Ἀποχρῶσες ἐνδείξεις τελέσεως τοῦ ἐγκλήματος τῆς ἐσχάτης προδοσίας

Ἀποχρῶσες ἐνδείξεις τελέσεως τοῦ ἐγκλήματος τῆς ἐσχάτης προδοσίας

Ο M.‑F. Qurbani είναι Αφγανός υπήκοος ο οποίος, έχοντας χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ενός διακινητή λαθρομεταναστών, εισήλθε στην Ελλάδα αφού διήλθε από το Ιράν και την Τουρκία. Στις 17 Αυγούστου 2010 ο ενδιαφερόμενος ταξίδεψε αεροπορικώς από την Ελλάδα στο Μόναχο (Γερμανία) με πλαστογραφημένο πακιστανικό διαβατήριο το οποίο είχε προμηθευτεί από άλλο διακινητή λαθρομεταναστών. Στο αεροδρόμιο του Μονάχου, ο M.‑F. Qurbani συνελήφθη, αφού οι ελεγκτικές αρχές αντιλήφθηκαν τη νόθευση του διαβατηρίου που επέδειξε. Ο ενδιαφερόμενος δήλωσε αμέσως ότι επιθυμούσε να ζητήσει την υπαγωγή του στο καθεστώς του πρόσφυγα.

Η Σύμβαση του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων και Πρωτόκολλο του 1967 για τη Νομική Κατάσταση των Προσφύγων.

Ἄρθρον 31 (Πρόσφυγες παρανόμως διαμένοντες ἐπὶ τοῦ ἐδάφους τῆς χώρας τῆς εἰσδοχῆς):
1) Αἱ Συμβαλλόμεναι Χῶραι δὲν θὰ ἐπιβάλλουν ποινικὰς κυρώσεις εἰς πρόσφυγας λόγῳ παρανόμου εἰσόδου ἢ διαμονῆς, ἐὰν οὔτοι προερχόμενοι ἀπ΄ εὐθείας ἐκ χώρας ἔνθα ἡ ζωὴ ἢ ἡ ἐλευθερία αὐτῶν ἠπειλεῖτο, εἰσέρχωνται ἢ εὑρίσκωνται ἤδη ἐπὶ τοῦ ἐδάφους αὐτῶν ἄνευ ἀδείας, ὑπὸ τὴν ἐπιφύλαξιν πάντως ὅτι οὔτε ἀφ΄ ἑνὸς μὲν θὰ παρουσιασθοῦν ἀμελλητὶ εἰς τὰς ἀρχάς, ἀφ΄ ἑτέρου δὲ θὰ δόσουν ἐπαρκεῖς ἐξηγήσεις περὶ τῆς παρανόμου αὐτῶν εἰσόδου ἢ διαμονῆς. 

Ορθώς η Staatsanwaltschaft Würzburg άσκησε αναίρεση ενώπιον του Oberlandesgericht Bamberg (Εφετείου του Bamberg), προβάλλοντας, κατ’ ουσίαν, ότι το άρθρο 31 της Συμβάσεως της Γενεύης ΔΕΝ είχε εφαρμογή στην περίπτωση του Αφγανού, δεδομένου ότι ο ενδιαφερόμενος εισήλθε στο γερμανικό έδαφος «Όχι ἀπ’ εὐθείας» από το κράτος στο οποίο υφίστατο διώξεις, αλλά έχοντας διέλθει από κράτος μέλος εκτός της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στην συγκεκριμένη περίπτωση από την Ελληνική Δημοκρατία.

Ερμηνεία της εισόδου στην Ελλάδα από την Τουρκία «προσφύγων» και παρατύπων μεταναστών:

Α) Η Τουρκία δεν επιτρέπεται να επιβάλει κυρώσεις λόγω παράνομης εισόδου ή διαμονής Συρίων προσφύγων εάν οι πρόσφυγες προέρχονται απ΄ ευθείας από την Συρία όπου η ζωή η ελευθερία αυτών απειλείται, εισερχόμενοι ή ευρισκόμενοι ήδη επί του τουρκικού εδάφους, με την επιφύλαξη ότι οι Σύριοι πρόσφυγες θα παρουσιασθούν στις τουρκικές αρχές και θα δόσουν επαρκείς εξηγήσεις για τους λόγους που εγκατέλειψαν την Συρία.

Β) Η Ελλάδα και οι λοιπές χώρες της ΕΕ έχουν νόμιμο δικαίωμα να απαγορεύσουν την είσοδο και να επιβάλλουν κυρώσεις, σε πρόσωπα που δεν προέρχονται απ΄ ευθείας από χώρα όπου η ζωή ή η ελευθερία αυτών απειλείται.  Οι χιλιάδες των ανθρώπων που εισέρχονται στην Ελλάδα και στην ΕΕ, εισέρχονται από την Τουρκία, όπου η ζωή ή η ελευθερία αυτών δεν απειλείται.

Τα Highlights της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για το μεταναστευτικό:

– Στο στόχαστρο η Αυστρία. Κρίση στις σχέσεις Αυστρίας – Γερμανίας: Σύμφωνα με δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν πιέζει την Γερμανία να θέσει σαφές όριο στον αριθμό των αιτούντων άσυλο, ώστε να περιορισθούν περαιτέρω ροές, οι οποίες ήδη θέτουν σε δοκιμασία την συνοχή της Ευρώπης. «Η Γερμανία οφείλει να ορίσει κι εκείνη έναν ανώτατο αριθμό προσφύγων που θα δεχθεί από τη νΣυρία και την Τουρκία. Η Γερμανία πρέπει να είναι σαφής, αλλιώς διατρέχει τον κίνδυνο να συνεχίσουν οι πρόσφυγες να κατευθύνονται μαζικά προς την χώρα» ήταν τα λόγια του αυστριακού καγκελαρίου. «Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Αυστρίας, η Γερμανία θα πρέπει να ορίσει έναν αριθμό περί τους 400.000 πρόσφυγες. Όσο δεν το κάνει, είναι σαφές τι πρόκειται να συμβεί. Οι πρόσφυγες θα εξακολουθήσουν να πιστεύουν ότι θα περνούν τα σύνορα χωρίς έλεγχο».

– Η Τουρκία θα δέχεται πίσω τους παρανόμους μετανάστες… Η σημαντική (δήθεν) εξέλιξη είναι ότι η Τουρκία θα δέχεται πίσω τους παρανόμους μετανάστες. Επίσης θα δέχεται τους πρόσφυγες με την συμφωνία ότι για κάθε πρόσφυγα που θα προωθείται στο έδαφός της από την Ελλάδα, ένας πρόσφυγας θα αναχωρεί κατευθείαν από το έδαφός της προς την Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται (δήθεν) ότι θα περιορισθεί σημαντικά η ροή προσφύγων προς την Ελλάδα και η πίεση στα ελληνικά νησιά.

– Βέτο από τον Μεγάλο των Ούγγρων Εθνάρχη Βίκτορ Ορμπάν: Ο πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Ορμπάν, άσκησε βέτο στο πλάνο επανεγκαταστάσεως των αιτούντων ασύλου απευθείας από την Τουρκία. Οι ισχυρές αντιστάσεις των κρατών της ομάδας Βίζεγκραντ (Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία) αφορούσαν στο σχέδιο της ΕΕ για επανεισδοχή προσφύγων και παρατύπων μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία και την επανεγκατάστασή τους σε κράτη-μέλη της ΕΕ. τα κράτη αυτά θεωρούν πως δεν υπάρχει προσφυγικό ζήτημα, από την ώρα που έχουν κλείσει τα σύνορά τους. Ο Τσίπρας χαρακτήρισε υποκριτικό να μην γίνονται δεκτές ορισμένες εθνικότητες προσφύγων και την ίδια ώρα να απορρίπτεται και η επιστροφή τους στην Τουρκία.

– Αντεθνάρχης των Ελλήνων Τσίπρας: Απομονώθηκαν όσοι ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα. «Η Ελλάδα, όχι μόνο δεν απομονώθηκε, αλλά απομονώθηκαν οι χώρες εκείνες που ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα. Δημιουργήθηκαν τείχη απέναντι σε αυτούς που κτίζουν τείχη».

– Κλειστός ο Βαλκανικός δρόμος. Αποδοκιμασία των κρατών της ομάδας Βίζεγκραντ (Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία) . Στην Σύνοδο υπήρξε από πολλές πλευρές αποδοκιμασία των χωρών Βίζεγκαρντ, όπως επεσήμανε στις δηλώσεις του και ο Έλληνας πρωθυπουργός, δεν αποφασίστηκε να ανοίξουν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, ο Βαλκανικός διάδρομος θα παραμείνει κλειστός.

Δεν είναι προσφυγικές ροές. Είναι οργανωμένη μετεγκατάσταση. Πρόκειται για οργανωμένη απόβαση στην Ελλάδα πληθυσμών που βρίσκονται υπό την πίεση της φτώχειας της πείνας και της δυστυχίας, που ΔΕΝ επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα. Που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο υποχρεωτικής εγκαταστάσεώς τους στην χρεωκοπημένη Ελλάδα, από αρνητικά έως εχθρικά. Το καθεστώς Τσίπρα βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία αποσταθεροποιήσεως της χώρας.

Με την ανοχή του διεθνούς παράγοντα, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το πλούσιο Κατάρ, σε ένα συντονισμένο σχέδιο δράσεως για την κατεύθυνση των ροών προς τα ευρωπαϊκά εδάφη, αρνούνται να δεχθούν μουσουλμάνους πρόσφυγες, προωθώντας συστηματικά τις ορδές των ανήμπορων συνανθρώπων μας προς την Ελλάδα. Αντί διεθνούς διασκέψεως του ΟΗΕ για το προσφυγικό, για τον συντονισμό της ισοκατανομής των προσφύγων στις πλούσιες χώρες, οι υπηρεσίες του τουρκικού βαθέως κράτου προωθούν μαζικά μετανάστες και «πρόσφυγες» στην Ελλάδα, με την συνεργασία (άλλως την ανοχή) της ελληνικής κυβερνήσεως. Δεν υπάρχουν παράνομοι διακινητές στην θάλασσα του Αιγαίου. Είναι το τουρκικό κράτος που προθωεί χιλιάδες ταλαιπώρους μουσουλμάνους στην Ελλάδα, με την συνεργασία (άλλως την ανοχή) του ελληνικού κράτους. 

Έχοντας οι τέσσερις χώρες του Βίσεγκραντ αντιληφθεί τον κίνδυνο, αφενός της μεθοδευμένης πολιτισμικής και δημογραφικής αλλοιώσεως που ελλοχεύει για τις πιο αδύναμες χώρες, αφετέρου της αποσταθεροποιήσεως των κρατών τους, υιοθέτησαν κοινή δράση με στόχο την επιβολή της δικής τους ατζέντας στο προσφυγικό, η οποία δεν είναι άλλη από την πολιτική των κλειστών συνόρων. Προασπίζοντας την εθνική τους ασφάλεια η Αυστρία και τα κράτη της ομάδας Βίζεγκραντ (Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία) έκλεισαν τα σύνορά τους, ερμηνεύοντας ορθά το άρθρο 31 της Συμβάσεως του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων και το Πρωτόκολλο του 1967 για την Νομική Κατάσταση των Προσφύγων.

Έχοντας ο Μεγάλος των Ούγγρων Εθνάρχης Βίκτορ Όρμπαν αντιληφθεί τον κίνδυνο που διατρέχει ο ουγγρικός λαός, άσκησε βέτο στο πλάνο επανεγκαταστάσεως των αιτούντων ασύλου απευθείας από την Τουρκία, με το αιτιολογικό ότι… η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα! Ο αντεθνάρχης Τσίπρας χαρακτήρισε υποκριτικό τον ισχυρισμό της Ουγγαρίας να μην γίνονται δεκτές ορισμένες εθνικότητες προσφύγων και την ίδια ώρα να απορρίπτεται και η επιστροφή τους στην Τουρκία. Εκ πρώτης απόψεως η κριτική του «έλληνα» αντεθνάρχη στον Ούγγρο Εθνάρχη φαίνεται λογική. «Γιατί δεν δέχεσαι πρόσφυγες και την ίδια ώρα αρνείσαι την επιστροφή τους στην Τουρκία; Γιατί αρνείσαι την επιστροφή τους στην Τουρκία, όταν η Τουρκία δεσμεύτηκε στην Σύνοδο ότι για κάθε έναν πρόσφυγα που θα προωθείται στο έδαφός της από την Ελλάδα, ένας πρόσφυγας θα αναχωρεί κατευθείαν από το έδαφός της προς την Ευρώπη;
Η απάντηση έχει ως εξής: ο Εθνάρχης Βίκτορ Ορμπάν και οι υπόλοιπες χώρες του Βίσεγκραντ εκτιμούν ότι,
Α) Τα πρόσωπα που εισέρχονται από την Τουρκία στην Ελλάδα (με προορισμό την Ευρώπη) δεν είναι πρόσφυγες, κατά το άρθρο 31 της Συμβάσεως του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων και το Πρωτόκολλο του 1967 για την νομική Κατάσταση των Προσφύγων,
Β) Δεν υπάρχουν παράνομοι διακινητές στην θάλασσα του Αιγαίου, αλλά είναι το τουρκικό κράτος που προωθεί χιλιάδες ταλαιπωρημένους μουσουλμάνους στην Ελλάδα, με την συνεργασία (άλλως την ανοχή) του ελληνικού κράτους καί
Γ) εκτικούν ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, με ή χωρίς προηγούμενο σχέδιο. 

Οι χώρες του Βίσεγκραντ εκτιμούν ότι πρόκειται για σχέδιο πολιτισμικής και δημογραφικής αλλοιώσεως των πληθυσμών τους. Αντιμετωπίζουν το «προσφυγικό» ως μεθοδευμένη προσπάθεια αποσταθεροποιήσεως των κρατών τους. Έτσι, αν «για κάθε πρόσφυγα που θα προωθείται στο έδαφος της Τουρκίας από την Ελλάδα, ένας πρόσφυγας θα αναχωρεί κατευθείαν από το έδαφός της Τουρκίας προς τις χώρες του Βίσεγκραντ», όπως η Τουρκία προσχηματικά δεσμεύθηκε, το πρόβλημα δεν λύνεται, δεδομένου ότι η προώθηση των προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα γίνεται με την συνεργασία του ελληνικού και τουρκικού κράτους (άλλως με την ανοχή του ελληνικού κράτους).

Το καθεστώς Τσίπρα βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία βίαιης πολιτισμικής και δημογραφικής αλλοιώσεως του ελληνικού πληθυσμού, με κίνδυνο αποσταθεροποιήσεως της χώρας. Η εθνική καταστροφή είναι προ των πυλών. Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον του κινδύνου της ασύμμετρης καθολικής αποσταθεροποιήσεως. Πρόκειται για κατάσταση που οδηγεί σε εθνική καταστροφή – κίνδυνος που αποσιωπάται από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, από τα μέσα μαζικής ενημερώσεως, από τους ελληνικούς θεσμούς και από την Εκκλησία.

Ἀλαμπάσης Θανάσης

εἰκόνα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply