στο ποιός θα πουλήσει στους Σαουδάραβες αυτούς τους πυραύλους.
Θα μπορούσε να είναι η Τουρκία, όπως επίσης θα μπορούσε να είναι και η Γερμανία…
Σύντομα θα μάθουμε αν η προτροπή των Σαουδαράβων υλοποιήθηκε και από ποιούς.
Αλλά καλό θα ήταν οι Γερμανοί, πριν ανοίξουν την πόρτα του τρελλοκομείου, να σκεφθούν τις ροές των μεταναστών προς την Ευρώπη και τι θα μπορούσαν οι μετανάστες να μεταφέρουν στις αποσκευές τους για «άμυνα».
Ήδη φιλοξενούν στην Γερμανία περισσότερους από 800.000 πρόσφυγες, κυρίως άνδρες και σε μάχιμη ηλικία.
Τι θα συμβεί, αν κάποιοι από αυτούς χρησιμοποιήσουν έναν παρόμοιο πύραυλο εναντίον πολιτικού αεροσκάφους σε κάποιο δυτικό αεροδρόμιο και καταφέρουν να το καταρρίψουν;
Aν συμβεί κάτι παρόμοιο, δεν θα βρεθεί σε κίνδυνο μόνο ο χώρος της συνθήκης Σένγκεν, αλλά θα κινδυνεύσουν και οι παγκόσμιες αερομεταφορές και ο τουρισμός.
Η κατάρριψη με βόμβα του ρωσσικού αεροσκάφους στο Σινά επηρέασε τις διαδρομές των αεροπορικών εταιρείων στην Μέση Ανατολή, αλλά και τον τουρισμό.
Ένα ανάλογο ενδεχόμενο γεγονός θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τις αεροπορικές συγκοινωνίες στην Γερμανία, στην Ολλανδία, στο Λουξεμβούργο και στο Βέλγιο.
Αναφέρω μόνο τις παραπάνω χώρες, γιατί αυτές μόνο θα απομείνουν στον χώρο της συνθήκης Σένγκεν, αν συμβεί «ατύχημα» ή απόπειρα με χρήση παρομοίου αντιαεροπορικού πυραύλου κάπου στην Ευρώπη.
Οι παραπάνω χώρες δεν μπορούν να αποκτήσουν φυλασσόμενα σύνορα με την στενή έννοια του όρου, καθώς δεν υπάρχουν παντού συνοριακά φυλάκια.
Η προμήθεια αντιαεροπορικών πυραύλων στην «μετριοπαθή» αντιπολίτευση της Συρίας δεν μπορεί να αλλάξει την ροή των γεγονότων, που οδηγούν στην κατά κράτος ήττα τους σύντομα.
Οι ηττημένοι «μετριοπαθείς» αντάρτες θα αναγκασθούν να αποχωρήσουν από την Συρία, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν πίσω τους ένα όπλο αξίας 38.000 δολαρίων.
Θα το πάρουν μαζί τους και θα το πουλήσουν στους μη μετριοπαθείς αντάρτες, που θα αναγκασθούν να υποχωρήσουν προς το Ιράκ και το Σινά…
Στο σημείο αυτό βέβαια θα πρέπει να διευκρινήσω ότι, αν έχουν αναμειχθεί Γερμανοί στην πώληση αντιαεροπορικών πυραύλων για χρήση από τους «μετριοπαθείς» αντάρτες, υπάρχει και το ενδεχόμενο να τους προμηθεύσουν το φτηνότερο μοντέλο ρωσσικής κατασκευής, τύπου 9Κ32 strela-2, από τα αποθέματα του στρατού της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 9Κ32 STRELA-2

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 9Κ32 STRELA-2

Με τον τρόπο αυτό μπορούν να κρύψουν το «έγκλημά» τους, δηλαδή το να εξαγάγουν ταυτόχρονα στρατιωτικό υλικό σε εμπολέμους στην Μέση Ανατολή και να «εισαγάγουν» στην συνέχεια πρόσφυγες και μετανάστες με σκοπό το κέρδος, κάτω από την μύτη της Γερμανικής Βουλής.
Αλλά θα πρέπει να προσέξουν, γιατί θα προκαλέσουν το μένος της Ρωσσίας, όταν το μάθει.
Η χρήση αντιαεροπορικών πυραύλων από τους αντάρτες θα αναγκάσει την Ρωσσία να στείλει στην Συρία μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτών και να αρχίσει μάχες στο έδαφος, όπου θα υποστεί μεγαλύτερες απώλειες.
Η συντριβή των ανταρτών μπορεί να καθυστερήσει για λίγο, αλλά θα βρισκόμαστε ήδη στα πρόθυρα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Θά δοθοῦν πύραυλοι ἐδάφους-ἀέρος στό IS;3
Στα ρωσσικά η λέξη Cтрела , που γράφεται στο λατινικό αλφάβητο ως Strela, σημαίνει βέλος.
Συμβολικά και ο λευκός ιππότης της Αποκαλύψεως, που εξέρχεται για να νικήσει, φέρει τόξο.
Δεν νικάει όμως, αλλά προκαλεί τον μεγάλο πόλεμο, που θα εξολοθρεύσει τελικά το ένα τρίτο του παγκοσμίου πληθυσμού…
 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply