Γιὰ μίαν Εὐρώπη τοῦ χάους…

Τώρα, θα σας αιφνιδιάσω….
Νομίζω πως έχει γίνει ξεκάθαρο πως εγώ δεν είμαι ούτε υπέρ της Λεπέν όπως δεν είμαι και υπέρ ακροδεξιών και ρατσιστικών μορφωμάτων και λαϊκίστικων γκρουπούσκουλων, ως είναι το νόθο τέκνο της «συμβιώσεως» Σύριζα-ΑνΕλ.
Προσεγγίζοντας, μάλιστα, κάποιος την εκφρασθείσα ιδεολογία μου, θα μπορούσε να συμπεράνει με ευκολία, ότι είμαι οπαδός του χάους, της αιφνιδίας αναμπουμπούλας, της ανατροπής απ’ όπου κι’ αν προέρχεται και του «χαλάσματος της μανέστρας»των μαγείρων του …Συστήματος.

Αγνοώντας, λοιπόν, το τι λένε οι δημοσκόποι και έγκυροι αναλυτές, για το επικείμενο αποτέλεσμα των Γαλλικών Προεδρικών Εκλογών, εγώ δηλώνω ευθαρσώς, ότι πολύ γουστάρω να επικρατήσει η Λεπέν.
Όχι για τίποτα άλλο αλλά για να γίνει μπουρδέλο η Γαλλία, να χάσει τον μπούσουλα η Ευρώπη, να το βουλώσει επιτέλους ο Παπαδημούλης, να νοιώσουν ο Κούλης και ο Αλέξης «καυτή την ανάσα» των Χρυσαύγουλων στον σβέρκο τους, να κοπεί η πρόσβαση στα κονδύλια στους Μικιούδες που «διαχειρίζονται» το προσφυγικό, να πέσουν -έστω και προσωρινά- τα προσωπεία των δημοκρατών και άλλων φανφαρόνων, που μας ταΐζουν, σε μικρές μερίδες, «Ενωμένη Ευρώπη» και …ανθρωπιστικές αξίες.

Ν’ αποκαλυφθεί, εν μία νυκτί, το μέγεθος της κρίσεως που σοβεί στην Γαλλία, να πεθάνουν στην πείνα ή να βγούν στους δρόμους και να τα κάνουν μπάχαλο, όσοι σιτίζονται από τα γαλλικά κοινωνικά προγράμματα και ν’ αρχίσουν να φουντάρουν, πέντε-πέντε, από τα μπαλκόνια οι Γάλλοι αστοί και μικροαστοί.

Να αφεθεί, ως πρώτη κίνηση της Γαλλίδας προέδου, η Ελλάδα και οι Έλληνες, στο έλεος του Κυρίου, να ακυρωθούν πάραυτα όλες οι ελληνο-γαλλικές συμφωνίες για τον δημοσιονομικό και όχι μόνον εκσυχρονισμό της χώρας, να ψωμολυσσάξουν οι Έλληνες, ν’ αρχίσουν να μπουκάρουν στα σούπερ-μαρκετ, για τα απαραίτητα …προς το ζείν, να κόψουν οι ΚΚΕδες τις «παρελάσεις» και να βγούν με τις πατερίτσες στο …βουνό.

Πολύ σωστά, θα μου πεί κάποιος, ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται.
Σύμφωνοι, το Σύστημα είναι παντοδύναμο και το έχεις αποδεχθεί, θα του απαντήσω.
Αλλά αν γίνουν;

Ῥούσσης Νῖκος

εἰκὼν

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

4 thoughts on “Γιὰ μίαν Εὐρώπη τοῦ χάους…

  1. Γιατί περίμενε κανείς ότι θα βγει ο Τραμπ? Περίμενε κανείς ότι θα γίνει Brexit? Ολες οι δημοσκοπήσεις έλεγαν το αντίθετο ακόμα και για το οχι που έγινε ναι. Και δηλώνω ότι δεξιά ή ακορδεξιά δεν είμαι. Ψάχνω σοβαρό πολιτικό δρόμο. Ούτε καν σε σταυροδρόμι για να διαλέξω δεν βρίσκομαι. Ευχαριστώ.

    • Γιὰ νὰ βρῇς πολιτικὸ δρόμο, μελέτησε τὴν ἱστορία.
      Ὅσο γιὰ τὸν τραμπάκουλα…
      …ναί, ἦταν ἀναμενόμενον τελικῶς.

Leave a Reply