Ἐκβιαστές δημοσιογράφοι ἤ πρόσχημα γιά ἔλεγχο τοῦ διαδικτύου;

Όλα ξεκίνησαν με μία τροπολογία, που όριζε ότι επιτέλους θα γίνει διαγωνισμός με αντικείμενο την χορήγηση τεσσάρων αδειών τηλεοπτικών σταθμών με πανελλαδική εμβέλεια «σύμφωνα με μία μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας».
Η μελέτη υποστήριζε ότι το χαμηλότερο τίμημα για απόκτηση τηλεοπτικής άδειας θα έπρεπε να είναι το ποσό των 500.000 ευρώ και το μεγαλύτερο 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Με βάση λοιπόν την «επιστημονική» μελέτη , το κράτος θα έπρεπε να ξεπουλήσει το δικαίωμά του με αντίτιμο ανάμεσα σε 2 έως 14 εκατομμύρια ευρώ, παρέχοντας μονοπωλιακά σε 4 μεγαλοπαράγοντες ή «κολλητούς»  το δικαίωμα να «πληροφορούν» τους Έλληνες πολίτες με σύγχρονο και «δωρεάν» τρόπο.
ΌΟλοι βέβαια μπορούμε να φαντασθούμε ποιοί θα ήταν τελικά αυτοί οι «μεγαλοπαράγοντες»…
Αλλά ένας δημόσιος διαγωνισμός θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα ανταγωνισμού, καθώς οι σταθμοί που λειτουργούν σήμερα «δωρεάν και παράνομα» είναι περισσότεροι από τους τέσσερεις.
Οι μεγαλοπαράγοντες θα πρέπει να δώσουν κάτι παραπάνω για να πάρουν την άδεια, αλλά όχι και πολύ παραπάνω, γιατί ξέρουν ως σήμερα να «στήνουν» επωφελώς διαγωνισμούς…
Αναπόφευκτα στην συνέχεια κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να κλείσουν, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουμε από ανέργους και δυσαρεστημένους δημοσιογράφους.
Τι θα μπορούσαν να κάνουν όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι για να επιβιώσουν επαγγελματικά στον χώρο;
Mία πολύ καλή πρόταση θα ήταν να δημιουργήσουν διαδικτυακά τηλεοπτικά μέσα με χρήση της τεχνολογίας των πολυμέσων και με έδρα τα κοινωνικά δίκτυα.
Ένα κανάλι με αυτές τις προδιαγραφές θα μπορούσε να βγάλει σοβαρά κέρδη από διαφημίσεις και να έχει πολύ μεγάλη ακροαματικότητα στους φίλους του στο διαδίκτυο.
Φαντασθείτε όμως ότι μία παρόμοια εξέλιξη θα μπορούσε να εξαφανίσει σε σύντομο χρόνο πολλά «επώνυμα» κανάλια , που λόγω χρεών αλλά και στρατευμένης απόψεως με βάση την «αντιλαϊκή» μνημονιακή προπαγάνδα, ταλαιπωρούν σήμερα με ψέμματα και επαναλήψεις τους δύσμοιρους τηλεθεατές τους.
Τα ιντερνετικά κανάλια δύσκολα θα μπορούσαν να ελεγχθούν από την εκάστοτε κυβέρνηση για την πληροφόρηση που παρέχουν.
Θα μπορούσαν να προβάλλουν συνεχώς σκάνδαλα και δυσάρεστες ειδήσεις, με αποτέλεσμα να φέρουν πολλούς «επωνύμους» και διαπλεκομένους αντιμέτωπους με την κοινή γνώμη, αρχικά, και με την δικαιοσύνη σε δεύτερο χρόνο.
Ο μόνος τρόπος για να κρατήσει η εκάστοτε κυβέρνηση τον έλεγχο της πληροφορίας είναι να έχει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος έναν πιστό συνεργάτη, που να σκέφτεται με τρόπο «ευρύτερο» από την εξυπηρέτηση της Δικαιοσύνης ή και της Δημοκρατίας.
Και ξαφνικά προέκυψε αυτό το δεύτερο βήμα της εξουσίας .
Ανακοινώθηκε ότι η υπηρεσία Διώξεως Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας θα αποκτήσει προσεχώς νέο επικεφαλής αξιωματικό.
Οι αντιδράσεις των χρηστών του διαδικτύου για αυτήν την απόφαση υπήρξαν μαζικές, στηρίζοντας την παραμονή στο πόστο του πρώην επικεφαλής κου Μανώλη Σφακιανάκη με 940.000 μηνύματα στηρίξεως σε 24 ώρες (!)
Η είδηση έπαιξε μέχρι και στο CNN greece, αλλά αυτό θα έπρεπε να μας υποψιάσει ή να μας ανησυχήσει και όχι να μας ευχαριστήσει.
Από πότε το «έγκυρο» και Αμερικανικό CNN μας υποδεικνύει ποιόν θα έπρεπε να έχει επικεφαλής η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας;
Προσπάθησαν ποτέ οι ‘Ελληνες χρήστες του διαδικτύου να υποδείξουν στους Αμερικανούς την ενδεδειγμένη ηγεσία του NSA ή του FBI;
Προς τι η έμμεση παρέμβαση με 940.000 μηνύματα;
Προσωπικά μπορώ να σας υποδείξω στο YouTube βιντεάκια «χαμηλής» ποιότητας με εκατομμύρια likes.
Oι μεγάλοι αριθμοί δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζουν στο διαδίκτυο ή στο Google…
Aυτό που θα έπρεπε να μας εντυπωσιάσει και να μας πονηρέψει είναι ότι μόλις κάποιος σχετικά άγνωστος δημοσιογράφος υπονόησε ότι ο αλγόριθμος του Ελληνικού Google μπορεί να «κατευθύνει» έμμεσα τους χρήστες σε συγκεκριμένα διαπλεκόμενα και επώνυμα Ελληνικά δημοσιογραφικά sites, την αμέσως επομένη ημέρα συνελήφθη ως μέλος συμμορίας εκβιαστών.
Δικαστής ή αστυνομικός δεν είμαι, αλλά από όσα έχω διαβάσει, οι συλληφθέντες ήταν γνωστοί για την «δράση» τους από το 2009 τουλάχιστον.
Ο «εκδότης» διέθετε δύο τουλάχιστον ιστορικούς τίτλους εφημερίδων από το 2004…
Γιατί συνελήφθησαν τώρα για εκβιασμούς στελεχών τραπεζών ή και ΔΕΚΟ;
Μήπως γιατί φέρονται να βγάζουν 500.000 ευρώ τον μήνα από εκβιασμούς και θα μπορούσαν άνετα να κτυπήσουν κάποια τηλεοπτική συχνότητα, αποδεικνύοντας ότι η τιμολόγηση των συχνοτήτων, σε χαμηλές τιμές, είναι ουσιαστικό «ξεπούλημα» και σκάνδαλο;
Mήπως γιατί τώρα αποφάσισαν να «πουλήσουν» τις ειδήσεις τους για υπαρκτά σκάνδαλα, ανεβάζοντας συγχρόνως τις «ανύπαρκτες» κυκλοφορίες των εφημερίδων τους;
ΊIσως να σκεφτείτε ότι υπερβάλλω και είμαι συνωμοσιολόγος.
Δεν υπερβάλλω καθόλου και θα σας το αποκαλύψω με ένα παράδειγμα.
Βγήκε ο σατυρικός ηθοποιός κύριος Λάκης Λαζόπουλος και έκανε μίαν «ατυχή» δήλωση για την πραγματική αναπηρία του «αντιπαθούς» κου Σόιμπλε.
Αμέσως βγήκαν όλα τα κανάλια και κάποιοι δημοσιογράφοι για να τον καταδικάσουν και να τον «φάνε».
Όπως ακριβώς «έφαγαν» με την κριτική τους και τον λαϊκό τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη για την αναφορά του σε «μία σκάρτη γκόμενα, που τριγυρνά  στα Κατεχόμενα».
Γιατί;
Mήπως γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία του Alexa.com , o ιστότοπος με το όνομα altsantiri.gr βρίσκεται στην 43η θέση σε επισκεψιμότητα σήμερα, με 91,1% Έλληνες επισκέπτες, που διαβάζουν τουλάχιστον 2 άρθρα κατά μέσο όρο και παραμένουν στην ιστοσελίδα καθημερινά για περίπου 4 λεπτά της ώρας;
Ἐκβιαστές δημοσιογράφοι ἤ πρόσχημα γιά ἔλεγχο τοῦ διαδικτύου;1
Δεν ενόχλησε τους Γερμανούς, γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία μόνο το 1,2% των φίλων της ιστοσελίδας
διαμένει στην Γερμανία.
Αλλά ενόχλησε τους «φίλους» των Γερμανών και πολλούς εκδότες και ιδιοκτήτες Ελληνικών τηλεοπτικών μέσων.
Ίσως γιατί κάποιοι σύμβουλοί τους ή διαφημιζόμενοι συνέκριναν την δημοφιλία και την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας αυτής με την δική τους.
Για να καταλάβετε το σοβαρό πρόβλημα τους θα πρέπει να γνωρίζετε ότι π.χ. η ιστοσελίδα της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται στην 44η  πανελλαδική θέση.
Οι επισκέπτες της αναλώνουν καθημερινά 7 λεπτά για να κάνουν τις συναλλαγές τους στο Internet Banking, χωρίς όμως να γελούν ή να ενημερώνονται.
Οι επιτυχημένες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο μπορούν να είναι πιο δημοφιλείς από τους διαφημιζομένους και χωρίς τα «κουπόνια» ή τις μούφες προσφορές των τηλεοπτικών καναλιών ή των εφημερίδων…
Ἐκβιαστές δημοσιογράφοι ἤ πρόσχημα γιά ἔλεγχο τοῦ διαδικτύου;2
Μήπως θα πρέπει και εσείς τώρα να ψάξετε την κατάταξη των main stream ιστοσελίδων, από τα οποία λαμβάνετε ειδήσεις, για να δείτε πόσο παραπληροφορημένοι αναγνώστες είσστε στην πραγματικότητα;
Κάντε την προσπάθεια και ίσως να καταλάβετε γιατί όλα στην χώρα πηγαίνουν κατά διαβόλου μεριά.
ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ. ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ...

ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ. ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ…

 
Ίσως πράγματι να φταίει η πλοήγηση στο διαδίκτυο με μία «πειραγμένη» μηχανή αναζητήσεως ειδήσεων…

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply