Ἡ Αὐστρία ἀνακόπτει τὶς διαπραγματεύσεις γιὰ τὴν ἔνταξη τῆς Τουρκίας στὴν ΕΕ

O υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Sebastian Kurz εμπόδισε την έκδοση κοινής δηλώσεως του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την προσχώρηση της Τουρκίας στην ΕΕ.
Η ΕΕ δεν θα ανοίξει νέα κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την ένταξη της στην ΕΕ, ανακοίνωσε η Αυστρία.
Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την υποστήριξή του για το πάγωμα των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για την ένταξη στην ΕΕ, αλλά οι περισσότερες χώρες υποστηρίζουν την συνέχιση του διαλόγου.

Λόγω αυτής της αντιθέσεως, μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΕΕ σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών, θα υπάρξει μια δήλωση μόνο από την Σλοβακία, που ασκεί σήμερα την προεδρία της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Η Βιέννη έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναχαίτιση της τουρκικής επεκτατικότητας στη κεντρική Ευρώπη τουλάχιστον δύο φορές στην ιστορία της.
Για πρώτη φορά, τον Οκτώβριο του 1529, οι γενίτσαροι του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς αναγκάσθηκαν να υποχωρήσουν , όταν απέτυχαν να καταλάβουν την Βιέννη.
Την δεύτερη φορά, τον Σεπτέμβριο του 1682, ο στρατός των Τούρκων ήταν πολυπληθέστερος, αλλά και πάλι συνετρίβη έξω από την Βιέννη.
Οι Τούρκοι δεν ξαναπροσπάθησαν από τότε να καταλάβουν περιοχές στην κεντρική Ευρώπη.
Ουδέποτε όμως έπαψαν να σχεδιάζουν την επίσκεψή τους στην περιοχή με άλλους «ειρηνικούς» τρόπους.
Η τελευταία προσπάθειά τους έχει την μορφή της προσπάθειας εντάξεώς τους στην ΕΕ.
Ευτυχώς για την Ευρώπη, η προσπάθεια αυτή καρκινοβατεί από καιρό, καθώς αρκετοί ευρωπαικοί λαοί δεν επιθυμούν να συνδέσουν την μοίρα τους με τους Τούρκους.
Οι περισσότερες ηγεσίες της ΕΕ έχουν διαφορετική γνώμη, γιατί βλέπουν το θέμα μόνο από οικονομική σκοπιά.
Η σημερινή Τουρκία έχει πληθυσμό 78,7 εκατομμύρια κατοίκους και ονομαστικό ΑΕΠ 861 δισεκατομμύρια δολάρια.
Θα ήταν μία τέλεια ευκαιρία, αν οι χώρες της ΕΕ κατάφερναν να εισχωρήσουν οικονομικά σ’ αυτή την τόσο πλούσια χώρα.
Αλλά οι ηγεσίες λογαριάζουν, χωρίς να γνωρίζουν τον τουρκικό τρόπο σκέψεως.
Η ηγεσία της Τουρκίας επιδιώκει να πλημμυρίσει με Τούρκους μετανάστες τις χώρες της ΕΕ.
Οι Τούρκοι μετανάστες στις χώρες υποδοχής δεν αφομοιώνονται στους ντόπιους πληθυσμούς, καθώς έχουν διαφορετική θρησκεία και ήθη και έθιμα.
Παραμένουν συνδεδεμένοι με όσα συμβαίνουν στην Τουρκία και επιδιώκουν την υποστήριξη της στις χώρες εγκαταστάσεως.
Οι οικογένειές τους παραμένουν πολυπληθείς ακόμα και σήμερα και ο πληθυσμός τους συνεχώς αυξάνεται.
Οι Αυστριακοί ένοιωσαν μία γεύση αυτής της ιδιαιτερότητας πρόσφατα, όταν είδαν να διοργανώνονται στην Βιέννη πολυπληθείς διαδηλώσεις υπέρ του Ερντογάν μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία.
Οι διαδηλώσεις αυτές θορύβησαν τον Αυστριακό Υπουργό Εξωτερικών Sebastian Kurz, που ζήτησε τον περασμένο Ιούλιο εξηγήσεις για το θέμα από τον Τούρκο πρεσβευτή στην Αυστρία.
Oι Αυστριακοί πολίτες χρειάζονται σήμερα βίζα για να επισκεφθούν την Τουρκία.
Αυτή η λεπτομέρεια δεν τους πειράζει, γιατί παραμένουν πάντα τουρίστες και δεν σκοπεύουν να μεταναστεύσουν άτυπα στην Τουρκία.
Η Αυστρία είναι μέλος της συμφωνίας Schengen και δεν επιθυμεί να αποκτήσουν οι Τούρκοι δικαίωμα ταξιδιών στην ΕΕ χωρίς βίζα, γιατί ξέρει ότι όταν φθάσουν σκοπεύουν να μείνουν και μάλιστα όχι σαν τουρίστες.
Στον παρακάτω χάρτη φαίνεται η Αυστρία να συνορεύει με την Ουγγαρία και την Σλοβενία, που ανήκουν στις χώρες της συμφωνίας Schengen, αλλά προφανώς δεν τις εμπιστεύεται για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων τους.
Oι χώρες αυτές συνορεύουν άμεσα με την Σερβία, την Ρουμανία και την Βουλγαρία.

Ἡ Αὐστρία ἀνακόπτει τὶς διαπραγματεύσεις γιὰ τὴν ἔνταξη τῆς Τουρκίας στὴν ΕΕ1

Και στις δύο προηγούμενες απόπειρες καταλήψεως της Βιέννης, η μεν Ουγγαρία δεν μπόρεσε να σταματήσει την προέλαση των Τούρκων, οι δε χώρες των Βαλκανίων ήταν για αρκετούς αιώνες ορμητήρια των Τούρκων εισβολέων.
Οι Αυστριακοί είναι ένας μικρός λαός με πληθυσμό 8,7 εκατομμύρια κατοίκους και έχουν ΑΕΠ αξίας 387,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Περιλαμβάνουν πληθυσμό με τουρκική καταγωγή σε ποσοστό 2,2%.

Ἡ Αὐστρία ἀνακόπτει τὶς διαπραγματεύσεις γιὰ τὴν ἔνταξη τῆς Τουρκίας στὴν ΕΕ2

 
Με βάση το στοιχείο αυτό, οι Τούρκοι της Αυστρίας υπολογίζονται σήμερα σε 191.000 ανθρώπους.
Είναι τουλάχιστον ειρωνεία της ιστορίας ότι το μέγεθος του στρατού των Τούρκων, που ξεκίνησε από την Ανδριανούπολη το 1682 για να πολιορκήσει την Βιέννη, ήταν μόλις 168.000 άνδρες και 300 κανόνια, δηλαδή λιγότερος από τους σημερινούς τούρκους, που διαμένουν στην Αυστρία.
Οι Αυστριακοί πάντως δεν ξέχασαν την ιστορία τους .
Εμπόδισαν σήμερα την προσπάθεια των υπολοίπων Ευρωπαίων να συνεχίσουν να προωθούν την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Και αυτό το κατόρθωμα οφείλεται στον τριαντάχρονο Sebastian Kurz.

O SEBASTIAN KURZ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΒΑΤΑ...

O SEBASTIAN KURZ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΒΑΤΑ…

O κος Kurz, την στιγμή της ορκωμοσίας του το 2013, ήταν ο νεώτερος ηλικιακά υπουργός από την στιγμή της ιδρύσεως της Δημοκρατίας της Αυστρίας, καθώς και ο νεώτερος υπουργός εξωτερικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο ενδιαφέρον σύντομο βιογραφικό του, ως υπουργός εξωτερικών της Αυστρίας, περιλαμβάνεται η συνδρομή του στην σύναψη της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν με την ομάδα των P5+1 χωρών και της ΕΕ και μία προσπάθεια στα πλαίσια του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της Ουκρανικής κρίσεως, με σύγκληση διασκέψεως στην Βιέννη 30 υπουργών εξωτερικών τον Μάιο του 2014.
Σημειώστε καλά το όνομα του, γιατί θα τον δείτε να πρωταγωνιστεί στην κρίσιμη για την Ελλάδα Ευρωπαϊκή Προεδρία της Αυστρίας από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2018.
Προσέξτε μόνο ότι στις φωτογραφίες του εμφανίζεται συχνά χωρίς γραβάτα, χωρίς βέβαια να ανήκει ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και στους PODEMOS…
AΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ- ΣΥΡΙΖΑ

AΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ- ΣΥΡΙΖΑ

PABLO IGLESIAS- PODEMOS

PABLO IGLESIAS- PODEMOS

 

SEBASTIAN KURZ:; THE MILLENNIAL FOREIGN MINISTER- RISING STAR

SEBASTIAN KURZ:; THE MILLENNIAL FOREIGN MINISTER- RISING STAR

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply