Συμφωνία ΝΑΤΟ – Ῥωσσίας γιά νέον διαμελισμό τῆς Τουρκίας;

Το …«Σύμπαν» αρχίζει να …συνωμοτεί:
Το ΝΑΤΟ απρόκλητα βομβάρδισε εντός της Λιβύης διάφορους στόχους, μεταξύ των οποίων και το κονβόι του ίδιου του Καντάφι.

Κι όταν ρωσσικό αεροπλάνο φαίνεται να παραβιάζει τον Τουρκικό και ΝΑΤΟϊκό εναέριο χώρο, με αποτέλεσμα να καταρριφθεί,  φαίνεται να παίρνει έμμεσα το μέρος των Ρώσσων.
Οι Αμερικανοί σιγούν πλήρως. Ούτε τα ραντάρ του ΝΑΤΟ έδωσαν στοιχεία, ούτε οι δορυφόροι αποκαλύπτουν τι γίνεται με το πετρέλαιο της ISIS. Συμφωνία ΝΑΤΟ - Ῥωσσίας γιά νέον διαμελισμό τῆς Τουρκίας;1

Τα …«αμερικανικά» ΜΜΕ χρησιμοποιούν αποκλειστικά τις ρωσσικές φωτογραφίες και υιοθετούν, ασχολίαστη, χωρίς τις συνηθισμένες ειρωνίες και χωρίς να προσθέτουν στοιχεία, την άποψη της Ρωσσίας για το θέμα της παραβιάσεως καθώς και για την σχέση Τουρκίας και ISIS.

Tο …«ρωσσικό» RT αναδημοσιεύει μαϊμού είδηση, που δείχνει τον γιο του Ερντογάν να φωτογραφίζεται με ισλαμιστές, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ιδιοκτήτες διάσημου σουβλατζίδικου της Κωνσταντινουπόλεως.

Ὁ υἱός Ἐρντογάν συνεργάτης τῆς ISIS;

Η Ρωσσία συγκεντρώνει δυνάμεις γύρω από την Τουρκία, αλλά το ΝΑΤΟ δεν ακολουθεί την ίδια τακτική στην ΝΑΤΟϊκή Τουρκία, που μόλις πριν λίγο εφήρμοσε, συγκεντρώνοντας ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στις χώρες της Εσθονίας και της Λιθουανίας, που συνορεύουν με την Ρωσσία.

Συμφωνία ΝΑΤΟ - Ῥωσσίας γιά νέον διαμελισμό τῆς Τουρκίας;2Συμφωνία ΝΑΤΟ - Ῥωσσίας γιά νέον διαμελισμό τῆς Τουρκίας;3

Ο Ερντογάν, που μέχρι πρόσφατα έκλεινε μεγάλες δουλειές με τον Πούτιν, ενάντια στα Δυτικά συμφέροντα, βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπος και με το ΝΑΤΟ, που υποστηρίζει την δημιουργία Κουρδιστάν, αλλά και με τους Ρώσσους.

Συμφωνία ΝΑΤΟ - Ῥωσσίας γιά νέον διαμελισμό τῆς Τουρκίας;7
Κι ενώ επιδιώκει συνάντηση με τον Πούτιν, ο Πούτιν …αρνείται να τον δει.

Την ίδια στιγμή η Ρωσσία λέει στους Σύριους να ξεχάσουν τα σύνορα που ήξεραν και να αρκεστούν σε ότι αποφασίσουν οι μεγάλοι παίκτες.

Συμφωνία ΝΑΤΟ - Ῥωσσίας γιά νέον διαμελισμό τῆς Τουρκίας;6

Ταυτόχρονα απανωτά τρομοκρατικά κτυπήματα, με εκατοντάδες πολίτες νεκρούς, που αποδίδονται στην ISIS και τους Κούρδους, δεν ευαισθητοποιούν κάποιον από όλους εκείνους τους γελοίους του Je Suis Charlie και Είμαστε Όλοι Παριζιάνοι, καθώς τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τα κτυπήματα αυτά «στεγνά», χωρίς θρήνους στα μεσημεριανάδικα, χωρίς πένθιμη μουσική, γλαφυρότητα και live αναμεταδόσεις από τις κηδείες των θυμάτων.

Συμφωνία ΝΑΤΟ - Ῥωσσίας γιά νέον διαμελισμό τῆς Τουρκίας;12 Συμφωνία ΝΑΤΟ - Ῥωσσίας γιά νέον διαμελισμό τῆς Τουρκίας;11 Συμφωνία ΝΑΤΟ - Ῥωσσίας γιά νέον διαμελισμό τῆς Τουρκίας;10

Ξαφνικά και το ΙΣΡΑΗΛ συντάσσεται επικοινωνιακά με την θέση των Ρώσσων περί σχέσεων Τουρκίας και τρομοκρατίας, ενώ ξέρουμε ότι η ISIS είναι παιδί του Ισραήλ, που ουδέποτε πείραξε τρίχα Ισραηλινού, έχοντας σκοτώσει όμως αρκετούς Τούρκους.

Συμφωνία ΝΑΤΟ - Ῥωσσίας γιά νέον διαμελισμό τῆς Τουρκίας;13

Η Τουρκία, σύμφωνα με Ρώσσους και Δυτικούς, ενισχύει τους τρομοκράτες αλλά περιέργως η ίδια δέχεται απανωτά πολύνεκρα κτυπήματα από αυτούς που υποτίθεται ενισχύει.

Συμφωνία ΝΑΤΟ - Ῥωσσίας γιά νέον διαμελισμό τῆς Τουρκίας;4

Συμφωνία ΝΑΤΟ - Ῥωσσίας γιά νέον διαμελισμό τῆς Τουρκίας; Συμφωνία ΝΑΤΟ - Ῥωσσίας γιά νέον διαμελισμό τῆς Τουρκίας;5 Συμφωνία ΝΑΤΟ - Ῥωσσίας γιά νέον διαμελισμό τῆς Τουρκίας;8Φαίνεται πως η Ρωσσία με την Δύση συμφώνησαν ξανά, μετά απο 200 χρόνια, για έναν επαναληπτικό διαμελισμό της σύγχρονης «Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»,  από την οποία θ’ αρπάξει ο καθένας την λεία του, με μεγάλη κερδισμένη την Νέα Τάξη, που θέλει να διαλύσει κάθε μεγάλη χώρα, η οποία, λόγω μεγέθους και ισχύος, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην επέκταση της αυτοκρατορίας των τοκογλύφων.

Σίγμα

Ακολουθεί άρθρο του CNN.

Παρέμβαση του ΝΑΤΟ για την ρωσσική παραβίαση στην Τουρκία, να δει τον Πούτιν ζητά ο Ερντογάν

Νέα ρωσσοτουρκική κρίση και εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε αυτήν με αφορμή – όπως καταγγέλλει η Άγκυρα αλλά αρνείται η Μόσχα – την παραβίαση του εναερίου χώρου της Τουρκίας από μαχητικό αεροσκάφος Σουχόι. Ο Ερντογάν ακολουθώντας την τακτική μαστιγίου και καρότου, από την μία καταγγέλλει την Ρωσσία για ανεύθυνες πράξεις και από την άλλη ζητά από τον Πούτιν να συναντηθούν. Ταυτόχρονα, το ΝΑΤΟ κάνει λόγο για παραβίαση του εναερίου χώρου της συμμαχίας, ενώ η Μόσχα μιλά για αβάσιμη προπαγάνδα.

To νέο χρονικό της κρίσεως στις σχέσεις των δύο χωρών ξεκίνησε από την τουρκική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για παραβίαση του εναερίου χώρου της από ένα ρωσσικό SU-34, την Παρασκευή στις 11:46 τοπική ώρα.

Ερντογάν: Ανεύθυνες ενέργειες, ζητώ συνάντηση με τον Πούτιν
Αυστηρό μήνυμα προς την Ρωσσία να μην παραβιάζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, έστειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επιθυμεί όπως ανακοίνωσε, σε δηλώσεις του από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινουπόλεως, να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Ρώσσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Προς το παρόν δεν έχω λάβει απάντηση σχετικά με αυτό», διευκρίνησε.

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την Ρωσσία ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις «επιπτώσεις» των «ανεύθυνων ενεργειών» της, όπως για παράδειγμα της νέας παραβιάσεως του εναερίου χώρου της Τουρκίας την Παρασκευή.

«Η Ρωσσία θα επωμιστεί τις συνέπειες εάν συνεχίσει τέτοιου είδους παραβιάσεις εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας» δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με τηλεγράφημα του AΠΕ-ΜΠΕ.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσσίας χαρακτήρισε «αβάσιμη προπαγάνδα» τις καταγγελίες της Άγκυρας περί παραβιάσεως του τουρκικού εναερίου χώρου εχθές από αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσσίας.
«Οι ανακοινώσεις της Τουρκίας σχετικά με την υποτιθέμενη παραβίαση του εναερίου χώρου της από ένα ρωσσικό SU-34 αποτελούν αβάσιμη προπαγάνδα» δήλωσε σε ρωσσικά πρακτορεία ειδήσεων ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονατσένκοφ. Το ρωσσικό υπουργείο Άμυνας επισήμανε επιπλέον ότι ούτε τα ρωσσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Συρία ούτε οι σταθμοί ραντάρ της Συρίας κατέγραψαν οποιαδήποτε παραβίαση του τουρκικού εναερίου χώρου στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία.

Παρέμβαση του ΝΑΤΟ

To NATO κάλεσε την Μόσχα να «σέβεται πλήρως» τον εναέριο χώρο του, αφού η Τουρκία, που είναι κράτος μέλος του Βορειατλαντικού Συμφώνου, εξέδωσε ανακοίνωση για νέα ρωσσική παραβίαση του εναερίου χώρου της.
«Ένα ρωσσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας εχθές, παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις από τις τουρκικές αρχές. (Ανάλογα) περιστατικά που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν έχουν δείξει πόσο επικίνδυνη είναι τέτοιου είδους συμπεριφορά», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Καλώ την Ρωσσία να ενεργεί με υπεύθυνο τρόπο και να σέβεται πλήρως τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ. Η Ρωσσία πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει ότι τέτοιου είδους παραβιάσεις δεν θα επαναληφθούν», καταλήγει το κείμενο του ΝΑΤΟ.

Ο τηλεοπτικός διασυρμός του Γ.Γ του ΝΑΤΟ για τις τουρκικές παραβιάσεις

To NATO κάλεσε την Μόσχα να «σέβεται πλήρως» τον εναέριο χώρο του, αφού η Τουρκία, που είναι κράτος μέλος του Βορειατλαντικού Συμφώνου, εξέδωσε ανακοίνωση για νέα ρωσσική παραβίαση του εναερίυ χώρου της.

Η παρέμβαση του ΝΑΤΟ δείχνει απόλυτη υπέρ της εδαφικής κυριαρχίας της Ρωσσίας, η οποία εντούτοις έρχεται σε αντίθεση με την θέση που είχε λάβει ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ στις επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου του CNN, Χάλα Γκοράνι, για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο.

Video: 

http://www.cnn.gr/synenteyxeis/video/2803/o-tileoptikos-diasyrmos-toy-g-g-toy-nato-gia-tis-toyrkikes-paraviaseisΗ ανακοίνωση της Τουρκίας

Ένα ρωσσικό αεροσκάφος τύπου SU-34 παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο στις 11:46 τοπική ώρα την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «πριν από την παραβίαση είχαν γίνει στο ρωσσικό αεροσκάφος αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις από τις μονάδες εναερίων ραντάρ της Τουρκίας (μέσω των αρμοδίων καναλιών), τόσο στα αγγλικά, όσο και στα ρωσσικά. Παρά τις προηγούμενες σαφείς προειδοποιητικές δηλώσεις τόσο από την Τουρκία όσο και από το ΝΑΤΟ, αυτή η νέα παραβίαση είναι ένα ακόμα παράδειγμα της κλιμακούμενης ρωσσικής συμπεριφοράς. Καλούμε για μια ακόμα φορά την Ρωσσία να δράσει υπεύθυνα και να μην παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο, που είναι εναέριος χώρος του ΝΑΤΟ. Υπογραμμίζουμε ότι τέτοες ενέργειες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες, η ευθύνη των οποίων θα βαραίνει την Ρωσσία. Ο πρεσβευτής της Ρωσσίας στην Άγκυρα κλήθηκε εχθές το απόγευμα στο υπουργείο Εξωτερικών. Στην συνάντηση διαμαρτυρηθήκαμε και καταδικάσαμε την παραβίαση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσσικής πρεσβείας στην Άγκυρα, επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκαν ο πρέσβης, Άντρέϊ Καρλόφ με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών χωρίς να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το συμβάν, αναμεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.

Η κατάρριψη του ρωσσικού μαχητικού

Ντοκουμέντα από την κατάρριψη του ρωσσικού αεροσκάφους και τον νεκρό πιλότο

Video:

http://www.cnn.gr/reportaz/video/2243/ntokoymenta-apo-tin-katarripsi-toy-rosikoy-aeroskafoys-kai-ton-nekro-piloto

Η μετωπική αντιπαράθεση των δύο χωρών ξεκίνησε όταν στις 24 Νοεμβρίου, ένα ρωσσικό πολεμικό αεροπλάνο κατερρίφθη από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία (σχετικό βίντεο και στην αρχή του άρθρου). Σύμφωνα με απόρρητη επιστολή που απέστειλε η Τουρκία στο συμβούλιο του ΝΑΤΟ και την οποία αποκαλύπτει ο ιστότοπος Wikileaks, ο τουρκικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε σε βάθος 1,36 μιλίων και κράτησε 17 δευτερόλεπτα.

Η επιστολή αναφέρει το σκεπτικό των Τούρκων σύμφωνα με το οποίο το ρωσσικό μαχητικό κατερρίφθη κατά την διάρκεια των 17 δευτερολέπτων που πέταξε επάνω από την τουρκική επαρχία Χατάι και μετά από 10 προειδοποιήσεις των Τούρκων πιλότων σε διάστημα πέντε λεπτών, χωρίς να λάβουν απάντηση, όπως ισχυρίζονται, από τους Ρώσσους πιλότους.
Ακολούθησε η οργισμένη αντίδραση του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έκανε λόγο για «πισώπλατη μαχαιριά» και «ύπουλη συμπεριφορά» από την Τουρκία. Ο ίδιος είχε προαναγγείλει αυστηρά αντίποινα στην Τουρκία και υποστήριξε ότι ο Ερντογάν έχει απευθείας οικονομικές δοσοληψίες με τους τρομοκράτες του ISIS.

ΠΗΓΗ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply