Βορείου Κορέας ἐκφοβισμός ἀπό τόν Τράμπ;

Shayrat: Πυροβολισμὸς στὸν γάμο τοῦ Καραγκιόζη ἤ προσπάθεια τοῦ Τρᾶμπ νά φοβίσῃ τήν Βόρειο Κορέα;

Βηρυττός – Η στρατιωτική διοίκηση της Συρίας είχε απομακρύνει τα περισσότερα μαχητικά από την αεροπορική βάση πριν την κτυπήσουν οι ΗΠΑ με μια πυραυλική επίθεση την Παρασκευή, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός al-Mayadeen του Λιβάνου .

Σε μία νέα σύντομη αναφορά, ο al-Mayadeen ανέφερε ότι το δημοσίευμά του βασίσθηκε σε «πληροφορίες».

ΠΗΓΗ 

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ευρίσκετο εχθές σε συζητήσεις με τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping στο θέρετρο Μar-a-Lago στο Palm Beach.

Tα θέματα συζητήσεως για τους Αμερικανούς ήταν οι κινεζικές εμπορικές πρακτικές και η επιθυμία τους να παρέμβει η Κίνα και να περιορίσει τις προσπάθειες της Βορείου Κορέας για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΗΓΗ reuters.com

Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Αμερικανός πρόεδρος απεφάσισε να δείξει δείγμα της Αμερικανικής αποφασιστικότητος .

Διέταξε το ξημέρωμα σήμερα το ναυτικό του να βομβαρδίσει με 59 πυραύλους cruise ένα συριακό αεροδρόμιο ως αντίποινο για την «επίθεση με χημικά του προέδρου Ασσάντ εναντίον αμάχων».

Το αεροδρόμιο-στόχος φιλοξενούσε εκτός των άλλων και αεροπλάνα της Ρωσσίας.

Για να μην προκύψει κάποια απώλεια, οι Ρώσσοι ειδοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ εγκαίρως και απέσυραν όλα τα αεροσκάφη τους.

Αλλά φαίνεται ότι εκτός από αυτούς το ίδιο έκαναν και οι Σύριοι.

Το αποτέλεσμα: Ένα κτύπημα στον γάμο του Καραγκιόζη, όπου βομβαρδίσθηκαν «άγρια» τα 40 έρημα υπόστεγα του αεροδρομίου…

ΠΗΓΗ 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Συριακού στρατού υπήρξαν 6 ανθρώπινες απώλειες και σημαντικές υλικές καταστροφές.

ΠΗΓΗ 

Αν κρίνουμε όμως από την αεροφωτογραφία του στόχου, οι «σημαντικές υλικές καταστροφές» ίσως να αναφέρονται στις τρύπες, που άνοιξαν οι πύραυλοι στην έρημο και σε κάποιους ανύποπτους βεδουίνους, που δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν…

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ…

Η παραπάνω αναφορά γίνεται με σατυρική διάθεση και δεν έχει σκοπό να υποβαθμίσει τις πολιτικές συνέπειες αυτού του πλήγματος.

Ο εναέριος χώρος της Συρίας προστατεύεται σήμερα αποτελεσματικά από τα ρωσσικά αντιαεροπορικά συστήματα.

Η χρήση πυραύλων cruise στο πλήγμα δείχνει ότι οι Αμερικανοί δεν τόλμησαν να διακινδυνεύσουν την ύπαρξη καταρρίψεων αεροσκαφών ή ανθρωπίνων απωλειών.

Το αεροδρόμιο που επελέγη ευρίσκεται κοντά στα βορειανατολικά σύνορα του Λιβάνου.

Έχει στρατηγική σημασία, γιατί θα μπορούσε να προστατεύσει τον εναέριο χώρο του Λιβάνου σε ενδεχομένη μελλοντική σύγκρουση του με το Ισραήλ.

Οι Ισραηλινοί ήθελαν να καταστραφεί, καθώς φοβούνταν ότι η εγκατάσταση σ’ αυτό αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 ή S-400 θα τους στερούσε την αεροπορική υπεροχή στον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΑΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέδειξε σήμερα ότι δεν διαθέτει στρατηγικό μυαλό, αλλά ούτε και πραγματική διάθεση να ρισκάρει στον διεθνή στίβο.

Για να αποδείξει στους Κινέζους ότι έχει πυγμή έγινε ίδιος με τον προκάτοχο του στον Λευκό Οίκο.

Επέτρεψε στους συμβούλους του να χρησιμοποιήσουν τις ΗΠΑ για να δώσουν ένα «ανέξοδο» μάθημα στον πρόεδρο Άσσαντ, εκ μέρους των Ισραηλινών.

Το χρονικό παράθυρο που επελέγη είναι ατυχές, καθώς πλησιάζει η περίοδος του ισραηλινού Πάσχα (10 έως 18 Απριλίου) και ευρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές πολιτικές αναμετρήσεις σε Τουρκία και Γαλλία.

Η διεθνής τρομοκρατία δραστηριοποιήθηκε και πάλι εναντίον πολιτικών στόχων στην Ρωσσία και την Συρία.

Η επιλογή των στόχων δεν έγινε τυχαία.

Κάποιες κυβερνήσεις επιδιώκουν την ένταση για να καλύψουν τις πολιτικές αποτυχίες και την ανικανότητά τους να δώσουν ορθές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των λαών τους.

Η αντίστροφη μέτρηση για την σύγκρουση ξεκίνησε ήδη με τις «καμήλες» να καγχάζουν στην μέση της ερήμου πριν από την κούρσα (sharyat)…

John Drake

 

 

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply