Ὑπεροχή τοῦ Συντάγματος;

Κραυγή αγωνίας του πΤδ για την υπεροχή του ενωσιακού έναντι του εθνικού δικαίου

«Πρώτο έρχεται το Σύνταγμα, δεύτερο το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τρίτο το Διεθνές Δίκαιο», υποστήριξε εχθές ο πΤδ. Δεν είναι ηχηρή παρέμβαση του ανωτάτου πολιτειακού παράγοντος προς τους θεσμούς. Είναι κραυγή αγωνίας του διεφθαρμένου ελληνικού συστήματος, που χάνει την γη κάτω από τα πόδια του. Δεν είναι ο καημός του ανωτάτου πολιτειακού παράγοντος για το Σύνταγμα, που έκαναν κουρέλι. Είναι ο επιθανάτιος ρόγχος του συντεταγμένου παρακράτους της μεταπολιτεύσεως.

Την «φύση του κανόνος δικαίου» επικαλέσθηκε ο πΤδ, ως μέσον δήθεν «ρυθμίσεως της πολιτειακής οργανώσεως και των κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων»!
Με το ίδιο ακριβώς πρόσχημα λεηλατήθηκε η χώρα.

Με θεμέλιο της εννόμου τάξεως το Σύνταγμα, από το 1981 έως και το 2012, η Ελλάδα είχε καθαρές κοινοτικές εισροές από τα διάφορα Ταμεία της Ενώσεως περί τα 216 δισ. ευρώ – ποσό που κατά μέσον όρο και διαχρονικά αντιπροσωπεύει το 4,5% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος της.

Με θεμέλιο της εννόμου τάξεως το Σύνταγμα, την ίδια περίοδο, η χώρα εισέπραξε 3,6 δισ. ευρώ από δύο σταθεροποιητικά δάνεια που ποτέ δεν ετίμησε και άρα δεν ολοκλήρωσε, ενώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έδωσε 11,8 δισ. ευρώ επενδυτικά δάνεια σχεδόν μηδενικού επιτοκίου, τα οποία ουδείς γνωρίζει πώς χρησιμοποιήθηκαν και πού. Εικάζεται ότι το μεγαλύτερο μέρος διοχετεύθηκε στην μεγάλη λεηλασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, πάντοτε με θεμέλιο της εννόμου τάξεως και του Συντάγματος.

Με θεμέλιο της εννόμου τάξεως και το Σύνταγμα έλαβαν 240 δισ. καθαρό δανεισμό, που εισέρρευσε στην χώρα την περίοδο 1981-2008. Είναι χρήματα που διεσπάθισαν, χρήματα που ξόδεψαν στις παρασιτικές δομές του κομματικού παρακράτους, χρήματα που έκλεψαν, χρήματα που φυγάδευσαν στο εξωτερικό.
Είναι δάνεια που φόρτωσαν στις επόμενες γενεές.

Με θεμέλιο της εννόμου τάξεως το Σύνταγμα τροφοδοτούσαν το παρακράτος των υπερβολικών «κοινωνικών» δαπανών, σε πλήρη αναντιστοιχία με τα φορολογικά έσοδα, που αποδεικνύει το όργιο της λεηλασίας που προηγήθηκε της χρεωκοπίας.

Με θεμέλιο της εννόμου τάξεως το Σύνταγμα διεπράχθησαν τα διαρκή εγκλήματα της κακουργηματικής παραβάσεως καθήκοντος, της απιστίας, της υπεξαιρέσεως και άλλα περί την υπηρεσία εγκλήματα, από πρόσωπα της μεταπολιτεύσεως που κλήθηκαν να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον από τα ανώτατα πολιτικά και πολιτειακά αξιώματα.

Με θεμέλιο της εννόμου τάξεως το Σύνταγμα διαμορφώθηκαν τα υπόλοιπα των προσωπικών τους λογαριασμών στην Ελβετία • είναι το προϊόν του εγκλήματος της λεηλασίας της χώρας, που σύμφωνα με το γερμανικό Der Spiegel ανέρχεται σε 600 δισεκ. ευρώ.

Το αληθές νόημα πίσω από τις λέξεις του ανωτάτου πολιτειακού άρχοντος περί «υπέροχης του Συνάγματος έναντι του κοινοτικού δικαίου και της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», είναι αυτό: «(…) οιαδήποτε άλλη εκδοχή υπεροχής του ενωσιακού έναντι του εθνικού δικαίου, με βάση επίσης την κοινή λογική της νομής της εξουσίας από το σύστημα που εκπροσωπώ , αγνοεί την φύση του κανόνος δικαίου ως μέσου ρυθμίσεως των προσωπικών και οικονομικών συμφερόντων μας, καθώς και της παρασιτικής οργανώσεως των κομματικών σχέσεων, που εγκυμονεί τεραστίους κίνδυνους για το κρατικοδίαιτο παράσιτο της μεταπολιτεύσεως, ιδίως ως προς τον ξενιστή μας: το ελληνικό κράτος, στο ημιθανές σαρκίο του οποίου λαθροβιούμε όλα αυτά τα χρόνια. Σε τελική ανάλυση, κάθε σκέψη περί υπεροχής του κοινοτικού έναντι του εθνικού δικαίου, αγνοεί την πεμπτουσία του Συντάγματος. Και η πεμπτουσία του Συντάγματος είναι το σύστημα που εκπροσωπώ. Το Σύνταγμα είμαστε εμείς».

Αυτό είναι το πραγματικό νόημα των εχθεσινών δηλώσεων του ανωτάτου πολιτειακού άρχοντος: η αγωνία της υπεροχής του ενωσιακού έναντι του εθνικού δικαίου, που θέτει εν αμφιβόλω το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της λεηλασίας της χώρας.

Ἀλαμπάσης Θανάσης

εἰκὼν

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply