Γιὰ τὴν Μυρτῶ (καὶ τὸ χρῆμα ποὺ ἀκόμη …ἔρχεται!!!)

Στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας το βράδυ της Πέμπτης 13 Μαρτίου 2014 για το θέμα των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από την ερανική προσπάθεια και την πολιτιστική εκδήλωση στις 7 Δεκεμβρίου 2013 για την Μυρτώ Παπαδομιχελάκη και τα οποία συνολικά ανέρχονται σε $130.941,61 αποφασίσθηκε:

(Από τα πρακτικά της Ομοσπονδίας, γενική συνέλευση 13/3/2014):

Να δημιουργηθή Trust στην Αμερική.

Σχόλιο:  Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, δεν δημιουργήθηκε λογαριασμός Trust.
Α) Σκοποί:  Όπως είχαν αρχικά αποφασισθή απο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας (Αγορά μηχανήματος Τόμπι και Πληρωμή για Ανασφάλιστα Νοσήλια)
Σχόλιο:  Πρώτο, μηχάνημα Τόμπι δεν αγοράσθηκε.
Δεύτερον, δίχως την έγκριση της οικογενείας της Μυρτούς πληρώθηκε από την Ομοσπονδία το ποσό των $50.607 για μια χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Children’s της Βοστώνης, παραβιάζοντας το ιατρικό απόρρητο και για κάποιον ανεξήγητο λόγο το τιμολόγιο του νοσοκομείου δεν δόθηκε στην μητέρα της Μυρτούς, η οποια επανειλημμένα το ζητούσε.
 Διεξάγεται ερευνα εν όψει δικαστικής διαδικασίας. 
Β) Διαχειριστής:  Επιφανή άτομα της Ομογένειας η το Fidelity

Σχόλιο:  Πάλι, σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, δεν δημιουργήθηκε λογαριασμός Trust.

Γ)  Χρονοδιάγραμμα : Πέντε χρόνια και εάν η Μυρτώ δεν επιζήση έως τότε τα χρήματα (όσα περισσεύσουν) να διατεθούν εξ ίσου στην Φιλοξενεία και στο Cardiac Fund.
Σχόλιο:  Αυτό περιμένουν και δεν δίνουν τα χρήματα στην οικογένεια της Μυρτούς;
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply