Τί νά μᾶς ἑτοιμάζῃ τό Κ.Κ.Ε. σέ περίπτωσιν πολέμου;

Τί νά μᾶς ἑτοιμάζῃ τό Κ.Κ.Ε. σέ περίπτωσιν πολέμου;1

Τί ἐννοεῖ ὁ ποιητής ὠέο;;;;

«…Δεν είναι δυνατό να προβλεφθούν οι παράγοντες που θα οδηγήσουν στην επαναστατική κατάσταση. Το βάθεμα της οικονομικής κρίσεως, η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που φθάνουν έως τις πολεμικές αναμετρήσεις, είναι δυνατό να δημιουργήσουν τέτοιες συνθήκες στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργανώσεως της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξεως, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας. Με την πρωτοβουλία και καθοδήγηση του Κόμματος να συγκροτηθεί εργατικό – λαϊκό μέτωπο με όλες τις μορφές δράσεως, με σύνθημα: Ο λαός θα δώσει την ελευθερία και την διέξοδο από το καπιταλιστικό σύστημα που, όσο κυριαρχεί, φέρνει τον πόλεμο και την «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο.

Κατά την διάρκεια της επαναστατικής διαδικασίας, η εργατική τάξη με τους συμμάχους της διαμορφώνει ως φύτρα τα όργανα της εργατικής εξουσίας…»

t%e1%bd%b7-n%e1%bd%b1-m%e1%be%b6s-%e1%bc%91tim%e1%bd%b1z%e1%bf%83-t%e1%bd%b9-k-k-e-s%e1%bd%b3-per%e1%bd%b7ptosin-pol%e1%bd%b3mou2

Κ.Κ.Ε.
ταὐτότητα

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply