Δέν εἶναι πλέον χρήσιμα τά Σκόπια;

Κάποιοι, ποὺ δὲν ἀντιλαμβάνονται τὶς μεθόδους ἀσκήσεως πιέσεως ἀπὸ τοὺς διεθνεῖς τοκογλύφους, χαίρονται γιὰ τὰ ὅσα συμβαίνουν στὰ Σκόπια.
Καποιοι ἄλλοι ἀρχίζουν νὰ ἀντιλαμβάνονται πὼς τὸ παιχνίδι κι ἐκεῖ εἶναι στημένο καὶ τὸ χειρότερον πὼς ἀφορᾶ ἄμεσα καὶ σὲ ἐμᾶς.

Μεταξὺ αὐτῶν ποὺ …ξυπνοῦν καὶ οἱ ἴδιοι οἱ Σκοπιανοὶ τῆς διασπορᾶς.
Λέει…

Σλάβοι Σκοπίων της Διασποράς ζητούν απομάκρυνση του Αμερικανού πρέσβη

Δέν εἶναι πλέον χρήσιμα τά Σκόπια;1

Η σλαβική κοινότητα των Σκοπιανών στο Νιου Τζέρσεϊ , στις Ηνωμένες Πολιτείες, ζητά την απομάκρυνση του νυν πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι «λόγω των ενεργειών του που συνεχίζει κατά παράβαση των διεθνών συμβάσεων και διπλωματικών κανόνων, ασχολούμενος με εχθρική δραστηριότητα εναντίον των Σκοπίων».

Η κοινότητα αυτή που είναι μέλος της «‘Παγκόσμιας Σλαβικής Διασποράς» των Σκοπιανών με αναφορά της προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «καταγγέλλει ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ, Jess Baily, είναι ‘persona non grata’ στα Σκόπια.

Στην αναφορά των Σκοπιανών της Αμερικής, που απευθύνεται «στην κυβέρνηση Ομπάμα, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξ ονόματος των πολιτών των Σκοπίων που ζουν στις ΗΠΑ, κατηγορούν τον πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια για παρεμβάσεις τους στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, ιδιαίτερα στην προώθηση δραστηριοτήτων που θα αποσταθεροποιήσουν την χώρα με την εμμονή του για αλλαγή της νόμιμης κυβερνήσεως, που είναι δημοκρατικά εκλεγμένη σε ένα κυρίαρχο κράτος».

Επίσης η ομάδα της σλαβικής κοινότητας του Νιου Τζέρσεϊ καλεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ να σταματήσει η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια την χρηματοδότηση και την υποστήριξη των δήθεν Μη κυβερνητικών Οργανώσεων, όπως και το Ίδρυμα του Σόρος, που ελπίζουν σε εθνοτικές πιέσεις και άλλες εντάσεις και ότι «συμμετέχουν σε πράξεις βίας και βανδαλισμού που χρησιμεύουν ως μέσα πολιτικής πιέσεως για την πολιτική της χώρας».

Η σλαβική οργάνωση ζητά να σταματήσει η αναφορά για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην χώρα και οποιεσδήποτε κυρώσεις για αυτό.

«Οι ενέργειες του πρέσβη Μπέιλι, σε τελική ανάλυση επιδιώκουν την αλλαγή του ονόματος της χώρας μας ως «Μακεδονία», για να γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ και πρέπει να γνωρίζει τόσο αυτός όσο και άλλοι ότι οι «μακεδόνες» είναι ένα κυρίαρχο έθνος που αντιστέκεται σε τέτοιες προσπάθειες με κάθε μέσο και κάθε τρόπο», αναφέρει το δημοσίευμα.

Βαλκανικὸ Περισκόπιο

Ἡ ἐξωτερική, μὲ πολλοὺς τρόπους, παρέμβασις στὰ ἐσωτερικὰ τῆς γείτονος εἶναι τοὐλάχιστον προσβλητική, γιὰ κάθε ἀνθρώπινο ὄν.
Πέραν τῶν ὅσων αἰσθανόμεθα καὶ σκεπτόμεθα, ἐμεῖς, ὡς Ἕλληνες, γιὰ τὸ μόρφωμα ποὺ ἐδημιούργησαν τὰ δισεκατομμύρια τοῦ Σόρος καὶ τῶν λοιπῶν συγγενῶν καὶ συνεργατῶν του, προκαλώντας μας μία ἀνοικτὴ πληγὴ στὰ βόρειά μας σύνορα, ὑπάρχει καὶ ἐκείνη ἡ ὀπτικὴ ποὺ λέει πὼς οἱ λαοί, ἐὰν ἔχουν δημοκρατίες (ἢ ὅποιο ἄλλο πολίτευμα) ἔχουν καὶ τὸ δικαίωμα τῆς αὐτοδιαχειρίσεώς των.
Κι ἐπίσης, αὐτὴ ἡ ὀπτική, ὑπαγορεύει καὶ γιὰ τοὺς Σκοπιανούς, ὅπως καὶ γιὰ ἐμᾶς, νὰ δροῦν, νὰ λειτουργοῦν, νὰ διαβιοῦν δίχως ἐξωτερικὲς παρεμβάσεις, πράκτορες, δωροδοκίες, δολοπλοκίες, συκοφαντίες, προπαγάνδες, παραπληροφορήσεις, ἀπειλές, διαβολὲς καὶ γενικῶς τὰ γνωστὰ συστήματα τῆς νέας (καὶ παλαιᾶς) τάξεως πραγμάτων.

Δημοσιογράφος Σκοπίων: Ο Ιβάνοφ χάλασε τα σχέδια των Αμερικανών για σύλληψη του Γκρούεφσκι

Δέν εἶναι πλέον χρήσιμα τά Σκόπια;2

Ο δημοσιογράφος των Σκοπίων Μιλένκο Νεντελκόφσκι, προσκείμενος  στο κόμμα του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι,  μέσω διαδικτυακής πύλης γράφει  ότι η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών με την πρεσβεία της ΕΕ στα Σκόπια και με την βοήθεια της Ειδικού Εισαγγελέως, άνοιξαν τον φάκελο των τηλεφωνικών υποκλοπών με σκοπό να βάλουν στην φυλακή τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά τον σχεδιασμό αυτόν, χάλασε ο πρόεδρος της χώρας και «συνεργάτης» του πρωθυπουργού, Γκιόργκι Ιβάνοφ, απονέμοντας  αμνηστία σε δεκάδες αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Την περασμένη Τετάρτη (13 Απριλίου) οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, Τζες Μπέιλι και Άιβο Οράβ αντίστοιχα, είχαν ετοιμάσει ένα σχέδιο για την σύλληψη του πρώην  πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι με σκοπό να τον απομακρύνουν από την πολιτική σκηνή.

»Το σχέδιο αυτό των πρέσβεων ΗΠΑ και ΕΕ, έπρεπε να εφαρμοσθεί με δύο δικαστές που είναι προσκείμενοι στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) και στο ίδρυμα Σόρος. Ο υπουργός  Δικαιοσύνης Σπασόφσκι (από το  SDSM) είχε εκδόσει απόφαση για την σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.

Με την απόφαση αυτή, η χώρα θα βρισκόταν στο κενό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω  τον πρόεδρο Ιβάνοφ, ο οποίος αισθάνθηκε αυτήν την προδοσία και έσωσε την χώρα», σημειώνει ο δημοσιογράφος στο κύριο άρθρο της σελίδας.

Βαλκανικὸν Περισκόπιον

Ὅμως… Τὸ 2014 ἔχουμε, ἐπισήμως, τὴν πρώτη προσπάθεια κομματιάσματος τοῦ μορφώματος «Σκόπια».

Σκόπια: Ανακηρύχθηκε η Δημοκρατία της Ιλλυρίδας

Ο Νεβζάτ Χαλίλι μπροστά από το άγαλμα του Σκεντέρμπεη ανακηρύσσει την «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας», ως ανεξάρτητη περιοχή στο νοτιοσλαβικό κράτος-FYROM

Ο Νεβζάτ Χαλίλι μπροστά από το άγαλμα του Σκεντέρμπεη ανακηρύσσει την «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας», ως ανεξάρτητη περιοχή στο νοτιοσλαβικό κράτος-FYROM

Σεπτέμβριος 18, 2014.

Στην πλατεία Σκεντέρμπεη των Σκοπίων ο δήμαρχος Νεβζάτ Χαλίλι ανακήρυξε την Δημοκρατία της Ιλλυρίδος που εδράζεται στο Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στο προοίμιο του οποίου αναφέρεται ότι κάθε ανθρώπινο όν έχει το δικαίωμα να κυβερνά τον εαυτό του και σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Τόμας Γούντροου Ουίλσον, οι λαοί έχουν το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως.

Το ζήτημα είναι ότι το νοτιοσλαβικό κράτος- αναγνωρισμένο ως FYROM- να λειτουργήσει ως κράτος δύο ίσων δημοκρατιών, ακολουθώντας το παράδειγμα της πρώην ομοσπονδίας της Σερβίας και του Μαυροβουνίου και της βελγικής ομοσπονδίας.

Δέν εἶναι πλέον χρήσιμα τά Σκόπια;4

Ο Χαλίλι ζήτησε από τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι να ακολουθήσει το παράδειγμα του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου το 1970 πού όρισε την Ομοσπονδοποίηση του Βελγίου. Ο Γκρούεφσκι, να δόσει, ακόμη εντολές στο κοινοβούλιο να ξεκινήσει την διαδικασία για την ομοσπονδοποίηση της χώρας.Δέν εἶναι πλέον χρήσιμα τά Σκόπια;5

Ο Χαλίλι, δήλωσε ότι αυτό είναι απαραίτητο, διότι αν και η Συμφωνία της Οχρίδας του 2001 σταμάτησε την σύγκρουση μεταξύ των εθνοτήτων στην χώρα, δεν μπόρεσε να παράσχει την πολυπόθητη ισότητα μεταξύ των Αλβανών και των Σλάβων, γράφει η αλβανική Lajm των Σκοπίων.

βαλκανικὸν περισκόπιον

Τὸ 2015 ἔχουμε τὶς ἐπιθέσεις Ἀλβανῶν σὲ σκοπιανοκρατούμενες περιοχὲς καὶ τελικῶς ἐρωτήματα, ἐπίσημα πλέον, γιὰ τὸ ἐὰν πρέπῃ, ἤ ὄχι, νὰ διαλυθοῦν τὰ Σκόπια, ἀλλὰ καὶ πιὸ ξεκάθαρες τοποθετήσεις, πάντα ἐπίσημες, γιὰ τὸν σκοτεινὸ ῥόλο τῶν «Ἀμερικανῶν» στὴν πυροδότησιν τοῦ ἐθνικιστικοῦ παροξυσμοῦ τῶν Ἀλβανῶν καὶ στὶς παρεμβάσεις τους στὰ ἐσωτερικὰ τῆς Βαρδάρσκα..
Δυστυχῶς οἱ καταγγελίες εἶναι σκόρπιες, φαινομενικῶς ἀσύνδετες καὶ μᾶλλον …ἐπιφανειακές, ἐφ΄ ὅσον βλέπουμε μόνον τοὺς ἐθνικιστικοὺς παροξυσμοὺς καὶ ὄχι αὐτὸ ποὺ δὲν πρέπει νὰ δοῦμε. Κι αὐτὸ ποὺ δὲν πρέπει νὰ δοῦμε εἶναι καὶ ἁπλὸ καὶ  …σύνθετο καὶ ἔχει νὰ κάνῃ μὲ τὴν διάλυσιν τῶν ἐθνικῶν δομῶν τῆς χερσονήσου τοῦ Αἵμου, ἀλλὰ κυρίως μὲ τὸ πῶς αὐτοὶ οἱ λαοὶ δὲν θὰ πάρουν μυρωδιὰ γιὰ ὅσα ἐξυφαίνονται εἰς βάρος τους. Πετρέλαιο, Φυσικὸ Ἀέριο, ὀρυκτά, ἐπισήμως εἶναι κίνητρα γιὰ …«ἐπενδύσεις», μὰ στὴν πραγματικότητα καλὲς ἀφορμὲς γιὰ πολέμους, ἀλλαγὴ συνόρων καὶ νέες γενοκτονίες, ἐνᾦ παραλλήλως σκιάζουν τὰ πραγματικὰ αἴτια.
Ἄλλως τέ… ἀπὸ τὴν ἀρχὴ ὑπάρξεως τοῦ κράτους τῶν Σκοπίων ἦταν σὰν νὰ τοποθέτησαν μίαν βόμβα, ἕτοιμη νὰ ἐκραγῇ, στὸ κέντρο τῆς χερσονήσου. Ὄχι διότι πράγματι ἔτσι εἶναι, ἀλλὰ διότι αὐτὸν τὸν ῥόλο τῆς ἔδωσαν.
Ἀφῆστε δὲ ποὺ ἡ μεγαλυτέρα βάσις τῶν Ἀμερικανῶν στὴν περιοχή μας μετεκινήθη κατὰ Κόσσοβο μεριά, πρὸ κειμένου νὰ ἐνισχύῃ αὐτοὺς ποὺ …θέλει καὶ νὰ ἀπειλῇ ἢ νὰ ἐξαφανίζῃ αὐτοὺς ποὺ …δὲν θέλει.

«…Η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας ως φυσική Αλβανία, αναπτύχθηκε στα Τίρανα στην διήμερη διεθνή συνδιάσκεψη, «Οι γείτονες της Αλβανίας». Την συνδιάσκεψη οργανώνει το Πρόγραμμα για την οικοδόμηση της ειρήνης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου της Κολούμπια και το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS) στην Ουάσιγκτον σε συνεργασία με τον Δήμο Τιράννων και  τοΊδρυμα «Αδελφοί Ροκφέλερ»….»

Ἡ μεγάλη Ἀλβανία τῶν Ῥοκφέλερ….

«… Μὰ ἀπό ἐκεῖ θὰ περάσῃ ὁ ἀγωγὸς ΑΜΒΟ!!! Αὐτὸς ποὺ θὰ φέρῃ (μὲ τὶς ἀμερικανοσκοπιανὲς εὐλογίες)  τὸ φυσικό ἀέριο στὴν Εὐρώπη ἀπὸ τὸ Ἀζερμπαϊτζάν!!! Ἡ ὁποῖα Εὐρώπη «διψᾶ» γιὰ τὸ φυσικό ἀέριο!!! Παρακαλᾶ καὶ ἀδημονεῖ!!!…»

Νέα φυλή: οἱ ἀμερικανοσκοπιανοί!

Η διάλυση των Σκοπίων και τα ελληνικά συμφέροντα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων.Δέν εἶναι πλέον χρήσιμα τά Σκόπια;6

 

Οι φονικές συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών ενόπλων και Σκοπιανών αστυνομικών στο Κουμάνοβο  έρχονται να προστεθούν στη μακρά σειρά ενόπλων παρεμβάσεων των Αλβανών εις βάρος της εδαφικής ακεραιότητος της ΠΓΔΜ. Από το 2001 όταν η αλβανική κοινότητα, που αριθμεί το 30% του συνολικού πληθυσμού, εξεγέρθηκε και αυτονομήθηκε, οι δυτικές επαρχίες του γειτονικού μας κράτους δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση των ψευδομακεδόνων. Η αλβανική σημαία κυματίζει στο Τέτοβο, στην Στρούγκα, στο Ντέμπαρ, τα αλβανόφωνα σωματεία αρνούνται να παίξουν ποδόσφαιρο με τις ομάδες των Σλάβων, η Ιλλυρίδα έχει ανακηρυχθεί ήδη ως υποψήφια προς απόσχιση αλβανική περιοχή και η συμφωνία της Αχρίδος του 2001 απλώς συγκαλύπτει την προφανή κατάσταση διαλύσεως του κράτους.

Ο αλβανικός άνεμος είναι ισχυρός και έχει την σιωπηρή στήριξη των ΗΠΑ. Από την στιγμή που αποσχίσθηκε το Κόσσοβο από την Σερβία με τις ευλογίες της Δύσεως το επόμενο βήμα αργά ή γρήγορα θα υλοποιηθεί. Θα αποσχισθούν οι αλβανικές περιοχές από την ΠΓΔΜ και το υπόλοιπο κομμάτι θα αναζητήσει την τύχη του. Να επιβιώσει μόνο του δεν μπορεί. Το πιθανότερο θα είναι να μοιρασθεί μεταξύ Βουλγαρίας και Σερβίας. Προσωπικά δεν θα εκπλαγώ, διότι εδώ και είκοσι χρόνια έχω υποστηρίξει την θέση: Να μην παραχωρήσουμε το όνομα και την  ιστορία της Μακεδονίας σε ένα μόρφωμα, το οποίο σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει.

ἀντίβαρον

Λογικὰ τὰ παραπάνω.
Ἀλλά… Τί πραγματικά κρύβεται πίσω ἀπό τίς χρηματοδοτήσεις τῶν …«Ἀμερικανῶν» πρός τά Σκόπια καί τήν Ἀλβανία;
Πραγματικὰ ὅμως. Διότι, γιὰ νὰ λέμε τὴν ἀλήθεια, οὐδέποτε οἱ «ἐπενδυτές» καὶ οἱ τραπεζίτες ἐρεύνησαν τὶς ἀληθεὶς ἐθνικὲς ταὐτότητες τῶν λαῶν, τὰ θέλω τους καὶ τὶς ἀνάγκες τους. Μόνον τὰ προσωπικά τους συμφέροντα ἐξυπηρετούσαν καὶ τὶς ἐπενδύσεις τους…

«…H γειτονική χώρα, ακριβώς λόγω της πολιτικής αναταραχής δεν μπορεί να λογίζεται στα σοβαρά υπόψιν ως κράτος διελεύσεως του ρωσσικού αγωγού, όπως προέβλεπε το αρχικό πλάνο βάσει του οποίου το έργο θα ακολουθούσε την διαδρομή Τουρκία-Ελλάδα-Σκόπια-Σερβία- Ουγγαρία-Αυστρία.

Ειδικά πάντως στην περίπτωση των Σκοπίων δεν απουσιάζουν και τα σενάρια συνομωσίας σύμφωνα με τα οποία πίσω από την πολιτική αναταραχή βρίσκονται οι ΗΠΑ που δείχνουν έτσι την αντίδρασή τους στην πρόθεση της κυβερνήσεως Γκρούεφσκι να παράσχει στήριξη στο project της Μόσχας.

Υπενθυμίζουμε ότι το μεγαλόπνοο ρωσσικής εμπνεύσεως πλάνο, προβλέπει την μεταφορά 47 δισ. κυβικών μέτρων ρωσσικού αερίου ετησίως δια μέσω Ελλάδας-Σκοπίων-Σερβίας-Ουγγαρίας ως τον κόμβο «Μπαουμγκάρτεν» της Αυστρίας, που αποτελεί και το σημείο από όπου διακλαδώνονται αγωγοί προς όλη την Ευρώπη….»

νέα

Κι ἐδῶ, ἀναφερόμενοι πάντα στὸ 2015, καλὸ εἶναι νὰ ἐξετάσουμε μίαν ἀκόμη πληροφορία, ποὺ ἴσως νὰ ἀληθεύῃ, ἴσως κι ὄχι, ἐφ΄ ὅσον τὰ σκιστολιθικὸ φυσικὸ ἀέριο τῶν «Ἀμερικανῶν» ἀκόμη δὲν ἔχει ἐμφανισθεῖ…

«…Πληροφορίες από τις ελληνικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι πίσω από τον αλβανικό πυρήνα που διείσδυσε στα Σκόπια «βρίσκονται οπωσδήποτε κύκλοι των ΗΠΑ που χρησιμοποιούν μισθοφόρους στην Μέση Ανατολή. Αρκετοί από τους επιτιθεμένους των οποίων τα πτώματα αναγνωρίστικαν ήταν Αλβανοί που πολέμησαν στην Συρία και είχαν εκπαιδευθεί σε στρατόπεδα της Αλβανίας»!

 Το «βαθύ αμερικανικό κράτος, το οποίο ελέγχει επί της ουσίας την αμερικανική «Δημοκρατία», έχει εντοπίσει στην παρούσα φάση ότι ο πιο αδύναμος κρίκος στην υλοποίηση του αγωγού,δεν είναι η Ελλάδα (καθώς έχει μια φρέσκια κυβέρνηση που προέρχεται από μεγάλη εκλογική νίκη και πιθανότατα υποστηρίζεται από πολύ περισσότερες πολιτικές δυνάμεις από ό,τι φαίνεται εκ πρώτης όψεως.

Οι Αμερικανοί επιθυμούν την ΠΛΗΡΗ εξάρτηση της Ευρώπης από το ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ αμερικανικό σχιστολιθικό αέριο που θα το φέρνουν οι ΗΠΑ υπό την μορφή LNG και από το αιματοβαμμένο φυσικό άεριο του Κατάρ, το οποίο φιλοδοξούν να φέρουν στην Γηραιά Ήπειρο μέσω της κατεστραμμένης Συρίας.

 Αυτός άλλωστε ήταν και άμεσος στόχος της ανατροπής της κυβερνήσεως Άσαντ αλλά και της δημιουργίας των δολοφόνων ισλαμιστών του ISIL (To οποίο δημιουργηθηκε από την Δύση αλλά όλα τα δυτικά ΜΜΕ για κάποιον λόγο έχουν πάθει αμνησία και δεν το θυμούνται ξαφνικά).
Επί της ουσίας οι Αμερικανοί ζητούν ενεργειακή «ανεξαρτητοποίηση» της ΕΕ εννοώντας «πλήρη υποτέλεια» στις αμερικανικές ενεργειακές πηγές.
Σκηνικό πολέμου θυμίζει τις τελευταίες ώρες η πόλη Κουμάνοβο στα Σκόπια, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με τεθωρακισμένα και ελικόπτερα για την εξουδετέρωση ένοπλης ομάδας που εισήλθε στην περιοχή από το Κόσοβο.
Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα κατά της οποίας επιχειρεί η αστυνομία συνδέεται με την εισβολή ένοπλων Αλβανών σε αστυνομικό φυλάκιο του χωριού Γκόσιντσε των Σκοπίων, κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο, πριν από 20 ημέρες…

…Στην αλβανόφωνη συνοικία του Κουμάνοβο επικρατούν σκηνές χάους με πυροβολισμούς από διάφορες μεριές και πυρκαγιές σε σπίτια, ενώ ο πληθυσμός της αλβανόφωνης συνοικίας της πόλης είναι έντρομος….

…Αμερικανικό σχέδιο προκλήσεως χάους στις ορθόδοξες χώρες των Βαλκανίων, με σκοπό την «θραύση» του ορθοδόξου άξονος από την Αθήνα και το Βελιγράδι μέχρι την Μόσχα και την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» που θα εμποδίσει την ρωσσική ορθόδοξη διείσδυση στην Χερσόνησο του Αίμου, αποκαλύπτουν οι Σέρβοι.
Οι αποκαλύψεις που έρχονται από τον σερβικό Τύπο δεν θα πρέπει να τύχουν «ελαφριάς» προσοχής, καθότι οι Αμερικανοί έχουν βεβαρυμένο ιστορικό πρόκλησης ταραχών σε χώρες που τείνουν προς ανεξάρτητες εξωτερικές πολιτικές.
Το χάος θα προκληθεί, όπως αναφέρει αμερικανικό non-paper, από «πολυποίκιλη επίθεση» αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα περιλαμβάνει πολλά επίπεδα στα οποία θα κτυπηθούν οι ορθόδοξες χώρες είτε οικονομικά είτε πολιτικά είτε από άποψη ασφαλείας.
Το γεγονός αυτό καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τονίζει ο  Cvijanovic, ότι «οι Αμερικανοί έχουν επιστρέψει ξανά στα Βαλκάνια» έχοντας σκοπό  να σταματήσουν τη ρωσσική επέλαση στην περιοχή.
Ο λόγος της επιστροφής των Αμερικανών προήλθε από την δυσπιστία ότι η Γερμανία δεν είναι τελικά  σε θέση να «σταματήσει» την επέλαση των Ρώσσων στην Μαύρη Θάλασσα και στα ίδια τα  Βαλκάνια. Αμερικανικό non paper «αναφέρει» σχέδιο για μια ταυτόχρονη πολυποίκιλη «επίθεση» σε τέσσερις πιθανές χώρες-περιοχές  «αντιστάσεως» στα Βαλκάνια!
Επρόκειτο για την Ελλάδα, την Σερβία, τα Σκόπια και την σερβική Βοσνία. Τα Σκόπια αυτή την στιγμή είναι ο πιο εύκολος στόχος. Βέβαια, οι Ρώσσοι έχουν εναλλακτικές διαδρομές είτε μέσω της Ιταλίας είτε μέσω της Βουλγαρίας που για πολλούς δεν θεωρείται καθόλου σίγουρο ότι η νέα φιλοαμερικανική κυβέρνηση θα έχει μακρά θητεία στην χώρα….»

Τὸ 2015  αὐτά.
Οἱ ἐξελίξεις τρέχουν καὶ μὲ τὸ …καλημέρα τοῦ 2016 παρουσιάζονται νέα δεδομένα:

«…To ρωσσικό μονοπώλιο φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο για την κατασκευή ενός υποθαλάσσιου αγωγού στην Μαύρη Θάλασσα. Θα παραδίδει ρωσσικό φυσικό αέριο προς την Ελλάδα , διερχόμενος μέσω μίας ανώνυμης τρίτης χώρας και θα συνεχίζει προς την Ιταλία.

Το αντίστοιχο μνημόνιο υπεγράφη στην Ρώμη την Τετάρτη από τον CEO της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, στην Ελλάδα από την Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) και από την ιταλική εταιρεία Edison SpA…

…Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να γίνονται όλα για να υποχωρήσουν οι αντιδράσεις των ανατολικοευρωπαίων για την κατασκευή του ρωσσογερμανικού αγωγού Nord Stream-2, χωρίς να φανεί ότι η ΕΕ υποχωρεί από τις αντιδράσεις της για την κατασκευή του South Stream.
Τότε στην ουσία θα έχουμε αναβίωση του σχεδίου κατασκευής του αγωγού South Stream, με άλλο όνομα και λίγο διαφορετική χάραξη…»

Ἡ Gazprom προτείνει νέον ἀγωγὸ στὴν Νότιο Εὐρώπη

Καὶ μετὰ μαθαίνουμε πώς, ἐπισήμως, ὁ South Steam καὶ Tourkish Stream (γίνεται TANAP) μᾶς ἐτελείωσαν, ἀλλὰ ἔχουμε ἐν ἐξελίξει τὸν TAP, ποὺ περνᾶ ἀπὸ ἑλληνικὰ ἐδάφη καὶ …παρακάμπτει τὰ Σκόπια, μὰ κι αὐτὸς ἦταν σχεδιασμένος ἐδῶ καὶ χρόνια!!!
(Ἄγνωστον πόσα!!!)
Τὰ Σκόπια ποὺ προετοίμαζαν εἰδικὲς συνθῆκες γιὰ τὴν διέλευσιν ἀγωγοῦ φυσικοῦ ἀερίου ἀπὸ τὰ ἐδάφη τους, μένουν μὲ τὴν …προετοιμασία.
Ἀπὸ τὸ 2013 τὸ παρακάτω:

«Το μεγάλο ευρωπαϊκό σχέδιο για έναν αγωγό από την Κασπία θάλασσα που θα έκανε την Ευρώπη λιγότερο εξαρτημένη απ’ την Ρωσσία πιθανόν έχει υπονομευθεί έως θανάτου από ένα μεγαλύτερο πρότζεκτ που ξεκίνησε η Ρωσσία», σημειώνει το δημοσίευμα. Και συνεχίζει: «Καθώς το Αζερμπαϊτζάν είναι κοντά σε μία απόφαση για ποιο αγωγό θα επιλέξει για τις μελλοντικές του εξαγωγές, το σχέδιο του Nabucco που εδώ και χρόνια ήταν το αγαπημένο της ΕΕ, μπορεί να χάσει απ’ το πιο μετριοπαθές του TAP που θα διέρχεται την Ελλάδα ως την νότια Ιταλία».

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, σε μια σύνθετη εξίσωση που βασίζεται στην πολιτική όσο και στα οικονομικά, ο ΤΑΡ είναι σε άνοδο έναντι του αγωγού Nabucco στην Αυστρία, σε σχέση με το ρωσσικό South Stream των 39 δισ. δολαρίων.

«Το ερώτημα είναι: είναι ο Nabucco βιώσιμος εάν κτιστεί ο South Stream;», σημειώνει ο Andrew Neff, ενεργειακός αναλυτής της εταιρείας ερευνών IΗS.

Η απόφαση μεταξύ του ΤΑΡ και του Nabucco αναμένεται τον Ιούνιο από τους εταίρους στην κοινοπραξία Shah Deniz, της οποίας ηγείται η BP και η κρατική αζερική εταιρεία Socar….

…Από την άλλη ο αγωγός TAP έχει μόλις 800 χλμ μήκος, συμπεριλαμβανομένης και της υποθαλάσσιας συνδέσεως Ελλάδας – Νότιας Ιταλάις. Επίσης μεγαλομέτοχοι είναι οι ελβετικές AXPO και Statoil, που κατέχουν μερίδιο στα κοιτάσματα του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με το Reuters, o Nabucco εκτιμάται ότι κοστίζει λιγότερο από 8 δισ. δολάρια, ενώ ένας Αζέρος ειδικός επισημαίνει ότι ναι μεν ο ΤΑΡ είναι φθηνότερος κατά 500 εκατ. δολάρια, αλλά ο Nabucco δίνει πρόσβαση σε περισσότερες αγορές….

…Επιπλέον Βουλγαρία και Ρουμανία θα είχαν οφέλη απ’ τον αγωγό, όπως επίσης η Σερβία, η Ουγγαρία και η Σλοβενία.

Αμερικάνικος παράγοντας

Σε ότι αφορά στον αμερικανικό παράγοντα το Reuters σημειώνει ότι η Ουάσιγκτον δεν ανησυχεί πλέον για την χάραξη των αγωγών στις σύμμαχες χώρες του ΝΑΤΟ. Και σ’ αυτό ίσως σημαντικό ρόλο έχει παίξει η «επανάσταση» του σχιστολιθικού αερίου και η αυξανόμενη σημασία του υγροποιημένου φυσικού αερίου που μπορεί εύκολα να μεταφερθεί δια της θαλάσσης….»

πηγὴ

Δέν εἶναι πλέον χρήσιμα τά Σκόπια;7
Τὰ Σκόπια ποὺ  θὰ δοῦν ἀγωγὸ στὰ ἐδάφη τους ἀλλά, δευτερευούσης σημασίας, ἐφ΄ ὅσον τὸ κύριο τμῆμα του θὰ περνᾶ ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα καὶ τὴν Ἰταλία, πάντα βάσει τῶν ὅσων μᾶς ἔχουν πεῖ, εἶναι ἐκτὸς ἐνδιαφέροντος. Κι ὅταν μία χώρα δὲν ἔχει ἐνδιαφέρον γιὰ τοὺς «ἐπενδυτές»,
«Ἀμερικανούς» καὶ «Εὐρωπαίους», δὲν ἔχει καὶ λόγο ὑπάρξεως.

Δέν εἶναι πλέον χρήσιμα τά Σκόπια;10
Ἄρα τὴν τελειώνουν…

Ἄρα τὸ φυσικὸν ἀέριον ἦταν πρόφασις.
Ἄρα τὰ ἀλβανὰ ἔχουν ἐντολὲς νὰ τὴν ἐξαφανίσουν.
Ἄρα, τώρα ποὺ ἐπισήμως τὸ ΝΑΤΟ ἐπάτησε στὸ Αἰγαῖον, μαζὺ μὲ τὰ ἀλβανά, ἔχουν δομήσει μίαν ὡραία παγίδα γιὰ τοὺς Ῥώσσους ποὺ ἀκόμη λοξοκυττοῦν πρὸς τὰ ἐδῶ.
Ἄρα ὅλο αὐτὸ ἦταν σκηνικὸ γιὰ νὰ μᾶς ἔλθουν μὲ …«ἔτοιμες λύσεις»!!!
Ἄρα, κάπως ἀργά, κατόπιν ἑορτῆς, κατάλαβαν πὼς τοὺς τὴν ἔχουν στημένη, ἅπαντες οἱ Σκοπιανοί, ἐντὸς κι ἐκτὸς συνόρων.

Δέν εἶναι πλέον χρήσιμα τά Σκόπια;8
Ἄρα τώρα χρειάζονται οἱ Ἀλβανοί…
Χρειάζονται καὶ οἱ …«κακές» κυβερνήσεις.
Χρειάζονται καὶ τὰ …σκάνδαλα.
Χρειάζεται κι ἕνας λαὸς ποὺ ξεσηκώνεται ἀπὸ τοὺς πράκτορες.
Κι ὁ κατάλληλος πρέσβυς…
Καὶ πανέτοιμο τὸ σκηνικό:

Δέν εἶναι πλέον χρήσιμα τά Σκόπια;9

Κι ἐδῶ πλέον (ξανά) γεννᾶται τὸ ἐρώτημα: ποιός ὁ πραγματικός τους ῥόλος ὡς χώρας;
Γιατί τόσο αἷμα; Ποιόν, τί καί γιατί ἐξυπηρετοῦσε ἡ διάλυσις μίας χώρας πού εἶχε, σὲ μεγάλον βαθμό, ἐθνική συνοχή, ἄν καί τήν «ἐβίασαν» πολλές φορές, μέ ἀποτέλεσμα νά τῆς ἐπιβάλουν ἕναν κομμουνισμό πού προκατέβαλε τό τέλος της;;
Γιατί μᾶς προέκυψαν κράτη μορφώματα, σὰν αὐτὸ τῆς Βαρδάρσκας, πού δέν ἔχουν ἐθνική συνοχή;
Νά ἀναζητήσουμε τίς ἀπαντήσεις στήν Ῥωσσία ἤ εἶναι νωρίς;
Ἤ μήπως νά ἀναζητήσουμε τμῆμα τῶν ἀπαντήσεων στήν χρηματοδότησιν μέ λίρες τοῦ «Δημοκρατικοῦ Στρατοῦ» ἀπό τούς …«συμμάχους» μας τούς Ἄγγλους ἀλλά κι ἀπό τούς ἄλλους …«συμμάχους» μας τούς Ῥώσσους;
Μήπως ἔτσι δικαιολογεῖται κι ὁ «ἐμφύλιος» πού μᾶς φύτεψαν;
Καί μήπως τελικῶς δέν ἦσαν συνωμοσίες ὅλα αὐτά πού ἀντιλαμβανόμεθα τόσα χρόνια ἀλλά πού δέν τολμούσαμε νά ὁμολογήσουμε;

Δέν εἶναι πλέον χρήσιμα τά Σκόπια;11 Δέν εἶναι πλέον χρήσιμα τά Σκόπια;12

Ἡ διάλυσις τῆς Γιουγκοσλαυΐας, μὲ τόσο αἱματηρὸ τρόπο, εἶχε σὰν ἀποτέλεσμα τὴν δημιουργία μικρῶν κρατιδίων, προάγγελο τῆς διασπάσεως ὅλων τῶν εὐρωπαϊκῶν κρατῶν.

Ἡ διάλυσις τῶν εὐρωπαϊκῶν κρατῶν εἶναι δεδομένη.

Μᾶς ἔχουν ἐνημερώσει σχετικῶς. Ἀναμένονται ἄλλως τὲ καὶ σχετικὰ δημοψηφίσματα σὲ Μεγάλη Βρεταννία καὶ Ἰσπανία, ἐνᾦ συντόμως ἀκολουθοῦν ἡ Τουρκία καὶ ἡ Ἰταλία.
(Ναί, ἡ Τουρκία δὲν εἶναι εὐρωπαϊκὸ κράτος, ἀλλὰ ἀντιμετωπίζεται ὡς εὐρωπαϊκὸ κράτος.)
Συνεπῶς; Σέ τί χρησίμευσαν τά Σκόπια; Καί γιατί τά ἀμερικανά ὑποστηρίζουν τήν μεγάλη Ἀλβανία, ὅταν βάσει τῶν ἰδίων πολιτικῶν κάτι τέτοιο δέν στέκει, ἐφ΄ ὅσον δέν τούς ἐξυπηρετοῦν τά μεγάλα κρατικά σχήματα;

Μὰ γιὰ τὸ ἐπόμενον στάδιον. Βόμβα εἴπαμε πὼς ἦταν… Βόμβα. Κυριολεκτικῶς.
Βόμβα στὰ θεμέλια τῶν κρατῶν τῆς χερσονήσου τοῦ Αἵμου.
Χρήσιμοι ἦσαν ὅσο ἔκαναν τὴν δουλειὰ τῶν ἀφεντικῶν τους καὶ τώρα, ποὺ δὲν χρειάζονται, τελειώνουν.
Ὅπως ὅλοι οἱ ἄνευ ῥόλου σὲ αὐτὸν τὸν πλανήτη, ποὺ χρησιμοποιοῦνται καὶ μετὰ περνοῦν στὴν ἀφάνεια.
Γιὰ τὴν ὥρα θέλουν μίαν μεγάλη Μακεδονία, ὡς ἀνεξάρτητο κράτος, μίαν Μεγάλη Ἀλβανία, ὡς ἀνεξάρτητο κράτος, μίαν ἀνύπαρκτον Τουρκία, ὡς …μὴ κράτος καὶ μία ἐξηφανισμένη Ἑλλάδα, τῆς ὁποίας θὰ χρησιμοποιήσουν τὰ ἐδάφη γιὰ νὰ στήσουν τὶς νέες …«σκακιέρες» τους.

Ἂς μὴ προτρέχω ὅμως καλλίτερα.
Αὐτὰ ποὺ συνέβησαν μᾶς ἀφοροῦν κι ὄχι αὐτὰ ποὺ ἔρχονται.
Αὐτὰ ποὺ ἔρχονται εἶναι μία ἄλλη ὑπόθεσις, ποὺ θὰ κληθοῦμε συντόμως νὰ ἀντιμετωπίσουμε.
Γιὰ τὴν ὥρα βλέπουμε νὰ διαλύουν τὰ Σκόπια κι αὐτὸ εἶναι προάγγελος κακῶν.
Πολλῶν. Γιὰ ὅλους τοὺς λαοὺς ἐδῶ γύρω.

Φιλονόη

εἰκόνες ἀπὸ ἐδῶ, ἐδῶ, ἐδῶἐδῶ, ἐδῶ κι ἐδῶ.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply