Χάσαμε ἕναν …Γιάννη;

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που βλέπει (όλα) τα μικρά ψάρια, αλλά σχεδόν …ποτέ τα μεγάλα ψάρια και τους καρχαρίες .
Κι ο Βαξεβάνης φαίνεται να το …πρόσεξε!!!

Σίγμα

Το Εκβιαστών βλέπει «Γιάννη» και όχι Παπαγιάννη

Χάσαμε ἕναν ...Γιάννη;

Διαβιβαστικό με… εξισώσεις συνθέτει το Τμήμα Εκβιαστών στην υπόθεση των δημοσιογράφων που διώκονται για εκβιασμούς, βάζοντας έναν άγνωστο Χ ανάμεσα σε επωνύμους κατηγορουμένους ή μη. Συγκεκριμένα, στην έκθεση εξετάσεως του κατηγορουμένου Χρήστου Φράγκου, αν και όλα τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτήν αποσαφηνίζεται πλήρως ποιοι είναι και τι Μέσα έχουν, υπάρχει και ο άγνωστος «Γιάννης».

Την ώρα που κατονομάζονται όλοι οι εμπλεκόμενοι, ο Γιάννης Παπαγιάννης παραμένει ένας… άγνωστος για την Αστυνομία, παρόλο που έχει στην διάθεσή της το κινητό του τηλέφωνο, άρα είναι το μόνο εύκολο να διασταυρωθεί η ταυτότητά του. Ταυτόχρονα, δεν αναφέρεται στην ιστοσελίδα που διατηρεί και είναι ιδιοκτήτης, ενώ σε όλους τους άλλους γίνεται εκτενέστατη αναφορά. Ακόμα και στην περίπτωση που γίνεται αναφορά με συνθηματικό, φροντίζουν να διευκρινίσουν για ποιον χρησιμοποιείται. Ειδικότερα, κάθε φορά που έκαναν αναφορά στον υπουργό Επικρατείας με το συνθηματικό «Αρχιμανδρίτης», στην έκθεση ξεκαθαρίζεται πως αναφέρονταν στον Νίκο Παππά. Κάτι που έγινε και με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, όταν τον προσφώνησαν με το συνθηματικό: «Πατριάρχης Αλέξιος».

Για τον Γιώργο Τσιρογιάννη που θα ελάμβανε -σύμφωνα με την έκθεση- διαφήμιση από την ΕΥΔΑΠ και την Attica Bank, σημειώνεται πως έχει το lykavitos.gr, ενώ ο Βασίλης Μπόνιος το kourdistoportocali.gr. Ο Νίκος Καράμπασης έχει τα site i-reporter.gr και press.com.gr, όπως και ο κ. Γέρου έχει τις εφημερίδες «Άρθρο» και «Ώρα για Σπορ» αλλά και 4-5 site και περιοδικά lifestyle. Αντίστοιχα, ο Γιάννης Φωτόπουλος έχει τις ιστοσελίδες sofokleous10.gr και moneytimes.gr.

Μέσα στην έκθεση εξετάσεως του Φράγκου λοιπόν υπάρχει και ένας «Γιάννης», δίχως καμμία διευκρίνιση για το ποιος είναι, συμπεριλαμβάνοντας όμως τον αριθμό του κινητού  τηλεφώνου του. Αυτός ο «Γιάννης» φέρεται να είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα που διατηρεί μία είδηση για τα ATM της Attica Bank, γεγονός που δεν άρεσε και τόσο στον άλλον κατηγορούμενο, Παναγιώτη Μουσσά.

«Απογευματινές ώρες της 14-2-2016 και με αφορμή ένα άρθρο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο που ανέφερε ότι τα ΑΤΜ της Attica Bank παρουσίασαν πανελλαδική βλάβη για κάποιες ώρες. Ο Μουσσάς επικοινώνησε με άγνωστο άνδρα ονόματι «Γιάννη» χρήστη της υπ΄ αριθμ. 694….. τηλεφωνικής συνδέσεως, ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας, όπου αναρτήθηκε το επίμαχο άρθρο» σημειώνεται κατά γράμμα στην έκθεση.

Ο άγνωστος «Γιάννης» λοιπόν είναι ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας fimotro.blogspot.gr, Γιάννης Παπαγιάννης.

Τα ερωτήματα πολλά: Γιατί δεν έψαξαν έστω στο 11880 οι άντρες της Διώξεως Εκβιαστών ποιος είναι αυτός ο Γιάννης αγνώστων στοιχείων και προελεύσεως; Επίσης, πώς γίνεται όλοι οι άλλοι να ταυτοποιούνται πλήρως, συμπεριλαμβάνοντας ό,τι Μέσα έχει ο καθένας, ενώ για τον συγκεκριμένο δεν αναγράφεται ποιο είναι το site που έχει;

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία έχει κληθεί να ταυτοποιήσει τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας fimotro, Γιάννη Παπαγιάννη. Κι ενώ ταυτοποιείται από τις Αστυνομικές Αρχές ότι κάτοχος και διαχειριστής του συγκεκριμένου blog είναι ο εν λόγω δημοσιογράφος, κατά περίεργο τρόπο όταν διώκεται για ποινικά αδικήματα είναι ο… άγνωστος «Γιάννης» για την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΚΟΥΤΙ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

Ἄς τὸ ἐρευνήσουμε λίγο…

Κατὰ πῶς φαίνεται δὲν τὸ …πρόσεξε …τυχαίως ὁ μεσιὲ ντὲ βαξεβανί…
Μεταξύ τους τρέχει …βεντέτα.
Τὸ φίμοτρο εἶχε παρουσιάσῃ τὴν ἐπιταγὴ ποὺ ὑποτίθεται ἔλαβε ἀπὸ τὸν ΕΥΠ.

Καὶ φυσικὰ περὶ Παπαγιάννη λέγονται πολλά.
Γιὰ παράδειγμα, τὸν πόλεμο ΕΣΠΡΕΣΟ – Παπαγιάννη δὲν τὸν ἀναφέρει…
Δημοσίευμα ἀπὸ τὸ 2013:

Η… φρουρούμενη από την ΕΛ.ΑΣ. βίλα του Γ. Παπαγιάννη!

Ο κλοιός έχει αρχίσει να σφίγγει γύρω από τον εκβιαστή του Διαδικτύου και μπλόγκερ των υπονόμων Γιάννη Παπαγιάννη. Σήμερα η «Espresso» δημοσιεύει τις φωτογραφίες της βίλας του Παπαγιάννη στην Πεντέλη, την οποία ολοκλήρωσε τους τελευταίους μήνες προκειμένου να στεγάσει την ευτυχία του -σε βάρος, εννοείται, της κοινωνίας- ο «μαχαραγιάς» των διαδικτυακών εκβιασμών και αρχηγός της λούμπεν παραδημοσιογραφίας! Πρόκειται για ένα σπίτι με εμβαδόν κοντά στα 400 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στα βόρεια προάστια. Την βίλα αυτή ο Παπαγιάννης την αγόρασε στα μπετά αντί 400.000 ευρώ και στην συνέχεια την ολοκλήρωσε, ξοδεύοντας, όπως λένε οι γνωρίζοντες, πάνω από 600.000 ευρώ (συνολικά του κόστισε πάνω από 1.000.000 ευρώ), αφού, όπως λένε όσοι την έχουν επισκεφθεί, η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν ήταν εξαιρετικής ποιότητας. Η ολοκλήρωση της βίλας κόστισε χαριστικά 600.000, αφού είναι γνωστό σε όσους ξέρουν από οικοδομές ότι το κόστος για τα μπετά αντιπροσωπεύει μόνο το 1/5 της συνολικής κατασκευής μιας κατοικίας. Την ώρα που η Ελλάδα χρεωκοπούσε και οι πολίτες της βυθίζονταν στην φτώχεια, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη, ο Παπαγιάννης αγόραζε ένα οίκημα μεγάλων διαστάσεων.

Είναι πράγματι απορίας άξιο πώς ένας δημοσιογράφος που δεν είχε ποτέ επιτελική θέση σε κάποιο μεγάλο μέσο, δεν έχει εκδοτικές, άρα και επιχειρηματικές δραστηριότητες, και απασχολείτο σε τρίτης κατηγορίας ΜΜΕ, καταφέρνει μέσα στην πιο τρομακτική κρίση που γνώρισε η χώρα να αποκτήσει ένα τέτοιο περιουσιακό στοιχείο. Πώς γίνεται ένας μεροκαματιάρης δημοσιογράφος που ζούσε σε ένα διαμερισματάκι στα Εξάρχεια να βρεθεί ξαφνικά σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας, όπου συγκατοικούν επιχειρηματίες, μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι; Το παράδοξο είναι ότι ο Παπαγιάννης δεν φαίνεται να κληρονόμησε κάποια περιουσία που να δικαιολογεί μια τέτοια αγορά. Εδώ άλλοι δημοσιογράφοι, με εισοδήματα δεκαπλάσια του Παπαγιάννη, δεν έχουν συχνά ούτε καν σπίτι και μένουν στο νοίκι. Ούτε φυσικά την δυνατότητα να πάρουν δάνειο, αφού λόγω της εργασιακής ανασφάλειας δεν ξέρουν αν θα μπορέσουν να το αποπληρώσουν. Προφανώς για ξεκάρφωμα μπορεί να πήρε δάνειο ώστε να μην προκαλέσει την εφορία και το ΣΔΟΕ, όμως είναι αμφίβολο αν μπορεί να δικαιολογήσει τα χρήματα που ξόδεψε για να την ολοκληρώσει, ώστε να μπορέσει να βάλει στο κεφάλι του κεραμίδι. Πού βρήκε δηλαδή τόσα χρήματα για να ολοκληρώσει το «φτωχοκαλυβάκι» του; Τώρα το κεραμίδι αυτό μπορεί να του πέσει κατακούτελα, αφού οι κακές γλώσσες ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν παραστατικά που να δικαιολογούν την ολοκλήρωση μιας τόσο ακριβής κατασκευής, ή αν υπάρχουν παραστατικά-μαϊμού, θα κάνουν τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ και τους δικαστές να κρατούν τις κοιλιές τους από τα γέλια και τον άμοιρο τον εργολάβο να φτιάχνει την… βαλίτσα του για τον Κορυδαλλό.

Αν λοιπόν ο Παπαγιάννης έχει τσίπα, αντί να κρύβεται πίσω από τα φουστάνια του Fimotro, να μας πει πόσα λεφτά τού κόστισε το παλάτι κι εμείς του υποσχόμαστε ότι στην δίκη θα πάμε μάρτυρες υπερασπίσεως με το ελαφρυντικό της μειωμένης αντιλήψεως, αφού μόνο ένας κουτός μπορεί να λοιδορεί και να εκβιάζει όλη την Ελλάδα και να πιστεύει ότι μπορεί να φτιάξει μια σούπερ βίλα χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι αυτός ο κοινός εκβιαστής κι εκτελεστής συμβολαίων είχε βγάλει τόσα λεφτά, που αγόρασε και το διπλανό οικόπεδο, προφανώς γιατί λόγω της μεγαλομανίας του θέλει να μετατρέψει την βίλα σε μαυσωλείο της ανηθικότητας. Μας λένε -αυτό όμως δεν το πιστεύουμε- ότι κάθε δωμάτιο του σπιτιού έχει το όνομα των μεγάλων ευεργετών του, τους οποίους στην συνέχεια «πούλησε». Είναι μάλιστα τόσο ψώνιο, ώστε για να αισθανθεί σημαντικός, έφτιαξε και ένα φυλάκιο έξω από το σπίτι προκειμένου να του… τραβούν προσοχές όταν μπαίνει στο ανάκτορο, λες και είναι ο… Μέρντοχ! Μας πληροφορούν επίσης ότι το αχανές σαλόνι της «βίλας Παπαγιάννη» ονομάζεται «αίθουσα Λούα-Λούα», από το όνομα του ευεργέτη του που τον πλήρωνε χρόνια, και όταν στράβωσε η δουλειά άρχισε να τον… κράζει. Ετσι πάντα κάνει: στο τέλος κατουράει εκεί που έτρωγε!

Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι ο Παπαγιάννης, ούτε ο κάθε τέτοιος τύπος που λόγω της ατιμωρησίας νομίζει ότι θα μπορεί να διασύρει ανθρώπους και υπολήψεις χωρίς να λογοδοτεί. Το πρόβλημα είναι η πολιτεία που παραχωρεί στον κάθε συκοφάντη αστυνομική φρουρά για να τον φυλάει. Να τον φυλάνε από ποιους; Γιατί, δηλαδή, ο κάθε φορολογούμενος, που δεν έχει πλέον την δυνατότητα να πληρώσει την εφορία του, θα πρέπει να βλέπει τον Παπαγιάννη να περιφέρεται σαν να είναι ο αντιπρόσωπος του Εσκομπάρ στην Ελλάδα; Και θα πρέπει να μας εξηγήσουν ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο νυν υπουργός κ. Δένδιας γιατί έχουν βάλει αστυνομικούς να προσέχουν έναν τέτοιο «δημοσιογράφο», την στιγμή που τα αστυνομικά τμήματα πάσχουν από έλλειψη προσωπικού…

πηγή

Οὔτε τὸν πόλεμο MEGA- Παπαγιάννη θυμήθηκε ὁ μεσιὲ βαξεβανί.
Αὐτὰ τὰ ἐγκλήματα τὰ μαθαίνουμ ὅταν οἱ …λύκοι, μεταξύ τους, τρώγονται γιὰ τὸ ποιὸς θὰ ξεσκίση καλλίτερα τὶς …δικές μας σάρκες!!!

AΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MEGA ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

Σε δίκη για απόπειρα εκβιασμού, σε βαθμό κακουργήματος ο Παπαγιάννης του Fimotro

«Έφτασε η ώρα να βγει (και επισήμως) η κουκούλα από τον κουκουλοφόρο του διαδικτύου, Γιάννη Παπαγιάννη, γεννήτορα και ιδιοκτήτη της λασποβιομηχανίας του fimotro.blogspot.com.» γράφει ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ενόψει της αυριανής δίκης για απόπειρα εκβιασμού εναντίον του.

Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος γράφει στο σάιτ Αixmi.gr:

«Αύριο εκδικάζεται η αγωγή, την οποία καταθέσαμε εναντίον του μαζί με την Όλγα Τρέμη, τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Μανόλη Καψή, για τις χυδαίες επιθέσεις που εξαπέλυε -κρυπτόμενος, φυσικά- εναντίον μας επί πολύ πολύ καιρό.

Η δίκη ξεκινάει επειδή αρνηθήκαμε να δεχθούμε την εξευτελιστική δήλωση μετανοίας, την οποία μας υπέβαλε χθες προς έγκριση ο συνήγορος του Παπαγιάννη. Με αυτήν δήλωνε την εκτίμηση και το σεβασμό του προς τα προσωπά μας και αποδοκίμαζε όλα όσα έχουν γραφτεί από το fimotro εναντίον μας!!! Όλα όσα έχει γράψει, δηλαδή, ο ίδιος για εμάς…

Ποια είναι τα πραγματικά στοιχεία:

Η Google απεκάλυψε πριν από ενάμισυ χρόνο ότι ο Παπαγιάννης, μαζί με άλλους τρεις (τα ονόματα των οποίων επιφυλάσσομαι να δημοσιοποιήσω) κρύβεται πίσω από το fimotro.

Στην συνέχεια, η Δικαιοσύνη άσκησε ποινική δίωξη εναντίον τους, για απειλή κατά της ζωής του γιού μου και της δικής μου.

Γιατί;

Διότι μετά την κατάθεση της αγωγής άρχισα να δέχομαι απειλητικά μέιλ και τηλεφωνήματα, τα οποία είχαν πανομοιότυπο περιεχόμενο με τα ελεεινά δημοσιεύματα του fimotro. Την μιά μέρα χυδαιολογούσε εναντίον μου ο Παπαγιάννης και την επομένη ερχόταν το απειλητικό μέιλ για την ζωή μας.

Η Δικαιοσύνη, μάλιστα, πήγε ένα βήμα παραπέρα: χαρακτήρισε τον Παπαγιάννη υπεύθυνο του blog, και τον παρέπεμψε σε δίκη χωριστά από τους άλλους τρεις, τους οποίους χαρακτήρισε ως συνεργούς.

Με τον άθλιο νόμο του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου (Ιανουάριος 2012) για την «επιτάχυνση απονομής της Διακαιοσύνης», όμως, οι χιλιάδες υποθέσεις ετέθησαν στο αρχείο -και όχι, φυσικά, μόνο η συγκεκριμένη -όπως ψευδώς ισχυρίζεται (πανηγυρίζων) ο Παπαγιάννης και οι (συν)εταίροι του στο διαδίκτυο.

Με το νόμο διεφώνησαν ο πρόεδρος, ο εισαγγελέας και η ολομέλεια του Αρείου Πάγου!!!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Οι απειλές κατά της οικογενείας μου εξελίχθηκαν σε ανοικτή απόπειρα εκβιάσεώς μου. Το τελευταίο μέιλ που είχα λάβει κατέληγε με την φράση «δώσε μας 200 χιλιάδες ευρώ, αλλιώς ετοίμασε σάβανο για τον γιό σου»…

Η Δικαιοσύνη, λοιπόν, άσκησε δεύτερη ποινική δίωξη. Ο Παπαγιάννης είναι σήμερα κατηγορούμενος για απόπειρα εκβιάσεώς μου, σε βαθμό κακουργήματος, και η υπόθεση έχει ανατεθεί σε τακτική ανάκριση.

Αυτή είναι η πλήρης αλήθεια.

Αύριο θα κρίνουν οι δικαστές τις αγωγές μας.

Αλλά, πέραν της συγκεκριμένης υποθέσεως, οι δικαστές θα κρίνουν αν η κοινωνία θα παραδοθεί στην εξουσία της κουκούλας και του υποκόσμου ή αν θα αντισταθεί, στο όνομα της νομιμότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Καλὰ παιδιά… Ὅλα τους…

Καὶ  ὁ Χίος τὸν κατηγορεῖ…

Καὶ ἕνα ὁλόκληρο δικαστικὸ παρελθὸν διαθέτει…

Ακριβώς τρία χρόνια μετά την σύλληψή του τον Ιούνιο του 2009, κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση του δημοσιογράφου Χρήστου Ράπτη, ο blogger Γιαννης Παπαγιάννης ξαναφόρεσε χειροπέδες και βρέθηκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας για τις τυπικές διαδικασίες (φωτογράφιση αποτυπώματα) και πάλι κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση και χρήση πλαστού εγγράφου εις βάρος του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι αυτή την ώρα ο Παπαγιάννης συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, στο σπίτι του στα Εξάρχεια μετά απο μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Αιτία για την μήνυση ήταν η ανάρτηση που έκανε ο Παπαγιάννης στο blog Fimotro πλαστογραφημένου εγγράφου, σύμφωνα με το οποίο φερόταν ο δημοσιογράφος Βαξεβάνης να είχε εισπράξει 50.000 ευρώ απο την ΕΥΠ. Για το ίδιο θέμα είχε εκδόσει διάψευση και η ΕΥΠ.
Έτσι μετά την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κυρία Ράικου έδωσε εντολή στην Ασφάλεια να συλλάβει τον Παπαγιάννη στο όριο του αυτοφώρου και να διενεργήσει προανάκριση. Με δεδομένο το γεγονός ότι ο Παπαγιάννης είχε ταυτοποιηθεί από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως διαχειριστής του blog Fimotro απο παλαιότερη μήνυση που είχε υποβάλλει εναντίον του ο διευθυντής του MEGA Χρήστος Παναγιωτόπουλος, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν στην σύλληψή του και στον σχηματισμό δικογραφίας εναντίον του.
Αυτή την στιγμή οι συνήγοροι του Παπαγιάννη καταβάλλουν προσπάθεια να επιτύχουν την παραπομπή του πελάτη τους σε τακτική δικάσιμο με προφανή στόχο να αφεθεί ελεύθερος ο Παπαγιάννης.
Πληροφορίες απο την ΕΣΗΕΑ αναφέρουν ότι απο Δευτέρα θα ασκηθεί αυταπάγγελτη δίωξη απο το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για παραβίαση του καταστατικού λειτουργίας που αφορά στην συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος συναδέλφου του.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
Πλούσιο είναι το παρελθόν του blogger Παπαγιάννη σχετικά με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση, εκβιασμούς και απειλές. Ελάτε να θυμηθούμε τις βασικότερες από αυτές όπως έχουν δημοσιευτεί σε ιστοσελίδες και ιστολόγια:
Στις 20 Ιανουαρίου 2012 το Εφετείο Αθηνών επεδίκασε αποζημίωση 95.400 ευρώ στον πρώην υπουργό Γιάννη Βαρβιτσιώτη για συκοφαντική δυσφήμηση που υπέστη από τον τηλεοπτικό σταθμό ΕXTRA και τους δημοσιογράφους Γιάννη Παπαγιάννη και Άρη Σπίνο. Η αγωγή που κατέθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης αφορά στην εκπομπή «Αποκαλυπτικό δελτίο» (28/5/2008), στην οποία οι δημοσιογράφοι υποστήριξαν ότι η Αρχή για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος διενεργεί έρευνα σε βάρος του κ. Βαρβιτσιώτη καθώς φέρεται ότι είναι ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας στην Γενεύη και ότι συγγενής του στην Κύπρο συνδέεται με την υπόθεση της Siemens. Το Εφετείο έκρινε ότι τα προβληθέντα είναι παντελώς ψευδή. Στον τηλεοπτικό σταθμό επεβλήθη και πρόστιμο 100.000 ευρώ από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεοράσεως.
Χάσαμε ἕναν ...Γιάννη;3
Στις 24 Νοεμβρίου 2011 πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Extra από το ΕΣΡ για την εκπομπή «Αποκαλυπτικό Δελτίο»(31/05/2011) με παρουσιαστή τον Γιάννη Παπαγιάννη , έπειτα από καταγγελίες του γενικού διευθυντή του ΑΠΕ και του δημοσιογράφου στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων και γιου του, Κωνσταντίνου Μάτσικα. Ο Γιάννης Παπαγιάννης, κατά την διάρκεια της εκπομπής του σύμφωνα με το ΕΣΡ, έκανε υποτιμητικά σχόλια κατά του πρακτορείου και της δημοσιογράφου Φαίη Καραβίτη που εργάζεται στο ΑΠΕ (σύζυγος του ευρωβουλευτή Δημήτρη Δρούτσα) καθώς και για τον ίδιο τον πρόεδρο του ΑΠΕ και το γιο του.
Χάσαμε ἕναν ...Γιάννη;4
Στις 10 Νοεμβρίου 2011 ο επιχειρηματίας Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων στο blog Fimotro του Παπαγιάννη που αναφέρουν ότι το όνομά του περιλαμβάνεται πρώτο στην λίστα των μεγαλοοφειλετών του ελληνικού Δημοσίου. Γι΄ αυτό τον λόγο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, προχώρησε στην υποβολή μηνύσεως κατά του Ιωάννη Παπαγιάννη, ως διαχειριστή του διαδικτυακού ιστολογίου (blog) με την ονομασία «Fimotro» για τα αδικήματα της απλής και συκοφαντικής δυσφημίσεως.
Στις 25 Ιουλίου 2011 για να αβαντάρει τον Κυριακίδη ανεβάζει στο blog Fimotro ένα ύπουλο και κατάπτυστο κείμενο μέσω του οποίου παίρνει σαφή θέση υπέρ των απολύσεων της οικογένειας Κυριακίδη ιδιοκτήτριας του Ρ/Σ flash 96, «θάβοντας» τον εκρπόσωπο των εργαζομένων, κατηγορώντας τον ίδιο για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Ο εκπρόσωπος έπρεπε να φτιάξει business plan για την οικονομική εξυγίανση του σταθμού και όχι η διοίκηση, υποστήριζε σε εκείνο το κείμενο ο Παπαγιάννης!!!
Χάσαμε ἕναν ...Γιάννη;2
Στις 5 Ιουνίου 2011 στόχος νέας συκοφαντικής επιθέσεως έγινε το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο διευθυντής του δημοσιογράφος Ηλίας Μάτσικας από το blog «fimotro» και ακολούθως από τον παρουσιαστή της εκπομπής «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του «Extra Channel» Γιάννη Παπαγιάννη. Αφορμή για την επίθεση ήταν η απόλυση στενότατης συγγενούς του Παπαγιάννη που είχε προσληφθεί ως «δημοσιογράφος» την 1η Ιουλίου του 2009 χωρίς ποτέ να έχει παραδώσει κείμενο εργασίας της, εισέπραττε κανονικά το μισθό της έως τις 31.03.2011 αποκομίζοντας συνολικά δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Στις 25 Μαρτίου 2011 καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον του Παπαγιάννη ο διευθυντης ειδήσεων του MEGA Χρήστος Παναγιωτόπουλος και ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος του για το αδίκημα της απειλής κατά της ζωής του διευθυντή ειδήσεων του Mega, απο αναρτήσεις στο Fimotro. Για την υπόθεση είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας το τμήμα Διώξεως Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που είχε αναλάβει την έρευνα, ζήτησε την συνδρομή της εταιρείας Google. Η εταιρεία ταυτοποίησε το ηλεκτρονικό ίχνος, από το οποίο αποκαλύφθηκε ότι διαχειριστής του Fimotro είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης.
Την 1η Απριλίου 2010 η Αννα Παναγιωταρέα κατέθεσε μήνυση και αγωγή εναντίον του Παπαγιάννη γιατί στο Αποκαλυπτικό Δελτίο που παρουσίαζε στο EXTRA3 αναφέρθηκε στο πρόσωπό της χρησιμοπιώντας απαξιωτικούς συκοφαντικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψή της με αφορμή τις θέσεις εργασίας που κατείχε η Παναγιωταρέα.
Στις 9 Ιουλίου 2009 συλλαμβάνεται ο Παπαγιάννης έξω απο τον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA3 μετά την μήνυση δύο δημοσιογράφων των Ράπτη και Κουρτάκη για όσα έγραψε στο blog του. Ο Γιάννης Παπαγιάννης οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Περιστερίου όπου συντάχθηκε έκθεση συλλήψεως. Σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσε ο Χρήστος Ράπτης, ο Παπαγιάννης κατηγορείται για απειλή, για συκοφαντική δυσφήμιση, για δυσφήμιση και εξύβριση. Φήμες έλεγαν οτι υπήρξε παρέμβαση μεγάλων υπουργών της ΝΔ για την απελευθέρωση του Παπαγιάννη και τον ορισμό τακτικής δικασίμου.
Στις 29 Σεπτεμβρίου 2009 ξεσπάει πόλεμος στο διαδίκτυο ανάμεσα στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και τον Γιάννη Παπαγιάννη. Αιτία αναρτήσεις του blog fimotro σύμφωνα με τα οποία ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κατέδιδε συμφοιτητές του στην Χούντα. Ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μετά από δεύτερη μήνυση του Μάκη στον Παπαγιάννη ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του τελευταίου. Ο Παπαγιάννης συνελήφθη στο όριο του αυτοφώρου και αφέθηκε ελεύθερος λίγη ώρα αργότερα αφού ορίσθηκε δικάσιμος από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.
Στις 9 Οκτωβρίου 2009 ο Παπαγιάννης βρίσκεται και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου έπειτα απο μήνυση που κατέθεσε εναντιον του η δημοσιογράφος Τάνια Ιακωβίδου με την κατηγορία της εξυβρίσεως και την απειλής. Σύμφωνα με την Ιακωβίδου o Παπαγιάννης χωρίς να ενημερώσει ούτε εκείνη, ούτε φυσικά το κανάλι, είπε – live – την ώρα της εκπομπής του, ότι παύει κάθε σχέση συνεργασίας μαζί της στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του Extra Channel, επειδή κ. Ιακωβίδου κατέβηκε ως υποψήφια με την ΝΔ. Η Ιακωβίδου απευθύνθηκε στο Πειθαρχικό Όργανο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. καθώς τα όσα δήλωσε δημόσια ο πρώην συνεργάτης προσβάλουν την προσωπικότητά της. Του έστειλε όμως και εξώδική διαμαρτυρία ζητώντας του να ανακαλέσει τα όσα είπε και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Ο Παπαγιάννης σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε η Ιακωβίδου αντέδρασε στις δικές τις αιτιάσεις και της έστειλε στο κινητό της ένα απειλητικό μήνυμα. Στο μήνυμα έγραφε ότι «αν συνεχίσεις δικαστικά εναντίον μου θα κάνω κάτι σε σένα που δεν έχω κάνει μέχρι τώρα σε κανέναν άνθρωπο».
Και για να μην ξεχνιόμαστε σας υπενθυμίζουμε τι είχε πει ο Γιώργος Κουρής για τον Παπαγιάννη όπως το απεκάλυψε ο Σωκράτης Γκιόλιας στην επιστολή παραιτήσεώς του στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:
[…] Παράλληλα όμως αγαπητέ Μάκη έγινε και κάτι άλλο. Ξεκίνησε επιθέσεις σε βάρος σου ο Γιάννης Παπαγιάννης και τότε ότι δεν έκανες για τον Σωκράτη το έπραξες για τον εαυτό σου. Χάλασες τον κόσμο. Κάποια στιγμή σε πήρε ο Γ.Κουρής στο τηλέφωνο του σπιτιού σου και τον είχες ανοικτή ακρόαση και σου είπε ότι «τον Παπαγιάννη τον έχω για να μου κάνει τις δουλειές».

Καί:

Χάσαμε ἕναν ...Γιάννη;5

πηγὴ

Καπνὸς χωρὶς φωτιὰ δὲν ὑπάρχει…
Οὔτε δικαιολογεῖται ἡ προστασία του ἀπὸ τὴν Ἑλληνικὴ ἀστυνομία…!!!

Εἴπαμε…
Γνωρίζουμε καλὰ τὸ τὶ σημαίνει  δημοσιογράφος, πολιτικός, τραπεζίτης…
Γνωρίζουμε ἐπίσης πὼς δὲν γίνεται νὰ λιμοκτονοῦμε ὅλοι ἐμεῖς καὶ κάποιοι νὰ ἀπολαμβάνουν γενικῶς. Ἀκόμη καὶ ἠθικὰ νὰ τὸ δοῦμε, εἶναι παράτυπον.

Δὲν γνωρίζω τὸν Παπαγιάννη καὶ δὲν ἀσχολοῦμαι μὲ τὶς δημοσιεύσεις του.
Αὐτὸ ποὺ γνωρίζω εἶναι πὼς στὶς φουρτοῦνες (αὐτῶν), ὅταν συμβαίνουν (κάπου κάπου) διαφεύγουν κάποιες πληροφορίες, ποὺ φθάνουν καὶ σὲ ἐμᾶς.

Τὸ δημοσίευμα βαξεβανὶ (μᾶλλον) στοχεύει στὴν ὑπεράσπισιν τῆς κυβερνήσεως καὶ στὸν (ἐπὶ πλέον) στιγματισμὸ τοῦ Σφακιανάκη. Ὁ Σφακιανάκης ἔχει τὴν ὑποστήριξιν τοῦ ἀλεξέι, ἀλλὰ …δημοσίως.
Ἀπὸ πίσω, τὰ παρασκηνιακὰ δὲν τὰ γνωρίζουμε.
Ἡ Δίωξις Ἠλεκτρονικοῦ Ἐγκλήματος σημαίνει Σφακιανάκης.
Καὶ μᾶλλον, ἐὰν κρίνω κι ἀπὸ τὰ δημοσιεύματα, δὲν ἀρέσει στὸ βαξεβανὶ ὁ Σφακιανάκης, γιὰ τοὺς δικούς του λόγους.

Λογικό… Κάποιοι χάνουν τὴν πιθανότητα νὰ κρατήσουν τὴν κουτάλα, ποὺ τὴν κρατοῦν κάποιοι ἄλλοι καὶ θὰ ἤθελαν νὰ τοὺς τὴν πάρουν, ἀλλὰ αὐτοὶ οἱ κάποιοι ἄλλοι ἐχρησιμοποίησαν, γιὰ ὅσο χρειάζοντο, αὐτοὺς ποὺ ἐχρησιμοποίησαν καὶ τώρα …σφυρίζουν ἀδιάφορα…
…κρατώντας καὶ τὴν κουτάλα!!! Μία ἡ κουτάλα καὶ πολλὰ τὰ …στόματα ποὺ πρέπει νὰ μπουκώσουν λέμε…!!!
(Διόλου γενικολογίες, σᾶς διαβεβαιῶ!!!)
Καὶ τώρα οἱ κουταλοφόροι, ποὺ ὁρίζουν νέους χρῆστες τῆς κουτάλας φαγώνονται μεταξύ τους…
Ἔμ… Λογικό… Ἔτσι κι ἀλλοιῶς ἐμεῖς πληρώνουμε…

Χάσαμε ἕναν ...Γιάννη;6

Γερουλᾶνος Παπαγιάννης ἀπὸ ἐδῶ.

Φιλονόη

Υ.Γ.1. Ναί, μπόχα εἶναι ὅλοι τους!!!

Υ.Γ.2.Τὰ μισὰ νὰ εἶναι ἀλήθεια, ἀπὸ ὅσα λέγονται ἔνθεν κακεἶθεν, ἀντιλαμβανόμεθα πόσο πρόστυχοι, ἀλητήριοι καὶ ἐξαγορασμένοι εἶναι ὅλοι τους!!!

Υ.Γ.3. Τὸ …κερασάκι:

Αναλυτικότερα στοιχεία για την υπόθεση εκβιασμών μέσω ενημερωτικών sites φέρνει στο φως η δικογραφία που είναι στην διάθεση του ανακριτή.
Ατζέντες στις οποίες καταγράφονται ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά και καταθέσεις όπου κατηγορούμενοι χαρακτηρίζονται άτομα  «με διασυνδέσεις σε καίρια πόστα χωρίς ηθικούς φραγμούς» περιλαμβάνονται στην δικογραφία για την υπόθεση εκβιαστών μέσω ενημερωτικών ιστοσελίδων.

Οι αστυνομικές αρχές ήδη κατέσχεσαν από το γραφείο του Π. Μαυρίκου στην εφημερίδα «Ακρόπολη», μεταξύ άλλων ατζέντες στις οποίες υπάρχουν χειρόγραφες σημειώσεις με ποσά που συνολικά ανέρχονται στα 800.000 ευρώ. Τί ακριβώς αφορούν στα αναγραφόμενα αυτά ποσά καλείται να βρει ο 1ος ειδικός ανακριτής στον οποίο χρεώθηκε η συγκεκριμένη δικογραφία.

Συγκεκριμένα, από το γραφείο του κατηγορουμένου στην εφημερίδα κατασχέθηκαν ανάμεσα σε άλλα δύο επιτραπέζιες αντζέντες περιέχουσες χρηματικά ποσά, μία ατζέντα με διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις μεταξύ των οποίων «Έχω (α) 341.000 ευρώ, (β) 300.000 ευρώ, (γ) 282.434 ευρώ και σύνολο 822.396 ευρώ».

Επίσης κατασχέθηκαν τέσσερα ντοσιέ – βιβλία με αναγραφόμενες ενδείξεις «ΕΒΕ Marketing Ελληνική Βιομηχανία Εκτυπώσεων», τα οποία περιέχουν πλήθος εγγράφων με χρηματικά ποσά διαφόρων ετών, δύο επιτραπέζιες αντζέντες περιέχουσες χρηματικά ποσά, σελίδες με εμβάσματα από τραπεζικό λογαριασμό του Π. Μαυρίκου σε τρίτα πρόσωπα, αλλά και σελίδες – προσφορές διαφημίσεως της «Ακροπόλεως» προς διάφορες εταιρείες (ΙΚΕΑ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, EUROBANK κα).

Η αρχή
Όλα ξεκίνησαν από την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Α.Κ. Εκεί γίνεται εκτενής αναφορά στις συναντήσεις που είχε με κατηγορουμένους.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως:

Σε συνάντηση στις 4/2 παρών ήταν Π. Μουσσάς και ο Χρ. Φράγκου, «μου πρότεινε ο Π. Μουσσάς, να γίνουμε οι τρεις μας μία ομάδα, να φτιάξει ο Φράγκου τέσσερα sites, τέσσερις ΙΚΕ, να δίνουμε τον μήνα 2.500 x 4, εσύ ως ΕΥΔΑΠ, και ευρώ 2.500 x 4, ο Μουσσάς ως Attica Bank και να παρεμαίνουμε όπου αλλού μπορούμε, για να παίρνει χρήματα ο Φράγκου για τα sites και να μοιραζόμαστε τα χρήματα».

Σε άλλη συνάντηση στις 8/2 ο Π. Μουσσάς της είπε: «θα πρέπει να είσαι προσεκτική, γιατί στην ΝΔ σε έχουν στοχοποιήσει ότι είσαι άνθρωπος της κυβερνήσεως, του Μαξίμου και σου ετοιμάζουν βαριά προσωπική επίθεση».

Περαιτέρω -κατά την μήνυση- της είπε ότι «στην ΝΔ σε προσδιορίζουν ως το μακρύ χέρι της κυβερνήσεως, που σε βάζουν μπροστά για να κλείνεις δουλειές». Ταυτόχρονα, όπως λέει, της επεσήμανε ότι : «οι μιντιακοί κύκλοι έχουν ζητήσει να ανοιχθούν οι λογαριασμοί σου, διαδίδουν ότι παίρνεις χρήματα για τις διαφημίσεις που δίνεις, ως υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ, ότι παρακολουθούν τα τηλέφωνά σου και την προσωπική σου ζωή».

Σε ερώτησή μου σε ποιούς μιντιακούς κύκλους αναφέρεται αυτός εμφανίζεται να απήντησε: «Είναι ο Αλαφούζος και ο Ψυχάρης και σε έχουν λοκάρει (δλδ στοχοποιήσει) από την ΝΔ», και αμέσως μετά σημειίωσε «κάτσε λίγο πίσω, χωρίς να καταλάβουν κάτι στο κεντρικό σύστημα, έχεις ένα παιδί να πρoσέχεις και να σκεφθείς το παιδί σου».

Η Α.Κ. έδωσε και συμπληρωματικές καταθέσεις στην Αστυνομία. «Έχω περιέλθει σε τρόμο και ανησυχία, φοβάμαι για την ζωή μου και την ζωή της ανήλικης κόρης μου. Με έχει τρομοκρατήσει με όλα όσα μου είπε και ότι γνωρίζει που μένω και ξέρει ότι έχω ανήλικη κόρη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερώτηση: Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα στην μήνυσή σας αναφέρετε ότι σας ζητήθηκε να καταβάλλετε μηνιαίως εκβιαστικά συνολικά το ποσό των 20.000 ευρώ για προβολή σε sites, χρήματα που προέρχονται από τα κονδύλια της ΕΥΔΑΠ για την προβολή της σε ΜΜΕ. Το ποσό αυτό δικαιολογείται να χορηγηθεί ως νόμιμη ενέργεια και για το συμφέρον της ΕΥΔΑΠ;

Απάντηση: Το κονδύλι αυτό είναι εύλογο για την προβολή της εταιρείας και εφόσον εγώ κάνω τεκμηριωμένη πρόταση προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, θα εγκριθεί σίγουρα και ο Π. Μουσσάς το γνωρίζει πολύ καλά αυτό γιατί ήταν στην θέση του μέχρι τον Μάιο του 2015.  Από την θέση αυτή ξέρει πάρα πολύ καλά τί ποσά δίνονταν και μπορούν να δοθούν για την προβολή της ΕΥΔΑΠ. Συγκεκριμένα, επί θητείας του Μουσσά ο προϋπολογισμός για την προβολή της ΕΥΔΑΠ έφθανε μέχρι τα 2.200.000 ευρώ ετησίως, ενώ τώρα έχει περιορισθεί στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Το «κεντρικό σύστημα»

Παράλληλα, η Α.Κ. έχει αναφέρει πως:

Σε συνάντησή τους σε καφετέρια ο Π. Μουσσάς της είπε ότι θέλει να συναντήσει τον υπουργό Επικρατείας Νικ. Παππά, λέγοντάς της: «Ο Μουσσάς και οι φίλοι του θα κάνουν μία ομάδα – κλαμπ και θα ελέγχουν τα μέσα ενημερώσεως ώστε να μην γράφονται αρνητικά από τα μέσα ενημερώσεως για τον Παππά και γενικότερα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον μέσω αυτής της ομάδας θα εκβιάσουν όποιον το κεντρικό σύστημα τους υποδεικνύει κάθε φορά για τους πολιτικούς του σκοπούς. Με την λέξη «κεντρικό σύστημα» ο Μουσσάς εννοεί το Μέγαρο Μαξίμου».

Σε άλλο σημείο της καταθέσεώς της (σ.σ. που διαφέρει από το διαβιβαστικό της Αστυνομίας το οποίο μιλά -ίσως εκ παραδρομής- για τον Κων. Μητσοτάκη και όχι για τον Κ. Καραμανλή) λέει οτι ο Π. Μουσσάς  «μου τόνισε ότι ο Κ. Καραμανλής, εννοώντας τον πρώην πρωθυπουργό, είχε συμφωνήσει με τον Τσίπρα και δεν θα αφήσουν ποτέ τον Κυρ. Μητσοτάκη να γίνει πρωθυπουργός».

Και συνεχίζει η Α.Κ.: «Ο Π. Μουσσάς μετά, άρχισε να μου μιλάει για τον υπουργό Παππά τον οποίο μου είπε να αποκαλούμε συνθηματικά «αρχιμανδρίτη» και μου τόνισε ότι τώρα που ο Παππάς έχει προβλήματα με την νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών η δική του ομάδα μπορεί να τον εξυψώσει και να γράφει μόνο θετικά για αυτό. (…) Ο Μουσσάς επέμεινε να μιλήσει ο ίδιος στον υπουργό για να του εξηγήσει αυτά τα θέματα. (…) Εγώ του εξήγησα ότι θα του κανονίσω ραντεβού με τον Παππά αλλά έπρεπε να περάσει πρώτα η μπόρα με την επίμαχη νομοθεσία που δημιουργεί πολλές αντιδράσεις».

Τέλος η Α.Κ. χαρακτηρίζει τον Π. Μουσσά ως εξής: «Γενικά ο τρόπος που μου μιλούσε και συμπεριφερόταν, έδειχνε ένα άτομο με διασυνδέσεις σε καίρια πόστα και ικανό για τα πάντα χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό του. Δηλαδή ένα άτομο επικίνδυνο».

Κατάθεση έδωσε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Γ. Μπενίσης, ο οποίος είπε: «Έχω ενημερωθεί ότι οι Μουσάς, Φράγκου και Μαυρίκος εκβίαζαν την Α.Κ. ώστε η ίδια να εισηγηθεί σε εμένα και να με πιέσει να τους δίνω χρήματα και αυτοί να αρθρογραφούν θετικά για την ΕΥΔΑΠ. Σε διαφορετική περίπτωση απειλούσαν ότι θα αρθρογραφούσαν συκοφαντικά τόσο ως προς το πρόσωπό μου όσο και προς της ΑΚ. Ζητώ την ποινική δίωξή τους».

πηγὴ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply