Ἕνα …«Χεστήκαμε» ἴσως;

Επίσημη δήλωση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Jan Fabre, επιλογή του υπουργού Μπαλτά.

Ἕνα ...«Χεστήκαμε» ἴσως;

Ευγενικά, πολιτισμένα, χωρίς ακρότητες, χωρίς ύβρεις και διάθεση απαξιώσεως της πολιτιστικής προσφοράς άλλων χωρών, η απάντηση (σε κατάσταση ηρεμίας) από κάθε μετριοπαθή πολίτη προς τον νέο Βέλγο διευθυντή που του πέταξε προκλητικά στην μούρη το «Θα αφιερώσω ΟΛΟ το 2016 στο Βέλγιο γιατί είμαι από το Βέλγιο» οφείλει να είμαι ΜΙΑ:

ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ!

Την ίδια (περίπου) απάντηση όφειλαν να δώσουν και οι κυβερνώντες, αν είχαν αξιοπρέπεια, μόλις έδωσε στην δημοσιότητα ο Βέλγος αυτή την ανακοίνωση προς τους ιθαγενείς της μπανανίας του Σοφοκλή και του Ευριπίδη.

«σήμερα το πρωί, δήλωσε παραίτηση. Και μάλιστα, δεν το ανακοίνωσε στον υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά αλλά στην συνεργάτιδά του, Κατερίνα Κοσκινά, την διευθύντρια του ΕΜΣΤ.

Μετά από μiα σωρεία ολεθρίων λαθών και την αδυναμία του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά να διαχειρισθεί την κατάσταση, ο Γιαν Φαμπρ έπραξε τα αυτονόητα.

Μήπως πρέπει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να ακολουθήσει και η παραίτηση του ίδιου του υπουργού, του κατεξοχήν υπευθύνου για την εξέλιξη της συγκεκριμένης ιστορίας;»

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply