Τὸ ξεπούλημα τοῦ «Ἑλληνικοῦ» ἦταν …ὑπερκομματικό!!!

Φορτσάκης Θεόδωρος.
Βουλευτὴς ΝουΔουλάρας καὶ καθηγητὴς στὸ ΕΚΠΑ καὶ σύμβουλος τοῦ ΤΑΙΠΕΔ μέσῳ τῆς ἑταιρείας νομικῶν συμβούλων, ποὺ συμμετέχει, ἀλλὰ καὶ συμμέτοχος σὲ κάθε εἴδους ἐπιτροπὴ καὶ μέσα στὴν ΕΡΤ καὶ μέσα στὴν ΝΕΡΙΤ…
…γενικῶς… Ὅποια πέτρα κι ἐὰν σηκώσουμε…!!!

Τὸ ξεπούλημα τοῦ «Ἑλληνικοῦ» ἦταν ...ὑπερκομματικό!!!1

βουλὴ

Τὸ ξεπούλημα τοῦ «Ἑλληνικοῦ» ἦταν ...ὑπερκομματικό!!!2

ΤΑΙΠΕΔ-Ἑλληνικὸ

Τὸ ξεπούλημα τοῦ «Ἑλληνικοῦ» ἦταν ...ὑπερκομματικό!!!4

Έκθετος απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο και την τρόικα βρίσκεται ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θόδωρος Φορτσάκης, καθώς ο ίδιος μέσω της δικηγορικής του εταιρίας FDMA ήταν νομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στη διαδικασία αξιοποιήσεως του Ελληνικού το οποίο κατέληξε στα χέρια της Lamda Development, του ομίλου Λάτση. Το Ελεγκτικό Συνέδριο όμως μπλοκάρει τον διαγωνισμό λόγω προβλημάτων στις νομικές διατυπώσεις.

Όπερ σημαίνει ότι οι όροι του διαγωνισμού που διαμόρφωσε η εταιρία του κ. Φορτσάκη είχαν δόλο, καθώς απέκλεισαν την τελευταία στιγμή και χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις άλλους ενδιαφερομένους από το να υποβάλουν προσφορά.

Αν η απόφαση του ΕΣ επικυρωθεί και δικαστικά τότε εγείρεται θέμα καταδολιεύσεως του Δημοσίου Συμφέροντος από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο του Εποπτικού Συνεδρίου της ΕΡΤ. 

Σύμφωνα με το ΕΣ τις αρχές διαφάνειας, ίσης μεταχειρίσεως και ανταγωνισμού παραβιάζουν οι όροι 2.3, 2.4 και 2.5 της προσκλήσεως υποβολής εκδηλώσεως ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην διαγωνιστική διαδικασία, καθώς στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού τροποποιηθήκαν οι επίμαχοι δύο όροι ουσιωδώς εκ των υστέρων και σε τέτοιο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, που δεν ήταν δυνατή η υποβολή νέων προσφορών από μη προεπιλεγέντες ενδιαφερομένους επενδυτές.

Σημειώνεται στην απόφαση του κλιμακίου ότι σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, δεν επιτρέπεται να τροποποιούνται ουσιωδώς οι όροι της συμβάσεως που περιλαμβάνονται στην δημοσιευμένη πρόκληση εκδηλώσεως ενδιαφέροντος για την ανάθεση, χωρίς ειδική πρόβλεψη, που να αναφέρει το ενδεχόμενο τροποποιήσεως της συμβάσεως. Οι όροι αυτοί προέβλεπαν ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα διατηρήσει μειοψηφικό ποσοστό της Ελληνικό ΑΕ ώστε να έχει ανάλογη συμμετοχή στην απόδοση της επενδύσεως.

Στην τελική φάση, οι όροι άλλαξαν και τώρα προβλέπεται ότι το ελληνικό δημόσιο θα λαμβάνει το 30% των κερδών, αλλά μόνο εφόσον ο επενδυτής του Ελληνικού εξασφαλίσει απόδοση κεφαλαίων 15%. Στην προκήρυξη του διαγωνισμού αναφέρεται, πάντως, ρητά ότι θα πωληθεί «πλειοψηφικό πακέτο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά του κου Φορτσάκη έχουν εκφρασθεί και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ τα οποία παραιτήθηκαν.

Σοφοκλέους

Μάθαμε κάτι γιά τό θέμα;
Ὄχι… καὶ οὔτε θὰ μάθουμε… Καὶ δὲν θὰ μάθουμε διότι τὸ «Ἑλληνικό» ξεπουλήθηκε, ὅσο ὅσο, μὲ …ὑπερκομματικὲς διαδικασίες.

Μὰ δὲν εἶναι μόνον ὁ Φορτσάκης.
Στὴν ἑταιρεία του συνυπάρχει μὲ κάποιους ἀκόμη.
Ἕνας ἀπὸ αὐτοὺς ὁ κύριος Διακόπουλος, σύμβουλος, ἐπὶ Τσοχατζοπούλου (μΠατΣοΚ), σὲ θέματα ἀμυντικά, πού, ὅλως …«τυχαίως» συνδέονται κι αὐτὰ τὰ ἀμυντικὰ θέματα μὲ σκάνδαλα …ἐξαφανίσεως ἑκατομμυρίων.

Νομικοί σύμβουλοι από το παρελθόν…

Στις 13 Ιανουαρίου η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων απεφάσισε την διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποιήσεως της συμμετοχής του Δημοσίου στα ΕΑΣ. Για τον σκοπό αυτό ανέθεσε το έργο σε χρηματοοικονομικούς και νομικούς συμβούλους. Τον ρόλο ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος ανέλαβε η εταιρεία KPMG Σύμβουλοι Α. Ε., ενώ το έργο των νομικών συμβουλών ανατέθηκε στη Δικηγορική Εταιρεία «Φορτσάκης, Διακόπουλος, Μυλωνογιάννης & Συνεργάτες».

Ο Δημήτρης Διακόπουλος είναι ο δικηγόρος που μεταξύ άλλων είχε διατελέσει νομικός σύμβουλος και μέλος του Δ. Σ. της περιβόητης εταιρείας Drumilan International Hellas, γνωστής από την εμπλοκή της στην σκανδαλώδη υπόθεση προμήθειας των ρωσσικών πυραύλων TOR M1, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι η Drumilan είχε αναλάβει την διαχείριση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την αγορά των TOR, τα οποία ουδέποτε εκτελέστηκαν, με αποτέλεσμα να ζημιώσουν το ελληνικό Δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Η υπόθεση εκκρεμεί στην Δικαιοσύνη για τα μη πολιτικά πρόσωπα. Για τα πολιτικά πρόσωπα τα ενδεχόμενα αδικήματα παραγράφηκαν.

Κι ὁ Μυλωνογιαννάκης ἐπίσης πεντακαθαρίδης στὰ πάντα…
Θητεῖες ἀκόμη καὶ στὴν ΚΟΣΚΟ, ὡς νομικὸς σύμβουλος, ἀλλὰ …κατὰ τοῦ ἑλληνικοῦ Δημοσίου.

Τόσο καλὰ ὀργανωμένη δράσις οὐδέποτε…
Ἀλλὰ αὐτὰ ἐπὶ μπατσοκονουδουλάρας…
Ἐπί τσύριζα; Τί;

Καὶ φθάνουμε στὸν τΣΥΡΙΖΑ ποὺ ἐξετέλεσε τὸ συμβόλαιον.
Πάντα μὲ βιτρίνα τὸν Λάτση εἴπαμε.

Βιτρίνα κι ὁ Λάτσης!!!

Φιλονόη

Αμυντικές βιομηχανίες με χρέη 2 δισ. ευρώ ζητούν επόμενη μέρα

Κώστας Ἀλατζᾶς

Στρατηγικός επενδυτής για τις κρατικές αμυντικές βιομηχανίες; Παρακαλώ, περιμένετε… Σε δισεπίλυτο ζήτημα για την κυβέρνηση εξελίσσεται το εγχείρημα εξυγιάνσεως και αναδιαρθρώσεως της δημόσιας αμυντικής τριάδας (ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ), η οποία παρουσιάζει συνολικό χρέος 2 δισ. ευρώ.

Τον μεγαλύτερο βραχνά για τα υπουργεία Οικονομικών και Αμύνης αποτελεί η περίπτωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), καθώς τα συσσωρευμένα χρέη τους ανέρχονται σε 1,2 δισ. ευρώ. Στην πλειονότητά του το χρέος αφορά σε τραπεζικά δάνεια και το υπόλοιπο στην κατάπτωση εγγυήσεων του υπουργείου Οικονομικών για τα ομολογιακά δάνεια των ΕΑΣ. Η κυβέρνηση έπειτα από πολύμηνη καθυστέρηση ξεκίνησε και επισήμως την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα κατέχει έως και το 65% του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και το management της εταιρείας

Τους προηγουμένους μήνες, ως «μνηστήρες» για την αγορά τμήματος των υποδομών των ΕΑΣ εμφανίστηκαν η αμερικανική εταιρεία ATK, η ισραηλινή IMI και η γερμανική RHEINMETALL. Το ενδιαφέρον των εταιρειών εκδηλώθηκε σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία είχε αρχίσει να δρομολογείται από το υπουργείο Αμύνης η προμήθεια πυρομαχικών για τα γερμανικά άρματα Leopard 2 HEL. Τελικώς, στις 27 Σεπτεμβρίου του 2010, το ΚΥΣΕΑ απεφάσισε την προμήθεια 42.360 βλημάτων αρμάτων, εκ των οποίων 30.360 με διεθνή ανοικτό διαγωνισμό και 12.000 με διακρατική συμφωνία με την Γερμανία. Έκτοτε, η εκδήλωση ενδιαφέροντος «πάγωσε» διότι αφ’ ενός διεφάνη η έλλειψη «προίκας» από το ελληνικό Δημόσιο στα ΕΑΣ, αφ’ ετέρου, ουδείς υποψήφιος αγοραστής ήταν διατεθειμένος να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για αγορά του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου, αν πρωτίστως δεν ελαφρύνει η εταιρεία από τα οικονομικά και άλλα βάρη του παρελθόντος. Τα ΕΑΣ διαθέτουν συνολικά επτά εργοστάσια και 1.043 εργαζομένους. Οι νέες εργασιακές σχέσεις των εταιρειών πλέον υπάγονται στον νόμο που αφορά στην εξυγίανση του ΟΣΕ και προβλέπουν μεταξύ άλλων κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, κατάρτιση νέου μισθολογίου και κανονισμού προσωπικού, αλλά και υποχρεωτικές μετατάξεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αλλαγές που προκαλούν την αντίδραση των εργαζομένων που βρίσκονται ήδη σε διαβουλεύσεις με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Η ΕΛΒΟ

Στρατηγικό εταίρο αναζητεί η κυβέρνηση και για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων. Η ΕΛΒΟ παρουσιάζει τα λιγότερα χρέη -υπολογίζονται σε 70 εκατομμύρια ευρώ- ωστόσο, το μέλλον της εταιρείας παραμένει αβέβαιο, καθώς τα εξοπλιστικά προγράμματα στα οποία θα μπορούσε να συμμετέχει έχουν «κολλήσει» στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η ΕΑΒ

Τα χρέη της ΕΑΒ ανέρχονται σε περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 300 αποτελούν οφειλές προς την εφορία από την κατασκευή των συστημάτων επικοινωνιών ζώνης μάχης «ΕΡΜΗΣ 1» και «ΕΡΜΗΣ 2». Για την «ναυαρχίδα» της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας, όπως την χαρακτήρισε πρόσφατα στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αμύνης Πάνος Μπεγλίτης, στις προθέσεις του υπουργείου είναι να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της λόγω της στρατηγικής σημασίας της και του ανεκτέλεστου έργου που έχει αναλάβει μέχρι το 2015. Η πολιτική ηγεσία εκτιμά ότι η ΕΑΒ θα μπορέσει να ορθοποδήσει τον επόμενο χρόνο, ωστόσο, από το υπουργείο Οικονομικών αφήνεται να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που βρεθεί στρατηγικός επενδυτής, η πρότασή του θα εξετασθεί.

Χωρίς σχεδιασμό

Η χώρα μας, παρ’ ότι παγκοσμίως κατέχει δεσπόζουσα θέση στις αμυντικές δαπάνες, δεν έχει αμυντικό βιομηχανικό πυλώνα. Η έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού που να συνδέει τους εξοπλισμούς με τις δημόσιες και ιδιωτικές αμυντικές βιομηχανίες, η «φεουδαρχική» νοοτροπία των εκάστοτε υπουργών αμύνης, οι «άσχετες» κομματικές διοικήσεις και οι συντεχνίες που δημιουργήθηκαν αποτελούν τους βασικότερους παράγοντες που κατέστησαν προβληματικές τις κρατικές αμυντικές βιομηχανίες. Σε αυτούς προστίθενται η διόγκωση του προσωπικού στο πλαίσιο των πελατειακών σχέσεων, καθώς και η «ανάποδη πυραμίδα» στο οργανόγραμμα των εταιρειών. Το 60% των εργαζομένων είναι διοικητικό προσωπικό και μόλις το 40% αποτελεί το τεχνικό προσωπικό των εταιρειών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των ΕΑΣ. Από το 2004 έως το 2010 μίσθωναν εξειδικευμένους τεχνίτες για να υλοποιήσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα που είχαν αναλάβει, παρ’ ό,τι μέχρι πριν από οκτώ μήνες απασχολούσαν περισσότερους από 1.500 εργαζομένους. Οι κρατικές αμυντικές βιομηχανίες, ενδεχομένως με εξαίρεση την ΕΑΒ, τις δεκαετίες που πέρασαν δεν κατάφεραν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο με τις προμήθειες του υπουργείου Αμύνης. Η συμμετοχή τους στα εξοπλιστικά προγράμματα ήταν πάντοτε εξασφαλισμένη. Παρ’ όλα αυτά, δεν ουδέποτε κατάφεραν να αποκομίσουν την ανάλογη τεχνογνωσία και τεχνολογία που θα τους επέτρεπε να αναπτύξουν εξαγωγική δραστηριότητα. Οι εξαγωγές των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ η μείωση των εξοπλιστικών δαπανών και οι αυξημένες λειτουργικές δαπάνες τις οδήγησαν σε αδιέξοδο.

Νομικοί σύμβουλοι από το παρελθόν…

Στις 13 Ιανουαρίου η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων απεφάσισε την διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποιήσεως της συμμετοχής του Δημοσίου στα ΕΑΣ. Για τον σκοπό αυτό ανέθεσε το έργο σε χρηματοοικονομικούς και νομικούς συμβούλους. Τον ρόλο ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος ανέλαβε η εταιρεία KPMG Σύμβουλοι Α. Ε., ενώ το έργο των νομικών συμβουλών ανατέθηκε στη Δικηγορική Εταιρεία «Φορτσάκης, Διακόπουλος, Μυλωνογιάννης & Συνεργάτες».

Ο Δημήτρης Διακόπουλος είναι ο δικηγόρος που μεταξύ άλλων είχε διατελέσει νομικός σύμβουλος και μέλος του Δ. Σ. της περιβόητης εταιρείας Drumilan International Hellas, γνωστής από την εμπλοκή της στην σκανδαλώδη υπόθεση προμήθειας των ρωσσικών πυραύλων TOR M1, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι η Drumilan είχε αναλάβει την διαχείριση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την αγορά των TOR, τα οποία ουδέποτε εκτελέστηκαν, με αποτέλεσμα να ζημιώσουν το ελληνικό Δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Η υπόθεση εκκρεμεί στην Δικαιοσύνη για τα μη πολιτικά πρόσωπα. Για τα πολιτικά πρόσωπα τα ενδεχόμενα αδικήματα παραγράφηκαν.

καθημερινὴ

Μια απλή, καθημερινή ιστορία …

Τὸ ξεπούλημα τοῦ «Ἑλληνικοῦ» ἦταν ...ὑπερκομματικό!!!3

Η σημερινή μας ιστορία έχει την αρχή της λίγο πίσω στον χρόνο. Κάπου στα τέλη του προηγουμένου αιώνος, τότε που υπουργός αμύνης ήταν ο -παρά λίγο από σπόντα πρωθυπουργός τής χώρας- Άκης Τσοχατζόπουλος. Είναι η εποχή που ο Γιάννης Σμπώκος, προσωπικός φίλος τού Άκη και γενικός διευθυντής εξοπλισμών, καλείται να υλοποιήσει το μεγαλύτερο πενταετές πρόγραμμα εξοπλισμών τής χώρας, αξίας τεσσάρων τρισεκατομμυρίων δραχμών (κάπου δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ).

Το 1998, λοιπόν, ο Σμπώκος υπογράφει την συμφωνία για την αγορά των ρωσσικών αντιαεροπορικών πυραύλων TOR-M1. Λίγες ημέρες αργότερα, ο διαβόητος έμπορος όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάντ (Σύριος που μένει στην Λευκωσία αλλά έχει πορτογαλική υπηκοότητα) ιδρύει την Drumilan International (Hellas), Αντιπροσωπείες Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία. Προφανής σκοπός τής εταιρείας είναι να εκμεταλλευθεί τα αντισταθμιστικά οφέλη που έχουν συμφωνηθεί κατά την αγορά των πυραύλων. Σ’ αυτή την εταιρεία μεταφέρει η Antey (η εταιρεία που κατασκευάζει τους TOR-M1) 25 εκατομμύρια ευρώ ως αντισταθμιστικά οφέλη.

Στην Drumilan International (Hellas) ο Αλ Ζαγιάντ συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο ως απλό μέλος, ενώ ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ορίζεται ο Βλάσης Καμπούρογλου. Στα τέλη τού 2004, όταν ξεσπάει το σκάνδαλο των εξοπλισμών, ο Καμπούρογλου καλείται από την επιτροπή τής βουλής, όπου καταθέτει ότι η εταιρεία δεν έχει έσοδα ούτε ένα ευρώ(!) αφού δεν έχει εκδώσει ούτε ένα τιμολόγιο. Αργότερα, κατά την διάρκεια των ανακρίσεων για το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου, ο Καμπούρογλου αναζητείται και πάλι αλλά είναι εξαφανισμένος. Στις 8 Δεκεμβρίου 2012, βρίσκεται νεκρός στο κρεββάτι του, σε ένα ξενοδοχείο τής Τζακάρτας.

Σ’ εκείνο το διοικητικό συμβούλιο, πλην του Αλ Ζαγιάντ και του Καμπούρογλου, συμμετείχε και ο δικηγόρος Δημήτριος Ν. Διακόπουλος, ως αντιπρόεδρος (κρατείστε αυτό το όνομα). Κατά την περίοδο 1995-1997, ο Δημήτριος Ν. Διακόπουλος είχε διατελέσει σύμβουλος του εκάστοτε υφυπουργού αναπτύξεως αρμοδίου επί θεμάτων ιδιωτικοποιήσεων. Μεταξύ των άλλων, από εκείνη την υφυπουργική καρέκλα είχε περάσει και ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Λίγα χρόνια αργότερα, ο τότε υφυπουργός θα ξανασυναντούσε τον Διακόπουλο υπό διαφορετικές συνθήκες.

Πάμε ακόμη πιο πίσω στον χρόνο, στο «βρώμικο ’89». Παρ’ ό,τι το ΠαΣοΚ είναι εξουθενωμένο, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στην βουλή (χάρη στον εκλογικό νόμο τού Κουτσόγιωργα). Μεσολαβούν δυο κυβερνήσεις συνεργασίας (Τζαννετάκη και Ζολώτα), πριν καταφέρει ο Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός. Κατά το χρονικό διάστημα των κυβερνήσεων συνεργασίας, προσλαμβάνεται ως σύμβουλος του γενικού διευθυντή τού ΟΤΕ ο νεαρώτατος (γεν. 1963) απόφοιτος της νομικής Γιώργος Μυλωνογιάννης (κρατείστε και αυτό το όνομα).

Ο Μυλωνογιάννης έχει τελειώσει και το νομικό και το οικονομικό τμήμα της νομικής. Την περίοδο που ο Μυλωνογιάννης ήταν σύμβουλος στον ΟΤΕ, υπεγράφησαν οι δύο συμβάσεις του οργανισμού με την Ζήμενς και την Ίντρακομ για την προμήθεια 470.000 ψηφιακών παροχών αντί 31,5 δισ. δραχμών, αντίτιμο που τότε θεωρήθηκε υπερβολικό. Οι συμβάσεις αυτές μπήκαν στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας αλλά, τελικά, η έρευνα αυτή κατέληξε στο αρχείο.

Όταν, τελικά, ο Μητσοτάκης σχηματίζει κυβέρνηση, ο Μυλωνογιάννης προσλαμβάνεται ως σύμβουλος επενδύσεων του πρωθυπουργού. Εκεί γνωρίζεται με έναν άλλον σύμβουλο του πρωθυπουργού, επί θεμάτων διοικητικού δικαίου. Το όνομα εκείνου του συμβούλου ήταν Θεόδωρος Φορτσάκης και είμαι σίγουρος ότι δεν σας είναι άγνωστο.

Το 1992, ο Μυλωνογιάννης γίνεται δικηγόρος. Έχει κάνει πλέον τις απαιτούμενες γνωριμίες και μπορεί να σταδιοδρομήσει στον κλάδο όταν ο Μητσοτάκης χάνει την εξουσία. Τα καταφέρνει. Όταν η Cosco κάνει απόβαση στο λιμάνι του Πειραιά, ο Μυλωνογιάννης γίνεται νομικός της σύμβουλος.

Καθώς τα χρόνια περνούν, οι δρόμοι των Φορτσάκη, Διακόπουλου και Μυλωνογιάννη μοιραία διασταυρώνονται. Το 2009 ιδρύουν την νομική φίρμα «Φορτσάκης, Διακόπουλος, Μυλωνογιάννης και Συνεργάτες (FDMA Law Firm)». Αν και η «κρίση» βρίσκεται ήδη επί θύραις, η ιδέα είναι εξαιρετική: με την εμπειρία και -κυρίως- τις γνωριμίες που υπάρχουν από την μια και με το αμόκ των κυβερνήσεων για ιδιωτικοποιήσεις από την άλλη, οι δουλειές προμηνύονται και πολλές και καλές.

Πράγματι, η εταιρεία προοδεύει ταχύτατα. Για παράδειγμα, η γνωριμία Διακόπουλου-Ανωμερίτη δεν πάει στράφι, αφού η FDMA αναλαμβάνει νομικός σύμβουλος της Cosco, σημειώνοντας επιτυχίες στις διεκδικήσεις της έναντι του ΟΛΠ. Επίσης, η πείρα των εταίρων από την θητεία τους ως κυβερνητικών συμβούλων αξιοποιείται τόσο ώστε η FDMA όχι μόνο να καμαρώνει ότι προσφέρει υπηρεσίες επί θεμάτων δημοσίων συμβάσεων και αμυντικών προμηθειών αλλά να εκδίδει και έντυπο με τον τίτλο… «defence»(!) Τελευταία «μεγάλη» επιτυχία τής FDMA αποτελεί η συμβολή της (πάντοτε ως νομικού συμβούλου) στο ξεπούλημα του Ελληνικού (περισσότερες λεπτομέρειες στο κείμενο «Πάει και το Ελληνικό…») αντί πινακίου φακής.

Στο μεταξύ, ο Θεόδωρος Φορτσάκης έγινε πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αν και η θητεία του άρχισε μόλις την 1η του περασμένου Σεπτεμβρίου, έχει ήδη σημειώσει τόσο μεγάλη «επιτυχία» ώστε ο Πάγκαλος πρόλαβε ήδη και τον πρότεινε ως υποψήφιο… πρόεδρο της δημοκρατίας (!!)

Γιατί τα σκαλίζω όλα τούτα σήμερα; Μα επειδή κατασυμπάθησα τον καθηγητή Θεόδωρο Φορτσάκη, όταν τον είδα να κουνάει το δάκτυλο στα «θρασίμια» (το τι μ’ αρέσει να μου κουνούν το δάκτυλο στην μούρη, δεν λέγεται!) που τόλμησαν να τον σπρώξουν κιόλας. Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι καλό είναι να ξέρουμε δυο-τρία πραγματάκια γι’ αυτόν. Κι όπως καταλαβαίνετε, δεν τελειώσαμε ακόμη μαζί του.

Κεφαλονιὰ

 

ΤΕΕ: «Το Ελληνικό πουλήθηκε σε τιμή οικοπέδου στο Βραχάτι» – Με νομικό σύμβουλο τον γνωστό Θ,Φορτσάκη!!

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply