Οἱ συμμορίες ποὺ τρωγοπίνουν στὴν …ὑγειά μας!!!

Διαβάστε για τις συμμορίες που τρώνε και πίνουν στην υγειά μας, που βρίσκονται πάντα σε σημαντικές θέσεις, που δεν τους ακουμπά η Δικαιοσύνη, γιατί τους λατρεύουν οι …«περιούσιοι» και που ακόμη κι εάν φθάσουν στην δικαιοσύνη, πάλι σε εμάς (με …«αγάπη») στέλνουν τον λογαρισμό!!!Οἱ συμμορίες ποὺ τρωγοπίνουν στὴν ...ὑγειά μας!!!1

Σίγμα

ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που θα σας συγχίσει

Στις 8/7/2012 το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δημοσιεύει μια αποκάλυψη που ξεκίνησε το blog taxalia, για τον Πρύτανη Μυλόπουλο (τώρα πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ).
Η υπόθεση συνοπτικά:
Ο τότε Πρύτανης (και ΠΑΣΟΚ) και νυν Πρόεδρος Μετρό (και ΣΥΡΙΖΑ) είχε μια γραμματέα, την Ευγενία Τραϊκάπη. 
Η κοπέλα παντρεύτηκε στις 19/5/2012 στην Κωνσταντινούπολη και στον γάμο της παρευρέθη όλη η «προοδευτική»  παρέα του ΑΠΘ. Μυλόπουλος, Παντής, Λιάλιου κλπ.
Κατά σύμπτωση, την ίδια ημέρα, όλη η παρέα ήταν σε εκπαιδευτική αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας, στα πλαίσια του έργου 85958 «ανάπτυξη δεθνούς έρευνας, οικολογίας» κι άλλα παραμύθια. 
Ακολούθησε η υπόθεση του iPhone στην Ναταλία Δραγούμη, η «χρυσή χέστρα του πρύτανη» και άλλα γλαφυρά.
Τότε έγινε σάλος με δημοσιεύματα, αλλά όταν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο π. πρύτανης αναβαθμίστηκε σε πρόεδρο της ΕΡΤ3, ο αδερφός του σε πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής και ο αντιπρύτανης με το iPhone Γάννης Παντής, σε Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας. 
Πριν όμως γίνει Γ.Γ. του Υπουργείου ο Παντής, διετέλεσε και πρόεδρος του Λιμανιού Θεσσαλονίκης (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.). Στο οποίο λιμάνι, πήρε ως ιδιαιτέρα την άγνωστη μέχρι προχθες Ξανθούλα Καρανίκα.
Έθές, μάθαμε όλοι ότι η κ.Καρανίκα, παρέμεινε στην θέση της και μετά την φυγή του Παντή στην Αθήνα. 
Μάθαμε επίσης ότι η κ.Καρανίκα, όπως και ο αδερφός της ήταν πάντα αριστεροί και «αγωνιστές» όπως πλασσάρονταν αυτοί οι άνθρωποι, που σε ολόκληρη την ζωή τους μισθοδοτούνται από το δημόσιο, το οποίο συντηρούν οι φορολογούμενοι.
Να ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν: Γάμος στην Κωνσταντινούπολη της ιδιαιτέρας του Μυλόπουλου, ένα χαρούμενο παρεάκι δεκάδων ανθρώπων της παρέας Μυλόπουλου-Παντή εκεί με έξοδα «ερευνητικών προγραμμάτων», Παντής με ιδιαιτέρα Καρανίκα Ξανθούλα στον ΟΛΘ.
Να μάθουμε και κάτι καινούργιο τώρα:
Η κ.Ξανθούλα Καρανίκα, εξελέγη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για λίγες ημέρες το 2012. Τις εκλογές εκείνες κέρδισε ο Σαμαράς και σχημάτισε κυβέρνηση με τον Βενιζέλο.
Η «Ξανθούλα» βαφτίστηκε Ξανθίππη. Το πλήρες όνομά της είναι 
ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΠΑΣΙΑΣ, ΕΤ.ΓΕΝΝ..1965, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
ενώ του αδερφού της
ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΠΑΣΙΑΣ ΕΤ.ΓΕΝΝ. 1969, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
Το ΑΠΘ όμως δεν άφησε άνεργη την κ.Καρανίκα, απόφοιτη Τ.Ε.Ι.!
Με την γνωστή πατέντα του «ερευνητικού προγράμματος» η κ.Καρανίκα «χώνεται» στο Πανεπιστήμιο και πληρώνεται με 1.200 ευρώ τον μήνα. Προφανώς στο γραφείο του κ.Παντή, για αυτό άλλωστε την πήρε μαζί του στον Ο.Λ.Θ..
Τα υπόλοιπα, αναζητείστε τα μόνοι σας στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, έχει πολλά….. 
Ας αφήσουμε και λίγη δουλειά στους δημοσιογράφους, μπας και σπάσει το απόστημα του «ειδικού λογαριασμού κονδυλίων έρευνας», που είναι στην πραγματικότητα ένα εργαλείο ρουσφετολογικών προσλήψεων στο υπέροχο εργασιακό περιβάλλον του ΑΠΘ.
Υ.Γ. Ο γάμος στην Κωνσταντινούπολη έφερε πραγματική ευλογία σε όλο το παρεάκι, που πήγε στις 19/5/2012 εκεί. Όλοι αναβαθμίστηκαν, οι αδιόριστοι διορίστηκαν, οι μπάκουρες …ζευγάρωσαν και οι παντρεμένοι εξασφάλισαν και «αναπληρώτριες». Με τις ευλογίες της «1η φορά αριστερά» και τους δικούς σας φόρους.
Οἱ συμμορίες ποὺ τρωγοπίνουν στὴν ...ὑγειά μας!!!2

Προσωρινός πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής

Μυλόπουλος: Ο σπάταλος πρύτανης του ΑΠΘ νέος πρόεδρος της ΕΡΤ3

Οἱ συμμορίες ποὺ τρωγοπίνουν στὴν ...ὑγειά μας!!!3

 Τις αποφάσεις αυτές έλαβε την Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, που συνέστησε Επιτροπή Δεοντολογίας με μέλη τους δημοσιογράφους Χρήστο Πασαλάρη, Νίκο Τσαγκρή, Γιώργο Βότση, Ιάσωνα Μοσχοβίτη και Βασίλη Νικολόπουλο

Ο τέως πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος ορίστηκε προσωρινός πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3. Γενικός Διευθυντής του καναλιού ορίστηκε ο Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ, ενώ η θητεία τους είναι για έναν χρόνο. 

Το τρίτο μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής θα εκλεγεί από τους εργαζομένους. 

Τις αποφάσεις αυτές έλαβε την Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, που συνέστησε Επιτροπή Δεοντολογίας με μέλη τους δημοσιογράφους Χρήστο Πασαλάρη, Νίκο Τσαγκρή, Γιώργο Βότση, Ιάσωνα Μοσχοβίτη και Βασίλη Νικολόπουλο. 

Τέλος, το ΔΣ όρισε ως προσωρινούς συντονιστές της ΕΡΤ3, τον Χρήστο Γιαννούλη (ειδήσεις), την Κυριακή Μάλαμα (πρόγραμμα) και τον Γιάννη Τσολακίδη (ραδιόφωνο).

Η πρυτανική θητεία του κ. Μυλόπουλου στο ΑΠΘ σημαδεύτηκε από διάφορα γεγονότα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη αλλά και τις αρμόδιες αρχές. Ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα, που επί των ημερών του μετετράπη σε σκουπιδότοπο, μια «πρυτανική» τουαλέτα 30.000 ευρώ να κάνει τον ειδησεογραφικό γύρο του κόσμου, κατηγορίες για παρακίνηση των πανεπιστημιακών υπαλλήλων να καταλάβουν το υπουργείο Παιδείας, αλλά και iPhone τηλέφωνο ως δώρο αβροφροσύνης προς την Ελληνίδα ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη και «ερευνητικά» ταξίδια για κουμπαριές στο Φανάρι, σημάδεψαν την ταραχώδη θητεία του.

«Αριστερός» πρύτανης σε ιδιωτικό ΑΕΙ με μισθό golden boy

Ο ίδιος πριν λίγουε μήνες αν και υπέρμαχος της δημόσιας παιδείας και πολέμιος της ιδιωτικής ανωτάτης εκπαιδεύσεως απεφάσισε να κάνει μία επωφελή συνεργασία με ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, μία μόλις ημέρα μετά την ολοκλήρωση της θυελλώδους θητείας του ως πρύτανη του μεγαλύτερου ελληνικού πανεπιστημιακού ιδρύματος, στις 30 Αυγούστου 2014, ο κ. Μυλόπουλος μετακόμισε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ένα ιδιωτικό ίδρυμα, μετεξέλιξη του Cyprus College, που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2007 με πέντε σχολές. Νωρίτερα, στον διθυραμβικό απολογισμό του πρυτανικού του έργου είχε αναγορεύσει την από μέρους του προάσπιση του δημοσίου χαρακτήρα του πανεπιστημίου ως αιχμή των πεπραγμένων του: «Το ΑΠΘ πρωταγωνίστησε, εν μέσω κλίματος αμφισβητήσεως κάθε δημόσιας δομής, στον αγώνα για μια δημοκρατική και δημόσια παιδεία. Τόσο οι πρυτανικές αρχές όσο και η Σύγκλητος υπερασπίστηκαν με πάθος τον ακαδημαϊκό, κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα της ανωτάτης εκπαιδεύσεως, αντιστεκόμενοι στις επιθέσεις και στο γενικότερο κλίμα της εποχής, προς όφελος των φοιτητριών και των φοιτητών μας, καθώς και της κοινωνίας». 

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ πήγε ως επισκέπτης καθηγητής, αφού από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 έως και τις 31 Αυγούστου 2015 βρίσκεται σε εκπαιδευτική άδεια ενός έτους. Μια άδεια που του χορηγήθηκε για επιστημονικούς λόγους και έχει καθιερωθεί νομοθετικά προκειμένου τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους με την συμμετοχή τους σε ερευνητικά ή εκπαιδευτικά έργα άλλων ΑΕΙ ή επιστημονικών φορέων της χώρας ή του εξωτερικού. Ειδικότερα, ο κ. Μυλόπουλος ζήτησε τον περασμένο Μάιο από την γενική συνέλευση του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών όπου ανήκει συγκεκριμένη εκπαιδευτική άδεια για να διδάξει σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Περισσότερα εδώ

Πλήθος σκανδάλων στο ΑΠΘ

Επί θητείας του στο ΑΠΘ είχε παρέμβει μέχρι και ο εισαγγελέας για τις πρωτοφανείς σπατάλες στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης  και μάλιστα σε εποχή κρίσεως.

Ο κατάλογος είναι μακρύς: εξωφρενικές σπατάλες για ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη του Μυλόπουλου για να παντρέψει την γραμματέα του που «πέρασαν»  στο Ίδρυμα, ένα i-phone που έδωσε στην ηθοποιό Ν. Δραγούμη ο αντιπρύτανης Ι. Παντής  χρεώνοντας το πάλι στο πανεπιστήμιο, δαπάνες για «χρυσές» τουαλέτες, ανακαινίσεις και δημόσιες σχέσεις.

Συγκεκριμένα όπως είχε αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα» ο κ. Μυλόπουλος χρέωσε τον ειδικό λογαριασμό έρευνας του ιδρύματος με τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων του για την Κωνσταντινούπολη όπου πήγε να παντρέψει την γραμματέα του, ενώ σύμφωνα με τις  ίδιες αποκαλύψεις είχε δώσει και μπόνους 32.000 ευρώ στον εαυτό του μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο « Θέμα», ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος  ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για να παντρέψει την γραμματέα του, αλλά  πέρασε τα αεροπορικά του έξοδα (1.642,68 ευρώ) στο Πανεπιστήμιο. Κι αυτό γιατί με την υπ’ αριθμόν 50847/2012 απόφαση της 6ης Ιουνίου, που υπογράφει η αντιπρύτανης, Σοφία Κουίδου-Ανδρέου, και πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, η δαπάνη μεταβάσεωης του πρύτανη επιβάρυνε τελικά τον ειδικό λογαριασμό ερευνών του ΑΠΘ. Ειδικότερα, η έγκριση πληρωμής των 1642 ευρώ εντάχθηκε σε πλαίσιο χρηματοδοτήσεως της επιτροπής ερευνών με τίτλο: «Διερεύνηση, ανάπτυξη και προώθηση των διεθνών σχέσεων του ΑΠΘ». Για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη υπήρξε παρέμβαση Εισαγγελέα. Επίσης όπως είχε αποκαλύψει το «Θέμα» ο αντιπρύτανης Ιωάννης Παντής προσέφερε ως δώρο  ένα πανάκριβο  iPhone αξίας 699 ευρώ στην γνωστή ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, αλλά το χρέωσε στα λειτουργικά έξοδα του ιδρύματος.

Επιπλέον επί θητείας του το ΑΠΘ ξόδεψε 8,3 εκατ. ευρώ για δαπάνες μέσω της Εταιρείας Αξιοποιήσεως (ανάμεσά τους και 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της πρυτανικής τουαλέτας), την ώρα που η ΔΕΗ έκοβε το ρεύμα σε υπηρεσίες του Πανεπιστημίου λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ

Γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1958 στην Θεσσαλονίκη, παιδί εύπορης, αριστοκρατικής οικογένειας Ελλήνων από την Ρωσσία. Μπήκε στο πανεπιστήμιο το 1976, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΑΠΘ ως πολιτικός μηχανικός το 1982 και πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1987. Το 1990 εξελέγη σε θέση λέκτορα στον Τομέα Υδραυλικής & Τεχνικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου εξακολουθεί να υπηρετεί μέχρι και σήμερα στην βαθμίδα του Καθηγητή. Τον Μάιο του 2010 εξελέγη πρύτανης.

Στις εθνικές εκλογές του 2004, ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 2002, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Σπύρου Βούγια. Στις αρχές του 2007 διορίσθηκε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Στην θυελλώδη σύγκρουση που ακολούθησε μεταξύ Παπανδρέου-Βενιζέλου ο κ. Μυλόπουλος τάχθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, από τον οποίο στην συνέχεια πήρε αποστάσεις, χωρίς ποτέ όμως να διαρρήξει την σχέση τους.

Τα τελευταία χρόνια ο κ. Μυλόπουλος έκανε στροφή πλησιάζοντας ΣΥΡΙΖΑ και έφθασε πολύ κοντά να μπει και στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, ωστόσο η ιδέα απερρίφθη.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Οἱ συμμορίες ποὺ τρωγοπίνουν στὴν …ὑγειά μας!!!

  1. καλησπερα
    δεν ξερω αν το γνωριζετε αλλα επι εποχης πρυτανειας του βρομυλοπουλου
    κατασκευαστηκε μνημειο εβραικο στο χωρο του απθ…

Leave a Reply