Μήπως ΜΟΝΟΝ «χριστιανοί» ξεπωλοῦν τήν Θράκη;

Ἡ μουσουλμανική, καὶ ὄχι Τουρκική, μειονότητα τῆς Θράκης ἔδωσε ἐχθὲς τὴν δική της μεγάλη ἀπάντηση.
Ἀπὸ τοὺς 120 χιλιάδες περίπου μουσουλμάνους, ποὺ ζοῦν στὴν Θράκη, μόνον μερικὲς ἑκατοντάδες ἀνταποκρίθησαν στὸ κάλεσμα τοῦ DEB καὶ συμμετεῖχαν στὴν πορεία ποὺ πραγματοποιήθηκε.

Μήπως ΜΟΝΟΝ «χριστιανοί» ξεπωλοῦν τήν Θράκη;

Ἄντὲ ῥέ… Μὲ τὸ καλὸ τὴν ἐπομένη Κυριακὴ νὰ ξανακάνετε μία τόσο μεγάλη συγκέντρωση.

Ἐχθὲς φάνηκες ξεκάθαρα ἡ δύναμις τοῦ DEB στὴν Θράκη.
Μία δύναμις ἐλαχίστη, ἀνάξια ἀκόμη καὶ γιὰ σχολιασμό.

Ἀναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως τά τεράστια ποσοστά τοῦ τουρκικοῦ κόμματος, στὶς τελευταῖες ἐκλογικὲς ἀναμετρήσεις στὴν Θράκη, ὀφείλονται σέ συνεργασίας μέ χριστιανούς πολιτικούς τῆς περιοχῆς;
Μήπως εἶναι τελικά χριστιανοί πολιτικοί ἐκεῖνοι πού ξεπωλοῦν σιγά σιγά τήν ἑλληνική Θράκη;

Ἐρώτηση κάνω…
Δὲν θεωρῶ κάτι δεδομένο…

Σεμπαϊδὶν Καραχότζα

ἐπιμέλεια κειμένου Φιλονόη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

10 thoughts on “Μήπως ΜΟΝΟΝ «χριστιανοί» ξεπωλοῦν τήν Θράκη;

      • Το θεμα δεν είναι να τα λεμε και να τα αναμασαμε σαν τις κατσικες,αλλα να μιλησουμε για την ταμπακιερα.Υπαρχει καποιος που να φοραει παντελόνια ??

      • Τόν θέλουμε σέ ἡγέτη ἤ σέ πολίτη;
        Διότι ἐπὶ τοῦ πρώτου (ἐπισήμως) χάσαμε. Ἐπὶ τοῦ δευτέρου ὅμως ὅλο καὶ κάτι γίνεται, σὲ καθαρὰ τοπικὸ ἐπίπεδον, μὲ κριτήριον τὴν ἐπιβίωσιν.

      • Τι μου ειπες τωρα. Καποτε πιτσιρικος με δουλεια από τα 14 , βρδυνο σχολειο, το κιτρινο τυρι ( βοηθεια του ερυθρου),τις σολες από λαστιχο αυτοκινητου και τη μανα μου να μου βαζει πεταλα γιατι τα ελειωνα λεει,τον πατερα μου φυλακη γιατι ειχε λεει φιλους αριστερούς κι ας ηταν αστυφυλακας και πολεμησε Γραμμο-Βιντσι , ακουσα έναν παππου να μου λεει όταν τον ρωτησα τι κανει.Αγωνιζομαι για την επιβιωση με την βεβαιοτητα της ηττας . Αυτό κανεις κι εσυ ?? Αγωνιζεσαι για την επιβιωση με την βεβαιοτητα της ηττας ??.Παρε το φαναρι του Διογενη και ψαξε για αυτόν που φοραει παντελόνια,ειναι σιγουρο ότι θα τον βρεις..

      • Μᾶλλον συζητᾶμε γιὰ διαφορετικὰ ζητήματα.
        Ἐσὺ ἀναφέρεσαι στὸ «τὶ θὰ προλάβουμε νὰ σώσουμε» κι ἐγὼ στὸ «θέλω τὴν Πατρίδα μου πίσω καὶ ὁλόκληρη».
        Ἡ λογικὴ τοῦ συμβιβασμοῦ μὲ τὸ κάτι λιγότερον τοῦ ἀπολύτου, μᾶς ἔφερε ἐδῶ ποὺ εἴμαστε.
        Οἱ συμβιβασμοὶ τοῦ τύπου «τὸ μὴ χεῖρον βέλτιστον» καὶ τοῦ ποιὰ …«ἰδεολογία» εἶναι πιὸ …«ἀνθρώπινη», ἔχει καταντήσει τὸ μυαλό μας σοῦπα.
        Καὶ μιὰ καὶ μιλᾶμε γιὰ Θράκη, ἂς ἀναφερθοῦμε στὴν …Σπάρτη, τὴν ἐλευθέρα πολιτεία, ποὺ τεῖχη ἦσαν οἱ πολεμιστές της.
        Ἐρωτῶ λοιπόν:
        1. Ποῦ εἶναι οἱ (πραγματικοί) πολεμιστές πού θά γίνουν τεῖχη;
        2. Γιά ποιόν θά πολεμήσουν, ἐὰν βρεθοῦν φυσικά, κάπου ἐδῶ γύρω;
        3. Τί ἀκριβῶς ἐπιζητοῦν, ἐὰν βρεθοῦν κι ἐὰν πολεμήσουν κι ἐὰν…
        …ἐλευθερία μερική ἤ ὁλική;

        Τὸ μεγαλύτερό μας πρόβλημα, ὡς κοινωνίες, δὲν εἶναι ἡ ἀπουσία ἀντιλήψεως, πατριωτισμοῦ, συνειδητότητος τοῦ τὶ μᾶς καταστρέφει, ἀλλὰ τὸ ποῦ πρέπει νὰ κατευθυνθοῦμε. Γιὰ αὐτὸ καὶ δὲν θὰ δῆς, ἔως ὅτου νὰ ἀναπτυχθοῦν οἱ τοπικοὶ (ἢ καὶ τοπικιστικοὶ ἐὰν θέλῃς) ἀναγκαῖοι πυρῆνες.

        Ἂς ξεκολλᾶμε σιγὰ σιγὰ λοιπὸν ἀπὸ αὐτὰ ποὺ ξέραμε γιὰ νὰ μπορέσουμε νὰ βροῦμε καὶ τὸ ποῦ πρέπει νὰ κατευθυνθοῦμε.

        Αὐτά… Ἐὰν ἔχῃς νὰ προτείνῃς κάτι ἄλλο, καλλίτερο καὶ ἀμεσότερο, ἐδῶ εἴμαστε.

        Ἂπώλεια

      • Kατ αρχας να πω οτι δεν μιλω επι προσωπικου και αν μιλω καμια φορα στον ενικο αυτο δεν σημαινει οτι δεν τρεφω σεβασμο στον συνομιλητη μου.Και μια και μιλησες για Σπαρτη να σου θυμισω για τον χειμωνα του 411 π.χ. στην πεδιαδα του Μαιανδρου ποταμου για την περιφημη ανακωχη μεταξυ Σπαρτιατων,Τισσαφερνη και Ιεραμενη εκπροσωπου του Δαρειου Β! και το περιφημο ΕΝΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙΟ που πηραν οι Σπαρτιατες για τον πολεμο εναντιον των Αθηναιων..Στην ουσια ηταν μια ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ εξαρτησης του Ελληνικου κοσμου στους Περσες με ηγετιδα δυναμη τη Σπαρτη.Μετα απο 7 χρονια οι Αθηναιοι κατατροπωθηκαν και ο Αλκιβιαδης πηγε με τους Σπαρτιατες .Ανοιξαν ομως οι πυλες της Ελλαδας στους Περσες και απεδειχθη οτι το χρημα ειναι η κινητηρια δυναμη που κατακτα ανθρωπους και κοινωνιες.Και βεβαια τρια πραγματα εμειναν αμεταβλητα.Οι σφαγες των πληθυσμων π.χ. των Μηλιων(σημερα βλεπε πεινα), η αδυναμια του Ελληνικου κοσμου να ενωθει και η απολυτη εξαρτηση του απο τα θησαυροφιλακια των Περσων.ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ ??? Παντα λοιπον θα υπαρχουν Περσες,Ισπανοι στη Νοτιο Αμερικη,Αγγλοι,Αμερικανοι Γερμανοι.Παντα θα υπαρχει το κεφαλαιο που δεν εχει πατριδα,τα συμφεροντα θα ταυτιζονται με τις δυναμεις του χρηματοςκαι θα επιβαλει το δικαιο της πυγμης ο δυνατοτερος.Παντα θα υπαρχουν τα προσωπα Αλκιβιαδης,Θηραμενης,Λυσσανδρος,Κριτιας,Μετερνιχ,Κισιννγκερ,Νταισελμπλουμ,Παπανδρεου,Κωστακης,Γιωργακης,που δεν ειναι τιποτα παραπανω απο φαιδρα πιονια στη μεγαλη σκακιερα της Ιστοριας. Αυτα τα ολιγα νομιζω οτι σε ζαλισα.Αλλα αν θελεις περισσοτερα εδω ειμαστε.Με την καλημερα μου!!!!!

      • Ὡραία, διότι τὸ πῆρα ὁλίγον ἐπὶ προσωπικοῦ.
        Πᾶμε παρακάτω λοιπόν. Ὅσο τὸ χρῆμα χρησιμοποιεῖται μὲ τὸν τρόπο ποὺ γνωρίζουμε,πράγματι μόνον ἔτσι θὰ συμβαίνη.
        Κατ’ ἐπέκτασιν ἤ πρέπει ὅλοι νὰ ἔχουμε ἢ νὰ ὄλοι νὰ μὴν ἔχουμε.
        Συνεπῶς; Ποῦ πρέπει νά φθάσουμε; Μήπως στό σημεῖον ἐκκινήσεως πού λέγαμε παραπάνω;

      • Θα σου πω τι θελω.Ολα απο την αρχη.Τα παντα.Και προκειμενου να πεινασω κατα διαταγη των αλλων καλυτερα να πεινασω απο επιλογη μου.Θελεις την Ελλαδα ολοκληρη.Κρατα πρωτα γερα αυτα που εχεις και μετα απλωσε το χερι σου.Ποτε δεν ειχες την Ελλαδα ολοκληρη.Την ειχες μονο μεχρι εκει που σε αφηναν να την εχεις.Διακοποδανεια,αυτοκινητακι,φραπεδακι ,τηλεπαιχνιδια κ χ factor ωχαδερφισμο,τιποτα ψιλοαρπαχτες αδηλωτες,κανενα γλυμενο κοκκαλο να ξεγιελιεσαι.Τα υπολοιπα τα ειχαν αλλοι.Χοντρο το παιχνιδι και το μαγαζι Ελλας ειναι γωνια μπακλαβας κ κουραμανα μεση.Μια φορα την ειχες ολοκληρη με τον Αλεξανδρο κι εφτασες μεχρι τις Ινδιες.Κι επειτα το χαος.Αλλη μια φορα με τον Καποδιστρια αλλα τα συμφεροντα των τσιφλικαδων δεν αφησαν.Ετσι αυτοι που αγωνιστηκαν φυλακιστηκαν στο Ναυπλιο,αλλος στραγγαλιστηκε απο τον Γκουρα,και αλλοι πεθαναν στη ψαθα με τρυπια τσαρουχια.Οι Κωλετηδες κ Δελληγιαννηδες κ Φαναρι εκαναν καλα τη δουλεια τους.Να σου πω οτι οι Ελληνες γηγενεις υποδεχτηκαν τους Φραγγους ζητωκραυγαζοντας γιατι τους ελευθερωσαν απο τους Βυζαντινους αρχοντους κ τσιφλικαδες το 1204.Ενας Μαρινος Αντυπας πηγε κατι να πει στη Θεσσαλια κ τον εφαγε το μαυρο σκοταδι.Και οι μαυραγοριτες επαιρναν σπιτια για ενα τενεκε λαδι στη κατοχη.Τελος παντων μη σε ζαλιζω,γινε ο Σπαρτιατης που θελεις κι εγω μαζι σου.Κια μαζεψε κι αλλους και μην πατε στο σουπερ μαρκετ να ψωνισετε για μια βδομαδα να κατεβασει τις τιμες.Κι επειτα ενα μηνα αν συνεχιζει.(Τι λεω τωρα θα εχεις γεμισει το ψυγειο απο πριν).Μην αγοραζεις ξενα προιοντα .Δωσε στο παιδι σου ενα βιβλιο να διαβασει η ακομα και να το μουτζουρωσει.Βιβλιο καθαρο σημαινει βιβλιο αδιαβαστο.. Μαθε το την ιστορια μας τον Σωκρατη τον Πλατωνα κ Αριστοτελη και τον τεραστιο Πυθαγορα.Μην τον αφηνεις να παιζει ποκεμον.Μια ειδε ενα ποκεμον μεσα στη φουστανελα του τσολια στον αγνωστο στρατιωτη κ εβαλε το χερι να το πιασει.Τωρα τι επιασε δεν ξερω.Συνεχισε να τα λες σε βλεπω απο καιρο,ασχετα αν δεν μιλω.Εισαι απο τα μπλκ που μου αρεσουν. Καλα να ειμαστε τα ξαναλεμε !!!!

Leave a Reply