Τὸ πολὺ ἐπικερδὲς ἐμπόριον ἀνθρώπων…

Κι όμως…
Θα συζητήσουν για το εμπόριο ΑΝΘΡΩΠΩΝ, λες και πρόκειται για εμπόριο ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ.!

Ῥούσσης Νῖκος

Εμπόριο ανθρώπων: Κέρδος 150 δισ. δολάρια το χρόνο

Τὸ πολὺ ἐπικερδὲς ἐμπόριον ἀνθρώπων...

Στην έκθεση της Catherine Bearder (Φιλελεύθεροι, Ηνωμένο Βασίλειο), που θα τεθεί προς ψηφοφορία την ερχομένη Πέμπτη, στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο και που-ως ιδιατέρως ανώδυνη- αναμένεται να εγκριθεί κατά πλειοψηφία, αναφέρεται ακροθιγώς ότι «η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων δεν εφαρμόζεται σωστά».

Στην ίδια έκθεση, ωστόσο, ζητείται (σ.σ από ποιούς άραγε) η άμεση καταγραφή όλων των παιδιών των προσφύγων κατά την άφιξή τους στην Ευρώπη και την συμπερίληψή τους στα συστήματα προστασίας παιδιών ενώ, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Europol, περίπου 10.000 ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων έχουν εξαφανισθεί μετά την άφιξή τους στην ΕΕ το 2015!!!

Σημειώνεται ακόμη ότι, πάνω από 30.000 θύματα των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων καταγράφηκαν στην ΕΕ μεταξύ 2010 και 2012, το 80% των οποίων ήταν γυναίκες.

Τα παιδιά αποτελούσαν περίπου το 16% των καταγεγραμμένων θυμάτων και τα κορίτσια το 13%.

Οι γυναίκες και τα κορίτσια αποτελούσαν έως και το 95% των θυμάτων σεξουαλικής εκμεταλλεύσεως, ενώ η πλειοψηφία των θυμάτων εργασιακής εκμεταλλεύεως ήταν άνδρες (71%).

Ανερυθρίαστα στην έκθεση ομολογείται ότι, το 70% των ταυτοποιημένων θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων και το 70% των διακινητών στην ΕΕ είναι υπήκοοι της ΕΕ, ενώ τα περισσότερα θύματα σεξουαλικής εκμεταλλεύσεως είναι γυναίκες υπήκοοι της ΕΕ από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Τώρα, με το επικείμενο Ψήφισμα της Ευρωβουλής, καλούνται οι ευρωπαΪκές κυβερνήσεις, να …εντείνουν τις προσπάθειες τους, για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων!!!

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply