Ἕλληνες τεμπέληδες;

Ἕλληνες τεμπέληδες;Παρά την υψηλή ανεργία, όσες επιχειρήσεις προσπαθούν να κάνουν προσλήψεις δυσκολεύονται.

ΔΕΝ πιστεύω πως οι νέοι είναι τεμπέληδες. Αν ήταν τεμπέληδες δεν θα σκίζονταν 3 χρόνια στα φροντιστήρια για να μπουν στα πανεπιστήμια, 4-5 χρόνια να πάρουν ένα πτυχίο και 7-8 χρόνια για να μάθουν μια ξένη γλώσσα και χρήση υπολογιστών.

Πιστεύω όμως ότι πρέπει να είναι ΠΟΛΥ μ@λάκας εργοδότης κάποιος που περιμένει με €586/2 = €293 μικτά τον μήνα, να προσλάβει για πλασιέ-πωλητή 28 ετών μηχανικό, με εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, αγγλικά proficiency, και δικό του μηχανάκι να βγαίνει στους πελάτες για να πουλά ψιψιψίνια για 8-9 ώρες την ημέρα, αλλά να πληρώνεται 4ωρο.

Αντίστοιχα, η ίδια πληρωμή 4ώρου των €293 τον μήνα για ταμίας σε σουπερμάρκετ ή σερβιτόρα σε καφετέρια είναι εξίσου κατάπτυστη και ανεπαρκής για να ξεκινήσει την ζωή του ένας νέος άνθρωπος.

Αυτή η λύση της μειώσεως των βασικών μισθών σε επίπεδα αναξιοπρέπειας, επιλέχθηκε για να παραμείνουν παράλογα υψηλές οι εισφορές και άρα το κόστος του εργαζομένου, ώστε να πληρώνονται συντάξεις σε 49χρονες με 15ετία και τριχίλιαρα σε συνταξιούχους σφραγιδοφόρους της ΔΕΗ.

Κάπου έχασε το τραίνο τόσο η πολιτική τάξη επιμένοντας να δίνει προτεραιότητα στα «πελατάκια της», έναντι των νέων, όσο και η «επιχειρηματική ελίτ», που προέκρινε την μείωση του κόστους της πετσοκόβοντας τις απολαβές των υπαλλήλων της, αντί να πιέσει τους πολιτικούς να ξεβολέψουν τα πελατάκια τους.

Και τελικά, όχι ρε φίλε, για €249 καθαρά δεν θα βρεις κάποιον με πτυχία και γλώσσες και κομπιούτερ να σου φτιάχνει καφέ, και να τον ζει η μάνα του!

Άει από κει, ΡΕ!

Βερούτης Ἀγησίλαος

εἰκὼν

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply