Διεφθαρμένοι ἐπιστήμονες στὴν ὑπηρεσία τῆς καπνοαπαγορεύσεως

Διάβασα ότι άμα καπνίζεις βγάζεις τρίχες στα πόδια

Θὰ ξεκινήσω σήμερα μιὰ σειρὰ ἀναρτήσεων σχετικὰ μὲ τὸ πῶς ἀλλοιώθησαν οἱ νόμοι σὲ πάρα πολλὲς χῶρες, καὶ ποιὰ ἡ σκιώδης προπαγανδιστικὴ καὶ νομικοαπατεωνίστικη δράσις τῶν γκλομπαληλιθίωνν.
Σὲ αὐτὸ θὰ χρησιμοποιήσω τὸ παράδειγμα τῆς Καπνοαπαγορεύσεως.

Πρώτη Ἀνάρτησις:
Στρατολόγησις, ἄνοδος, καὶ χρῆσις ἑνὸς διεφθαρμένου κύκλου «ἐπιστημόνων» ἢ πιὸ σωστὰ θετικιστῶν (ὁ ἐπιστημονικὸς θετικισμὸς δὲν εἶναι ἐπιστήμη, εἶναι ἡ καταστροφὴ αὐτῆς).
Οἱ διεφθαρμένοι θετικιστὲς εἶναι αὐτοὶ ποὺ προσέφεραν τὴν μεγίστη ὑποστήριξη μὲ τὴν ἀνάπτυξη τεχνικῶν νοητικοῦ ἐλέγχου, προγραμματισμοῦ συμπεριφορᾶς μέσῳ μπιχεβιοριστικῶν τεχνασμάτων, καθὼς καὶ ἐπιβολῆς κατασκευασμένων ἀπόψεων καὶ ἰδεολογιῶν.

Πάρα πολλὲς λοιπὸν νοσηρὲς κι ἀφύσικες ἀπόψεις, ἐδραιώθησαν πρῶτα μέσῳ τοῦ «ἐπιστημονισμοῦ» μὲ ἠχηρὲς ἀνακοινώσεις ψευδῶν «ἐρευνῶν», μὲ πολιτικὴ σκοπιμότητα, μὲ σκοπὸ τὴν κατασκευὴ συναναίσεως στὶς ἰδεολογίες καὶ πρακτικὲς τῶν γκλομπαλιστῶν.

Growing Lung Cancer Toll On Non-Smoking Women A Mystery

Μερικὰ παραδείγματα τῶν κατασκευασμένων «ἐρευνῶν» καὶ σκοπίμως προκαλουμένων ὑστεριῶν ἀπὸ τοὺς διεφθαρμένους ἐπιστήμονες (μὲ σχόλια τοῦ Θανάση Βέμπου):

«Στο μεταξύ η υστερία συνεχίζεται. Το ίδιο και ο ανταρτοπόλεμος σε ποικίλους χώρους και πεδία.
….Χαίρονται και αγαλλιούν οι σωτήρες μας. Χαίρονται διότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, και οι Έλληνες -κλασικοί αρειμάνιοι καπνιστές- άρχισαν να κατατρύχονται από ενοχές για την συνήθειά τους. «Αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των συμπολιτών μας που προσπαθούν… τουλάχιστον να «κρύψουν» κάπως την εξάρτησή τους» (Καθημερινή, 30.5.2004). Διότι ο ενοχικός πολίτης είναι ελεύθερος πολίτης κι όποιος συλλογάται ενοχικά, συλλογάται καλά. Με τσ’ υγείες μας.

«Το κάπνισμα είναι η μεγαλύτερη επιδημία που υπήρξε ποτέ στην ιστορία του πλανήτη», διακηρύσσει επιφανής πνευμονολόγος. «Ο αριθμός των θυμάτων του καπνίσματος δεν συγκρίνεται με οποιασδήποτε άλλης επιδημίας» (Καθημερινή, 30.5.2004).

Εσείς ακόμα δεν νοιώσατε ενοχές ή φόβο; Κακώς!
Ίσως όμως έχετε ακόμα ελπίδες. Σύμφωνα με μια μελέτη που πέρασε στο ντούκου ή αποσιωπήθηκε τεχνηέντως, οι εραστές της νικοτίνης αποτελούν ειδική κοινωνική κατηγορία: ακόμα κι αν κόψουν το τσιγάρο θα ζήσουν λιγότερο. Όχι, η έρευνα δεν χρηματοδοτήθηκε από τις «κακές» καπνοβιομηχανίες. Αντιθέτως. Διεξήχθη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του University College. Και σύμφωνα με αυτήν:

«Οι καπνιστές προέρχονται από μια μερίδα του πληθυσμού που έχει φτωχότερη υγεία ανεξαρτήτως αν καπνίζει ή όχι. Η επίδραση του καπνίσματος στο προσδόκιμο επιβιώσεως διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του ατόμου, με τα άτομα που θα είχαν εν δυνάμει μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβιώσεως να είναι αυτά που χάνουν και τα περισσότερα χρόνια ζωής εξαιτίας του καπνίσματος. Η απόκλιση είναι μεγάλη, από 3 ως και σχεδόν 8 χρόνια» (Βήμα, 29.5.2004).

Το γιατί η κακή υγεία σχετίζεται με την απόφαση ενάρξεως του καπνίσματος αποτελεί μυστήριο. Όμως η αβεβαιότητα είναι κάτι που απεχθάνονται οι Κωδωνοκρούστες και οι Αυτόκλητοι Σωτήρες.»

Βέμπος

Νομίζετε πως το παθητικό κάπνισμα είναι κάτι που συμβαίνει όταν κάθεστε δίπλα σε έναν καπνιστή και αναπνέετε τον καπνό του; Αν ναι, είναι ώρα να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας για να μην είστε ντεμοντέ, αλλά κυρίως για να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα (Βήμα, 25.2.2004), οι κίνδυνοι του παθητικού καπνίσματος δεν φαίνεται να εξαλείφονται για τα παιδιά ακόμα και όταν οι γονείς τους έχουν αποφασίσει να μην καπνίζουν μέσα στο σπίτι. Η νικοτίνη μπορεί να ανιχνευθεί στην σκόνη, αλλά και τον αέρα, μέσα στα σπίτια των καπνιστών, ακόμα και αν οι τελευταίοι δεν καπνίζουν μέσα σε αυτά. Επίσης, τα παιδιά σε σπίτια όπου υπάρχουν ίχνη νικοτίνης έχουν μέχρι και οκτώ φορές μεγαλύτερη ποσότητα νικοτίνης στον οργανισμό τους από τα παιδιά των μη-καπνιστών.

Τα επίπεδα αυτά είναι ανησυχητικά, μας λέει ο επικεφαλής της έρευνας, κάποιος φωστήρας απ’ αυτούς που έχουν βαλθεί να μας σώσουν από τον εαυτό μας, ονόματι δρ Τζωρτζ Ματτ, του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο.

Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι γονείς πιστεύουν ότι προστατεύουν πλήρως τα παιδιά τους όταν καπνίζουν έξω από το σπίτι μόνο, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουν: τα συστατικά του καπνού «ταξιδεύουν» στα μαλλιά και τα ρούχα τους όταν εκείνοι επιστρέφουν στην «εστία». Τα μόρια τότε μπορούν να απελευθερωθούν στον αέρα, καθώς ο καπνιστής κρεμάει τα ρούχα του, ή κτενίζει τα μαλλιά του. Το αποτέλεσμα είναι τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας να είναι εκτεθειμένα στις βλαβερές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος, ακόμα και αν ο καπνιστής θεωρεί ότι έχει λάβει τα κατάλληλα «προληπτικά μέτρα».

Α, ναι, και η μολυσμένη από την νικοτίνη σκόνη μπορεί να παραμείνει στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο και να βλάψει τους επομένους ενοικιαστές ή ιδιοκτήτες. «Προτού αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, ενοικιάσετε ή αγοράσετε ένα σπίτι, καλό θα είναι να γνωρίζετε τις συνήθειες των προηγουμένων ιδιοκτητών ή κατοίκων του» μας συμβουλεύει ο δρ Ματτ. Για το καλό μας βέβαια.

Αναρωτιέμαι πότε θα έρθει η ώρα που όταν καθαρίζω κρεμμύδια στην κουζίνα θα τρώω μήνυση από τον γείτονά μου επειδή η μυρωδιά τού προκαλεί αλλεργία…

Κι η έρευνα του δρα Ματτ είναι απλώς ένα ακόμα λιθαράκι. Να, διαβάζω πάλι (Βήμα, 10.3.2004), όταν το λόμπυ των αντικαπνιστών (ποιο λόμπυ, μάλλον η άρχουσα τάξη), έχει εξαγριωθεί διότι μελέτησε 150 κινηματογραφικές ταινίες παραγωγής 1950-2002 και βρήκε ότι υπάρχουν 11 ολόκληρες απεικονίσεις καπνίσματος για κάθε ώρα φιλμ. Ακούσατε εσείς; Έντεκα! Φρίκη! Και μάλιστα κάποιες απ’ αυτές τις σκηνές υπάρχουν και σε παιδικές ταινίες! Α-π-α-ρ-ά-δ-ε-κ-τ-ο-ν!

«Οι σκηνές των χόμπιτ που καπνίζουν στον Άρχοντα των Δακτυλιδιών, θα μπορούσαν να έχουν κοπεί», λέει η Ντέμπορα Άρνοτ, επικεφαλής της βρεταννικής αντικαπνιστικής οργανώσεως Ash.

Πότε το «μπορούσαν» θα γίνει «έπρεπε»; Πολύ σύντομα. Πάρα πολύ σύντομα. Και θα υπάρξει και συνέχεια.

Θυμάμαι τον αερογράφο που έκανε θαύματα στις παλαιές φωτογραφίες που απεικόνιζαν προσωπικότητες του σοβιετικού καθεστώτος, εξαφανίζοντας πρόσωπα που έπεφταν σε δυσμένεια, εκτελούντο ή εκτοπίζοντο. Μια συνεχής αλλαγή του παρελθόντος προκειμένου να αναπροσαρμόζεται στις ανάγκες του παρόντος. Βέβαια σήμερα ο αερογράφος είναι απαρχαιωμένη τεχνολογία. Έχουμε θαυμάσια προγράμματα επεξεργασίας εικόνας. Λέτε να απέχει πολύ η εποχή που θα βλέπουμε τις παλαιές ταινίες «διορθωμένες» έτσι ώστε να λείπουν οι «σόκιν» σκηνές; Δηλαδή τον Χάμφρεϋ Μπόγκαρτ και τον Σων Κόννερυ να μη βαστούν τσιγάρο ή πούρο, αλλά… κομπολόι;

Για το καλό μας βέβαια…»

Βέμπος

«Έχουμε νικήσει τα λοιμώδη νοσήματα, τα σπίτια μας έχουν τρεχούμενο νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση, ψύξη και όλα τα κομφόρ, αλλά εμείς εξακολουθούμε να είμαστε άρρωστοι. Πολύ άρρωστοι. Πάρα πολύ άρρωστοι.

Έχω ένα φίλο που είναι αρρωστομανής και υποχόνδριος. Είμαι σίγουρος ότι θα μας θάψει όλους στο τέλος, αλλά προς το παρόν δεν παύει να μας εκνευρίζει με τις διάφορες ασθένειες από τις οποίες φαντάζεται ότι πάσχει. Κι όταν δεν νοιώθει κάποιο σύμπτωμα, ε τότε ανησυχεί περισσότερο. Γιατί; Μα αφού δεν νοιώθει κάποιο σύμπτωμα, τότε θα πρέπει να πάσχει από κάτι πολύ ύπουλο και σοβαρό!

Χαίρεστε επειδή η «κακή» χοληστερόλη σας ευρίσκεται κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα; Θα σας κοπεί το χαμόγελο. Στα μέσα Ιουλίου, οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές εξέδωσαν νέες οδηγίες σχετικά με το θέμα. Η αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία όρισε στις 100 μονάδες το όριο ασφαλείας των επιπέδων «κακής» χοληστερόλης. Καπνίζετε; Έχετε υψηλή πίεση; Τόσο το χειρότερο για εσάς: στην περίπτωση αυτή το όριο κατεβαίνει στις 70 μονάδες.

Μια απορία μόνο: γιατί δεν κατεβάζουν το όριο στο 0; Έτσι θα γίνουμε όλοι αυτομάτως ασθενείς, ή θα περιέλθουμε σε ομάδα υψηλού κινδύνου, θα προστρέξουμε αμέσως στους γιατρούς, θα κάνουν τζίρο κι οι τελευταίοι κι οι φαρμακοβιομηχανίες. Χώρια που θα αγχωθούμε όλοι μαζικά, κι έτσι θα έχουμε ακόμα ένα παράγοντα κινδύνου για να πάθουμε καρδιοεγκεφαλικά.

Ακόμα δεν έχετε αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει πλέον υγεία (τουλάχιστον σύμφωνα με τον ανόητο ορισμό που δίνει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας) αλλά απλώς διαφορετικές διαβαθμίσεις ασθενείας;

Πολύ απλά: είστε ασθενής και δεν το έχετε καταλάβει. Ευτυχώς που το κατάλαβαν άλλοι για λογαριασμό σας…

«Δέκα χρόνια ζωής στερεί το τσιγάρο από τους καπνιστές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πιο μακροχρόνιας έρευνας σχετικά με το θέμα» (Το Βήμα, 23.6.2004).

Post hoc, ergo propter hoc, έλεγαν οι αρχαίοι Λατίνοι

…Ήδη η ιδιόρρυθμη Σινγκαπούρη δείχνει τον Μεγάλο Φωτεινό Δρόμο που Όλοι Μαζί θα Τραβήξουμε. Θυμάστε κάτι που έγραφα σε παλαιότερη Επικαιρότητα; Ήγγικεν η ώρα. Στην Σινγκαπούρη τα πακέτα των τσιγάρων στολίζονται πλέον από υπέροχες φωτογραφίες: «Πνευμόνια μέσα στην πίσσα, καρδιές εμφραγματικών, νεκρά μωρά, οικογένειες ορφανές ποζάρουν επάνω από επιγραφές του τύπου «Το κάπνισμα σκοτώνει μωρά. Διάκοψέ το. Το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο των πνευμόνων. Διάκοψέ το’».

Το νέο σύνθημα που πρέπει να ευρίσκεται στα χείλη όλων: «Διάκοψέ το, το γ…μένο, δεν μπορώ, δεν μπορώ να το υπομένω!». Απ’ ό,τι άκουσα θα κυκλοφορήσει και σε CD.»

Θανάσης Βέμπος

Φρούριον

[ΥΓ: Ἕνα ἀπὸ τὰ πιὸ ἐπίμονα ψεύδη τῶν ἐπιστημόνων, ὅτι δῆθεν τὸ κάπνισμα προκαλεῖ καρκίνο τοῦ πνεύμονος, ἔχει καταρριφθεῖ. Ἀλλὰ δὲν ἔκαναν ἀπλῶς ἕνα …λαθάκι. Οἰ ἐπιστήμονες τοῦ δυτικοῦ κόσμου ἤξεραν πάρα πολὺ καλὰ ὅτι τὸ κάπνισμα δὲν ἔχει τὴν παραμικρὴ σχέση μὲ τὸν καρκίνο τοῦ πνεύμονος ἤδη ἀπὸ τὴν δεκαετία τοῦ ’70 παρακαλῶ. Διότι εἶχαν στὴν διάθεσή τους λεπτομερεῖς στατιστικὲς ἀπὸ τὶς ἀσιατικὲς χῶρες, ὅπου τὸ κάπνισμα γιὰ τὶς γυναῖκες δὲν ἦταν κοινωνικὰ ἀποδεκτό, ἀλλὰ παρ’ ὅ,τι δὲν ἐκάπνιζαν πάθαιναν κι αὐτὲς καρκίνο τοῦ πνεύμονος, σὰν ὅλους τοὺς ἄλλους. Τὸ ἐπιστημονικὸ κατεστημένο διέπραττε ἐγκλήματα, ἐν γνώσει του καὶ μὲ πρόθεση.]

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply