Περὶ κόκκινων δανείων

 

Περὶ κόκκινων δανείωνΗ Ελλάδα έχει μια σημαντική διαφορά από τις πολιτισμένες χώρες αναφορικά στις εγγυήσεις των τραπεζικών δανείων.

Ο νόμος στην Ελλάδα λέει πως αν χρωστάς €100.000 στεγαστικό και η τράπεζα πουλήσει το σπίτι σου στον πλειστηριασμό για €30.000, τότε μπορεί να συνεχίσει να σου κατάσχει το εξοχικό, το αυτοκίνητο και τον μισθό σου, ώσπου να καλύψει τα €70.000 που λείπουν.

Μπορεί να ρευστοποιήσει την περιουσία ενός ανθρώπου για οποιοδήποτε ποσόν πάνω απο €1.500, ακόμα και για καταναλωτική οφειλή ή πιστωτική κάρτα.

Και όλα αυτά ενώ συνεχίζει να χρεώνει τόκους όσο γουστάρει.

Στις πολιτισμένες χώρες, όταν η τράπεζα σου πάρει το περιουσιακό στοιχείο για το οποίο σε δάνεισε, το θέμα λήγει.

Οι τράπεζες φυσικά δεν τολμούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτή την δυνατότητα για να μην χάσουν μελλοντικούς πιθανούς πελάτες.

Οι ιδιωτικές εταιρείες όμως που ιδρύονται με €100.000 κεφάλαιο και θα αγοράσουν τα καταναλωτικά 2%-3% της ονομαστικής τους τιμής δεν έχουν καμμία φήμη ή πελάτες να προστατεύσουν.

Ουσιαστικά μπορούν να δουλεύουν με 4.900% μικτή κερδοφορία, με τον νόμο.

Τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά!
Και ποιοι θα πάρουν άδειες;
Έλα ντε!!

Άτιμε καπιταλισμέ, που διέφθειρες και τα καλλίτερα παλλκκάρια, και τα κύλισες στις λάσπες του παράλογου και ανήθικου πλουτισμού…!!

Κατά τα άλλα, η Αριστερά της καρδιάς μας προστατεύει τους αδύναμους.

Όταν έλεγε «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» το εννοούσε κυριολεκτικά.

Γιατί θα πάνε σε χέρια κολλητών που θα πάρουν μιλητά τις άδειες με ένα κατοσταρικάκι!

Μην φάτε το βράδυ.
Έχουμε γλαρόσουπα με σως σανό…!

ΥΓ: Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα όταν σε μια διετία θα βλέπετε Συριζαίους δισεκατομμυριούχους, και θα αναρωτιέστε πώς οι Σερβιτόροι έγιναν Ολιγάρχες…
ΥΓ2: Ζώα

Ἀγησίλαος Βερούτης

εἰκόνα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply